Mateřství mě nenaplňuje: Touha po klidu bez rodiny
Raději anonym, protože určitě mě některé z vás odsoudí.
Mám tři děti. Dvě už jsou velké a třetí jsou dva. On narození je velice náročné dítě, ale miluju ji, chtěla jsem ji a jsem za ni vděčná. Teď k tomu problému co mě trápí. Mateřství mě vůbec, ale vůbec nebaví. Vůbec by mi nevadilo jí ráno do práce, okolo páté se vrátit, pomazlit děti, dostat večeři a jít spát. O všechno by bylo postaráno. Muž mi pomůže, děti mi pomůžou, ale všichni jen když si řeknu a téměř vždy to doprovází ksichty a nějaké ty řeči. Zavedli jsme i víkendy jen pro mě, že oni odjedou a já mám celý víkend jen pro sebe, ale ani to mi nestačí. Kolikrát si říkám, že by mi bylo nejlépe samotné 😔
@me_druhe_ja Ahoj, ja jsem na materske s 18m holčičkou a jeste mame 8 leteho syna a musím ti napsat,protoze si rikam,ze to mas hodne náročné,kdyz jsi tak casto bez manzela sama...to tak mas porad,ze je 3-4 dny mimo domov jo? To je fakt hooodne narocne. Ja byvam bez manzela casto od rana do cca 19hodin nebo miva noční a to odchazi v 17hod do prace a ten vecerni frmol bez pomoci je taky náročný. Jsem vzdycky stastna,kdyz manzel vecer dorazí a nedovedu si predstavit,ze by byl pryc cele dny..navíc casto poprosím mamku,at dorazí a nejsem na deti sama...tak drzim pesti,at je brzy lepe 🙂
@30bar Každej pracuje s tím, co mu bylo dáno. 🙂 Já to tak mám prostě "odjakživa", takže jsem si zvykla no. A o děti se postarat musím...Jsou na tom lidi i ještě daleko hůř, ženy, kterým ani partner nepomůže a ještě je kritizuje...ženy, co mají daleko víc postižené dítě (děti) než můj syn....a samozřejmě i ženy, co mají obě děti zdravé, chlapa k dispozici a prarodiče, co se o vnoučata rvou (to má moje sestra, ta má tak 5x týdne půl den pro sebe🙂)....ale co mi to pomůže, každá to máme jinak. 🙂 Jen se těším, až budou oba starší, budou v institucích, já pracovat a taky budu mít občas čas i na něco svého....🙂
Nejhorši je to po té psychické stránce no, když si člověk za 3 dny s nikým nepromluví, jen čte infantilní dětské knihy a napodobuje zvířata....to je nejhorší
Jinak jo, je to tak furt..je obchoďák a má na starosti skoro celou západní Francii, takže prostě jede třeba 5h na jih k Pyrenejím a tam tři dny popojíždí po schůzkách....a pondělí+pátek je sice doma, ale dělá administrativní věci, takže zapíná PC v 9 ráno a končí večer kolem 20h, aby aspoň vykoupal děti (takže taky nehrozí, že by třeba skončil ve čtyři a vzal je odpol ven)
@me_druhe_ja Moc děkuji, ze jsi mi napsala. Mas pravdu, ze kazdy pracuje s tim co mu bylo dano a ze na tom jsou lidé mnohem hur...a i mnohem lepe.
Je správné chtít čas i pro sebe ..
a pokud ti doma nikdo nepomáhá .. jen když řekneš .. tak je něco špatně z jejich strany , protože oni počítají s tím , že uděláš všechno , ale takhle to není !!
Domácnost je všech , né jen ženy , aby ona dělala všechno.

Kolik ti je? Co vztah s manželem? Nebude to jednak vyhoření,jednak krize středního věku,jednak únava materiálu..? My máme benjaminka a teda taky cítíme,že nemít jeho, život je úplně jiný. Starší děti už jsou poměrně samostatné (18,13,11). Nám je 40 a teda dost cítíme únavu. Malý je hrozně únavný, kolikrát je to vyčerpávající, a představa,co nás čeká další roky..Naštěstí už rok chodím do práce, malý od září do školky, takže už tu ubíjející dobu na RD mám za sebou ( a ještě byla většina v covidu,takže fakt paráda). S manželem máme pro sebe tak pár hodin měsíčně a jeden den za půl roku. Já sama pro sebe a nějakou akci tak 1-2 dny ročně. No co už, máme co jsme chtěli. 😁