Návrat k bývalé partnerce se kterou čekáme dítě

honzafp
10. čer 2018

Ahoj,
Zařídil jsem si registraci, protože hledám odpovědi. Asi před půl rokem jsem se zamiloval do holky. Všechno jsme uspechali a za 3 měsíce otěhotněla. Tou dobou nám vztah úplně nefungoval, protože jsme řešili prestavbu bytu, oba stresy v práci a navrhoval jsem přerušení těhotenství, protože jsme se trochu odcizili. Všechno se ještě zhoršilo. Byli jsme jako spolubydlící a to ve všem. Na přerušení přítelkyně nesla. Tím jak jsme se k sobě chovali jsem si našel krátkodobou známost. Myslel jsem si, ze o mě přítelkyně nestojí.. Rozhodl jsem se vztah ukončit..
Bohužel jsem poslouchal i “chytré” rady o tom ze byla vypočítává atd atd. Tím se to ještě zhoršilo..
Odstěhovala se, já hledal novou práci, a začal jsem nad vším přemýšlet. Zjistil jsem, ze ji chci zpátky a ze si nedokážu představit, ze by maleho vychovával cizi chlap. Mrzi mě, ze jsem ji nebyl oporou jakou ve mne potrebovala.
Teď se ji snažím ziskat zpátky, a říkala mi ze je to ztracené... rozumím tomu ze je asi zlomena. Asi tomu budu muset dat čas. Maleho budu podporovat maximálně.. A rad bych získal i ji, abychom byli společně..
Poradíte mi, co bych mohl udělat, aby jsem její důvěru zase získal? Uvědomuji si, ze to bude na delší trať.. děkuji

pavlin888
10. čer 2018

Jsem po kratke znamosti tehotna,moc to nefunguje,chlap mi rekne dej to pryc,ja to neudelam a ještě k tomu zjistim,ze ma nekoho jiného a končíme. Ja to takhle zkratila jestli nevadi….
Tehotna zena je jeden velky hormon a v tomhle pripade hodne bolavy,jak se trochu otrese,uz bojuje za sebe a za nenarozene dite. Nevim chlape,jestli mas na to koule,je to beh na dlouhou trat,dokazat ji ze to myslis vazne,zkousnout spoustu hrdosti,protoze dle mého jsi posral co jsi mohl. Ale nakonec si myslim at je to jak je, vzdy matka da ještě sanci otci svého dítěte. Uz si koupil něco pro miminko? Ucastnil ses nejakych ultrazvuku? Tam bych zacla,ale opatrne.

lenka253
Autor odpověď smazal
Zobraz
cuuza
10. čer 2018

Pravidelně se zajimej, jestli něco nepotřebuje, foto z utz, nabídni pomoc s nákupem postylky, kocarku ale netlac na pilu.

honzafp
autor
10. čer 2018

@pavlin888 Ahoj, Dekuju za tvůj názor.. prave kvůli tomu jsem tady. Mám taky nějakou hrdost a nechci dělat ze sebe blbecka.. když ke mne přítelkyně nevzhlizi..
Ano, o maleho se teď zajímám co mohu. Fakt mě upřímně mrzi, ze to nemohu prožívat s ni. At jsme si co jsme si.. chtěl bych nám dat druhou šanci. Moc Dobre vím, co se pokazilo.. A čekám spolu mimco.. Myslím si, ze to něco porad znamená...
@pavlin888

honzafp
autor
10. čer 2018

@cuuza Dekuju. Ano ptám se. Dokonce jsem myslel, jestli nepotřebuje něco ona na sebe, tím ze je na všechno sama. Cokoliv

myjusiatko
10. čer 2018

@lenka253 pripomela jsi mi tvym prispevkem

honzafp
autor
10. čer 2018

@lenka253 Ahoj. Je to docela podobne. Všechno bylo extrémně vyhrocené. Já rodinu chtěl vždycky, jen to bylo příliš brzy.. myslím si, ze pomateni smyslu nemám. Denně se vracím domu, ona nikde. A já si uvědomil ze to mimco upřímně chci a těším se na nej. A není mi jedno ze odešla. Teď at udělám co udělám.. asi nic nezmění. Možná snad jen zájem o prcka by to mohl ovlivnit. Nevím, fakt me to se*e

honzafp
autor
10. čer 2018

@lenka253 Ona se ke mne taky nechovala dobre. Pokud jsem jednou nebyl podpora, nemusí to znamenat, ze ji nebudu ani v budoucnu...

beata.n
10. čer 2018

@honzafp vis, pokud ted budes myslet jen na svou hrdost, nikdy ji nedostanes zpet. Ona o hrdost prisla tim, co jsi ji udelal. Je jasne, ze ty budes muset tu svou dat stranou a udelat i nejake veci, ktere by jsi jindy neudelal, ale nikdo ti nerekne s jakym vysledkem. Ona k tobe ted ani vzhlizet nemuze-jako za co taky, ze? Zacala bych pomalu, ale spis cinny, nez prazdnymi gesty. Budes to mit opravdu tezke.

honzafp
autor
10. čer 2018

@beata.n Dekuju, je mi to Jasne.paradoxne mi vyšla nová práce v jejím městě. Ačkoliv mě vidět ještě nechce, mohu jen maximálně ukázat podporu toho maličkého... mas nápad, o co by jiného by ještě mohla stát?

beata.n
10. čer 2018

@honzafp To je tezke, ja ji neznam. Nevim, jestli je hodne citove zalozena. Me ublizil muj partner take, je to uz dva roky a i tak to ma stale tezke se mnou-neverim mu jak bych mela. Ale snazi se kazdy den mi dokazovat, jak jsem pro nej dulezita. Dela mi ruzna prekvapeni, ulehcuje mi zivot, jak jen muze, na chlapa dela az moc veci, ale vim ze to dela proto, ze o me stoji. Tim, ze o me pecuje a stale vymysli jak me prekvapit a rozveselit mi ty rany hoji, dokonce spolu cekame malou, ale jak rikam, ani po dvou letech nejsem uzdravena z jeho zrady. On to vi a i tak to nevzdal, to je pro me dukaz, ze si me opravdu vazi. Do toho je tatou i dvoum mojim synum, coz o to to ma take tezsi.

honzafp
autor
10. čer 2018

@beata.n - pravda.. v tuhle chvíli asi nemám jinou možnost než ji podporovat ohledně těhotenství.. chtěl jsem ji poslat květiny a vlastně neznám ani adresu. Říkala mi, ze nechce žádný vztah.. budu tomu věřit. Představa ze dá šanci někomu jinému mě fakt děsí. S tím bych se nesmířil kvůli malému.

cherris
10. čer 2018

@honzafp strašně mě láká napsat něco hodně jedovatého, protože si o to, dá se říct, koleduješ. Na to, že nebudeš dělat blbečka a nějakou hrdost bych na chvilku zapomněla, uvědom si, že pokud tě má vzít zpátky, bude muset holka spolknout i pořádnou dávku svojí hrdosti. Každopádně držím palce a přeju dobrý konec už kvůli miminku. Co mě tak napadá, mohl bys jí třeba koupit nějakou lepší kosmetiku pro těhotné, zeptat se na chutě a tak, to je co se týče maličkostí. A možná by nebylo od věci navrhnout vztahovou poradnu, jestli to fakt myslíš vážně....

honzafp
autor
10. čer 2018

@cherris klidně napis něco jedovatého. Mě to nikdo neřekne. Od toho jsem tady. Potrebuju vědět jak se cítí, protože ona mi nic neřekne.. kosmetika pro Těhotné je skvělý nápad. Do poradny se mnou nepůjde. Teď v tom má holka jasno.. sekuju za každou odpověď

myjusiatko
10. čer 2018

Nejak tady jeste nepadlo, omluvil si se uz? Nasypal jsi si popel na hlavu dostatecne?

beata.n
10. čer 2018

@honzafp no vidis to.... Ale ona v prvni chvili taky urcite nemohla kousnout predstavu, ze jsi dal prednost jine pred ni a pred vasim ditetem. Musela to pro ni byt hrozna rana a bolest. A presto se s tim musela smirit. A ver, ze v pocatku tehotenstvi, kdy nemas tuseni do ceho presne jdes, potrebujes podporu, jistotu a milujiciho partnera vedle sebe, aby jsi s nim mohl vse prozivat, ty jsi se toho dobrovolne vzdal jen kvuli okouzleni jinou? Ji se v tu chvili zboril svet. Jak ma jen tak zase verit nekomu, kdo ji v takove zivotni ceste nechal samotnou? Me porad prijde, ze jsi spis vic zamereny na svoji stranku veci a na sve ego-tim ze pises, ze by jsi se nesmiril s tim, ze by se o maleho staral jiny chlap. Nemate nejake spolecne zname? Zjistit adresu pres ne. Kup sam od sebe nejakou vec pro prcka-treba kurz plavani pro je dva. Posilala bych ji i nejake penize, urcite ted na tom taky neni fin. nejlepe. Ale hlavne, opust sve ego a pust ven ten opravdovy zajem, kazda zena pozna, jestli to co delas myslis vazne, nebo ne. Chces s ni byt, protoze ji milujes jako cloveka a nebo jen kvuli malemu? V tom je taky obrovsky rozdil.

myjusiatko
10. čer 2018

@beata.n zlata slova. Milujes ji nebo se v tobe pere jen tva hrdost a nechces sve dite nechat vychovavat nekym cizim?

honzafp
autor
10. čer 2018

@myjusiatko ahoj. Joo omluvil.. bohužel přes sms.. jinak to neslo

honzafp
autor
10. čer 2018

@beata.n Mas pravdu. Nevěru neomluvim. Ale proč mi sakra neukazala ze o mě celou dobu stojí. At přišla jiná nebo nepřišla.. uvažoval jsem i tak o rozchodu.. proč to zašlo tak daleko. Vůbec se o mě nezajimala.
To víš ze o ni stojím jako o holku..

honzafp
autor
10. čer 2018

@myjusiatko Myslel jsem si ze ji už nemiluji.. a prisel jsem na to, ze skutecne Jo..

myjusiatko
10. čer 2018

@honzafp taky ma svou hrdost. Podvest me v takto citlivem obdobi, byla bych jak skala.

honzafp
autor
10. čer 2018

@myjusiatko Jj je strasne hrdá.. no díky za vaše příspěvky.. musím se naučit byt trpělivý. Finančně ji samozřejmě pomůžu co budu moci. Ach Jo.. ze já ty vztahy umím tak dokonale pohřbít.. tohle jsem nechtěl.

beata.n
10. čer 2018

@honzafp Jako kdy ti to mela ukazat? Kdyz jste spolu byli? A ty jsi ji to ukazoval i v te dobe kdyz zacali ty problemy? On je vztah tak trochu jako zrcadlo... Odrazi se z nej to, co v nem ukazujes. Ano, nekdy to funguje jednostranne, vzdycky prijde chvile, kdy ma jeden pocit ze dava do vztahu vic nez ten druhy. To je normalni, kor kdyz se resi problemy. Zalezi ale na tom, jak se s tim jako par poperete. Pises, ze jste spolu byli pul roku. V tu dobu jsi mel byt zalaskovany az po usi. Ano, prislo do toho dite hodne brzo, ale spali jste spolu oba ne? Chranili jste se? Clovek musi myslet i trochu dopredu a vyjasnit si, co by se delo, kdyby...... Ja ji i trochu chapu, jestli o tebe nebojovala, kdyz se to vse stalo. Mela asi pocit, ze to nikam nevede, treba v koutku duse doufala, ze ten boj uciti i od tebe. Asi jste na to cekali oba a nebojoval nikdo....

cherris
10. čer 2018

@honzafp zájem bys mohl dát najevo i tím, že se necháš zapsat do RL dítěte, hodně holek to odmítá, ale jako otec na to máš právní nárok, taky tím dáš najevo skutečně vážný zájem o to být součástí jejich života. Ale žádejte o to zároveň s ujištěním, že ji o dítě nechceš připravit, jenom tady pro ně jsi a potřebuješ vědět, co se děje s tvým dítětem a potřebuješ ho znát...

honzafp
autor
10. čer 2018

@beata.n , nevím. Pripada mi ze se úplně kousla když jsem ji navrhnul přerušení. Od te doby to mělo raketový náběh.. stres do toho všude kam se podíváš.. a pak si říkám jsme spolu krátce, vzdyt bychom měli byt oba dva zalaskovany a místo toho se k sobě chováme jako po 20ti letech.. No uvidím, má na tom svůj podíl taky. A ne malý. Jenže já jsem ochotný nad tím přemýšlet a uznám svou chybu, ze které se poučím..

honzafp
autor
10. čer 2018

@cherris souhlasím.. teď už ano. Když jsem viděl jaký vztah jsme měli.. myslel jsem si, ze to je snad z vypočítavosti. Důvodu bylo několik. Uvažoval jsem nad tím. Podezříval jsem ji zbytečně. A o maleho fakt stojím. Takže doufám ze v RL zapsány budu. Ona jako maminka se o nej určitě skvěle postará.. Chci aby malý věděl ze má tátu.. a ze táta miluje maminku a maminka jeho 🙂

lenka253
10. čer 2018

@honzafp V tom případě ti držím palce. A hlavně se vzpamatuj a příště se nezachovej jako totální srab . .

beata.n
10. čer 2018

@honzafp No na preruseni tehotenstvi jsme asi haklive vsechny. Vsechny cekame, ze kdyz uz se to stane a mimco je na ceste, ze chlap se zachova jako chlap a postara se. Zenska vnima to mimco za sve uz od dvou carek na testu, proto pak boli veta, jdi na potrat.... Asi jsi ji tim dal tu pomyslnou zaverecnou tecku, kdy si rekla ze za to nestojis, tezko rict. Nejhorsi je, ze nikdo z nas ti neda navod a zarucene rady. Kazda zena je jina, ale kazda zrazena zena se uzavre a chlap to s ni nema opravdu snadne. Udelal jsi opravdu asi nejvetsi chybu ve svem zivote, ale je fajn ze se snazis ji napravit. Ale nepolevuj, snaz se ale hlavne prosim bez ega. Opravdu by to nicemu nepomohlo. I kdyby prisel casem nekdo, koho by ona milovala a staral by se o ni i o syna, nezij predstavou ze tohle by jsi nekousl. To je cesta do pekel, protoze pak bys videl veci jinak nez mas.

jezz1e
10. čer 2018

Dala bych tomu čas.. Nevím, kolik partnerce je, ale od jistého věku je návrh na přerušení těhotenství taková facka, že se těžko odpouští, i kdyby to byl důsledek jen jedné nezávazné noci. Souhlasím s názorem výše, že většina matek nakonec dá otci druhou šanci, ale ještě pořád u tebe tak úplně tu pokoru necítím. Ano, asi ze sebe budeš muset chvíli "dělat blbečka", protože jsi jí zradil hned dvakrát. Ani pro ní asi taky nebylo úplně jednoduché okolí vysvětlovat, že jsi odešel. Takže za mě sehnat kontakt, nabídnout pomoc a peníze na zařizování pokojíčku, nabídnout rovnou výživné na dítě a hlídání kdykoliv bude potřebovat, ale zas se jí moc nevnucovat jako partner a nechat jí čas si to rozmyslet. Ona teď nejspíš stejně hledá víc otce než partnera.

honzafp
autor
10. čer 2018

@lenka253 Dekuju