Můžeme s bývalým bydlet v jenom bytě? Kvůli prckovi...
Holky,po 6letech jsem se rozešla s přítelem.Máme rok a půl starého syna.Otázka zní..myslíte si,ze spolu mužem bydlet v jednom bytě? Kvůli prckovi..I když do teď skoro vůbec napomáhal, tak nevím,jak to vyřešit..Díky
totální blbost. Pokud lidi, kteří spolu intimně žili, zůstanou spolu jen kvůli dítěti, stejně nic nefunguje. Dítě takhle stejně nepozná rodinnou atmosféru, protože tam nebude láska. Navíc nevím, jak bys chtěla řešit případného přítele a jeho přítelkyni.. A ještě - pokud ti doteď nepomáhal, nebude ani potom..
@alcaalca32 Tak když už jste se rozešli, tak je nějaký důvod, takže bych to skončila se vším všudy i se společným bydlením. Pokud jste šli od sebe, tak čím dřív se tomu přizpůsobíte a zařídíte, tím líp a dřív to pochopí vaše dítko... čekáte na co? Až bude mít syn třeba 3-4 roky a pak mu to půjde už vysvětlovat hůř, proč tatínek není s váma? To není dobrý nápad, však kdyby jste si k sobě našli někdy cestu v budoucnu, tak to můžete kdykoliv zkusit znova 🙂
NE!!!
Rozhodně odstěhovat.Určitě chceš do budoucna nějaký nový vztah,takže byste šli časem stejně od sebe a jak by pobral nový objev,že bydlíš s bývalým? 😀 Prostě je to po všech stránkách pitomost. 😉
Díky holky,jen nevím,kam se vrtnu.Kdybych šla k rodičům,dcera by dojizdela cca 40km do školy ☹ Hlavně mamka se stará o babi 94 let,tak je to trošku složitější..
@toga25 vim..Pořád myslím víc na ostatní
V zadnym pripade
@alcaalca32 Tak teď mysli na sebe a na syna... 🙂 Proč nejde chlap z bytu? nebo si najděte levnější v okolí 🙂 Dá se s chlapem aspon mluvit rozumně?
@toga25 mám jenom rodicak,byt bych neutahla..jsme v podnájmu. Budeme spolu mluvit az příští týden,jsme ted mimo, tak uvidim.. :-\
@alcaalca32 Tak pokud nejsi provdaná, tak je na tebe otec dítěte povinný platit alimenty do 2 roků věku dítěte + pokud si soudně vyřídíš alimenty, tak si pak zajdeš zažádat o různé příspěvky (na bydlení, přídavky na děti apod, podle toho, kolik bude platit otec peněz... Kdyžtak se přidej do skupinky Maminky samoživitelky tady na MK, holky ti určitě rády poradí, na co bys mohla mít nárok, já s tím zkušenosti nemám, akorát vím, že abys dostala nějakou podporu, musí to být řešené soudně 🙂 CO třeba nějaký městský byt, u nás jde třeba žáda o byty v sociální tísni, máme tu byty, kde se platí nájem snad 5tis. měsíčně a sociálka maminkám ještě něco přispívá, ale to je fakt nejlépe poptat se přímo na sociálce. Hlavně nic neodkládej a řeš to hned 🙂
@toga25 az se vrátím domu,všechno si to obejdu, zeptam se atd..i u nás jsou soc.byty,ale netusim,jaká je čekací doba na přidělení.. Díky a pokec..pořád mi to letí hlavou
@alcaalca32 není to dobrý nápad. Nicméně někdy to jinak nejde. Ale kdybych to nebrala jako přechodnou záležitost a neviděla v budoucnu rozestěhování, tak bych těžko zvládla bydlení s ex rok a půl po rozchodu a půl roku po rozvodu. Je to totálně napalici. Buď spolu zůstaňte v partnerství, opravdovém, nebo se snažte vymyslet jak se rozestěhovat. Dítě to bude čím dál víc vnímat a je lepší to rozseknout dřív než později. Pokud máš nějaké úspory, najdi si menší pronájem, požádej o příspěvek na bydlení, s ex vyřešte alimenty na dítě a na tebe.
Možná tě překvapí, že když budete bydlet od sebe, bude se o dítě více zajímat a trávit s ním více času než doteď.
@andelka díky za 'postřehy' mám toho všeho plnou hlavu..

Za me blbost