Návrat k bývalé partnerce se kterou čekáme dítě
Ahoj,
Zařídil jsem si registraci, protože hledám odpovědi. Asi před půl rokem jsem se zamiloval do holky. Všechno jsme uspechali a za 3 měsíce otěhotněla. Tou dobou nám vztah úplně nefungoval, protože jsme řešili prestavbu bytu, oba stresy v práci a navrhoval jsem přerušení těhotenství, protože jsme se trochu odcizili. Všechno se ještě zhoršilo. Byli jsme jako spolubydlící a to ve všem. Na přerušení přítelkyně nesla. Tím jak jsme se k sobě chovali jsem si našel krátkodobou známost. Myslel jsem si, ze o mě přítelkyně nestojí.. Rozhodl jsem se vztah ukončit..
Bohužel jsem poslouchal i “chytré” rady o tom ze byla vypočítává atd atd. Tím se to ještě zhoršilo..
Odstěhovala se, já hledal novou práci, a začal jsem nad vším přemýšlet. Zjistil jsem, ze ji chci zpátky a ze si nedokážu představit, ze by maleho vychovával cizi chlap. Mrzi mě, ze jsem ji nebyl oporou jakou ve mne potrebovala.
Teď se ji snažím ziskat zpátky, a říkala mi ze je to ztracené... rozumím tomu ze je asi zlomena. Asi tomu budu muset dat čas. Maleho budu podporovat maximálně.. A rad bych získal i ji, abychom byli společně..
Poradíte mi, co bych mohl udělat, aby jsem její důvěru zase získal? Uvědomuji si, ze to bude na delší trať.. děkuji
@honzafp promiň nedá mi to nereagovat. Absolutně nechápu proč by Ti jako měla dávat najevo, že o tebe stála či stojí, když ty ses zachoval jako naprostý haj... a srab. Chápu že pro tebe to mohl být šok že čekáte rodinu, ale i tak ses k tomu mohl postavit jako chlap a né při ,,překážce,, si najít náhradu a útěchu někde jinde. Ale říct holce ať jde na přerušení to fakt byl ten nejhorší nápad, který tě mohl napadnout. Když jste měli krizi už před x měsíci tak co čekáš jak budete fungovat dál i kdyby tě nakrásně vzala na milost?
Být tou holkou tak o takový vztah nestojím a nechtěla bych takového chlapa ani jako otce svého dítěte a nechtěla bych aby byl v rodném list. Pokud bych jej měla vzít na milost tak by to trvalo hooodně dlouho a musel by to hodně žehlit a snažit se. Rozhodně by mi nestačila omluva SMSkou a i kdyby koupil celou výbavičku tak i tak by u mě měl obrovský vroubek který se jen tak nesmaže.
Z tvých příspěvků mi přijde že jsi celkem ješitný, když bys nesnesl aby dítko vychovával někdo jiný. Taky mi přijde, že Ti jde hlavně o mimčo ale o jeho maminku tolik ne.
Takže bych být tebou spolkla svoji ješitnost a hrdost, začala omluvou - zjistila bych adresu a došla za ní s velikou kytkou a s velikou pokorou se omluvila, netlačila na pilu ale zeptala se zda něco nepotřebuje - byť jen třeba zajít na běžný nákup, někam zavést atd., být nápomocen při jakékoliv příležitosti, zeptala se co miminko jestli je všechno v pořádku, co kontroly, co by pro miminko chtěla nakoupit, zda by jsi mohl s nimi na nějaký utz/kontrolu atd. a hlavně šla krůček po krůčku. Ale hlavně nenásilně a né jako slon v porcelánu. Aby cítila, že máš zájem jak o ni tak o miminko. A hlavně jednat v naprostém klidu a né při první příležitosti jí vyčíst že je to i její chyba že ve Váš vztah nefunguje tak jak by měl. Buď k ní milý a pozorný, to by mohly ledy aspoň trochu povolit.
@linusha Ahoj. Sled události byl trochu jiný. Test byl pozitivní, pak se ke mne neměla a úplně jako poslední byla nakonec moje známost a tím jsem to rozseknul.
Překvapeni nenávidí a pokud za ni přijdu s obrovskou kytici.. nebude to mít asi žádný smysl. Nechce se se mnou ani slyset, natož vidět.. proto jsem ji poslal sms.
Ale pokud myslíš, ze to udělá nějaký dojem i na tu nejzatvrzelejsi osobu, zkusím to. Za pokus nic nedám. Udělal jsem dost chyb.. a mám pocit, ze přijít takhle neohlasene, ačkoliv mě nechce vidět.. by byla chyba další... Už jsem to jednou zažil
@honzafp mě by zajímalo, jak se po tom jejím těhu testu projevoval ten nezájem? nemyslíš, že třeba měla dost starostí sama se sebou? nevím kolik jí je, ale třeba rodinu ještě neplánovala, ne po pár měsících, do toho hormony, hlava plná myšlenek a ty místo, abys opravdu skousl, že už nebudeš středobodem jejího života jen ty, tak se urazíš, že kolem tebe zamilovaně neposkakuje a pošleš ji na potrat a najdeš si jinou? víš co je problém? že vy muži pořád chcete pochopení, úctu, obletování...vše od nás žen, ale odmítáte a neumíte dávat to samé na oplátku ☹ zkusil si se vůbec vžít trošku do ní? proč třeba trochu ochladla? měli jste problémový vztah a do toho zjistila, že je těhotná. a ty jsi měl v tu chvíli právě ukázat svou lepší stránku. potřebovala tě, potřebovala ten projev. ty jsi ten zájem, o který jsi stál, sám projevoval? asi ne, že? protože opravdu platí: jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. co jsi zavolal, to se ozvalo :-/ někdo holt ten první krok udělat musí. tak teda volej a volej. ale jak tu holky psaly. proboha bez ega, ješitnosti, výčitek...!!! nebo prostě bylo jen méně sexu? víš, že jsou lidé, kteří spolu kvůli rizikovému těhu nebo těžkému porodu nemohou spát mnoho měsíců? pro mě to není omluvenka pro milenku.
jinak k radě, jak s tím zájmem. rozhodně projevovat zájem fakt i oni jako o člověka a ne jen o miminko. co těhu vitamíny? já sama bych třeba brala mimo kytek (ty samozřejmě nikdy neurazí), tak i dovážku předem zaplaceného nákupu. dobrot, které víš, že má ráda, ovoce a zeleniny, případně kyselinu listovou...ušetří jí to starosti, běhání i finance. nebo dárkový poukaz do obchodu, ale to až pak třeba pravidelně. jako první krok bych víc ocenila, že si dáš tu práci sám vybrat obsah a vlastně dát najevo nakolik ji znáš a chceš potěšit. odpuštění ti to samozřejmě nezajistí, ale je to jeden z mnoha kroků. pro mě by to bylo víc než kdyby se chlap po sms ptal jen na to, jak se má mimi, jaká byla kontrola? kde má rodinu nebo přátele snad víš? to ji jako přes ně nedokážeš najít?
věř jí, že chlap je teď to poslední, co hledá. ale pokud ty nemáš dost koule na to si ji získat a jednou to udělá jiný, tak nebuď vůl a nedělej jim zle. láska neznamená vlastnit, ale přát tomu druhému štěstí i za cenu, že to bude bez tebe. to platí pro ženu i dítě. určitě bude lepší, aby dítě vyrůstalo v harmonické domácnosti a bude mít dva fajn mužské vzory, bude se učit komunikaci než aby jsi se zhrzeně mstil. to odnesou vždy jen ti potomci.
opravdu hlavně lásku a pokoru. zkus fakt tentokrát jen nabízet a nic nežádat.
@honzafp Popsala jsem Ti jen to to bych udělala já být na tvém místě. To jestli to uděláš už je jen na tobě 🙂 Možná to nebude mít žádný efekt ale možná bude. Nevěřím tomu že by byla taková ledová královna, ač ji dost chápu proč se takto chová (nechovala bych se asi líp), hodně žen květina potěší (myslím že tím člověk nic nezkazí). Je to jen další možnost jak s ní navázat komunikaci. Když k ní dojdeš tak aspoň uvidí že to opravdu myslíš vážně a chceš něco změnit a nejsou to jen planá nic neříkající slova v SMS které za tebe klidně mohl i někdo jiný napsat. Maximálně tě vyhodí a nebo už tě nebude chtít vidět nic horšího se nestane.
Uprimne, pokud by me chlap poslal na potrat a pak by se divil, proc jsem na nej nastvana a vyresil by to tim, ze by si nasel jinou, byl by to definitivni konec. Pokud by se to navic jeste pokousel cele hodit na me s tim, ze si za to v podstate muzu sama, protoze jsem k nemu dost nevzhlizela???!!! Ty jo, jako chlapce, fakt se prober. Tohle je hodne silny kafe...
Jestli ji fakt chceš zpatky, tak to prvni, co budes muset udelat, je prestat premyslet nad tim, co ona mela udelat jinak a budes se muset naucit si hezky nasypat popel na hlavu. Jestli te nechce videt (vubec se ji nedivim, musela kvuli tobe probrecet hodne polsatru), tak bych zacala tim, ze bych ji napsala dopis. Na par řádcích sms ta omluva za neco takovyho moc nevyzni. Rozhodně vynech to, co pokazila ona, poradne se vyomlouvej a prijmi zodpovednost, za ty krpy, cos udelal. Popis ji, jak si to predstavujes do budoucna, zopakuj, ze to strasne chybi a ze chces svoje mimco vychovavat a byt s ni, protoze si bez ni život ani nechces predstavit.
Drzim ti palce, ale moc nadeji uprimne nedávám. Ja byt ji, soustředím se jen na mimco a dalsi vztah si asi hodne dlouho odpustim, protoze takovou zkusenost, jako mela s tebou, bych jen tak nevydejchala....
@blahova_andrea Dekuju, vzal jsem si to k srdci..
Není toto náhodou tvoje partnerka? Obsah je jiný, forma stejná 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/jsem-tehotna-ale-partner-se-na-dite-neciti-premlouva-me-abych-sla-na-potrat/
@honzafp myslela jsem si nejdřív že jste nějací velmi mladí lidi 16-19 let když holku ženeš na potrat, ale vy jste dva dospělí lidi. Teď po napsání Vašeho věku se nedivím že zatím s tebou už nechce nic mít. A myslím že udělala velmi dobře že tě neposlechla a nešla na potrat, protože kdyby jo a o miminko by přišla tak pak by se třeba nemuselo znovu podařit a byla by nešťastná že jej dala pryč. A znám mnoho případů že dívka šla na potrat a nemůže mít rodinu.
@rybamrazena Příspěvek je můj a autor tohohle můj partner opravdu není 🙂 jen máme dost podobný problém, akorát každý z jiné strany.
@rybamrazena Nee není. Moje je v 17t
@honzafp diky ! uprimne si myslim, ze otehotneni pohrbilo sance na nejaky vztah. Po trech mesicich chozeni - kdy mate byt zamilovani, jste uz prochazeli prvni krizi. Do toho partnerka otehotnela - coz urcite nebylo planovane. Chapu, ze tohle chlapa vydesi. Moznosti jsou dve - dohodnete se na potratu, a vztah driv nebo pozdeji pravdepodobne skonci (ten potrat bude porad viset ve vzduchu). Nebo si dite nechate, ale jaka je sance, ze spolu vydrzi dva, co rodinu nechteli, znali se par tydnu a uz v te dobe jim to neklapalo ? Samozrejme vyjimka potvrzuje pravidlo a moc bych ti prala, aby to byl vas pripad.
Co by na me platilo ? Uprimnost, otevrenost, omluva .. Kdyz mi partner v tehle situaci navrhl potrat, taky by me to v prvni chvili take sebralo, ale asi by me to az tolik neprekvapilo, urcite nemohla cekat, ze budes skakat nadsenim. Kdyby se mi pozdeji omluvil (treba, ze byl nejdriv vydeseny ..), je to prvni krok ..
To, ze je v tom jeste nekdo dalsi ( i kdyz jen chvilkova znamost), to dost komplikuje (a je jedno, jestli jsi ji podvedl, kdyz jste spolu chodili, nebo se to stalo az po rozchodu).
zas na druhou stranu - je to vase dite a myslim, ze by ti mela dat alespon sanci si promluvit.
Zacni se zajimat o dite a jeji potreby, ne o svoje ego a hrdost, uz ses vyznamenal dost. Uvidis, co udela, kdyz uvidi zajem. Osobne bych te ja nikdy nevzala zpet a nasla si chlapa, ktery mne nenecha ve stychu, neposle na potrat, nebere mne jako zarez na pazbe a pak se mu to rozlezi v hlave. Taky bych si ujasnila byt tebou, co chces od zivota. Aby ta tva soucasna snaha nebyla jen kratkodoba vyluka, tedy jestli s ni chces byt po zbytek zivota a byt ji oporou, bez bokovek, abys k ni taky vzhlizel ty, jestli ji milujes, a nejde treba jen o vycitky svedomi. Hodne stesti a omlouvam se za uprimnost, ale takhle to citim.
@honzafp Ono se používá slovo přerušení, jako by to pak šlo znovu spustit a dokončit. Ale ve skutečnosti je to ukončení. Mluví se o tom jako o jedné z možností, chlap to možná uzná za nejpohodlnější řešení, tak to řekne a je to. Ale řeči a prožívání reality, to je sto a jedno. Žena když je těhotná, prožívá to jako zázrak, nemůžeš to nikdy plně pochopit, protože to nezazijes. Nikdy jsem nezažila větší smutek, než když mi Dr. řekla, že jsem potratila. Když jsem pak viděla cizí děti, nemohla jsem se ubránit lítosti, že to moje se nenarodi a brečela na veřejnosti, nešlo to zastavit. A kdyz si představím, že bych šla na potrat dobrovolně a k tomu smutku se přidaly ještě výčitky svědomí, tak z toho bych měla asi doživotní deprese. Při druhém těhotenství jsem zas zírala, jak velký strach mám, aby to nedopadlo špatně, jako poprvé. Kdo to nezazije, nepochopí. To jen tak, abych ti nastínila, co jsi po ní chtěl. Kdyby tě poslechla, cítila by se pravděpodobně do konce života jako vrah. Poděkuj ji, že tě neposlechla, že by to byla strašná chyba, řekni, že sis vůbec neuvědomil, co po ní chces. A jak je skvělá že dítě bránila a že jsi teď připravený udělat pro ně co bude v tvých silách. A to není ztráta hrdosti, naopak když to budeš myslet vážně, a dodrží to, můžeš být na sebe hrdý, že z kluka ses stal chlapem.
Ja uz jen napisi,ze Zena muze vzhlížet k Muzi,ale k takovemu který si to zaslouzi a ty sis ještě nezasouzil nic, ve 33 letech vůbec nevis co je život a třeba ted se poucis. At to dopadne jak chce,je tady dite na ceste,ktere budes vychovavat spolu s zenou kterou chces,nebo zvlast. Tak delej vse tak, at jste v pohode,at uz to dopadne jak chce. Ona nemá povinnost se k tobe vrátit.
Ahoj, napisu ti svuj pohled, pujdu na to s trochou biologie. Tehotenstvi je zazrak, vznik noveho zivota. Zivota z vas dvou a s vasimi geny. Tim, zes ji poslal na potrat, jsi ji dal najevo, ze pro tebe neni ta prava. Ze nechces, aby se vase dite i s jejimi geny vubec narodilo. Rekl jsi ji, ze neni dost dobra. A taky jsi ji krome toho rekl, ze nejsi dost dobry ani ty, kdyz nedokazes prijmout svoje dite. Svou krev. Takze ona dostala dve tafky. Tu od tebe, ze stoji vlastne za houno a zaroven i od sebe same, ze spatne vybrala.
Opravdu jsi ji strasne ublizil.
Vzpominam, kdyz jsem si jednou o necem podobnem povidala s manzelem. Mluvil o sve exex, a rikal mi, ze je stastny, ze nezplodili. Ze by ji nechtel za mamu pro deti. Na potrat by ji nehnal, to urcite ne, ale s ni by stastny nebyl. Znam ji a chapu ho. Ted to otocim. Me si vybral jako zenu, partnerku a mamu pro jeho deti. Chtel jim dat to, co dela me mnou. Chtel, aby mely ty deti i moje vlastnosti. Nikdy v zivote jsem nedostala vetsi pochvalu.
Tak si predstav, jak se asi musi citit zena, ktera slysi pravy opak.
Jak z toho ven? Tezka rada. Vubec si nedivedu predstavit, ze bych vzala takoveho muze na milost. Ta rana mudi byt tak hluboka, ze by se nikdy nezacelila.
Podelal jsi to. Na to, ze je ti triatricet, jsi to podelal totalne.
Ty uz to ted prilis neovlivnis, musi se rozhodnout ona. Ale necekej zadny zazrak, spis je to pase a mozna budes mit kliku a necha te zapsatvdo RL.
@honzafp Za chybu v praci urcite ne. Ale za takto fatalni chybu se obavam, ze ma pravo te soudit do konce zivota. A asi bude.
Proc, xakru, lidi vic nepremysli, nez zacnou mluvit. A to rikam jako vseobecny povzdech nad lidskou neschopnosti promyslet nasledky.
Zruda nejsi. Jen jsi nepremyslel a mluvil.
Pravdepodobne odstrihla.

@beata.n dekuju