icon

Měl by mít každý partner oddělené finance? Jak na to?

katka903
13. črc 2022

Ahoj holky, potřebuji radu a už nevím, na koho se mám obrátit, tak to zkouším zde. Máme 14 dní před svatbou a s přítelem jsme úplně na nože. Začnu tak nějak od začátku, ale stručně. Přítel vydělává nemalé peníze a já tak nějak normálně, ale rozhodně ne tolik, co on. Naše neshody začaly tím, že jsme sehnali pozemek, na stavbu rodinného domu, což byl vždy jeho sen (já na tom ale tolik netrvala, měli jsme možnost spravit si dům mých rodičů) Jenže přítel po mě začal chtít půlku na ten pozemek a já ji samozřejmě neměla. Řekl mi, že ať si půjčím od rodičů nebo ať si to někde seženu. Že nebude nikoho sponzorovat. Už tohle mě před půl rokem zarazilo, ale peníze jsem si teda půjčila od rodičů a skoro polovinu mu na pozemek dala. Další problém nastal, že jsme začali řešit hypotéku, ale on se ke mně nechoval vůbec hezky, tak jsem mu řekla, že tu hypotéku nepodepíšu a on mě vyhodil z bytu. Zhruba 3 týdny jsme se nevídali, ale potom jsme zase začali a já se k němu vrátila zpátky. Svatba už byla zčásti naplánovaná, tak jsme pokračovali v přípravách, ale já cítím, že to je špatně. Řešíme pořád finance. On říká, že ženská, co jí chlap sype peníze si ho neváží a začne ho pak podvádět atd. Pořád mi předhazuje, že já si v práci odsedím 8 hodin, ale on že se nadře a že já bych teda měla řešit pak víc věcí doma, se svatbou atd...Když jsme probírali, jak to bude s financema po svatbě, navrhuje, že budeme mít každý svůj účet a jeden dohromady, kam každý budeme posílat peníze na hypotéku, nákupy, atd. Ale k jeho penězům že mít přístup nebudu, že si je chce užívat a ne sypat všechny do rodiny. Já o jeho peníze nestojím, ale je to trochu divný, že mě zbyde pár ušmudlaných tisícovek, kdežto jemu desetitisíce. Děsím se toho, až budu na mateřské, aby mi vůbec něco dal na dítě...Sice ho chápu a obdivuji, že je šikovný a dokázal vybudovat něco z ničeho, ale připadám si vedle něho jako nicka, která má na houby práci, i plat a v životě nic nedokázala... Má taky spoustu dobrých vlastností, klidně i uvaří, vypere a proto si říkám, jestli to jen není moje věčná nespokojenost a neměla bych si víc začít vážit toho, co mám. Napište prosím názor, jestli je tohle normální :(((

Strana
z6
camelinka
15. črc 2022

@katka903 Tak co, je neco novyho? At ses rozhodla jakkoliv, dej vedet, je tu hromada zvedavych zenskych 😅

elu
15. črc 2022

@camelinka nemůže, je na svatební cestě 😄😄😄

triskova_v
15. črc 2022

@elu to ji spis sebral mobil aby se “neradila o pitchovinach na slepicim foru” ;( nebo jeste hur dostala par vychovnych :(

lucie_1986
15. črc 2022

@triskova_v prosim vas ten chlap je škrt, ale nedelejte z neho nejakeho nasilnika 🤦‍♀️

triskova_v
15. črc 2022

@lucie_1986 no na svatebni cestu neodjeli urcite…

janule0123
15. črc 2022

@katka903 měla jsem něco podobného… a odejít bylo moje nejlepší rozhodnutí .. bylo to po osmiletem vztahu… a lituju ze jsem to neudělala dřív .. teď jsem šťastná ..: mám úžasného chlapa a kdyby řešil co bývalý tak nevím jak vyjdu s rodicakem😂malá by šla asi po konci mateřské do jeslí a já do práce 😂 jednou jste(budete) rodina a mate fungovat společně .. on sice muže vydělávat víc … ale ty zas budeš dělat víc pro rodinu a domácnost .. a za to ti bohužel výplata nepřijde … pokud to vezmu z ekonomického hlediska .. s manželem máme stejný start.. stejný možnosti .. jen tim ze jsem chtěla děti a rodinu, tak zde se má kariéra utla… a praci se nemůžu věnovat naplno a s tim užívat adekvatniho finančního ohodnocení.. takže dělit vše na půl je nesmysl..a to viditelné tvůj partner nepochopí .. takže bys byla bita za to …

treasurka
15. črc 2022

Tak cooo? Jsem napnuta, jak ksandy 🧐

levandule_k
16. črc 2022

@treasurka Moje domněnka je, že autorka buď stále váhá, nebo rozhodla zůstat a bojí se to napsat, že by dostala vynadáno.

Zajímalo by mě co si skutečně myslí rodiče o jejím partnerovi.

camelinka
16. črc 2022

@levandule_k jj kazdy si zije to svy a kazdy by si mel zamest pred svym prahem, ja bych mohla napsat roman o sve vlastni blbosti😅🙄, takze se kocka asi boji, ze bude za blbku, ale je to jeji zivot a vyzrat si to popripade bude muset sama🤷

treasurka
16. črc 2022

@levandule_k Ja zas chapu, ze je to tezky. Kdyz clovek do neceho hodne investuje, casu, energie, nadeji, planu, tak se to tezko opousti, a clovek chce verit, ze to bude dobry.

novamamina
16. črc 2022

@treasurka ja taky. A zakladatelka na nás prdi 😁

miki19
16. črc 2022

@treasurka to je pravda, ale je třeba si uvědomit, že ve finále jí to bude stát mnohem víc: nervy, zdraví, psychiku atd. a to nemluvím co do budoucna chudáci děti....

gabu6
1. srp 2022

Jak to dopadlo 🤔 ??

gracinka7
1. srp 2022

@gabu6 taky by mě zajímalo

zuzineckah
1. srp 2022

tvl, tak s tímhle materiálem bych si nepořídila ani psa, natož rodinu😒 Snad zakladatelka dostala rozum a poslala ho do oběhu.

levandule_k
1. srp 2022

@zuzineckah V některých rodinách je pes víc než člověk😂

hankasva
14. srp 2022

Vážně uvažujes o svatbě? Už dávno bych byla bez něj a v klidu.

sorboni30
14. srp 2022

@hankasva myslim, ze uz je dávno "po svatbe"

Strana
z6