Návrat k bývalé partnerce se kterou čekáme dítě
Ahoj,
Zařídil jsem si registraci, protože hledám odpovědi. Asi před půl rokem jsem se zamiloval do holky. Všechno jsme uspechali a za 3 měsíce otěhotněla. Tou dobou nám vztah úplně nefungoval, protože jsme řešili prestavbu bytu, oba stresy v práci a navrhoval jsem přerušení těhotenství, protože jsme se trochu odcizili. Všechno se ještě zhoršilo. Byli jsme jako spolubydlící a to ve všem. Na přerušení přítelkyně nesla. Tím jak jsme se k sobě chovali jsem si našel krátkodobou známost. Myslel jsem si, ze o mě přítelkyně nestojí.. Rozhodl jsem se vztah ukončit..
Bohužel jsem poslouchal i “chytré” rady o tom ze byla vypočítává atd atd. Tím se to ještě zhoršilo..
Odstěhovala se, já hledal novou práci, a začal jsem nad vším přemýšlet. Zjistil jsem, ze ji chci zpátky a ze si nedokážu představit, ze by maleho vychovával cizi chlap. Mrzi mě, ze jsem ji nebyl oporou jakou ve mne potrebovala.
Teď se ji snažím ziskat zpátky, a říkala mi ze je to ztracené... rozumím tomu ze je asi zlomena. Asi tomu budu muset dat čas. Maleho budu podporovat maximálně.. A rad bych získal i ji, abychom byli společně..
Poradíte mi, co bych mohl udělat, aby jsem její důvěru zase získal? Uvědomuji si, ze to bude na delší trať.. děkuji
@honzafp kdyz budu fakt uprimna, tak ten nekdo bude velkej kabrnak. Prijme cizi dite a bude ho milovat jako vlastni. To je cirocisty dukaz lasky.
Mel jsi moznost, kterou jsi probendil. Je mi moc lito, ze ti nepisu neco povzbuzujiciho.
Lhala bych.
@letadylkokane OK , ano vím _. A kolik znáte muzu, kteří reagovali vždycky kladné podle představ partnerky??? Jednou jsem navrhoval přerušení.. ale nikdy bych ji nenutil. Jsem rad ze tam nesla.. teď jsme v situaci kdy genetika vyhodnotila výskyt downova syndromu v poměru 1:55. Budu velice šťasten, ze se to nepotvrdi.. jinak by bylo všechno totálně zničené
@letadylkokane nemáš úplně pravdu.. kdybych se seznámil s holcinou, prcek by mi vůbec nevadil.. Mám o maleho obrovský zájem a vynasnazim se všemi silami, aby to dopadlo dle mých představ
@honzafp Ve svem veku jsi to nemel nikdy vypustit z ust. Mel sis sbalit kufr a zmizet, ale nikdy nerikat nic o potratu. To je proste absolutni tabu. Je to jako tisic ran do srdce.
Mam za sebou leccos, muj ex mi jednou rekl, ze si za znasilneni muzu sama. Nedokazes si predstavit, co to bylo za slupku. To se proste taky nerika. Nikdy a nikdy. Dala jsem mu facku a kosem.
@letadylkokane Jo to je též hrozne
@honzafp Je...
Ale myslim, ze ted uz od nas vis, jak se tvoje partnerka citila. Mohu ti jen poprat hodne stesti, aby to pro tebe dopadlo co nejlepe.
Bud trpelivy a ego stranou. Uplne. Pokud to tedy myslis vazne.
Urcite bych zkusila ten dopis, to je moc hezky napad. Drzim ti palce, ale nebyla bych si jista, jestli te vezme zpatky :-/
@honzafp jeste posledni poznamka, zivot casto neni podle tvych predstav. A predstavy maji i jini. Je treba delat kompromisy a jednat v zajmu ditete, ne ve svem. Hlavne at se narodi zdravej prcek, ktereho budou mit oba rodice radi a neroztrhaji si, popr. nekomu jinemu obcanky, umozni diteti styk s druhym rodicem a prozit pohodove detstvi.
@vila_z_lesa ten dopis by se mi líbil též, každopádně bych ho v tom asi nechala pořádně dlouho vymáchat. Vím že to není správné, ale když si představím samu sebe na jejím místě, ještě pod hormonama...
2
z3
@honzafp To já nevím, jestli to má nebo nemá cenu, ale je fajn, že se snažíš ji pochopit a věřím, že to není pro chlapa lehké. Já sama ty pocity z těhotenství pamatuju sice dobře, ale jako v mlze. Tenkrát to bylo všechno tak živé.... Podívej, život se nepíše přes kopírák, tenhle je tvůj, váš, vás tří, co ti tu kdo řekne je z jeho života, ne z tvého. Máš to v rukách, tak se ukaž, co dovedeš, samozřejmě s respektem k ní. Já ti jenom ještě povím, že mě vždycky dostane když zjistím, že ten můj chlap musel dlouho přemýšlet nad tím, jak mi je a že na to přišel. Slova těžce dosazeneho pochopení jsou cennější, než kdejaký dárek, ten koupíš moc snadno.
@letadylkokane myslím. Dekuju. To byl účel prave této diskuze. Psal jsem jejím kamarádkám a mají mě za zoufalce. Nevěděl jsem na koho se mám obrátit ..
@vila_z_lesa zkusím to, necekam ze mě veme zpátky. Po tom všem? Musela by byt blázen :-/
@honzafp jeji kamaradky ti nepomohou, byly by samy proti sobe. Je dobry, zes nasel odvahu jit sem k nam na babinec na pranyr. A myslim, ze to splnilo ucel. Dostal jsi sice cocku, ale hodne sis uvedomil. A to je zaklad uspechu.
Jestli to s tebou jeste zkusi, bude to asi pomale. Necekej, ze ti do mesice bude skakat kolem krku.
A jestli ti odpusti, pamatuj, ze uz ji nikdy nesmis zradit. Jinak uz nikdy neuvidis ani ji, ani dite. Soudy, nesoudy. Takze si i ty sam jeste jednou a poradne rozmysli, jestli s ni chces opravdu byt. Fakt uz nebudes moci zdrhnout.
@xxx3d hoj, neni to ona 🙂 Sama to tu psala. Teda jestli se ptas kvuli te podobnosti pribehu 🙂
@letadylkokane ahoj, aha, díky, nechtělo se mi pročítat všechno 🙂
@letadylkokane Tak tohle je na potlesk. Krasne napsano,genialni.
@calvac dekuju...
@honzafp Rado se stalo a souhlasím s letadylkemkane, že není cesty zpět. My když jsme se brali, farář nám dal za vzor lidi z koncentráku, že dobrovolně nesundali snubní prsten, všechny ostatní šperky klidně, ale pro snubak si raději nechali useknout prst. Ten prsten byl pro ně posledním spojením s partnerem, symbol jediného, co má smysl, jejich poslání... Paradox, že toto se dělo ne zas tak davno a dnes se lidi klidně partnera vzdaji pro kariéru, zábavu, navyklé pohodlí, někoho pěknějšího atd...
@letadylkokane ex Ti rekl, ze si za znasilneni muzes sama? To je teda kalibr... Je mi hrozne lito, ze sis zkusila neco tak hrozneho 😔 a misto aby Te milovana osoba podporila, tak Ti dala jeste dalsi ranu do zad 😔
@honzafp rekl jsi ji at jde na potrat, pak ses ji za tu vetu neomluvil, dle toho jak pises, tak bych spis ocekavala, zes ji donekonecka rikal, jak Ti zkazi zivot a pak sis nasel jeste i jinou? Hm... u me by sis uz nikdy neskrtnul a to by ses mohl snazit sebe vic, ale otazka je, jaka je ona. Kazda jsme jina. A mimochodem, rici 25 lete zene, ktera uz jeden potrat zazila, ktera tuto bolest uz musela podstoupit jednou, at jde zase, kdyz uz prece byla jednou, proc by nesla i podruhe, ze? Je fakt hnus. A tady mas jeste tu drzost napsat, ze ona se k Tobe nemela a ze Ti nedala najevo, ze Te chce? A co cekas. Rekl jsi ji, ze pro Tebe neni dobra jako matka pro Tve dite.
Proc ji pises sms, proc ji rovnou nezavolas? Sms, jsou hrozne neosobni... to co napises, muze na druhem konci vyznit uplne jinak. A rozhodne ji nepis, ze si nedovedes predstavit, ze dite bude vychovavat nekdo jiny, protoze ji dojde, ze nejde o ni, ale o dite.
A otazka na zaver... co kdyby se downuw syndrom potvrdil, co by bylo pak? Mel bys jeste stale zajem o dite? Co kdyby se rozhodla jit na potrat? Podporil bys ji, nebo bys chtel, aby si dite nechala? A co kdyby naopak se rozhodla si dite nechat, nemoc nenemoc? Mel bys zajem i o postizene dite? Chtel bys s ni byt i s postizeny ditetem? Postizene dite neni fraze, je to v zivote neskutecne narocne a klobouk dolu pred matkami, ktere do toho jdou. Kdyby byla az tak silna a sla by do toho, chtel bys jit taky? Anebo bys tise vycouval? Odpovez uprimne....
Ja si narovinu myslim ze by ses mel starat jak jen to nejlip jde o prtouska byt pro nej ten nejlepsi tata ale slecnu bych nechala jit at muze casem zacit znova.. tehotenstvi je pro zenu hrozne narocny a to co prijde po porodu je sileny kolotoc nevyspani,strachu, hormonu, depresi, breku atd atd ktery trva min pul roku a pokud nejste silny milujici par tak se trochu bojim toho ze az se prcek narodi tak to do 14dnu vzdas po druhe a ona dostane znova obrovskou ranu.. ale urcite ji bud na blizku a pomahej co to pujde.. bude to potrebovat.. ted je dulezite zaopatrit a postarat se o miminko a vztah bych budovala casem jestli budete oba chtit..

@ariadna12 ano určitě.. ale pro tuto chvíli si nedokážu představit, ze ho vychovává někdo jiný.. když není jeho.. ani vím je to sobecké.. Ale nejsem na tohle připraveny