icon

Návrat k bývalé partnerce se kterou čekáme dítě

honzafp
10. čer 2018

Ahoj,
Zařídil jsem si registraci, protože hledám odpovědi. Asi před půl rokem jsem se zamiloval do holky. Všechno jsme uspechali a za 3 měsíce otěhotněla. Tou dobou nám vztah úplně nefungoval, protože jsme řešili prestavbu bytu, oba stresy v práci a navrhoval jsem přerušení těhotenství, protože jsme se trochu odcizili. Všechno se ještě zhoršilo. Byli jsme jako spolubydlící a to ve všem. Na přerušení přítelkyně nesla. Tím jak jsme se k sobě chovali jsem si našel krátkodobou známost. Myslel jsem si, ze o mě přítelkyně nestojí.. Rozhodl jsem se vztah ukončit..
Bohužel jsem poslouchal i “chytré” rady o tom ze byla vypočítává atd atd. Tím se to ještě zhoršilo..
Odstěhovala se, já hledal novou práci, a začal jsem nad vším přemýšlet. Zjistil jsem, ze ji chci zpátky a ze si nedokážu představit, ze by maleho vychovával cizi chlap. Mrzi mě, ze jsem ji nebyl oporou jakou ve mne potrebovala.
Teď se ji snažím ziskat zpátky, a říkala mi ze je to ztracené... rozumím tomu ze je asi zlomena. Asi tomu budu muset dat čas. Maleho budu podporovat maximálně.. A rad bych získal i ji, abychom byli společně..
Poradíte mi, co bych mohl udělat, aby jsem její důvěru zase získal? Uvědomuji si, ze to bude na delší trať.. děkuji

Strana
z8
sarkoc
3. črc 2018

Některé jste tu tedy vážně kruté a hlavně jednostranné...ona ta situace, kdy dítě přijde do nefungujícího vztahu (a evidentně nejen kvůli chlapovi), navíc po pár měsících známosti je sama o sobě dost vážná a pravda, mluvit o potratu je dost šílené, ale v tom šoku to prostě mohlo ujet...pro mě by byla důležitější ta omluva a snaha po tom a spíš než to, že bych se koukala na tu jednu hroznou věc, co řekl, snažila bych se s ním sejít (a ne si ani nevyzvednout dopis) a promluvit o tom, co dál...o tom, zda, nehledě v tu chvíli na to dítě, jsme schopni překonat tu krizi, co byla...a u toho dělání dítěte byli oba, píšete to tu některé, jak kdyby za to, co se stalo, mohl jen on... (a mimochodem, já jsem velmi razantně proti potratům, chápu to třeba v případě vad neslučitelných se životem atd, ale umím si představit ten šok, co v tu chvíli zjištění oba prodělali, hold člověk někdy mluví dřív než myslí, což může nadělat dost škod...pro mě ale v tuto chvíli napravitelných)

dinushka00
3. črc 2018

@natysnovec to mi nemusite psat, ja si to zazila jako mala. Uz jako mimino. Vse jsem se dozvedela od táty v mych 18ti co mama delala, kdyz jsem se narodila, pak po narození sestry nas máma od taty oddtahla, odstěhovala se z Chebu sem na moravu aby byla co nejdal. Rodinu jsme vídaly jen max 4 do roka... Nic příjemného. Je toho vic, co bych ru mohla psat, ze uz od 5 jsem musela byt dospěla a starat se o malou sestru.

Jinak jsou jistě i případy, ze to končí dobře. Ve většině případů, se stává opak(znam.min dva pripady v mem okolí) které neskončily dobře.

Jinak vám moc gratuluji k holčičce a doufám, že vám to s manzelem výdrží ještě dlouho 🙂

honzafp
autor
3. črc 2018

@dinushka00 - však proto něco dělám ;)

natysnovec
3. črc 2018

@dinushka00 uz cekame druhou...ja vim...taky mam z detstvi par neprijemnosti...

honzafp
autor
3. črc 2018

@kaculik007 Ok tak mi porad jak zjistit adresu, když rodina a kamarádky nefunguji ;) Mám za zády pátrat? Budu ji určitě mě potřebovat.. ale všechno záleží na ni ;)

anazuzzuzana
3. črc 2018

@dinushka00 no on je člověk často v mládí plný ideálů, ví přesně jak by se v jakékoliv situaci zachoval. Přesto, resp. spíš právě proto, že v mnoha životních situacích ještě nebyl. S věkem přichází nadhled a schopnost dělat kompromisy. Pán se zachoval hnusně, ale nic není tak černo-bílé. Jo, poslal jí na potrat. Jo, je to hnusné a srabácké...ale...do života vám vstoupí ještě tolik ALE, které nás nutí odpouštět. Jako, je to určitě hrdé poslat ho do zadku, ale pro koho to bude lepší? Pro pani, která bude na všechno sama? Pro její dítě, které bude min. část života vyrůstat bez otce. Já bych to být paní s tím, co vím nyní, s tou naštvaností zas až tak nepřeháněla. Potrestat chlapa a vyjádřit rozčarování a zklamání je určitě záhodno a důležité, ale včas by to měla utnout a postavit se k tomu racionálně. Lepší troška ponížení (které by bylo třeba jen v jejích a vašich očích) než výčitky, že jsem dítě připravila o otce.

honzafp
autor
3. črc 2018

@sarkoc hezky názor. Dekuju. Přesně o to se snažím. A komunikace se mezi námi trochu zlepšila 🙂

honzafp
autor
3. črc 2018

@anazuzzuzana děkuji. Vnímám to stejně.

kaculik007
3. črc 2018

@honzafp Ty po měsíci co jsi napsal sem na MK opravdu ještě nevíš adresu? Jak rodina nefunguje?

Nechci aby jsi cítil z mých slov zášť a hněv. Ale když už na jednom potratu byla a jak ten nesla, asi radostí neskákala. Nedokážu si představit kdybych teď otěhotněla a partner mě poslal na potrat.

Neodsuzuji, jen je v tom hodně mých citů.

esufi
3. črc 2018

@slimacikmia 😀 krom nepohodlí a občasný bolesti zad jsem netrpěla ničím z uvedeného. Krom toho ta jeho je na úplném začátku, takže většina tebou popisovaného ji teprve čeká, pokud má tu smůlu a bude mít těhotenství tak extrémní, jak popisuješ 😉 mít to tak všechny, tak se nenastupuje 6 týdnů před porodem na mateřskou, ale šestý týden.

kaculik007
3. črc 2018

@honzafp Chtel by jsi ji ted zpet i kdyby tehotna nebyla?

honzafp
autor
3. črc 2018

@kaculik007 zatím jeste nevím. Nechci to dělat za jejími zády. Komunikace se zlepšila, ale jen přes smsky. Hovor mi nezvedne, sotva aby mě chtěla vidět. ;)

honzafp
autor
3. črc 2018

@kaculik007 chtěl

slimacikmia
3. črc 2018

@esufi no neviem, ja som toho mala zo zoznamu vcelku dosť a poznám viac žien, ktoré mali problémy ako tých, ktoré si tehotenstvo nevšimnú, nebyť brucha 😉

kaculik007
3. črc 2018

@honzafp Dej si otázku co vše jsi pro její dobro udělal od té doby co víš že je těhotná. nemusíš odpovídat mě/nám, ale sobě....

Začni dělat nějaké viditelné činy, aby věděla že to myslíš vážně. Pokud ti chce jen psát, buď rád teď jen za tohle a na nic tedy netlač. Koukám že tě o zdravotním stavu miminka asi informuje, což je dobré. Pošli jí po známých třeba něco pro ní nebo pro miminko atd....

honzafp
autor
3. črc 2018

@kaculik007 díky za radu 🙂

ariadna12
4. črc 2018

@honzafp ja bych nespechala, cim budes vic hrr a zjistovat, kde bydli, tim vic ji jen vydesis nebo vynervujes. Ted ji vyhovuji sms zpravy, casem treba pristoupi na hovor...krucek po krucku. Postupne ji muzes navrhnout, ze bys ji chtel dovezt neco pro tehotne nebo pro mimi, mohli byste treba spolecne vybrat kocarek v trojkombinaci (hluboka korbicka, sportovni korbicka, autosedacka) a ty ho cely zaplatit. Nebo se ji zeptej, co by chtela, ze muzete spolu vybrat nejake oblecky nebo kosmetiku pro deti, plenky (jsou dost drahe) nebo treba chrastitka, kousatka, usinacka-muchlacka, chlupatou decku do budoucna, to maj deti radi a dost to stoji penez. Pro zacatek😊. Cilem je, at to dopadne, jak chce, neprijit o dite, tudiz mit o nej zajem, platit na nej vyzivne nebo spolecne s maminou hospodarit. Nekteri chlapi, kdyz dela mamina brykule, si reknou tak a ja ti platit nic nebudu. No jo, jenze ochudi dite, ne maminu. Ale to urcite vis😉

honzafp
autor
4. črc 2018

@ariadna12 přesně tak, Dekuju. Nespecham. Je to tak jak říkáš. 🙂)

ariadna12
4. črc 2018

@honzafp hlavne at mini dobre roste a je v pohode😉

kaculik007
31. črc 2018

@honzafp Ahoj, tak jak jste pokročili?

honzafp
autor
31. črc 2018

@kaculik007 Ahojky, Mimco bude zdravé. A já se hodně teď podilim na vybavení. Ale jako partneři stávající stav. Ale dopis se nevrátil. Hlavně ze komunikujeme skrz maleho, to je důležité 🙂

kaculik007
31. črc 2018

@honzafp To je moc fajn.

ariadna12
31. črc 2018

@honzafp tak super, kdyz se chce, tak to jde😊 at dite dobre roste

haniplanetka
24. srp 2018

Nečetla jsem celé vlákno, ale tohle mě dostalo. Chlap mě pošle na potrat a diví se, že k němu nevzhlížím? To jako vážně? A chtít dítě jen proto, aby ho nevychoval nabídku jiný muž... To je fakt důvod jak noha. Tomu říkám ego. A co se zamyslet nad tím, co bude nejlepší pro dítě? Otec, co nedokáže být matce věrný ani v těhotenství? Fuj. Od takového chlapa bych snad kromě finanční podpory dítěte nechtěla ani zbla. Takhle se dá vztah pokazit jen jednou a to definitivně. Proč být s někým, kdo mi jednou zase zahne, když ho přepadne splín, na takového muže se nedá spolehnout a kde není důvěra... A takovému už bych věřit nemohla nikdy. A jestli pak uvidíš to nádherné miminko, vzpomeň si, ty experte, že tohle die jsi chtěl poslat na likvidaci.

honzafp
autor
26. srp 2018

@haniplanetka Dost se pletete, ale už tohle máme vyřešené. A fakt byste se divila...

priefi
26. srp 2018

@honzafp a jak to teda dopadlo?

normalnimatka
7. zář 2018

@honzafp ahoj, jakej je vývoj?🙂

hlasimse
8. zář 2018

Nečetla jsem všechno, ale přijde mi z první stránky, že asi budeš hodně mladý... Mluvíš jako sebestředný teenager, který nejdřív chce tohle, pak ho to přejde a umane si, že chce tamto. Upřímně si nemyslím, že si uvědomuješ, co všechno znamená tvé "rozhodnutí" získat ji zpět - ale na jak dlouho? Teď je to nějaký cíl, za kterým jdeš, protože ho nemůžeš mít, ale když holka svolí, odpustí ti, za jak dlouho tě zas omrzí? Nebo zjistíš, že starat se o dítě není úplně tak jak sis představoval, začneš chtít žít zase nějak jinak, protože TY chceš, a zase to skončí krachem. Když se budeš snažit jenom když chceš ty, a jít sobecky jen za tím, co zrovna láká tebe, není to vůbec fér. Třeba ti křivdím a prošel jsi nějakou proměnou, dospěl jsi... Už kvůli té holčině a malému v to doufám. Ale ruku na srdce, umíš být věrný a stát při ní dlouhodobě, i když se ti nebude chtít, i když budeš mít sto chutí to zabalit a jít si po svém, dělat si, co se ti zlíbí? Na to si musíš odpovědět sám.

honzafp
autor
8. zář 2018

@normalnimatka Ahoj, zatím dobrý 🙂 vše se zlepšilo.. tak uvidíme jestli se k sobě vrátíme.

romana.st
Autor odpověď smazal
Strana
z8