icon

Musel jsem odejít: Proč mě manželka přestala milovat?

kusk
6. čer 2024

Dobrý den,
Předem říkám,bude to delší
Je mi 33 let a ženě je 28.Byli jsme spolu 14 let a máme pětiletou holčičku... Od malička jsem byl vedený k tomu že až si najdu ženu tak se o ni musím postarat. A to jsem také dělal celý SMSky večer jsme si povídali... Smáli jsme se měli jsme krásný sex.. Jsem automechanik a vařit moc neumím ale jinak doma udělám všechnu práci. Chodím na WC! ano?? tak ho také můžu uklidit stejně jako vytřít podlahu nebo klidně vyžehlit prádlo... V tomhle směru jsem tak trochu žena... Naučil jsem se dokonce péct.. holkám jsem dělal snídaně do postele.Pritekyni jsem se snažil dávat najevo tu lásku. Moje žena dělá ve škodovce 12ky a je to těžká práce... Když to řeknu blbě... Když přišla domů bylo vždy uklizeno atd. protože jsem se o vše postaral... Kromě jídla to vařila ona.To samé když se narodila malá ,staral jsem se příkladně a pomáhal jsem jí úplně naprosto se vším.... Dcera je moje láska a je naprosto úžasné jaký spolu máme vztah... bohužel jsem měl pracovní úraz a zlomil jsem si obě dvě nohy. Po půl roce jsem si nechal sádru z jedné nohy sundat abych si mohl dát aspoň chodící ortézu a mohl chodit do školky a pomáhat ještě aspoň o trochu více. Každý večer jsem se musel píchat injekce do břicha kvůli srážlivosti krve... Do toho mi umřeli dva kamarádi během dvou měsíců.. a můj pejsek dostal rakovinu kosti.. přesto všechno jsem fungoval A ještě jsem se snažil bokem ušetřit peníze na dovolenou.. dovolená stála skoro 50 000 a když jsem to dal ženě jako dárek.. řekla mi že mám jet do Prahy za kamarádem a užít si aspoň jeden den protože myslím jenom na ně a nikam nechodím... Zdráhal jsem se ale potom jsem nakonec jel.. když jsem se vrátil žena mi řekla že už mě nemiluje... Já zůstal sám s pejskem který měl rakovinu a musel jsem ho tři dny na to dát ještě utratit.. občas jsem byl dost cholerický občas..jsem neměl den ale také jsem splachovací... Také uznám že jsem byl dost dlouho chlap dítě protože jsme spolu začali v pubertě... Ona mi potom řekla že chce pořádného muže a našla jsi o 12 let staršího chlapa a druhý den co jsem odešel z baráku se s ním hned vyspala.. chovám se pokorně stále protože chci aby byl klid hlavně kvůli malé... Sárinka je pro mě všechno a nechci aby kvůli tomu že máma blbne trpěla taky... Ani nevím proč tu jsem píšu.. myslíte si že dostala strach protože jí bude 30 a je celý život semnou? Děkuji a přeji hezký den.....:(

adelisss
6. čer 2024

Jak se někdy říká: za dobrotu na žebrotu. Jinak žena před rozchodem nic neříkala, nestěžovala si, vypadala spokojeně a šťastně? Protože jedna věc je bezchybný chod domácnosti, ale podobně člověk může fungovat i s kamarádem nebo sourozencem. Další věc je citová blízkost, komunikace, sdílení prožitků... Člověk sice může mít doma uklizeno a k tomu hezkou dovolenou, ale když se dva nemají o čem bavit, druhý se neptá, jak se cítíš, jak se máš, tak člověk může začít hledat blízkosti a porozumění jinde. Další věc je, že někteří si neváží dobrého bydla...

pampelina18
6. čer 2024

Tak v podstatě jsi dělal moc. Místo chlapa si ze sebe dělal ženskou v domácnosti. Jí se to zajedlo. Takhle konci většina vztahu, kde chlap dělá veškeré domácí práce.

levandule_k
6. čer 2024

Píšeš, že jsi odešel z domu, ten dům byl, společný, tvůj, její, měli jste ho v nájmu? A že nechceš dělat problémy.

Pokud jste spolu byli od 14 možná měla pocit, že chce zkusit něco jiného, možná jí ve vztahu něco chybělo. Pokud říká, že chce pořádného muže, nestavěl jsi se během vztahu příliš do ženské role, neponižoval ses, nepodřizoval ses. Píšeš, co všechno jsi dělal pro ni, ale co jsi dělal pro sebe a o co ona dělala pro tebe.

Někde bude zakopán pes, proč to nefungovalo. Pokud máš odvahu, prober to s psychologem. (Většina chlapů na to moc není, řešit problém takhle.) Můžete přijít na to, proč to nevyšlo.

drep
6. čer 2024

@pampelina18 to jenom když si vezmou trolla jako jsi ty. V mém, pravda vzdělaném okolí, je to totiž rovnocenné fungování páru normální. A můj muž je sakra sexy právě díky tomu, jak se mimo jiné umí postarat o domácnost a rodinu!

tasimia
6. čer 2024

@drep přesně tak, je naprosto normální, ze se oba podílejí rovnocenně na všem.
@pampelina18 Můj taky uklízí, vypere, vysuší atp. A to není důvodem ho opustit,ba naopak si ho o to více vážím, když vím jací někteří chlapi jsou.. viz jedna diskuze tady, ze je chlap takové čuně, ze si dá špinavé ponožky k jídlu..
Díky za něj a co dělá..
A pokud by sis ty nevážila, co doma máš, vypovídá to něco o tobě

pampelina18
6. čer 2024

@tasimia ano, ale tento chlap už ze sebe dělal ženskou. Je pomáhat a pomáhat a to co tady píše pan to je ženská v domácnosti

merope
6. čer 2024

@pampelina18 Já spíše vidím problém v tom, že si žena prostě zvykla na servis a když byl po úraze doma, tak najednou ona musela začít pečovat o domácnost. No a asi si začla hledat "otce", co by pečoval nadále (bez uvědomění si, že pokud je chlapovi teď 48, tak za nějakých 10-20 let bude pečovat ona o něj - teda pokud si nenajde pro změnu zase mladšího...). Ale nevidíme do jejich vztahu a do toho, co se dělo. Nicméně půl roku "nemohoucnosti" (zlomené obě nohy to jsou nemohoucnost) ukáže hodně silně charakter člověka.

ai30
6. čer 2024

@kusk Je to blby, je mi te lito, stalo se ti to, co se ve vztazich holt obcas stava, ze se jeden omiluje a zakouka jinde.
Uplne nechapu, co s tim ma spolecneho, ze jsi doma vytiral a uklizel WC (no uplna zena jsi, to jsou nase nejvic nejoblibenejsi cinnosti! 🤦‍♀️) a zena te presto opustila. Jakoby z cele vdecnosti, ze jsi utrel zachod, by ti ona mela zustat verna do smrti.
Jestli chces o vztah jeste bojovat, tak bojuj, navrhni a zarid manzelskou poradnu, pokud zena odmitne, tak bez i sam, pomuzou ti tu situaci zpracovat. Pokud dojde k rozchodu, smeruj to bez vycitek k tomu, abys s dcerou mohl travit co nejvic casu. Snad se vam to povede vyresit tak, abyste se jako rodice byli schopni domluvit na peci.

mourovatakocka
6. čer 2024

@kusk Může mít opravdu pocit, že ji ujel vlak. Třicítka je takový první předěl v dospělém životě, který člověk nějakým způsobem vnímá. Může to být konec, může ji to přejít a uvědomí si, čeho se vzdala. Je to takový smutný příběh 😔 Rozumím, že nechápeš, co se stalo, ale jen dávej pozor, ať se v tom neutopíš - někdy to prostě není ničí chyba. Udržuj kontakt s dcerou, to je nejdůležitější. Rozmysli se, zda chceš vztah zachraňovat a navrhni terapii pro páry, promluv si s ní, jak to vidí do budoucna. Pokud to zachránit nepůjde, snad se vám podaří dojít k takovému kompromisu, abyste byli spokojeni oba dospělí a hlavně prcek, v pěti letech už to není žádné mimino, aby nevnímala případné krvelačné boje.

weri1
6. čer 2024

@merope pánovi je teď 40, našla si o 12 let staršího, to se ještě dá

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
kamino
6. čer 2024

Já to beru podle sebe - také jsem chodila s klukem dost brzy, naštěstí jsme si neudělali dítě, ale po pár letech jsem si říkala, že guláš fajn, ale není někde ještě stejk? Chci celý život být s jedním chlapíkem? Pokud jste spolu od 14, tak předpokládám že taková ta pubertální zamilovanost je ta tam a pokud se našel někdo, s kým má zas motýly v břiše, tak to tak zkrátka bývá.. je to kruté, ale není to neobvyklé. Drž se, bohužel jak se zpívá - V lásce totiž vyhrává, ten kdo má rád míň. A tady to tak možná je... Můžete zkusit terapie, v mém okolí pomohly, ale musí chtít oba...

veruuu_kubesovic
6. čer 2024

@pampelina18 zvláštní 🤔 domácnost je naše společná, ne že jsem ženská a že jen mě to sluší v kuchyni a při plnění domácích prací 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

tasimia
6. čer 2024

@pampelina18, jasně. Kdyby byl totiž méně "ženská" tak by si stěžovala třeba, ze nepomáhá.
Mě to přijde úplně normální podílení se na domácnosti. Já kolikrát taky nemusím nic, protože manžel vše zvládne, mě strčí do ruky knížku, dzus, ovoce a dachni si. A v životě mě nenapadlo, se na něj dívat jako na ženu.
Je tak prostě naučený od tchýně. Učila ho, že žena neni služka atp. 🙂.
Kdyby nepomáhal", nic nedělal a zkrátka se nepodílel na chodu domácnosti, tak je mi více než jasné, ze obratis, ze je to lenoch a absolutně nechápeš, jaké IQ ta ženská musí mít, ze s takovým je.

Za mě si neváží dobrého bydla a co doma má/měla.
Potřebuje chlapa, který doma nicim nehne, bude ji peskovati jak malého caparta a pak so uvědomí, co měla ;).

patypresdevaty
7. čer 2024

Zní to sice krasne, co vsechno jdi dělal a spousta zen by rekla "co bych za to dala"... ALE cítím tam z Tebe strašně moc ženské energie. Žádné vlastní koníčky, zadna vlastni osobnost, vše jen pro rodinu Takového chlapa si proste ženská ve výsledku nebude vážit

patypresdevaty
7. čer 2024

Zrovna včera jsem poslouchala tohle, možná v tom něco najdeš. Doporucuju určitě i další díly, vysvětluje to tam trefně a přitom laskavě
https://open.spotify.com/episode/7mFuRiZk1TqTed...

crejzy
7. čer 2024

@kusk něco podobného se stalo našim. Mama s tátou od 15let. A pak bum v 27 se chtěla rozvést protože si našla jiného. Neměla se s druhým chlapem lip, dneska už jsou taky rozvedení, a já jsem přesvědčena ze to bylo tím, že táta byl její první a ona proste začala mít pocit, že někde je tráva zelenejší, neměla zkušenosti. Ona sama říká ze ji táta nikam nebral, že si s ní málo povídal a byla pořad doma. Z popisu jste se činil jako rodič a rovnocenný partner na 1* ale otázka je jestli vám fungovalo i to co popisují ostatní - intimní život, komunikace apod. Ale je možné ze i kdyby jo, stejně by se tohle stalo, pokud se žena cítila “nevybouřená”. Teď je hlavní dcera, dejte pozor aby netrpěla. Můj otec byl do matky tak zamilovaný a rozvodem zdrcený ze úplně přehlížet jak špatně se dařilo nám dětem…

alice180
7. čer 2024

@pampelina18 si vedeš statistiky nebo co ?