Nevěra manžela

tesspop
5. říj 2016

Zdravím, všechny.
Potřebovala bych radu nestraných.
Před 3 týdny jsem se dozvěděla o nevěře manžela. Nejdřív se snažil mlžit, ale pak už mu nezbylo nic jiného, než se přiznat.
Brali jsme se před 2 lety. A intimní vztah mezi dotyčnou a manželem začal 2 měsíce po svatbě. Nebylo to intenzivní, ale i tak to trvalo rok a půl, než to manžel ukončil. Manžel jezdí na tydenky, takže dotyčnou vzal 3x sebou. Stále je ve mě otázka, zda se to dá odpustit. Děkuji všem za odpovědi.

andrisek123
5. říj 2016

Já bych odpustit nedokázala, obzvlášť když to bylo takovou chvíli po svatbě, kdy má být člověk šťastný, zamilovaný...

jsem_dama
5. říj 2016

@tesspop možná odpustíš ale pochybnosti budou pořád.
Já osobně bych neměla na to s ním zůstat...

lenatu
5. říj 2016

@tesspop já bych odpustila, ale nedokázala bych s takovým člověkem potomhle být ...pořád bych měla před očima jeho s ní a už bych mu nikdy nevěřila, takže ten vztah by šel stejně do háje ...:-/

caboonek
5. říj 2016

Nemám osobní zkušenost s nevěrou, ale za sebe vím, že odpustit bych dokázala, ale zapomenout ne. Jakmile přestaneš věřit....důvěra je pro mě strašně moc důležitá. Hodně síly, drž se!!!!

cica002
5. říj 2016

Pro mě bylo šíleně těžké odpustit nevěru. I když je to již pár let zpět, jsem neustále ve střehu, když mu pípne sms atd. Mou 100% důvěru už manžel nikdy nezíská. Ty to máš těžší v tom, že to nebyla jen nějaká nevěra, ale paralelní vztah...

sinkosasa
5. říj 2016

Ahoj,
je mi to líto...
Já byla 6 let s partnerem, když jsme se dozvěděla, že si odskakuje. Přišla jsem na to na své narozeniny v únoru, týden jsem přemýšlela, zda mu odpustím, v té době jsem nebrala HA, nechávali jsme tomu volný průběh, o to to bylo pro mě horší. Během toho týdne jsem se rozhodla, že mu dám ještě šanci, ale HA jsme opět začala brát. Koncem roku jsem od něj odešla, zjistila jsem, že mám na víc, že mi za to nestojí, přišla jsem na další bokovky, děvky atd. Odešla jsem jen s osobníma věcma. Ty byly v igelitce.
Těžké radit, je to na tobě.
Já vím, že já už nikdy nevěru neodpustím. Mám se ráda🙂

kika_21
5. říj 2016

@tesspop A co je lepší pro Tebe?Odpustit, nebo odejít. Nejprve bych se sama sebe zeptala.

andryyysssek
5. říj 2016

Ahoj,odpustit se dá uklouznutí i dlouhodobá nevěra,ale ne,když je člověk podváděný 2měsíce po svatbě,a rok a půl.To je podle mě dlouho,neřeknu půl roku max.

killi
5. říj 2016

@tesspop těžko radit, mě se manžel přiznal až po asi 12 letech a nebyla to jen jedna nevěra ☹. Byla to rána pro mě, ale odpustila jsem mu hlavně kvůli sobě. On se snaží a já vím, že ted už by to neudělal. Záleží co mu ve vztahu chybělo, že tě začal podvádět a jestli je ochoten toho nechat.

martinal08
6. říj 2016

Jak se znám,tak asi neodpustila.Něco jiného je úlet a něco jiného rok a půl lhaní a podvádění.Ale to se musíš rozhodnout ty,jak to máš vnitřně nastavené a jestli si ochotna se přes to přenést.

baraakevinek
6. říj 2016

Asi bych mu to neodpustila, jsem docela žárlivá, takže i kdyby tak bych to měla pořád v hlavě při každým jeho kroku a čekala bych kdy to udělá znovu prostě bych mu už nikdy nevěřila

nazka
6. říj 2016

Ahoj, odejit je velmi snadne a da se vzdycky. Nerikam, ze by me to neranilo.. to jo a jak a kdyz bych se s nin rozhodla zustat, nemel by to lehke. Ale je tu rada otazek,na ktere si odpovez, i on by mel na nektere odpovedet. Co ho k tomu vedlo? Jak se k tomu stavi? Proc to ukoncil? Milujete se? Jak je vam krom tohohle incidentu spolu? Je pro tebe snazsi byt s nim nebo bez nej? A podobne. Nedej na nazory druhych. Sama na to vnitrne prijdes. Oboje rozjodnuti nebudou snadna. Ti chlapi jsou proste volove 🙂 posilam mnoho sil, at se rozhodnes spravne. Dej tomu cas.

kristynabayer
6. říj 2016

Ja sama vim, ze bych sice veeeelmi obtizne a s bolesti odpustila neveru, jako jednorazove uklouznuti. Tomco ale pises ty je uz pro me neco jineho, je to rok a pul systematickeho lhani, vymysleni a oblbovani. Prestoze pro manzelstvi udelam hodne, tak toto uz by na me bylo prilis. Rok a pul! Boze, to je vazne dlouha doba... Samozrejme zalezi jen na tobe, do vaseho vztahu nevidim, ale pro me by to byl tak hluboky zasah do vzajemne duvery, ze neverim tomu, ze by ten vztah mohl dale "normalne" fungovat. Jooo, mozna pokud uz v tom jedou deti. Preji ti hodne stesti v rozhodovani.

carmilla
6. říj 2016

Ona je nevěra a "nevěra". Uklouznutí se dá odpustit. Když se manžel na firemním večírku zleje a zatáhne sekretářku ředitele do výtahu, dobře, jsme jen lidé a lidé chybují. Vzdávat vztah nebo manželství kvůli nějakému chvilkovému sexuálnímu poblouznění je zbabělost. Ale pak je také nevěra, kdy partner dělá z druhého regulérně blbce a obávám se, že toto je přesně ten případ. Pokud má někdo potřebu podvádět partnera 2 měsíce po svatbě (ačkoli nevím, jak dlouho trval váš vztah před svatbou, také jsou páry, které se berou po desetiletém soužití a už je to spíš jen taková formalitka - ale ani to ho v tomto případě neomlouvá), je něco strašně, ale strašně špatně...A ještě si s sebou milenku tahat na služební cestu...Achich ouvej. To značí totální neúctu k partnerovi. Kdysi jsem slyšela názor nějakého sexuologa na nevěru...Když už má někdo nezvladatelnou potřebu druhého podvádět, ač si ho váží a miluje ho, leč je zkrátka takový, má to dělat alespoň tak, aby se o tom partner NIKDY a ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ nemohl dozvědět, má se držet hesla "když milence zlato, tak manželce brilianty" a má se postarat o to, aby svou nevěrou partnera společensky neznemožnil, čili aby se o tom nedozvěděl ani nikdo další. S tím by se za jistých okolností dalo snad i souhlasit. Ve vašem případě bych hodně zvažovala, jestli chci v tomto vztahu dál setrvávat... A pokud nemáte děti, nejspíš bych ani moc dlouho neuvažovala a nesetrvávala...Ale já samozřejmě nejsem vy.

sft
6. říj 2016

Odpustit bys měla, ale nekaž si život. Udělal to jednou, udělá to znovu. Jak psaly holky tady, důvěra je důležitá a u něj už 100% nebude...

tripisek
6. říj 2016

Clovek, ktery miluje by ti to tohle neudelal.

kachenkaa
6. říj 2016

Tohle bych nezvládla.. Já bych odpustila nějaký jednorázový přešlap, ale rok a půl? Vždyť to už je regulérní vztah.. A ještě 2 měsíce po svatbě.. Musím říct, že manžel má teda koule, když ji vzal i na služebku..a ještě víc by mě asi žralo, že co když to věděl někdo další, že bych byla za pitomce..hodne štěstí při rozhodování 😉

krusnohoracka
6. říj 2016

Hodně záleží na tom, jak se k průšvihu postaví ten dotyčný. Pokud cítíš upřímnou lítost, možná to zkusíš... Každopádně předpokládám, že ho máš hodně ráda. Jsi momentálně šokovaná, zraněná... Bude záležet na každém slovíčku.
Já odpustila dokonce dva dlouhodobé paralelní vztahy, bůh ví proč. Dodnes hodně lituji každého roku, o který jsem mohla to přežívání zkrátit. Jsem již šest let rozvedená, a pořád se na sebe zlobím, že jsem si to nechala líbit. Člověk bohužel nevidí do budoucnosti, proto nevíš, jak se Váš vztah vyvine. Možná Vás to posílí, možná bude manžel zlobit dál. Tobě přeji hodně sil a nadhled.

sft
7. říj 2016

@krusnohoracka To, že jí byl manžel nevěrnej, ji má posílit? I kdyby mu odpustila, ten vztah nikdy nebude jako dřív... leda že by zakladatelce udělali lobotomii nebo podobný zákrok... mně kdyby chlap podvedl jen jednou, tak letí okamžitě...

shine2015
7. říj 2016

Pokud nemate deti priklanela bych se k rozchodu....ale zalezi na Tobe a okolnostech...kazdopadne nevera ma dojezd 5-7let od ukonceni romanku,mysleno tak ze ty bouchnes do stolu a manzel se vzpamatuje a zacne delat prvni posledni....tak cca5-7let trva nez mu v sobe zena odpusti aniz by vytahovala ...a samozrejme i po treba 12ti nebo 15ti letech ji to muze napadnout pri podezreni a vycitat...
Doporucuji najit schopneho psychologa. Me sedi klimes. Ma i prednasky na youtube na tema vztahy - 3dily pro cvut a ja s nim proste souhlasim v mnohem.

konik_mischel
7. říj 2016

@tesspop ahoj, tohle je hodně těžké a myslím, že na to neexistuje "dobrá" rada. Já osobně jsem s partnerem 12 let, 5 let jsme manželé. Dlouhou dobu jsem tak nějak i čekala, že můžeme jeden nebo druhý "uklouznout", přece jen, poznali jsme se dost mladí. A vidím velký rozdíl v jednorázovém uklouznutí - jak už tu někdo psal, hodně alkoholu na firemní párty atd... ani tak tedy není o co stát, ale jsme jen lidi a stát se může. Ale 2 měsíce po svatbě a táhnout to opakovaně 1,5 roku, tedy skoro celou dobu, co jste spolu a ještě i v době, kdy se s tebou naprosto vědomě snažil o dítě? Na mě to působí tak, že je to nezodpovědnej chlap, co chce mít doma ženu, co mu bude dělat zázemí, dá děti a zajistí teplé večeře a vyžehlené košile, aby on měl čas na své zálety. A když tě podvádí teď, když jste mladí, zdraví, bezstarostní ... pochybuji, že ti bude věrný, až budeš skákat kolem miminka, nebudeš vždycky super krásná nebo štíhlá, je to chlap, o kterého se budeš moct opřít, když ti bude zle? Když přijdou starosti, nebo nějaká nemoc? Já bych s takovým chlapem nebyla.. přeji hodně sil při rozhodování. Mysli především na sebe.

lrg
6. lis 2016

V tomhle se nedá radit, záleží jak to máte nastavené, jak ty se s tím dokážeš poprat. My, i když jsme s manželem oba celkem mladí, tak od té doby co máme děti, je pro mě důležitější naše role rodičů, než manželů. Takže bohužel/bohudík nežárlím a i kdybych se o nevěře dozvěděla, asi bych to ustála a v pohodě, pokud by šlo jen o sex. Takže já k nevěře nemám tak radikálně odmítavý postoj, myslím si bohužel, že málokdo se s ní v dlouholetém vztahu nesetká, ale spíš by mě zarazil charakter takového člověka, který se svobodně rozhodne oženit, přitom už má zálusk na jinou.

evinda12345
29. lis 2016

Odpustit? To je jako podat mu druhou kulku, protože se tou první netrefil.
Neživoř vedle debila. Potkáš lepšího. Nemá to cenu, fakt.