Můj 4letý syn vůbec neposlouchá
maminky,prosím vás potřebuji opravdu radu..
mám 4letého syna a on vůbec neposlechne,když dostane na zadek,tak se mi akorát vysměje a já jsem už z toho úplně zoufalá a nevím si s ním rady....všechno má úplně na háku..
nějaký návrh co s ním?
@kulatakosticka on vidí sašíka jako rozmazleného..moc si k nim cestu ještě nenašel
A ještě třeba k tomu úklidu hraček. U nás to je hodně podobné. Tak jsme společně většinu hraček odnosili a v pokojíku jsme jich nechali jen pár, se kterými si skutečně hrají. Oni ví, že jsme je uklidili na půdu, protože si je neuklízeli a ví, že až si budou uklízet těch pár, co jim v pokoji zůstalo, dostanou je zpět.
A třeba, když jeden z kluků rozbil televizi, musel na novou přispět ze své kasičky.
Snažíme se, aby pochopili důsledky svého jednání.
Někdy je to fakt hodně těžké, vím. Držím palce, ať se to u vás uklidní. Je to hodně tím věkem, ono se to vše snad zlepší.
@alexis2012 on a není to trochu i tak, že v rámci respektování názorů partnera, že syn je rozmazlený, jsi na syna tvrdší a syn to vidí, takže se zatvrzuje? Psycholog by ti možná poradil, ne proto, že syn je nějak špatný, ale uvidí vše z venku...
@pav_la hračky jsem zrovna říkala,že zítra uklidím také,musí se to srovnat 🙂
@kulatakosticka tak možná rozmazlený je,vynahrazovala jsem mu jak mámu tak tátu..dělala jsem pro něj první poslední,asi před dvěma lety mi bylo vynadáno,že se věnuji jen jemu a starší dcerce moc ne
teď poslední dva měsíce mi chodí ze školky a říká mi,že bych chtěl mít doma miminko,že chce být velký brácha,nevím či nějaké dítko ve školce se pochlubilo,že mají miminko nebo nevím kde na to přišel...když jdeme do krámu,tak chce kupovat lahvičky a dudlíčky,to bych ho samou láskou sežrala 🙂
@alexis2012 Pokud syn cítí, že ho váš partner nemusí, tak může vzdorovat zlobenim. Když zlobi, má vaši pozornost..
@alexis2012 o to nejde, jde o to, jestli změna vyšla z tebe jako z mámy nebo ,,cizího,, chlapa...
@japona tak přítel se bude brzy stěhovat,tak snad se srovná
@alexis2012 jakože stěhovat k vám nebo od vás?
@kulatakosticka právě že od nás...je to z osobních důvodů
@alexis2012 Já bych dětského psychologa nezatracovala. Ale je opravdu hodně těžké najít kvalitního dětského psychologa. Spíš bych vzala v potaz i to, jestli syn nemá nějaký vážnější problém než je rozmazlenost.
@alexis2012 no to bych řekla, že na 99% je pes zakopaný v tomto...:o/
@loafeer tak tomu dám ještě čas a uvidíme co to udělá až bude pryč...
@alexis2012 aha, no jestli je toho víc, syna to asi taky ovlivňuje
@alexis2012 Potřebuje jistotu. Stálé blízké lidi kolem sebe. Dobré bude určit si, v čem chci, aby poslechl-např. může si cumlat prsty, ale nesmí sám do silnice. V podstatných věcech být důsledná. Vleze-li např. do silnice, dostane na zadek. Neslibovat trest, pokud vím, že ho nevykonám.Musí se spolehnout na to, že Vaše slovo platí. Ukažte mu, že je důležitý. Je něco, co rád dělá, za co by potom šlo ho pochválit? Není to lump, lumpem se nerodíme.Geny jsou geny, ale výchova , kdy vycházíme z toho, že ditě je v jádru dobré, určitě pomůže.Tím zdravím zejména svého staršího, bezvadně mě umí vytočit. Potom řekne: ,, Podívej, maminko, jaký jsem ti našel pěkný knoflíčky!'' 🙂
holky děkujeme za pomoc,už jsem to nevydržela a nechaly jsme si napsat žádanku od dětského lékaře k psycholožce,bohužel má tedy plno a jsme objednani až na 2.5. tak snad to vydržíme....
jinak jsem mu přestala na žádost psycholožky dávat na zadek a stojím si za svým,jak něco řeknu,tak to prostě udělá a nekřičím :D
zatím dobré 🙂
@alexis2012 držím pěsti, syn byl podobný, neposlechl, byl drzý, vztekal se, vyžadoval pozornost + maličkosti, které člověk moc nevnímá, když má jen jedno dítě. Pro všechny rozmazlený spratek. Nakonec se zjistilo, že je autista a potřebuje jiný přístup.
@mogwaika to je hrozné,mě také kamarádky tvrdí,že má nějaké adhd nebo jak to říkaly,tak uvidím no...lidé jsou zlí :/
@alexis2012 můj syn má zdiagnostikované Adhd a upřímně jsou horší diagnózy. Když s ním budeš zpráv ně pracovat a změníš přístup, hodně brzy uvidíš pokrok a změnu.
zkus se podívat na NEVÝCHOVU! Třeba se v tom najdeš a pomůže ti to...

@alexis2012 a co je špatného na psychologovi pro malé dítě? Zjistí, jak na tom je, najde problém a tobě poradí, jak na něj.