Návrat k bývalé partnerce se kterou čekáme dítě
Ahoj,
Zařídil jsem si registraci, protože hledám odpovědi. Asi před půl rokem jsem se zamiloval do holky. Všechno jsme uspechali a za 3 měsíce otěhotněla. Tou dobou nám vztah úplně nefungoval, protože jsme řešili prestavbu bytu, oba stresy v práci a navrhoval jsem přerušení těhotenství, protože jsme se trochu odcizili. Všechno se ještě zhoršilo. Byli jsme jako spolubydlící a to ve všem. Na přerušení přítelkyně nesla. Tím jak jsme se k sobě chovali jsem si našel krátkodobou známost. Myslel jsem si, ze o mě přítelkyně nestojí.. Rozhodl jsem se vztah ukončit..
Bohužel jsem poslouchal i “chytré” rady o tom ze byla vypočítává atd atd. Tím se to ještě zhoršilo..
Odstěhovala se, já hledal novou práci, a začal jsem nad vším přemýšlet. Zjistil jsem, ze ji chci zpátky a ze si nedokážu představit, ze by maleho vychovával cizi chlap. Mrzi mě, ze jsem ji nebyl oporou jakou ve mne potrebovala.
Teď se ji snažím ziskat zpátky, a říkala mi ze je to ztracené... rozumím tomu ze je asi zlomena. Asi tomu budu muset dat čas. Maleho budu podporovat maximálně.. A rad bych získal i ji, abychom byli společně..
Poradíte mi, co bych mohl udělat, aby jsem její důvěru zase získal? Uvědomuji si, ze to bude na delší trať.. děkuji
Je ti mesiace zle, nemôžeš jesť, spať, bolia ťa kríže, prsia, rebrá, bedrá, brucho, nohy, máš kŕčové žily, poprípade hemeroidy, si nafúknutá, zvraciaš, bolí ťa hlava, oči, si unavená, že nevládzeš ani vstať, už vôbec existovať, máš nízke železo, je ti zima, potom zase horúco, zle sa ti dýcha, nevieš si nájsť polohu na spanie... a ani liek si nemôžeš dať :D chce sa ti plakať, potom smiať, pripadáš si ako bipolárna, najprv ťa všetko ser.., potom ti je všetko jedno.
Len dúfaš, že sa ti tlak nezdvihne, aj keď je ti zle, lebo ho máš nízky a hádže ťa do strán a odpadávaš, a dúfaš, že nedostaneš tehotenskú cukrovku.
Ale proste tehotenstvo nie je choroba a máš fungovať ako normálny zdravý človek.
@honzafp doporucuji si procist treba lednatka 2019, tam to mas, jak to zeny prozivaji prave ted ty nevolnosti a slabosti 😉 doporucuji posledni strany, ale v podstate od zacatku tehu jsou tam neduhy, tak mrkni. Nebo jeste lip, mas mit listopadove mimi, podivek se do listopadatek 2018, urco takova skupinka bude (nemyslim primo skupinu, ale zalozenou diskuzi, tak jako je tato), to bys mel krasny obrazek o tom, jak to mohla prozivat i Tva byvala pritelkyne.
@sarkoc jedna znama na aprila udelala vtipek, ze je tehu, ona i pritel byli tehda v maturitnim rocniku.... a jeho reakce? To jako myslis vazne, vzdyt beres HA? Tak to je jasne, musis na potrat... Hloupy vtipek, o takovych vecech se nevtipkuje... ale diky tomu zacala chapat, jaky to je neskutecny sobec a vul. Nebyla schopna ani rici, ze to je april. Totalne zamrzla, probrecela cely den... pak mu rekla, ze si jen delala srandu, ze je april. On si neskutecne oddechnul a zacal se omlouvat. Ale byl to zacatek konce, ktery za par mesicu prisel...
@priefi Upřímně mi takovéto testování a zkoušení partnera přijde téměř stejně tak ubohé, jako uvedená reakce :-/
Navíc, pokud byli v maturitním ročníku - bylo jim cca 19? Já neodsuzuji mladé rodiče (sama jsem měla děti ve 22 a 24 letech), ale manžel je o 8 let starší než já, těžko soudit 19letého kluka podle reakce - OBZVLÁŠTĚ pokud slečna užívá HA, že ano 🙂
Ja nechapu jedine......kluk neni vyzraly v 18, 19 letech na dite, nechape to........ Jaktoze pred takovymi jeste 25 lety ti kluci v tomhle veku na to vyzrali byli a ty deti meli? Jedine vysvetleni asi vidim vtom, ze vznikl zrejme jiny druh "muzskeho" typu. Ale spise jako dalsi vysvetleni se mi nabizi to, ze z nich ty nevyzrale kluciky udelala vsemohouci doba neomezenych moznosti a chybejici povinna vojenska sluzba. Tot muj nazor.
@biedronka10 myslim, ze nemas pravdu. Mladi kluci byli takovi i drive. Potraty byly se souhlasem komise, nebyly tedy tak bezne. Takze bud chlap zdrhnul rovnou a zenska zustala s ditetem sama, nebo se vzali a za dva roky rozvedli. A zenska zustala s ditetem sama.
Povinna vojna na zodpovednost vuci rodine nemela vliv. Byl to jen jen ztraceny rok/dva roky zivota, vyplnene poslouchanim politruku a jinych bolsevickych hovad. To nezoceli, ale otravi.
Jsem rozena za Husaka a v mem okoli bylo deti z rozvedenych rodin mraky. Pripadne tech, kde byla jen mama od narozeni. Ja byla ta, co mela oba rodice... Teda az do roku 92, kdy se nasi taky rozvedli...
Mladi kluci se nechteji a nikdy nechteli vazat. A ono... Ani mlade holky ne...
@letadylkokane v necem souhlasim, v necem ne. Kazdopadne je pravda, ze ten rozum obcas chybi i nekterym holkam/zenam
Já si trochu myslím, že je to možná i tím, jaký je teď tlak ze strany rodiny na vzdělání a tak nějak celkový tlak na dobrou práci...mladí se dost často musí postarat sami o zázemí, dříve dost často bydleli dvojgeneračně a až časem řešili vlastní atd...Já třeba bych klidně brala dítě už ve dvaceti, ale když jsem se tehdy jen zmínila před našima spíše ze srandy, protože přítel nechtěl, tak usoudili, že jsem magor vzdát se dobrovolně vysoké škoy, přestože na ní mám, atd...a to my to zázemí měii, přítel zdědil na kraji Prahy velký dům a finančně jsme na tom byli dobře. Ale obecně si myslím, že asi mají mladí (jako třeba do těch dvaceti) těžší ty začátky teď než dřív (i když jsou určitě výjimky teď a stejně tak byly předtím).
@biedronka10 Vyzrálost nevyzrálost. To je blbost. Prostě nad tím nepřemýšlel. O dětech nepřemýšlel. O tom co se životem nepřemýšlel. Je to úplně normální reakce podle mě.
Vůbec by ho nenapadlo, že i když ji má rád, že je to na celý život.
@michaela_2 ja bych si na toto tema srandu nedelala. Nevim, co ji to napadlo. Ale asi to nedomyslela. Asi nepocitala, ze jeho reakce bude az tak spatna, jak byla. Kazdopadne uz se na nej zacala divat jinak. Oba tehdy meli jeste 18, ale tahlo jim na 19 😉
@landysek ja si tady nehraji na odsuzovani toho kluka ohledne reakce protoze ten vtipek sam o sobe nebyl hezky, ale mezi nimi to udelalo trhlinu, ktera se pak jen zvetsovala 😉 Ale vul to byl tak ci tak... neumel se chovat a nikdy jsem nepochopila, proc byli spolu. Ale to byla jejich vec, ja si mohla myslet, co jsem chtela 😉
@biedronka10 tak dřív se bralo jako standart po střední založit rodinu, teď se bere jako standart ji založit po vysoké, ti kluci s tím počítali, teď s tím tak brzy nepočítají.
My měli dítě, mě bylo 18 a tři měsíce a mému muži bylo za měsíc 19. Neplánovali jsme to tak, ale stalo se. Pozdě brečet na rozlitým mlíkem. 😀 Postavili jsme se k tomu a nakonec jsme z dcery vychovali báječnou ženskou.
Já jen vyjádřím souhlas s : @journals, @babanci, @michaela_2.
Prošla jsem si jako těhotná něčím podobným. A dala stejně sebestřednému, sobeckému a za nic nemohoucímu chudáčkovi šanci.. a nevyšlo to - byly tahanice u soudu, naschvály a ve výsledku milý vzal do zaječích.. Nesplnil žádné výhrůžky a prostě plách do zahraničí..
Nebudu špatný prorok, popřeju zakladateli a jeho ex šťastný konec.. Či snad začátek..
@anazuzzuzana Ja jsem nepsala, ze dite nam mit moznost poznat sveho biologickeho otce. Jen ze spermie ( a ani vajicko) samo o sobe rodice nedela.
Řeknu ti to na rovinu ... Mě opustil přítel, otecl děti měsíc před porodem kvůli ženské co by mohla být jeho matka... Až z něj vytriskala všechny prachy najednou se asi po půlroce chtěl vracet... Já mu teda neodpustila nic a nejsme spolu.
Pokud jsi byl tak dospělý na to, abys mohl pr*at,měl jsi být taky natolik dospělý, aby jsi se k tomu postavil.
Nemám ráda tady ty ufňukance, co se pak ještě tváří uraženě .. a to ať jste si udělali cokoliv.
Pokud tě nebude chtít, rozhodně se nevnucovat. Důvěru v tobě už mít stejně nebude. Lepší to nechat být a to i klidně ať se stará o dítě 'cizi' chlap.
@myszesemise - nikdy nic není černé ani bílé. To ze je ženská těhotná a má stavy - dokážu už pochopit.. ale měla by byt i soudna. Já tu nefnukam ani nejsem uražený. Hledam radu, a způsob jak s ni komunikovat.. protože mi na ni záleží a chtěl bych to všemožně spravit. A jentak byt to fakt nenechám.
@honzafp rodice jste oba, tak mas na dite pravo, at uz to dopadne jakkoli, a i kdyby si nekoho nasla, coz si myslim, ze ted nehrozi, neb jsi ji otravil a znechutil chlapy na dost dlouho, spis casem, neni to konec sveta. Jde o to, abyste si jako dospeli (oba!!!) sedli a domluvili se na peci. Zadne krivdy, osocovani, urazeni. Soudni musite byt oba, i ty vuci ni. Ze ma z tebe posramocene nervy, se nemuzes divit. Ja bych prskala a asi te nejdriv zkopala ze schodu, ale asi kvuli diteti se snazila pak rozumne komunikovat, az bych teda trochu vychladla. At to dobre dopadne pro vas vsechny.
Jak to tak čtu, tak kazdy chlap dokaze naprcat dítě, ale neuvědomuje si věci kolem a hlavně, ze nejen pro chlapa je to sok ale kurna ta zenska to bude vždycky těžké! 🙈 Musím říct, ze ji teda obdivuji ja bych ti jednu švihla, mi rict toto " bez na potrat" tak naprcat umis a ted stáhneš pulky a jdes do pr?! Jak se asi mela zachovat, mela rict" jooo jasně, lasko půjdu" ne taky bych se na tebe vykvakla...
Sundej si hrebinek z hlavy a chystej se na to ze sebe udělat chlapa! Je sice těžké, psát jestli te vezme na zpět, ale ver tomu, ze pokud doteď nic nepomohlo(mozna protoze se mozna malo snazis) tak je asi rozhodnuta a nikdy i kdyby te vzala zpet, nebude ti věřit.. A ver tomu nebo ne, z vlastní zkušenosti (jen bez ditete) vim ze to klapat nebude(pokud fakt nebudes sekat dobrotu)
Zadna zarucena rada není, jen se prostě snaz ji opravdu z duse dokázat, že stojis o oba ne jen o dítě. A jak tu uz nekdo paal, žena moc dobře pozna jestli to chlap mysli vážně.
Přeji at to dopadne co nejlepe.
Ahoj....
Nečetla jsem vše, jen pár příspěvků.
Kdyby mi někdo tohle udělal. No v životě bych druhou šanci nedala. Dítě není hračka, že si jednou řekneš že nepřišlo v hodnou chvíli a pak najednou zase že ho chceš. A ona už vůbec není hračka! Nezabojoval jsi aby jsi váš vztah dal do kupy a radši jsi dal ruce pryč a šel za jinou.
A že si nebudeš pořádně teď sypat popel na hlavu a že máš hrdost. Tohle si ona přečíst, no určitě by názor nezměnila.
Kecy že nemáš adresu. Pche... v dnešní době... určitě máte společné známé a znáš rodiče. X možností jak jí dostat!!!
Já bych spíš přála ať si najde pořádného chlapa a vy ať máte parádní vztah skrz dítě a můžeš s ním až vyroste jezdit na výlety.
Pokud jí chceš zpět, udělej účet pro malé, kam každý měsíc posílej peníze a jí dej přístup. Až se malé narodí bude ráda za každou korunu. Hlavně to bude pomoc od Otce.
Zahoď vše své ego a hrdost a omluv se osobně. tohle si ponese v sobě dlouho a věř že i po 10-20 letech ti to může připomenout.
@dinushka00 Ty jsi husta😁😁jdi a po materske si zarid kurz pro psychologa...☺☺vydelala by jsi dost...uz ctu asi druhou nebo treti diskuzi kde jsi psala....A fakt pecka
..radit umis na jednicku tady v te diskuzi uplne az si sprosta ale CIT KOCIKO CIT!!!Ja prozila aneco podobneho...A jsem s chlapem dodnes.Jsme manzele.Cekame druhou dceru a koupily si barak...takze tady nekecej ze mu nemuze zacit duverovat...nejde o tvuj vztah Jde o @honzafp vztach...kazdej neni jako ty...
@natysnovec
Kazda taky asi neni jako vy.. 🙂 Pro takové muue cit nemám a ani mit nebudu, tak jako zenska nemusí mit cit pro to se k nemu vrátit.
Vy jste mozna partnerovi (dnes uz manželovi) "odpustila" ale silne pochybuji, ze nezapochybujete, pokud se vam stalo neco podobného. Bohužel, kazdy tady ma nejaky nazor a pohled na situaci, nejsem jedina, ze? 🤔 🙂 Pisu to co citim jako zena, pokud by mi toto chlap udělal. Jsem rada ze nejde o muj vztah, diky bohu ze mam milionového chlapa. 🙂
@dinushka00 Ne nepochybuju...zit na pochybach a neduvere se neda...bud veris neb9 ne.Ja mohu zaky s klidem rict ze mam nejlepsiho chlapa na svete...a nikdy bych ho nedala!!!Ja zas nemam cit pro zensky ktery si udelaj dite s chlapem pak od nej odejdou a delaji ze dite je jen jejich(priklad)a ze ty zensky ale dokazou byt vypocitavy svinky...a o tech pripadech vim vic nez o chlapech kteri neco provedly ci se necoho dopustily.

@sarkoc Dekuju. Take sis musela zažít hrozne situace.. přítelkyně zcela bezpochyby cítila asi odpor. Jestli to cítí dodnes netuším. Za tak krátkou dobu se bohužel stihlo prožít víc negativních věci než pozitivních. Dopis jsem ji poslal.. uvidíme jak bude chtít do budoucna..