icon

Nevěra přítele

elis1234
31. led 2017

Ahoj maminky. Prave ted jsem zjistila, že me pritel podvádí. Vůbec nevím, jak se mám k němu zachovat, jak mu říct,že to vím a co dělat dál. Máme spolu pětiměsíční miminko, do toho studuji a když potřebuji nejvíce oporu, tak přijde toto. Jsem zoufala. Co byste udělali vy? Potrebuji asi nějak podpořit...

Strana
z4
hanca777
3. únor 2017

@elis1234 to samozřejmě ano praskne ,výhoda je v tom když mas male město lecos se dozvis. Hodně štěstí přeji ,držím ti palecky 🙂 a nezlob se za mou otázku.

lenatu
3. únor 2017

@elis1234 ja vím bolí to, je to strašně těžké a mně je moc líto co prožíváš protože vím jak to bolí, jaké to je cítit beznaděj a přát si aby to byl jen sen.. ale máš syna a ten tě potřebuje. Musíš to zvládnout a zvládneš to. Vím že to úplně nejde, odprostit se od té bolesti, zklamání, zoufalství.. ale čím dříve to přijmeš tím dřív to budeš mít za sebou 🙂. Můžeš věřit a doufat že se vrátí, že si to uvědomí, ale když to neudělá opravdu si to jen prodlužuješ. Já bych radši počítala s tou horší variantou, že se nevrátí. Protože když to přijmeš že je konec, že se nevrátí tak to rychleji přejde a když si to uvědomí tak budeš mít čistší hlavu a uvidíš co dál 🙂.
Ano, ikdyž jemu bylo ublíženo on ublížil také, nevím jestli si to uvědomuje.. nebo takhle, uvědomuje si to, ale ne tak jak by měl. Víš, nejhorší je, že člověk neví, co mu život přinese.. že nevytuší že člověk, který mu sliboval věčnou lásku ho zradí.. proto je opravdu důležité se zaměřit hlavně na sebe teď v tuto chvíli, tobě bylo ublíženo, ty trpis, takže teď jsi číslo 1. Opravdu zkus si užívat malého, chodit na procházky, koupit si něco na sebe ..Opravdu cokoliv co ti udělá radost..Neboj opravdu to přejde a bude dobře. Chce to jen čas..

lenatu
3. únor 2017

@verusky Je to jen můj názor, ale já bych řekla že muž co se chová takhle (ne jen že podvádí, ale i co říká ženě) tak ne neváží si jí. Jo já tu taky před pár měsíci zakládala téma, protože po porodu syna manželovi "hráblo" a 4X týdne hospoda, furt jen kamarádi a za vše jsem mohla já. No, nakonec jsme si promluvili.. a vše je naštěstí v poradku. On se nedokázal vnitřně srovnat a tím, že už není na 1.miste, že má najednou starosti.. no tak to bylo ok ale pořád ho to táhlo za kamarádama..Tak jsem ho nechala ať si jde.. ještě ten den se tak opil, že do teď nepije tvrdej a tak se stydí, že už beze mě nechce nikam. Holt mu to došlo a musel si hubu nabít sám. Já byla špatná když jsem mu to vyčítala..Potomhle jsme se zaměřila na sebe, abych já byla spokojená a malej.. začala jsem si to více užívat a min stresovat a manžel si toho po chvíli všiml a byl z toho celej rozčarovanej že tohle zvládnu sama, tohle taky, že se k němu už pořád nechodím tulit.. prostě jsem pro něj byla "v pohodě" a on z toho měl naprostý šok, začal se víc snažit i pomáhat. Sám od sebe. Tím nechci říct že jsem se k němu chovala jak psí čumák to ne, jen žádné přehnané emoce (i ty láskyplné).. už jsem neběžela honem mu k televizi udělat něco dobrého..Šla jsem si radši zacvičit.. 😀.. a pomohlo to nám oboum 🙂.. Nejlepší je žít přítomností.. minulost se změnit nedá a budoucnost nevidíme.. a ano všichni máme chyby, buď si je uvědomíme nebo ne, ale nemá smysl si to vyčítat když se to už nedá změnit a pokud dá, tak se to snažit změnit a ne lpět na minulosti. Tohle je můj názor a nechci to vnucovat, ale mě to pomohlo 🙂 dívat se na to jinak. 🙂

zuzineckah
3. únor 2017

@verusky udělala si dobře, nebo to s odstupem času vidíš jinak?? Poučit se z vlastních chyb je dobré a pro budoucnost i důležité. Mnohdy je největším vítězstvím si je už jen přiznat, protože je to těžké, obzvlášť tehdy, když bylo člověku ublíženo (například nevěrou).
Ale neznamená to, že musíme odpouštět, resp. tolerovat chyby, kterými nám někdo blízký ublížil.

verusky
3. únor 2017

@zuzineckah udelala jsem dobre, to kazdopadne. jen me udivila (v pozitivnim) ta jistota lenatu, ze chlapovi se vlastne pak bude libit zena, ktera je samostatna, zvladne vsechno a ma svou hrdost. tak ted treba muzu pusobit ja s ex, ale on neni normalni, takze on me neoceni. vcera jsem cetla clanek o silnych zenach. stahla jsem si ho do mailu. moc pekne. ale silnou zenu muze mit jen silny muz. a v dnesni dobe si mnoho muzu na silneho jen hraje. a kdyz prijde do tuheho, jejich ega jsou na prvnim miste. naopak tedy clanek lenatu se mi moc, moc libil, jak se mame mit rady, dat se na prvni misto... ten muj ex mi taky zahl, pro me to byla konecna, ale hodne o me bojoval a tak jsem si prosla vsim moznym a odpustila mu. nevera se jeste provalila na mem tele... a az po roce a pul porodem onen zdravotni problem zmizel, rekla bych, ze teprve tehdy jsem najednou zase mela duveru v nej. ale pak jsme meli jeste syna a uz to slo vsechno pryc. ale jak pisu, on neni normalni, on chce deti do pece, on neuznava matku...

lenatu
3. únor 2017

@verusky tak já nejsem 100% samostatná, taky mu dám najevo že ho potřebuju.. ale nevisím na něm, to je důležité. Já měla na 1.miste vždy partnera.. po porodu syna a teď mám sebe a syna.. a opravdu to pomohlo mně i manželovi. 🙂 chlapi chtějí to, co zrovna nemají doma...Máš pravdu, hodně si na silné jen hraje.. do mě se manžel zamiloval proto, že jsem silná a nezávislá teda to aspoň říká.. jenže s příchodem dítěte se to mění a z nezávislé silné ženy se stává ochranářská lvice. A my ženy to máme od přírody, jsme matky - milujeme, chráníme, pomáháme...Jsme schopné jít přes mrtvoli jen pro štěstí našich dětí a mužů, ale zapomínáme na sebe.. Žena je tahoun každého vztahu (ikdyž existují výjimky) jsme silnější (psychicky) .. my tvoříme rodinu, proto bysme k sobě měli mít úctu a milovat se takové jaké jsme.. brát to tak, že když mě chlap opustí kvůli milence tak jeho blbost .. on přišel o to nejlepší..My se všeobecně jako ženy až moc zaměřujeme na potřeby druhých a sebe odbýváme. Prostě to tak je, já to taky neuměla.. týrala jsem se otázkami co jsem udělala špatně, jaké jsem udělala chyby.. nemá to smysl, jen když my budeme spokojené sami v sobě a se sebou tak můžeme být šťastné a jakmile budeme šťastné my, bude šťastné i okolí 🙂. Věř mi, podívej co ty si dokázala.. jsi silná! Ano, bohužel tělo je zrcadlem duše. Mrzí mě čím sis prošla, je to těžké.. ale vše zle je k něčemu dobré a vždy se karta obrátí.. 🙂

lenatu
3. únor 2017

@verusky já měla také černé období ale to se partnerů v tomhle netýká, ale pomohlo mi kouknout se do zrcadla a říct si, že se miluji taková jaká jsem (doporučil doktor tenkrát)..A když jsem na sobě viděla nějaký nedostatek snažila jsem se z něj udělat přednost, naučit se ho milovat a nějak s ním pracovat (v mém případě jsem začala cvičit) a opravdu to o tom je, když se budeš milovat a budeš vědět že si krásná taková jaká jsi bude tě milovat a jako krásnou přijímat i okolí.

My ženy umíme dávat tolik lásky, ale sebe dokážeme milovat tak málo... Pamatuj, nikdo tě nikdy nemůže dostat na dno.. nikdo.. pokud ty sama mu to nedovolíš 🙂.

verusky
3. únor 2017

@lenatu ano, to je moc krasne... i s tim dnem... to vis, ze ja mu to dovolila... ale utekla jsem a zachranila se, to je hlavni. ja mam nad zrcadlem zase ceduli JSEM HEZKA, HODNA A CHYTRA 🙂 mam trochu s tou chytrosti problem... naivni... ale proto jsem tam, kde jsem 🙂 abych se z toho poucila a delala neco jinak. dekuju za podporu. moc kraaasne se to cte. pro zacatek je dobre najit si cas sama na sebe a nic si nevycitat 🙂

lenatu
4. únor 2017

@verusky to je dobře s tou ceduli 🙂.Já bych neřekla že je člověk míň chytrej když je naivní, spíš je to snaha vidět v ostatních to nejlepší a to hloupé není 🙂. Přesně tak, uvědomit si sebe, své potřeby, svoji vnitřní bohyni. 🙂 přeji ti jen štěstí a moc držím palce ať je brzy vše jak má být 🙂

verusky
4. únor 2017

@lenatu dekuju... mam holt co na praci 🙂 (krome deti) Tobe take preju stesti a radost 🙂

vlastina71
27. srp 2024

Je mi líto, že toto prožíváte. Řešení je pouze na Vás, ale já být na Vašem místě takového bych že svého života nemilosrdně odřízla. Naslibuje hory doly a stejně se nezmění. Do života Vám je takový k ničemu u něj oporu nehledejte...... Jsem dost stará a zkušená.

Strana
z4