Myslím, že už s ním nejsem šťastná...

lucka543
16. led 2024

Zdravím
Už delší dobu pociťuji, že nejsem ve vztahu šťastná. S přítelem jsme spolu 5 let, od 15.. Přítel je strašne hodnej chlap, poslední věc co bych chtěla je mu ublížit, ale nevím jak dál. V posteli nám to nefunguje tak rok, nedokážu to popsat, ale prostě mě to nebaví, myslela jsem že to je třeba z braní antikoncepce, ale tu jsem vysadila už tak 7 měsíců dozadu a furt je to stejné, takže problém je jinde. Začali jsme spolu hrozně mladí a tak si říkám, jestli přecejen i když je hodnej atd.. k sobě patříme. Mám strach že toho budu litovat, ale ten stereotyp mě ubíjí. Přítel je strašně pohodlnej typ, nedivila bych se kdyby se mnou byl právě jen kvůli tomu stereotypu a že je na mě prostě zvyklej a nemá rád změny. Kdysi jsem na něm byla závislá, byl celej můj svět, u něj jsem neměla pocit že by to měl stejně, možná proto jsme dneska tam kde jsme, přestalo mě bavit táhnout celej vztah za nás oba. Je mi 20 a asi chci zažít něco víc, protože mi přijde jak kdyby mi bylo 40 tímhle stylem. Ale 5 let je 5 let.. možná kdyby jsme si oba dali pauzu a pak to zkusili někdy znova?

lv
16. led 2024

Žijete spolu? Předpokládám, že děti ještě nemáte.. Chce to buď změnu (zážitky, sport, cestovat, wellness, trávit spolu víc času a hlavně spolu mluvit - ví, že nejsi spokojená, dělá pro to něco?) nebo rozchod.

irmamala
16. led 2024

Ve 20 jsem neztracela ani den v necem, co me nebavilo. Na rozumna rozhodnuti mas hromadu casu. Uzivej si svobody, zazij nova dobrodruzstvi, vasen, lasku. Je to nejhezci vek, nemarni cas s nejakym paprdou jen ze zvyku. To, ze je chlap hodny, je dulezita vlastnost, ale rozhodne ne jedina, kterou bys mela u partnera hledat.

lucka543
autor
17. led 2024

@irmamala děkuju.. musím sebrat odvahu, bude to těžké ale myslím, že to bude pro nás oba nejlepší.

lucka543
autor
17. led 2024

@lv nemáme spolu žádné závazky. Oba studujeme VŠ.. a nevím jak by se to dalo napravit, cítím že mě ten vztah dusí, což mě ničí kvůli němu. Už je to tak dlouho, jen jsem si říkala že se to třeba zlepší.. ale tohle se už asi nezlepší.😕

lv
17. led 2024

@lucka543 ukonči to, život máš jen jeden

martulka88
17. led 2024

@lucka543 Mě docela udivuje, že nikdo nenapsal, jestli spolu komunikujete 🫢. Základ vztahu, ikdyž je vám 20, je komunikace. Povětšinou lidi spolu dostatečně nekomunikují, neříkají o svých potřebách a nechají to zajít tak daleko, že spolu ukončí vztah/manželství. Samozřejmě je něco jiného toxický/násilnický vztah. U vás je to už nejspíše pasé, dle toho co píšeš a raději bych to ukončila - kvůli vám oboum. Ale do budoucna se naučte ve vztazích komunikovat - ať už něco člověk chce, potřebuje, chybí mu, vadí - je to potřeba říkat.

lennus
17. led 2024

@lucka543 Pokud nemáte děti, není co řešit. Buď můžete zkusit na vztahu pracovat, ale musí chtít oba nebo se rozejít a třeba si budete chybět, třeba k sobě zase najdete cestu, ale za mě jsi mladá, užívej života, poznávej kluky a uvidíš 😉

reeeza
17. led 2024

Cítíš že tě vztah dusí, ničí..
A nedusíš se a neničíš se sama tím, že neumíš vyjadřovat své potřeby a mluvit o nich?

Klidně se s ním rozejdi. Ale udělej to aspoň férově a předtím ho obeznam se svými potřebami. Mluvte o svých potřebách. Třeba tě překvapí a bude mít ze vztahu podobné znuděné pocity jako ty. Nebo mu vztah bude vyhovovat, ale bez problému přistoupí i na to, že byste ho mohli nakopnout třeba nějakým cestováním, koncerty, prostě trochu to odlehčit atp.

Jinak to že je sex stagnující je provázané s vaším stagnujícím vztahem. Pokud by se vám povedlo vztah oživit, i sex bude i lepší. Čili tím bych se až tak netrápila a sex bych neviděla jako důvod k rozchodu.

Každý pár má lepší i horší období.

Ale...
Zamysli se co to pro tebe znamená " něco zažít"?
Máš jasnou představu co to pro tebe znamená?

A proč něco nezažíváš i ve vašem vztahu?
On tvé návrhy odmítá? Nebo o tvých přáních nemá ani tušení? Nebo jsi na něm závislá a čekáš až on tě zabaví, protože neumíš fungovat jako samostatná jednotka?

Zkus si vše co se ti děje víc promyslet.

Spoustu věcí se nám ve vztazích dějou ne kvůli druhým lidem, ale kvůli nám samým.

lis6
17. led 2024

Byla jsem s klukem 8 let, taky od 15, snažila jsem se ho měnit a sebe taky, ale tudy cesta nevede. Podle mě je člověk ještě dost mladej a ten důvod, proč se v 15 zamiloval prostě pomine a chce to změnu, jasně můžou bejt i výjimky

l_
17. led 2024

@lucka543 a co jste za tu dobu, co to skripe, udelali pro to zlepseni? Protoze ono se to, samo se to apod nezlepsi..
Jak je psano vyse, komunikace je zaklad vseho.. pokud to nejde osobne, zkuste to napsat, napiste si dopis jak kdo co citi a pak s tim nalozte.. ale bez komunikace, ustupku, kompromisu a snahy to nepujde..
Na vztahu je potreba makat porad a musi chtit oba..