icon

Moje tchýně mě neustále ponižuje, manžel je na její straně

chobotnickapce
26. črc 2018

Ahoj všichni,
mám manžela a s ním 10 letého syna. Jsme manželé 13 roku. Manžel má z předchozího manželství 2 dcery, teď už 19 a 15 let. Jeho ex chlastala a chlasta první ligu.
Jeho matka mi od začátku dala najevo, že my dve kámošky nebudeme. Každou návštěvu předemnou pomlouvala ex a i snachu od bratra manžela. Nikdy jsem ji nekyvala, ba naopak jsem řekla, že tohle téma nikoliv. Dokonce když mi vyprávěla, jak ex byla tam opilá, že upadla na schodech i s malou dcerkou v náručí, tak jsem ji odpověděla, že to je hrozné, ale hrozné mi přijde i to, že tohle dopustila ve svém domě.
Když jsem tam jezdila, vždy naoko sladká jak med. Jak jsem odjela, tak pomluvy na moje chování, prostě jsem celá špatně. Tohle všechno jsem se dozvěděla od nejstarší dcery. Moje narozeniny, svátek, nic, ani sms. Vánoce, dárek jen pro manžela a našeho syna, já nikdy nic. Jednou ji to manžela dcera řekla, v den vánoc, tak mi dala dárek, sampon na hnědé vlasy, podotýkám jsem blond, asi ho vzala narychlo v koupelně. Přestala jsem tam jezdit úplně. Už skoro 4 roky jsem tam nebyla.
Syn i manžel tam jezdí, vždycky jsem manželovi říkala, co mě na jeho máme mrzí, nikdy se o mě nevzal. Teď se do mě strefuje i manžela sestra, která je mladší než já. Překousla jsem to, že si nebudu kazit náladu. Manžel má spor s jedním klientem, nainstaloval si do mobilu apku na nahrávání hovorů, k tomuto se ještě dostanu. Syn dostal nový mobil, založil si Facebook, tak si do přátel celou manželovu rodinu. Označil na fotce, kterou jsem měla já na svém FB sebe i tchyni. Nevšimla jsem si toho a začal horor. Co si to dovoluji ji označovat, porušuju GDPR, ono ji to tam nesluší. Fotografii jsem smazala. Nedopustila jsem si to, napsala jsem tchyni velmi slušnou sms. No to jsem si dovolila hodně. Prepisovala jsem manželovi hovor s klientem. Nikdy jsem to neudělala, ale po te sms co jsem poslala tchyni mi to nedalo. Pustila jsem si hovor manžela s matkou.
Takže v 8minutovem hovoru o mě řekla, že jsem pi*a, to nejhorší co kdy měl, debil, svině, neumím jednat s lidmi atd. Podotýkám, tchýně celý život dělala u dobytka, já mám manažerskou pozici, kde denně jednám s lidmi. Manželovi, jsem dala nůž na krk, syna už tam nikdy nepustím.
Jel za matkou, prý se tam pohádali, zapletla se do toho i jeho sestra. Přijel domů s tím, že tam nepojede pokud se mu nemluví. Jemu? No nic. Dneska mu volala maminka, ležíme v posteli, tak to slyším všechno. Hovor jak kdyby se nic nestalo, dokonce mu chce dát nějakou zeleninu atd. Striktně jsem řekla manželovi, že od ní nic nechci a kde že je ta omluva. Nemluví se mnou, urazil se, jsem ta nejhorší. Celé to ve mě budí dojem, že žádná domluva mezi nimi nebyla, když tam byl. Maximálně se pohádal ze sestrou, ta mu prošlapala jeho ego a proto chce omluvu, kvuli sobě, ne kvuli mě.
Když se ho ptám, tak mi řekne, že se mi jeho máma nemluví, proč by to dělala. Ona přece neví, že jsem ten hovor slyšela. Když mu reknu, fajn, že na dvě možnosti, buď ji rekneš že mi to řekl, nebo chci aby se o mě vzal po telefonu a ten hovor chci slyšet. Tak ani jednu možnost nepřipouští.
Nemám už sílu, na to, abych byla ten otloulanek, nechci aby tam manžel jezdil, protože si vždycky budu myslet, že mě tam oslovují pi*o. Nejde mi o mstu, ale o to, abych věděla, že je manžel na mé straně. Připadám si jako sponzor, uklízečka a partnerka na oko.
Dokonce už v hlavě uvažuji i o rozvodu. Ono je těch přešlapů u manžela víc. Tohle vnímám jako poslední kapku.
Máte někdo zkušenost? Je manžel mamánek?
Děkuji, omlouvám se za slohovku, omlouvám se za chyby, píšu přes mobil, mám T9.

Strana
z3
dixi86
27. črc 2018

@lioness34 to sice ano, ale neříct slušně jen mami, prosim tě nemusíš se tak o xx vyjadrovat, apod. muze

mary.jane
27. črc 2018

@ivular proto jsem psala o “obecne lidske rovine” alias zdravem selskem rozumu, protoze pravni prostredi je u nas takove prazvlastni a nad rozhodnutimi soudu zustava kolikrat cloveku rozum stat 😉

lioness34
27. črc 2018

@dixi86 jistě 👍

bayt
27. črc 2018

@mary.jane Já z něj nedělám duševně mdlého, napsala jsem jen, že je otázka, zda to dítě tu babičku má teda rádo nebo ne (třeba ne). V deseti už názor snad projevit umí. Otázka taky je, jestli máma není doopravdy p**a :D :D

priefi
27. črc 2018

@lioness34 jj, to jsem pochopila i ja, ze to byla super obri chyba, ze jsem ustoupila... tak bych byla u manzela chvili za mrchu, ale pak by to bylo ok. Takto se nastavily urcite podminky, ktere jsem uz mela nasledujici rok problemy prolomit, ale premyslela jsem do predu a aspon par veci bylo dle mych predstav. Letos by to melo byt uplne jinak, tak jsem zvedava... myslim, ze manzel pochopil, ze jsem z toho hrozne nestastna. Vis... hlavni problem je ten, ze moje mamka by byla na vanoce sama a to jsem nikdy nechtela dopustit. Na stedryvecer by nikdo nemel byt sam, pokud to jen trochu jde... a proto byl problem. Proc by jako moje mamka mela mit to privilegium a byt s vnukem a jeho rodice, kteri bydli za stenou ne... jenze tam jsou i dalsi sourozenci... takze misto abychom byli jen s moji mamkou, bylo zde 10 lidi. Ja z domu zvykla na malinke Vanoce a bum... big Vanoce... a nebyli jsme ani pohromade my 3, proste ty romanticke vanoce, ktere jsem si vysnila vyletely oknem ven... a misto toho total chaos (teda pro me) .... a tradice, na ktere jsem byla zvykla, byly taky ten tam .. ja vim, ze to jsou mozna banality pro nekoho, ale pro me to bylo vazne dulezite. Tak jsem si vyslouzila to, ze mi hrabe... no... od tech Vanoc to slo uz jen z kopce a v lete to bouchlo uplne a Vanoce... na ty jsem se "tesila" cely dlouhy rok. Ted si nedelam uz iluze... jen doufam, ze manzel splni, ze letos budeme na stedry vecer u moji mamky a ja si ho zase budu moci v klidu uzit... vim ze nejkrasnejsi by bylo, kdybychom tam byli jen my, ale jak jsem psala, nechci, aby byla sama, uplne sama... jen ta myslenka me deprimuje... takze asi ta no...

lioness34
27. črc 2018

@priefi hele já nevím mě to přijde ale z pohledu druhy strany taky blby - jako kdyby moje deti vedle v bytě slavily Vánoce i s babičkou a já tam nebyla mě by to mrzelo... navíc když babičky tak obě 😉 bych se domluvila klidně i s tchýni když jich je tolik zda bychom tedy nemohli dorazit my i s mamkou..
Co se týká bytu kde pořad nekdo chodí tam bych byla nekompromisní ale tady - proste mi to přijde ze zbytecne to děla nevoli a hlavně stejne v klidu nebudete a manžel bude myslenkama a hlavně mít vycitky u svoji mámy - i když má tvoji mamku rad tak mu to je blby a podle mě v tomhle případě vanoc i trochu oprávněně

lioness34
27. črc 2018

@priefi nehledě na to - když jeden rok u tvé mámy tak druhy u druhe... to bude argument - a podle mě reálný

lioness34
27. črc 2018

@priefi si to představ na sebe - tvůj syn s manzelkou a dětmi a s manzelcinou mamkou a ty sedíš vedle v bytě

mary.jane
27. črc 2018

@bayt tak ta otazka - to je takrikajic slovo do pranice 😂. Ale k tomu, ze dite svuj nazor projevi - jak jsem popisovala svoji zkusenost z detstvi. Me by ani nenapadlo rict nasim, ze tu jednu babicku nemam rada a nerada k ni chodim. “Vzdyt je to maminka meho taty. On ji musi mit rad jako ja mam rada svoji maminku a urcite by mu bylo moc lito, kdybych neco takoveho rekla”. Tak tohle se mi jako diteti honilo hlavou.

priefi
27. črc 2018

@lioness34 jenze on o tom, ze bychom to tak delali, nechtel slyset, az ted to schvalil. Proste jsem musela delat Vanoce pro vsechny. Dalsi rok jsem byla proti a sli jsme k nim, coz se jim moc nezdalo, proc to nedelam zase ja...

lioness34
27. črc 2018

@priefi nebo kdyby tvoje mamka byla vedle v byte a ty jsi byla na stedry den s tchýni....
já bych pochopila ze si budete úplně sami...ale když mamku tak bych pozvala obě - Heled já bych se snad v tomhle i překonala - já bych je na veceri pozvala - ať dorazí a hotovo ...však u vás spát nebudou... o když je to opruz teda ..
Já jsem teda spíš pro to ať si na Vánoce je každý doma a pak návštěvy - pokud nechceš mít všechny ...kolik jich je?

priefi
27. črc 2018

@lioness34 ja to chapala, ze by to bylo blbe, ale kdyz jsem rekla, tak pristi rok bychom byli u moji mamky tak neexistovalo... tak jsem dalsi rok nesouhlasila ja s tim, ze to budu delat pro tolik lidi a aby nemeli na me tendence hodit prvni svatek vanocni, coz predchozi rok taky meli, coz jsem razantne odmitla, tak jsem chtela k mamce ten den na obed. A manzel dokonce na to zminil, ze bychom teda dalsi rok mohli k moji mamce jen my. Tak jsem zvedava, zda to bude realne nebo ne. Byl to jeho navrh

priefi
27. črc 2018

@lioness34 jich je dohromady minimalne 6, jsou plnohodnotnou rodinou....

lioness34
27. črc 2018

@priefi já jsem pro to každý na stedry den doma a pak až návštěvy - v klidu stedry den a pak babičky .... a pokud je tvoje Mamka sama tak ať dorazí tedy obě babičky - ale o svagrove nebo svagrovi bych to neviděla - pokud mají svoje rodiny

priefi
27. črc 2018

@lioness34 to je tchan, tchyne a jejich deti 😉 Prip.jeste nejaky partner/partnerka... proto pisu min. Sourourozenci muze nejsou zenati/vdane, takze kdyz vsichni, tak vsichni. A moje mamka by byla sama. Takze jsem to kvuli tomu, aby ona nebyla sama zkousla. I kdyz mi rikala,.ze vidi, ze me to trapi, ze bude sama, abychom mohli byt sami. Ale ja na to proste nemam zakudek, aby byla na stedry vecer sama. Takze to zkousavam. Doufam, ze se to zmeni, az budeme ve svem...

priefi
27. črc 2018

@lioness34 a 1.svatek vanocni +dalsi rodina ze strany manzela.. teta, strejda atd...

denny27
27. črc 2018

A to si manžel nechá líbit, že vlastní matka nadává jeho manželce??😱😱 Já jsem horka hlava.....na ferovku bych si to s ni jela vyřídit.. že o těch nadavkach vím a že syna už tam neuvidí...

lioness34
27. črc 2018

@priefi já myslela ze by byli úplně sami jako rodiče - tak to ne - pokud by byli normlane s dětmi a jejich partnery tak to je jiná

priefi
27. črc 2018

@lioness34 no prave 😔

priefi
27. črc 2018

@lioness34 takze nejsem az tak divna, ze bych to chtela proste jinak?

lioness34
27. črc 2018

@priefi tchyně a tchán ok ale celou familii bych taky nechtěla

lioness34
27. črc 2018

@priefi pokud on je jinak s dětmi tak co

priefi
27. črc 2018

@lioness34 jak to myslis, pokud on je jinak s detmi? Ty sourozence? Jo styka se s nimi... ale to uz nejsou deti, vsichni jsou uz dospelaci, studujici dospelaci a jeden uz pracujici a zije teda uz jinde

priefi
27. črc 2018

@lioness34 ja nemam prave na vyber. Kdyby to bylo takto, nemam s tim problem, ale tak jak to je mi to proste vadi

lioness34
27. črc 2018

@priefi pokud manželovi rodiče jsou jinak s dalšími svými dětmi a nejsou sami tak mi to přijde ok.

chobotnickapce
autor
27. črc 2018

Děkuji za odpovědi. Zajímá Vás reakce manžela v hovoru s matkou. Skoro žádná nebyla. Říká mi, že na takový hovor nebyl připravený. Právě proto mi řekl, že tam pojede osobně si to s matkou vyříkat, po návratu domů mi řekl, že jim řekl co chtěl, že se pohadal s mámou a ségrou, prý tam pojede až se mu omluví. Víc mi neřekl. O to víc mě zaráží, že mu matka volá, hovor je úplně stejný jako jindy, ani náznak, že by se cokoliv řešilo.
Názor, že nemohu synovi zakazovat babičku? Jako vážně? Po tom co se stalo, jsem si syna pár dnů poté vzala stranou. Jsou prázdniny, měl tam jet, nepustila jsem syna ke tchyni a udělala jsem dobře. Syn mi řekl, že nechce k babičce jezdit, že tam funguje jako chuva pro malé děti manželovi sestry, pak také to, že babička o mě nehezky mluví, ale jenom když tam je sám, neboli až táta odjede. Když Vám dítě vypráví, že si musí dávat prsty do uší, nebo to, že už ji chtěl kolikrát něco říct a bál se, tak tohle je prostě špatně. Nevím jak dlouhou dobu mi odvyprávěl, jsem máma, bolelo mě za něj srdce, neptala jsem se, prostě mluvil, já poslouchala a neptala se. Co mě na tom mrzi nejvíc je to, že jsem ze synem nedala rozhovor dříve. Holky z rozhovoru ze synem jsem napsala jen pár vět, jasný že mi to neřekl takhle dospěle v pár větách. I já jako máma jsem byla překvapená kolik toho dokáže dítě v jeho letech pochopit.
Byl tu koment proč jsem tam přestala jezdit. Protože jezdit někam, kde se po návštěvě rozebírate na mikro částečky a jste hlavním tématem, tedy pokud se ve vesnici nestane něco zásadního, jako co má ta sousedka za kytky v truhlikach a nebo tamhleta stloustla a máslo podražilo 🙂
Mám jiné priority, fakt mě nezajímají drby co se ve vesnici děje a pak nebudu jezdit někam, kde jsem sama pomlouvaná. Udělala jsem to, co jsem považovala za nejrozumnější řešení, přestala jsem jezdit, manželovi ani synovi jsem styk nezakazovala.
Věděla jsem, že mě tchýně nemá ráda, jsem věděla, myslela jsem si, že ale není až takový hlupák, že by manželku syna a matku vnuka častovala do pi* a jiných urážek. Moje máma mi taky jednou řekla výtku na manžela, okamžitě jsem ji vysvětlila, že s manželem žiju já, mě vyhovuje a nevadí mi co vadí ji. Od té doby mi nikdy do manželství nekecala. Nikdy bych nedovolila, aby jsme s manželem jeli k rodičům na vánoce, dárky dostala jen dcera a zeťáků ty koukej, ty k nam nepatříš.
Další absurdita, tchýně má všude fotky, je mi opravdu "skvěle" když všude vidíte fotky manžela s jeho bývalou manželkou. Ze začátku se to dá pochopit, po x letech nepochopim, naše fotky samozřejmě má. Nemůžete nikoho nutit aby vás měl rád, já ji také ráda nemám, ale ne od začátku, ale proto jak se chová. Snažím se vždy akceptovat pro klid v rodině její výstřelky, ten poslední už fakt nemůžu, mám taky svojí důstojnost.

chobotnickapce
autor
27. črc 2018

@lioness34 děkuji, tohle je přesné.

lioness34
27. črc 2018

@chobotnickapce nemáš zač. A někým proste nakrasno se snažit a nevyjdes - za obrovské plus vidím rozhovor se synem - proste když jet tak jen s tátou a nebo všichni sám tam nebude - tečka. Já bych ho tam nenechala samotného.
Je to smutné ale nejsi výjimka, žen jako ty má vztahy na houby s tchynema hodne. Je dobre ze se s nimi manžel nepohodl - v tom smyslu ze to nenechal ladem skladem///

denny27
27. črc 2018

@chobotnickapce myslím, že ti není co vyčítat.. stará ženská už by měla mít rozum a ne nazývat snachu pi.ou...takhle se nazývají puberťačky na zakladce, co si lezou do zelí....pokud Ti dokonce nadává před tvým synem, není co řešit...

bayt
27. črc 2018

@mary.jane Tak jasně, samo to to dítě asi neřekne....

Strana
z3