icon

Můj ex má nereálné představy. Potřebuji slyšet nestranné názory.

hopehope
19. říj 2018
Strana
z7
lendy1
20. říj 2018

@hopehope ano, tak to je velmi casto...dite, odcizeni, spatna nebo zadna komunikace, ziti vedle sebe, kazdy si resi sve problemy jen ve sve hlave, zijete jen vedle sebe ale ne spolu...flustrace z toho vseho...otazky co se deje? Bez odpovedi...partnerstvi, blizkost...to nefunguje a pak je jen maly krucek k milence nebo k milenci. To je typicke...a vsude stejne..ta spravna komunikace-ne mluveni, ale komunikovani...to je rozdil...naplnovani potreb toho druheho...nejcastejsi chyby, proc ty vztahy takto konci...

lendy1
20. říj 2018

@kristyn.g manzel taky utekl z toho vseho, nechtel resit, lepit, napravovat nic...nechtel tak uz zit...jen z toho utect k nekomu, kde ma to, co mu chybelo. A ted je to ut trosku jinak...souhlas s tim, co pises...taky jsme ze zacatku komunikovali, vse si vyrikavali a paradoxne nas to sblizovalo, spousta veci se rekla na rovinu...a i kdyz manzel rekl, ze mezi nami je definitivni konec...jeho dalsi slova, ciny tak nehovori...to, co se rekne v tom prvotnim soku, stresu nemusu jeste nic znamenat.

kristyn.g
20. říj 2018

@lendy1 to určitě, ono pak aby neprozřel že vymění 80% za chybějících 20% jak se říká.. u nás taky právě, nejdřív že si to musí rozmyslet, nakonec mi vyměnil zámky - to už bylo přes mojí hranici tak jsem ho přestala chtít zpět a to pomohlo i té komunikaci a sám pak říkal že jsem se najednou v jeho očích jakoby vzchopila - předtím jsem na něm jakoby "visela" ... a i když to bylo fakt horor strašný tak nakonec to hodně pomohlo ke změně i v mé povaze, přestala jsem být tak závislá na druhém. A on si mě začal vážit (předtím si mě nevážil). Ten můj zkoušel i rande s jinou, ale viděl že si s ní tak nerozumí jako se mnou. To byla ta výhoda. Nevím co by bylo kdyby on nebo já jsme našli někoho s kým si rozumíme, to by asi tak nedopadlo. Přála bych všem aby to dopadlo dobře, ale často to tak není ☹

blahova_andrea
20. říj 2018

@hopehope no náš tatínek tu často není ani fyzicky, natož citově. tvůj se aspoň ještě chová slušně, stará se o syna, jeví o vás zájem. u nás není většinou ani to.

hopehope
autor
20. říj 2018

@blahova_andrea ano vím že teď dělá první poslední, ale vždy to tak nebude... Třeba ho jen tíží svědomí...

blahova_andrea
20. říj 2018

@hopehope ono slušné chování a nějaká ta úcta vůči druhému a láska aspoň k dítěti je docela fajn začátek. pak jak tu některé píší, máte naději aspoň na rozumné vyřešení situace, ať už to bude znamenat cokoliv. když ale chybí ten zájem, úcta a slušné chování všeobecně...není moc na čem stavět ani co zachraňovat.

lendy01
20. říj 2018

@hopehope Dle mého názoru jen není úplně blbej a nechává si zadní vrátka ( takových případů znám spoustu z blízkého okoli. Chová se jakoby nic aby až ho náhodou ta nová omrzi nebo odkopne a on si uvědomí že si s jinou stejně nepolepší,vrati se zpátky k vám domů a všechno bude jako dřív ( jeden expert to takto udělal po deseti letech- prvně se rozvedli, byl s jinou, po 5 letech se začal chovat jako že se nic nestalo, po osmi se rozesel s přítelkyní a po deseti letech se vrátil k exmanželce a teď se dokonce znovu vzali). A takových je hromada

hopehope
autor
20. říj 2018

@lendy01 ja už nevím co si o tom myslet... Nedokážu racionálně uvažovat... Bojím se toho všeho co přijde... 12let je 12let vím že kdybychom chtěli oba, může nám to fungovat... On je ale citově jinde... A ja nemůžu bojovat...

vitezove
20. říj 2018

TJ jednoduchý. Prostě chodí šu*at jinam a tady má pohodičku a domov. Je spokojený. Odešla bych, malého se to dotkne tak jako tak a ty musíš mít právo si najít taky někoho, začít žít svůj život. Vymyslete si střídavou péči, domluvte se a konec.

lendy01
21. říj 2018

@hopehope No právě, 12 let je dost a ještě vás spojuje dítě. Ono pro tyhle životní situace správný řešení neexistuje. Prostě se člověk nějak rozhodne a pak to pokračuje dál. Mě se to lehko rádi, ale pokud se chová slušně a vyloženě vám to nevadí, tak bych to tak nechala, pokud je i maly spokojeny. Jen bych mu teda určitě nevarila, neprala a tak - to ať dělá ta druhá.Drzim pěsti at se to brzo vyřeší a jste v pohode

lendy1
21. říj 2018

@vitezove prosim te ty hlavne nerad...pamatuji si te ze strechy. Co prispevek, to perla, fakt...Urcite mas s tou situaci bohate zkusenosti, deti...ze vis, co je nejlepsi udelat. Boze holka, ty jsi fakt poklad...

blahova_andrea
21. říj 2018

@hopehope ty hlavně teď nemáš jak bojovat. sama jsi v šoku a v háji, to není stav k boji. nejdřív se musíš srovnat sama a pak teprve můžeš řešit, co bude dál. pro mě byl nejhorší první měsíc minimálně. ty máš za sebou teprve týden? já se nejdřív zhroutila, pak se oklepala a začala stavět na nohy. na budoucnost se momentálně snažím moc nemyslet, aby mě to netáhlo zas dolů. stejně tak jako moc nevzpomínat. ale samozřejmě zvažuji různé varianty a i já už mám zadní vrátka.

misakri
21. říj 2018

Já myslim,že snažit se zachraňovat vztah,čekat a snažit se - je možné,když se to stane jednou - on se zamiloval jinde,doma byly problémy, nebyla komunikace.. ale když je to opakovaně??

hopehope
autor
21. říj 2018

@misakri ano... Ale nikdy předtím jsme si ani jeden z nás neuvědomili a neřekli nahlas své chyby... Jsem ráda že je s námi stále doma i když mě to ubiji a vnitřně užíra... Myslím si že on sám se v tom stále placa... Nedokážu si představit žít s ním a ani bez něj... Jak řekla tchyně... Třeba si jednou tu cestu k sobě opět najdeme... Vždyť nás spojuje syn a pokud se spolu budeme bavit s úctou a respektem jak už tady zaznělo, je na čem stavět... Jen čas ukáže jak se věci budou mít... Bud si tu cestu najdeme nebo ne... Třeba si sám uvědomí, že je mu vlastně dobře i doma... Kde má rodinu...

misakri
21. říj 2018

@hopehope já si to upřímně neumím představit.. taky mám za sebou zachraňování manželství,následný rozvod.. nemyslím si,že je dobré stavět manželství na tom,že vás spojuje syn.. já se taky jednou vrátila - kvůli dětem - ale pak mi došlo,že šťastná chci být především já a stavět to kvůli dobra dětí??.. neee

Ale jak jsem psala,takové to odcházení, vrácení se, poněkolikáté.. tam už úcta z jeho strany vůbec není..

hopehope
autor
21. říj 2018

@misakri neříkámjrn kvůli synovi... Samozřejmě že návrat jen kvůli synovi bych nechtěla...

alakin
21. říj 2018

Ano můj manžel teď přišel přesně s toutez myšlenkou a ještě se na mě díval jak na debila, ze to ani náhodou nedovolím ... jako pořad ho mam rada, zůstala bych s nim a aby mne trápil tím ze se ke mne bude chovat jako ke kamarádce tak to teda ne... u mne je to jednodušší ze bydlení je moje a manžel neodchází za milenkou ale za svobodným životem ale jinak přes kopírák .. odstěhujte se někde blízko práce a školky a manžel si muže malyho brát do bytu co je jeho... takhle to fakt fungovat nebude...

hopehope
autor
21. říj 2018

@alakin jenže já si malého vezmu do svého bydlení a tatínek si ho bude brát tam kde je pět let zvyklý... A mamince ho potom vrátí do cizího prostředí...

jita22
21. říj 2018

@hopehope hele,bude s maminkou,tak bude doma i v "cizim".Ber to tak,ze aspon k tatovi bude chodit snadneji.Vezmes mu s sebou jeho hracky, udelas nejakou super postylku,on si zvykne.Hledas jen vymluvy,abys mohla doufat,ze to bude dobre.Podle me nebude.A pokud to nahodou manzelovi pomuze si uvedomit,ze chce byt s tebou,tak se zase vratite.

ariadna12
21. říj 2018

@vitezove taky si bohuzel myslim, ze to tak je. Vyhovuje mu zazemi u zakladatelky a sex s ni i s dalsimi. Nemohla bych v tom zit, ale jde o to, kdo co zkousne.

lendy1
21. říj 2018

Holky, sorry, ale to jsou same hrdinky tady...fakt ze jo...takze po tydnu zjisteni milenky se ma ona sbalit se synem a jit bydlet jinam? To vazne? Vazne to nektera z vas udelala? Myslite, ze je to tak jednoduche pro vsechny? Pro zakladatelku, syna i pro toho chlapa? Boze...
A ty kecy, ze by jste nesnesly tohle a tamto...o tom sexu to prave vubec, ale vubec neni...
Ty duvody proc je ted na scene milenka jsou vsude stejne...a rozhodne to neni o tom, ze jeji chlap si chce uzivat doma i jinde. Neni to vubec o tomto...a i kdyz nektere tomu nebudete verit, tak i ten chlap tape a nevi...i pro nej ta situace neni jednoducha.
Se zakladatelkou mame vse jak pres kopirak...bohuzel...a neni to jednoduche, zadne rozhodnuti neni jednoduche a radikalni reseni jsou k nicemu. Opet se opakuji, ale jedina rada na toto vse po tak kratke dobe je cas...nic jineho to ted nechce...trpelivost, cas a snazit se zit dal...vse ostatni prijde casem, at je to hrdost, odchod a dalsi...

misakri
21. říj 2018

@lendy1 vy to zase vidíte jen ze svého pohledu.. trpělivě čekat a modlit se,aby zůstal..
Nikdo ji neradí, aby se sbalila a ihned odešla,týden je krátká doba.. jen ji všichni píšou,jak vidí jejího partnera.. on ji podvádí dlouhodobě a ona prostě furt hledá odůvodnění,proč v tom zůstávat..
A ano,já odešla - se 2 dětmi - zase tak strašně těžké to není.. těžký je jen ten první krok 😉

ariadna12
21. říj 2018

@lendy1 no diskuse je prave o tom, ze kazdy muze napsat svuj nazor bez utoceni na ostatni. S tebou treba nesouhlasim, pokud tvrdis, ze "rozhodne to neni o tom, ze jeji chlap si chce uzivat doma i jinde. Neni to vubec o tomto". Pokud ji opakovane podvadi, podle mne chyba bude zejmena v nem. A souhlasim zcela s tim, ze " i ten chlap tape, a nevi" - no jasne, nevi, do ktere ho strcit a tape😁.

lendy1
21. říj 2018

@ariadna12 typicke...jasne vzdy jde jen o sex...o nic jineho vlastne ve vztazich nejde...ach jo...

@misakri nevidim zadne dlouhodobe podvadeni...vim jen, proc k tomu doslo a muze k tomu dojit opakovane a ne z duvodu, ze je chyba v tom chlapovi, ale v tom, ze ty problemy, potize proc se to stalo se neresili. To je pak jasny, ze se to muze stat znovu, protote ty duvody proc zustali...

Nejsem zastance toho hned likvidovat vztahy a odchazet, delat silacke gesta a pod...kor kdyz jsou v tom deti.
Dnes je tolik rozchodu, rozvodu jen proto, ze ti dva nekomunikuju, nedokazi si vse vyrikat a napravovat chyby. Driv se vztahy neborili, ale napravovali a ty duvody byli stejne dnes i pred 50 a vice lety...nevera byla, je a bude. Ale dnes ve svete spouste moznosti je lepsi vse hned zahodit, zlikvidovat a jit dal s nekym jinym. Driv se veci zachranovali, opravovali a je jedno, jestli to je zehlicka nebo vztah. Dnes se vse hned bori, nici, porizuje se nove...veci, partneri, detem nahradni rodice...a pritom staci malo...
Jenze se jde na diskuzi, 90% cizich lidi vam poradi zabal to, je to debil a kdesi cosi a nekteri nez by dali na svuj usudek, pocit, tak podlehnou tomu tlaku kolem sebe...vzdyt to vsichni pisou, rikaji, tak asi neco na tom bude...blbost.
Me se dostalo tolik "chytrych" rad, jak jsem ja ta blba, ze si necham sr...na hlavu a manzelovi vse dovolim a okamzite ho nevymazu ze sveho zivota a jakto, ze jeste nemam podany navrh rozvodu a pod...na netu je kazdy chytry i kdyz zije jiny zivot nez je zivot autoru diskuzi...

urtica
21. říj 2018

@lendy1 Hele, pro mě je třeba větší hrdinství a nápor na psychiku zůstávat dlouhodobě v nejistotě...nezažila jsem tedy rozchod s dětmi, ale v minulých vztazích pro mě byl vždy snazší rychlý konec než dlouhé čekání zda a jak se ten druhý rozmyslí. Věřím ovšem, že když jsou děti, je to rozhodování o něčem jiném.
A důvody, proč je milenka nejsou všude stejné - někde to určitě může být vlivem neuspokojivého stavu, ale znám dost chlapů, kteří mají mimomanželské vztahy jako sport, je to pro ně zkrátka adrenalin, potřebují neustále dobývat a lovit novou kořist a podvádějí a budou podvádět každou svou partnerku.
V případě tohoto muže mi to připadá, jak už jsme psala dřív, jako určitá nezralost, kdy si on každé okouzlení vykládá tak, že je to osudové, že když se zakoukal jinde, že to musí být "ono". Já si ale nemyslím, že to , že se člověk mimomanželsky zakouká jinde, nutně znamená, že jsou v současném vztahu problémy - myslím, že je to věc, která se v dlouhodobých vztazích prostě stává, i když ty vztahy fungují - a člověk si pak musí sám v tu chvíli vyhodnotit, co je pro něho opravdu důležité. A být s partnerem, který balí kufry pokaždé, když ho okouzlí jiná, musí být dost o nervy,
@hopehope Je to stará škola, ale vzpomínám si, že Plzák v podobných případech radil domluvit se na nějakých pravidlech a dát partnerovi měsíc na rozmyšlenou...to mi připadá jako přijatelný kompromis mezi rychlým pálením mostů na jednu stranu a na druhou stranu mezi sebetrýzněním a trápením sebe sama.

verena
21. říj 2018

Já myslím, že manžel je pěkně přeletavy ptacek a neumí udržet vztah. Když to nekde nejde, zkusí něco jiného. Normálně mu natvrdo řekni, že rodina se rozbijet nebude, máte za sebou těžké období a musíte na vztahu pracovat a naučit se komunikovat. Jdete do manželské poradny, ať vše proberete, stojí to za to. Ať si uvědomí, že pokud půjde kamkoliv jinam, za pár let to bude stejne!! Takže ať řeší rodinu, na které mu záleží a neutika. "Rozvracecka rodiny" te nemusí zajímat. Možná jen manžel potřebuje rázný přístup a vidět, že se nevzdas. Obzvlášť když tvrdí, že s tou druhou nic nemají, tak ji nic nedluží. Pokud ho máš ráda, tak bojuj. Myslím, že nyní nejsi na rozchod připravena.

hopehope
autor
21. říj 2018

@verena jenže on mi řekl že to necítí na návrat... Že to prostě nejde :(

vitezove
21. říj 2018

@ariadna12 njn, podle mě člověk co zůstane si sám sebe neváží. Zažila jsem to v reálu u kamarádky. Nejdřív že budou kamarádi a ona furt doufala, že to přejde, že se to vyřeší. A on jí postupně ale začal nesnášet, protože prostě soužití s někým koho už nemilujete není nic příjemného. A on by si tohle totiž přál každej druhej chlap. A ještě se tváří, jakože je on ten hodnej, protože to dělá kvůli dítěti a nechá je tam bydlet. Ale to on ublížil a rozbil rodinu. Ano, je v tom dítě, ale jenom to, že budou bydlet ve stejné domácnosti mu normální dětství nevrátí. Tak to prostě je, rozvod nebo rozchod se dá vyřešit i bez traumatů u dítěte. Je na to spousta postupů. A pokud jsou teď relativně v pohodě, tak je lepší odejít teď, než pak za nějakého řevu a výčitek. A ty prostě přijdou, to je nepříjemná pravda. Nenapsala jsem to proto, abych někoho urazila. Ale prostě tak to je. A ono to tazatelce časem dojde, bude takhle žít pár let, a pak bude mnohem těžší odejít a nebude si sama sebe vážit. Je mi jí líto, ale už se v této diskuzi nebudu angažovat.

lendy1
21. říj 2018

@urtica se zakladatelkou jsem v kontaktu a ty duvody proc jsou opravdu jine...ty problemy tam byli a jsou.
Vidis, ja dostala radu od vztahoveho kouce nechat manzela 3m v tom, co chce-zit s milenkou. Mesic je strasne kratka doba. My uz vse resime od cca pulky cervence a teprve ted se neco obraci...dala bych tomu vsemu pul roku.
Jo, mohla jsem uz davno bydlet jinde, rozvest se, mit taky milence nebo partnera...ale proc? Oba vime proc k tomu doslo a oba tu situaci nejak resime a verim, ze vyresime a bez radikalnich, zkratkovitych jednanich po par tydnech. A je jedno jestli spolu nakonec zustaneme nebo ne...A ano, manzel je tu doma, s detmi, tady ma domov a rodinu a u sebe milenku...ma vse a presto mu to nevyhovuje...

marcellia
21. říj 2018

@hopehope vzdyt je jeste maly. Proc mu to vlastne oznamujete uz tyden po tom,co to teprve rekl ex tobe? To mi prijde strasne rychly,jak to ma chudak pobrat,kdyz mel za to,ze ma normalne fungujici mamu a tatu,jistotu nad jistoty? A najednou ze dne na den slus..a pritom tata je denne doma,vse pri starem,tak v tom musi mit uplny gulas😕

Strana
z7