icon

Musím vynahradit chybu v plánování střídavé péče?

luciemom
11. led 2025

Maminky můžete mi dát radu, názor.
S bývalým partnerem máme střídavou péči.
Lichý týden já/sudý týden bývalý. Předáváme si v neděli.
Přes Vánoce se to dělilo.
Minulý týden měl syna od čtvrtka, měl si ho nechat a neděli nepřidávat. V neděli volal kde jsem, že čeká, nedošlo mu že týden co následuje je jeho.
Tak jsem si syna vzala.
Zítra si myslí, že si ho vyzvedne.
To už je ale podle soudu můj týden.
Myslíte, že když je to jeho chyba, když si neuvědomil, že má být syn u něj, budu mu to muset vynahradit?

Děkuji moc.

moudivlacek
11. led 2025

To je na dohodě mezi vámi, čistě teoreticky by to šlo, nicméně s tím, že si má příště hlídat pokud zapomene, má prostě smolíka, pokud se stalo poprvé. Pokud to má na háku a zapomíná, nechala bych to dle rozpisu soudu a nic neměnila. A když jsi mu to řekla, tak přesto trval na tom, že si pro něj máš přijet? To se divím, já bych poděkovala, že jsi mi to připomněla a syna si nechala, moc nerozumím, co chce nahrazovat, když u něj mohl syn zůstat...

j.a.n.i
11. led 2025

@moudivlacek No, on mu to s největší pravděpodobností neřekla a využila toho, že mu to nedošlo a teď toho vlastně chce využít podruhé. Za mě pěkná sviňárna a fakt to pomůže vzájemným vztahům.

luciemom
autor
11. led 2025

Řekla jsem mu ať se podívá na týdny.
Řekl, že je neděle přeci a mám vyzvedávat, tak jsem si ho samozřejmě vzala.

moudivlacek
11. led 2025

@luciemom No a řekla jsi mu, že je přeci jeho týden a má syn být u něj, to je za mě podstatná info, brala jsem, že jsi mu řekla a on trval na tom, že si máš syna vyzvednout, protože má třeba již jiné plány.
Pokud to je, jak naznačuje @j.a.n.i tak to je jiná, upřímně mě ani taková varianta nenapadla, beru, že bych se sama divila, co ex chce a vykomunikovala (víš, že je lichý a to máš ty, např., pokud by i tak trval, že si máš syna vyzvednout, oznámila bych mu už tu neděli, že pak syna tedy 14 dní neuvidí, protože ty si čas se synem plánuješ dopředu a s tím týdnem holt počítáš) to ale víš jen ty, jak to bylo. Věc druhá je, že i on si má dávat bacha, od hlídání termínů není jen jeden rodič a pokud to nezvládá, má diář nebo mobil. Za mě v tom případě blbá a nedostatečná komunikace.

moudivlacek
11. led 2025

@luciemom A vzhledem k tomu, že nejde o život, bych to vzala jako lekci pro oba a příště si holt dáte pozor a lépe se domluvíte.

martinka_33
11. led 2025

Dohodnete se ze to nejak zase vymenite. At je to podle soudu.

martinka_33
11. led 2025

@j.a.n.i ne každej chce mit smrady co nejvic u sebe 😅 my se s bývalým nekdy dohadujem uplne opacne: "hele u me ted byli víc, tak by sis je mohl/a nechat zase dýl ty"🤣 Rodice za vsechny prachy 😅

enoli
11. led 2025

@luciemom a řekla jsi mu, že má být ještě u něj? Pokud ne, nedivím se. Vypadá to jako naschvál.

marimanta
11. led 2025

Uplně první mě napadlo, že jsi jako můj ex. Onehdá jsem se taky spletla, myslela jsem, že si pro děti pojedu, ale měl mi je dovézt on. To, co následovalo, bylo jako bych mu podpálila dům...
K dotazu, udělejte to tak, aby to vyhovovalo hlavně synovi. Pokud se jde s ex domluvit, domluvte se. Tohle je prostě ošklivý. Taky se třeba někdy spleteš....

izz76
12. led 2025

@luciemom Tak mu zavolej a domluv se s ním.

blankaskubickem
12. led 2025

Ono je těžké radit. Nikdo neví jaké máte vztahy, a všude to funguje jinak. S někým je super domluva, vyjde vstříc, a jiný jede podle tabulky a soudu, a přes to nejede vlak. Takže pokud máte dobrý vztah a jde vám oběma hlavně o to, aby byl vpohodě kluk, tak se normálně slušně domluvte. Osobně bych to už nechala, jak to je, nedělala v tom bordel, a jen mu řekla, ať si dá příště bacha.... pokud to samozřejmě není pravidlo, a stalo se to poprvé...

jarla
12. led 2025

Beru podle sebe...pokud se chová jako kok@t tak bych mu dítě nedala, pokud je vstřícný domluvám a ústupkům tak bych vyhověla.