Nemohu si pomoci. Žárlím zbytečně?

volfikovi
25. říj 2020

Ahoj holky , většinou sem nic moc nepíšu ,ale potřebuji se svěřit. Předem píši , že vím ,že jsem žárlivá. S manželem jsme 4 a půl roku , je o 9 let mladší než já. V bývalé práci nastoupila slečna svobodná ,bezdětná . Manžel si s ní hodně sedl ,ale na můj vkus až moc ,půl roku jsem poslouchala ona tohle ,ona tamto ,ona mě placla přes zadek. Když zaměstnání změnil , myslela jsem ,že vše utichlo ,pak jsem zjistila že si píší a volají když je v práci a já doma. Slečna manžela poměrně uhání . Manžel v tom nevidím problém já ano . Je mi to nepříjemné a vadí mi to. Nemohu se nějak z té žárlivosti vymanit a říkat si ,že o nic nejde mi nepomáhá . Dnes jel manžel k bývalému kolegovi na kafe říkám ok ,ale doufám ,že ona tam nebude . Ne nebude o ničem nevím . Přijel domů a říkal co kolega jak se má a tak a já mu říkám a co ona jak se má? Manžel se začal culit a vypadlo z něj že tam byla . Lhal moc dobre věděl ,že tam bude .Teď je uražený,protože sem mu vynadala že mi lhal .Já se mohu zbláznit ta slečna mi.opavdu vadí ,jiné ne ,ona ano. Jak by jste se k tomu postavily vy ?

shakira007
25. říj 2020

No z toho co píšeš, mi přijde že spolu něco mají.

volfikovi
autor
25. říj 2020

@shakira007 já si to také myslím ,ale jak říkám jsem hodně žárlivá a mám černo před očima. Manžel maže i v mobilu historii volání. Jednou jsem na to přišla náhodně ,že si volali ,od té doby vše maže. Prý se semnou nechce hádat

knoesell
25. říj 2020

@volfikovi dávala bych si sakra bacha a promluvila s manželem. Stalo se mi to samé, když tak sz.

palja
25. říj 2020

Taky si myslím, že spolu něco mají, bezdůvodně by to nemazal a nelhal by.

shakira007
25. říj 2020

@volfikovi v tomhle případě mi žárlivost přijde na místě. A zatlačila si na něho? A když sní má nějakou akci, tak bych tam šla taky.

mamikry
25. říj 2020

@volfikovi Tak záleží na tom, jestli Vám to vadí tak, abyste kvůli tomu riskovala hádky a rozpad vztahu. Manžel se evidentně slečny nevzdá, jaký je mezi nimi vztah těžko soudit. Jestli je to jen kamarádka, se kterou si volá, tak asi budete muset tenhle fakt respektovat. Pokud máte dojem, že je tam něco hlubšího, tak asi budete muset tohle téma dřív nebo později nadnést. Na Vašem místě bych si nejdřív sama v sobě v klidu ujasnila, co je pro Vás podstatné (např. vnitřní klid nebo klid manželství) a pak to podle toho řešila.

volfikovi
autor
25. říj 2020

@shakira007 on to neřekne , že jede někam kde bude i ona , ví , že bych řádila. Ještě dodám, že slečna chtěla jet za mnou mi vysvětlit , že žárlim zbytečně 😄 , takže ji vlastně vše řekl

volfikovi
autor
25. říj 2020

@mamikry to je velmi dobrá otázka . Zatím toho nejsem schopná , posoudit co je důležité

volfikovi
autor
25. říj 2020

@knoesell mluvít jsem zkoušela, hned se urazí, že ho podezřívám a není s ním řeč

shakira007
25. říj 2020

@volfikovi A snažila seš sní sblížit? Třeba se v ní pleteš a nic spolu nemají.

volfikovi
autor
25. říj 2020

@shakira007 ne a ani nechci na to nemám povahu. Bohužel teď už ani sílu hledat nějaké kompromisy, za to dnešní lhaní

volfikovi
autor
25. říj 2020

@shakira007 no nevím zda je běžné , že by ženatého chlapa kamarádka poplacavala po zadku

shakira007
25. říj 2020

@volfikovi no a co třeba zkusit poradnu?

prostenika85
25. říj 2020

Z taktického hlediska souhlasím s shakirou. Jak se říká: "přátele si drž blízko, nepřátele ještě blíž". Když budeš dělat manželovi scény, promluvy do duše, tím víc bude utíkat se litovat kamarádce. Udělej si z ní kamarádku taky a třeba jí časem s manželem dohodíte i kamaráda 😉

mamikry
25. říj 2020

@volfikovi Tak si to zkuste sama v sobe srovnat. Ptala bych se, jestli vam manzel skutecne stoji za to, abyste tohle vydrzela, nebo zda to sebezapreni podstupovat nechcete a je pro vas snazsi zacit treba sama a znova. V tom Vam ale nemuze nikdo radit. Jestli nemate deti, muzete si dovolit rozhodovani 😉

volfikovi
autor
25. říj 2020

@shakira007 tam ho nedostanu. Za vše mohu já , on chybu nevidí

volfikovi
autor
25. říj 2020

@prostenika85 ona někoho má, ale vůbec jim to neklape tak otravuje manžela

volfikovi
autor
25. říj 2020

@mamikry děti mám já , on ne pouze je vyženil. Je mu 28 a jsem jeho první partnerka.

shakira007
25. říj 2020

@volfikovi no tak tohle už mi přijde fakt divně. Postoj tvého manžela je že je mu vlastně úplně jedno že se vám rozpadá manželství. Zkusíš si sním ještě v klidu promluvit, řekni přesně co ti vadí. Jinak bych ještě zkusila někam na čaš odjed.

mamikry
25. říj 2020

@volfikovi Aha, tak to je trochu jina situace. Tady se teda trochu bojim, ze od povinnosti opravdu utika za nezavislosti. Ale porad to nemusi znamenat, ze s ni neco ma.

volfikovi
autor
25. říj 2020

@shakira007 vypadá že mu je to jedno. Dle něj jen nesmyslně žárlím. Nechápe , že mi lhal a ne jednou a to mě moc bolí

shakira007
25. říj 2020

@volfikovi zkus třeba fakt někam odjed. A nebo si najdi taky takového "kamaráda ".

volfikovi
autor
25. říj 2020

@shakira007 já nemám kam . Byt je můj. Mamku mám dvě ulice dál . Když já se nechci chovat jako on . Momentálně mě úplně šokuje ,jak se šílene urazil ,za to ,že jsem řekla že mě sere že mi lže. Naprosto mě ignoruje

volfikovi
autor
25. říj 2020

@mamikry já se obávám ,že to je to .utíká od povinnosti

shakira007
25. říj 2020

@volfikovi tak nějaký čas počkej a uvidíš jak se bude chovat on. Když se budeš snažit jen ti tak to nic nevyřeší. Ale pokud by se takhle choval furt, zvážila bych rozvod. Kolik mu je?

volfikovi
autor
25. říj 2020
shakira007
25. říj 2020

@volfikovi takže když jste se dali dohromady bylo mu jen 23-24 . Myslím že je ještě nevyzrálý a možná si neužil kolik chtěl. A jak tady zaznělo ignoruje a utíká od problému. Když se vyskytne nějaký větší problém, jak se tomu staví a jak to řeší?

amazonkajanik
25. říj 2020

@volfikovi když to nejde přes něj,doslapla bych si na ní a klidně jí udělala ostudu před lidma,že se nestydí dělat do zenateho. Že neznamená,že když jemu je to jedno,tak tobě rozhodně ne! A jestli se manžel nepochlapi,ale udělá scénku a vy půjdete od sebe,tak ať. Lepší,než se nechat tahat za fusekli a být pro smích. Teda,tak bych to udělala já (já to teda už udělala a chlap seka latinu a hlavně nebyl jediný a já jediná u jedné "slečny "😂,ale to je několik let nazpět)

mamikry
25. říj 2020

@volfikovi
@shakira007 Taky si myslím, že na tak mladého kluka můžou být zavazky po čase moc a zjistí, že se vlastně ještě chtěl bavit. Co ale neví je, že z každé mladé holky bude za chvíli ženska, co chce děti a rodinnou nudu. Chlapi jsou v tomhle děsně hloupí a naivní.

shakira007
25. říj 2020

@mamikry to jo ale taky je v problém v těch ženských. Dokážu si představit romanek se zajíčkem. Ale mít dlouhodobý vztah a výchovat děti bych chtěla s někým zodpovědným který ví co chce a to si myslím že kluk ve 24 letech není.