icon

Mateřská, hypotéka, rozvod

kulihrasekzeleny
10. bře 2019

Ahoj holky. Uz nemam silu vse vypisovat. Jsem na rodicovske dovolene. Mam hypoteku na byt, ktera je psana jen na me a se vsim vsudy i s energiema cini 11tisic. S manzelem se budeme rozvadet. Ma otazka zni, na jake pridavky budu mit narok? A da se to utahnout? :( Mam opravdu velke obavy abych nas z malym uzivila, ale uz neni jina moznost. Problem je, ze pobiram 8tisic rodicak a koncit ma uz v rijnu. Puvodne jsme planovali druhe. Maly bude mit 3 roky az pristi rok v breznu. Prosim poradte mi nekdo co mam delat? Jak to zvladnu??? Jsem na dne :(

Strana
z2
rajecka
11. bře 2019

Nevím, z jakého jsi města, ale bydlet za 11 je hodně slušné na současné poměry, byt bych určitě nepouštěla. Pokud nechceš spolehát na ex manžela, jediné co můžeš, je opravdu dát malého do soukromé školky a jít pracovat. Sice zaplatíš něco za školku, ale pořád lepší být aspoň pár tisíc v plusu, než sedět doma a být pár tisíc v minusu. Rodičák ti zůstane i když půjdeš do práce.

kulihrasekzeleny
autor
12. bře 2019

@rajecka to slysim poprve, ze bych mohla pracovat a zaroven byt na rodicaku. To je ale asi na zkraceny uvazek ze?

nita1984
12. bře 2019

@kulihrasekzeleny výdělek na rodicaku není omezeny. Pouze do dvou let nesmí být dítě ve školce (jeslích) nad určitý počet hodin.

rajecka
13. bře 2019

@kulihrasekzeleny Dcera šla ve 2,5 letech do státní školky a já do práce a do jejích 3 let jsem brala ještě rodičák.

Strana
z2