icon

Nevěra nebo jen přátelství? Kde je hranice?

14. srp 2023

Jsme spolu s manželem 5 let. Máme spíš italskou domácnost... Někdy je to krásné, někdy šílené.
Vzali jsme se před dvěma lety a dva týdny po svatbě jsem zjistila, že si píše s kamarádkou. Kamarádka ho ale vždy přitahovala a podle toho vypadala i ta konverzace. Bylo mi to strašně líto a zhroutila jsem se. Od porodu naší dcery trpím depresí a tohle jsem už nezvládla.
Hlavně jsem si myslela, že tohle by nikdy neudělal. Tajně se s ní i sešel, pak ji vypisoval, jak je mu líto, že ji nepohladil bříško. Přitom já jsem v úplně stejné době čekala jeho dítě.
Bylo toho víc, a nedokázala jsem to pochopit, co tedy pro něj znamenám.
Slíbil, že už to nikdy neudělá. Ale za pár měsíců už ji přál krásné vánoce, pak zase další kontakt ve zprávách... Měla jsem zase špatný pocit a bohužel se mi potvrdil.
Zas bylo všechno v háji, já nás život, prostě všechno. Opět sliby a omluvy, že o nic nejde a tak podobně. To bylo loni v květnu.
Snažila jsem se věřit, že to skončilo, ale v pátek po půlnoci mu přišla zpráva a ten mobil pořád blikal a manžel nešel vzbudit, tak jsem to chtěla vypnout. Zjistila jsem, že zase zpráva od ní. Ale odepisovala ona jemu... On zase začal.
Prý to nic neznamená, jako vždy.
Podle mě spolu fyzicky nic nemají, ona tři děti, vdaná, bydlí 30 km od nás, ale ze strany mého manžela si připadám podvedená. Slíbil mi, že jí psát nebude a zase to porušil.
Nemůžu mu prostě věřit. Moc mě to zklamalo. Připadám si, že pro něj nemám žádnou hodnotu

Strana
z2
autor
16. srp 2023

@ina10 myslím, že más bohužel pravdu 😕

fire85
16. srp 2023

@ina10 přesně tak, nechapu že jsou ženský tak naivní. Dělá z ni kravu a ona ho furt omlouvá . Odešla bych od něj, at si jde k té druhé, co s takovým

sinicka
16. srp 2023

@zelenaesmolda ničemu nepomůžu, ale mám takovou povahu. Když to dělá doteď, už je to jedno a aspoň bych si vybila hněv 😀. Stejně bych mu nevěřila, nikdy.

te_reza
16. srp 2023

Nečetla jsem všechno, ale chlap, který má potřebu cizí ženě "pohladit bříško" si pravděpodobně nechává hladit i něco sobě, že.
Jako já mám kamarády, partner má kamarádky, ale víme kde jsou hranice "kamarád x kamarádka". Věřím tomu, že kdyby si můj přečetl, že mi chce někdo hladit bříško (haha 😅) proletím oknem.

1janinka1
16. srp 2023

Já si myslím, že to tají, aby měl doma klid, než pořád poslouchat ty scény. Přátelství s opačným pohlavím beru jako normální. Sama mám víc kamarádů než kamarádek. Víc si s nimi rozumím. Určovat mi někdo s kým se mohu přátelit a s kým ne, tak letí!

sinicka
16. srp 2023

@1janinka1 a ty udržuješ přátelství i s mužem, který tě balí a vypisuje, jak tě chce pohladit po bříšku a přitahuješ ho?
Pokud ano a byla bys moje žena, tak bys letěla jak namydlenej blesk sama.

1janinka1
16. srp 2023

@sinicka nepřijde mi, že ji balí, a to pohlazení břicha mi nepřijde pobuřující. Já mám tedy nebalící kámoše, ale fyzický kontakt uvítací a rozlučkový máme a není to nic pohoršujícího. Ono by bylo možná nejlepší, kdyby chlap zakladatelky je spolu seznámil. Třeba by to zakladatelku uklidnilo, a třeba by zjistila, že vlastně nemá nač žárlit. Ten můj moji značnou část kámošů zná a ještě mě od nich pozdravuje, když je potká nebo s nimi něco řeší...

sinicka
16. srp 2023

“Ona ho přitahuje a podle toho vypadá jejich konverzace..” mě by teda vadilo, kdyby muj muž psal nějaký lichotky cizí babě. A ještě víc by mi vadilo, kdybych mu řekla, že se mi to nelíbí, že to přehnal a on to znovu udělá. Můj muž mě ale respektuje a já jeho, takže tohle řešit nemusíme. Chápu, že to má někdo jinak. Myslím si že tak 80% chlapů u svých ženských kamarádek stejně jen čeká na příležitost, kdyby náhodou. Jednu dobu se to téma hodně řešilo a výsledky byly celkem děsivé.

autor
16. srp 2023

@1janinka1 nečetla jsi pozorně a zřejmě všechno. Má spoustu kamarádek a nikdy jsem kvůli nim scény neudělala. On JI tajil. Nikdy mi o ní nic neřekl a scházel se s ní tajně i když jel za svými přáteli ( kamarádky i kamarádi)na párty ( já doma s minimem) , domlouvat si ještě narychlo " rande" s ní.
Přiznal se ve vzteku, že ji moc chtěl a jak ho vždycky přitahovala... A pak otočil, že už je to pryč a že o nic nejde.
Kdybych měla dělat scénu, kvůli všem jeho kamarádkám, tak už je jeden z nás v blázinci nebo v márnici
Možná ji pořád chce, možná si jen honí ego a pro mě je nejdůležitější to, že mu nemůžu věřit a podívat se mu do očí.
Člověk buď má sliby plnit a nebo je radši ani neříkat a tím pádem nelhat ostatnín a ani sobě, když je s.ab a nedokáže se chovat narovinu

1janinka1
16. srp 2023

@sinicka tak ona se ale především neměla vůbec k té konverzaci dostat. Todle zase nerespektují já. Narušování cizího soukromí. Doma si navzájem půjčujeme mobil, tablet, ale nikdy by mě nenapadlo chlapovi někam vlézt, jako do jeho soukromých věcí!

1janinka1
16. srp 2023

Nejde mi odpovědět na zakadatelku. Asi jsem to nečetla pořádně, to se omlouvám. Tak to pak asi drobet mění situaci. I když z vlastní zkušenosti musím přiznat, že většina mých kamarádů jsou bývalé lásky. Spíše tedy nenaplněné ať už z jedné či druhé strany, ale je fakt, že už to máme vyjasněné, tedy doufám, že kluci mají... 😁

sinicka
16. srp 2023

@1janinka1 každého věc, jestli mu vleze do zpráv nebo do mobilu. Kdyby jí nedal důvod takhle šílet, tak mu tam neleze. Za mě je uplně normální sdílet s mužem všechno. Jsem spokojená a šťastná, nemám nejmenší potřebu se mu tam teď dívat, ale kdybych něco “zavětřila”, tak to normálně zkontroluju a rozhodně bych se kvuli tomu necitila blbě.. jeden můj kamarád taky bere mobil jako svatyni a jeho žena se ho nesmí dotknout.. no proč asi.. večer by měl sbaleno..

1janinka1
16. srp 2023

@sinicka Tak to vůbec nepřipadá v úvahu, aby mi chlap lustroval mobil, četl soukromou korespondenci! To že s někým žiju nedává na tohle právo. Nejsem ničí majetek! A vůbec, i otevření cizího dopisu je trestní čin! Úplně mě děsí co se děje v jiných vztazích... 😯

sinicka
17. srp 2023

@1janinka1 já jsem naopak pro, aby si partneri vedeli hesla atd. Neříkám po 2 měsíxicicj chození, ale v manželství s dítětem? 🤷🏼‍♀️ ale tak ty budeš asi případ, jak ten můj kamarád, o kterem píšu v předchozím příspěvku. :D

1janinka1
17. srp 2023

@sinicka aha, takže jak to u vás funguje? Přijdete domů, vyměníte si mobily a vzájemně prolustrujete, kdo, komu a co psal..? Jako při představě, že všechno co napíšu svému kámošovi, kámošce je čteno jeho starou/starým, mě jímá hrůza. A tím nemyslím nějaké nepravosti, ale je to prostě čistě soukromá věc mezi těma dvěma pisateli. Takže když jsou manželé nebo dlouholetí partneři, tak krom (ne) dobrovolného sdílení soukromé korespondence nemají ani právo se zavřít na WC? Protože to je také soukromí a přece nemají před druhým co skrývat... 😠 A nic o tvém kamarádovi nevím, ale tuším, že tedy bude asi normální a tohle doma netoleruje, proto ho zřejmě zmiňuješ... 😁

te_reza
17. srp 2023

@sinicka jedeme ve společné domácnosti dvanáctý rok, PC i telefony máme odemčené, když hledám telefon, jdu se od něj prozvonit, ale cíleně lustrovat telefon by mě teda nenapadlo. I ve vztahu by měla být aspoň nějaká tolerance a soukromí.

irmamala
17. srp 2023

Taky mi nepřipadá normální mít přístup k mobilu toho druhého a nemyslím si, že je to ukazatel perfektního vztahu. Naopak mi to připadá, jako by ti dva už neměli žádnou svou vlastní identitu, jako společný profil na facebooku 😀 Já mám svědomí naprosto čisté, přesto bych partnerovi k dispozici telefon nedala. S kamarádkama drbeme naše chlapy, s mamkou zase tchýni, tady se zapojuju do všemožných diskuzích, o kterých nemusí vědět. Stejně tak bych já nevlezla do jeho telefonu, i kdybych měla možnost. Člověk si tam vždycky najde něco, co ho zneklidní, co mu bude vadit a bude to chtít řešit.

sinicka
17. srp 2023

@1janinka1 ne, nechodíme si do telefonu, ale můžeme kdykoliv 🙂 nic nemažu, nic neskrývám. A smad ani muj muž. Např. když mi napíše dlouholetá známá za jejich rodinu k Velikonocům, co nového u nich, atp. tak řeknu “psala mi xx, přečti si to, ať to netlumočím”.. nebo mu řeknu, když vařím “mám špinavý ruce, dáš mi tam recept, co posílala ségra?” 🤷🏼‍♀️ fakt si telefony nelustrujeme, ale nikdy bych nebyla urazena, ze se manzel mrkne, s kym sem v kontaktu :D..
a normálně svoje soukromi respektujeme, ne, fakt před sebou nese*eme a neprdime, když vime svoje kódy od tel. :D
Nám to tak vyhovuje 🙂)

1janinka1
17. srp 2023

@sinicka Ale já taky dám přečíst nějakou konkrétní zprávu viz jak píšeš s přáním atp nebo když někdo volá a já to nemohu zvednout, tak ať se koukne, kdo to je, případně to zvedne. Ale není to o tom, že známé svoje hesla (tudíž pak nechápu, že je vůbec máte), anebo, že kdykoli bez dovolení si vlezeme do tel. To přirovnání k WC bylo možná nešťastné, ale já to tak cítím. A přesně jak píše irmamala, prostě ten druhý nemusí vědět všechno. Chápu, že to tak máte zařízený, ale pro mě to přijde prostě šílený...

1janinka1
17. srp 2023

Ale to jsme se dostaly úplně mimo téma zakladatelky a nechci jí to tu plevelit. Jen mě prostě nedalo nereagovat. 🙂

bernada
5. zář 2023

Já bych řešila, jestli je to kamarádka, která byla dříve než jsme začali vztah. Pokud je to dlouhodobá kamarádka, pak chápu, že chce zůstat v kontaktu. Ani já bych neukončila kontakt s dlouhodobým kamarádem, i když někdy cítím, že partner na kamaráda žárlí. Důvod k tomu nemá, miluji partnera a kamarád je kamarád, o kterého však jako o kamaráda přijít nechci. Co se týče "hlazení bříška", nemyslel třeba těhotenské? Těhotenské bříško jsme nedávno hladili v práci skoro všichni těhotné kolegyni, která nás přišla navštívit...a pokud kamarádka zrovna byla chvíli před porodem, zřejmě to nebylo o nějakém chtíči.... Jestli to tajil, tak si myslím, že proto, aby měl klid, protože se bál hádky. Myslím, že to tak chlapi dělávají.

Strana
z2