Nevěra ze strany manžela - jak se k tomu postavit?

meloun26
2. led 2019

Ahoj maminky, s mužem jsme spolu 7 let a z toho rok a půl po svatbě. Všechno bylo tak nějak dobré. V lednu se nám narodila holčička, ale ještě před porodem mi řekl, že nasekal obrovské dluhy, ale postavila jsem se k tomu čelem a vyřešili jsme to spolu. Celý rok to bylo tak nějak v pohodě a já věřila, že už se vše lepší. Ale 3 dny teď po vánocích se ke mě z ničeho nic začal chovat divně a nakonec řekl, zě bude lepší když se s dcerou odstehuju vůbec jsem nechápala proč a tak jsem s dcerou odjela k rodičům.

Celý dva dny jsem si vše přebírala co jsem udělala nebo kde se stala chyba. Nakonec mi od něj přišla sakra dlouho zpráva, že ty dluhy jsou ještě vyšší než mi přiznal a že už mě asi 3 měsíce podvádí s ženskou z práce, která bydlí přímo vedle nás v bytovce. Dluhy se poresili, ale já ho tak miluju a chci být s ním, že jsem mu vše odpustila a úderem nového roku jsem udělá za vším tlustou čáru a že tedy začneme znovu. Ale je nový rok a on je nakonec nerozhodný jestli teda vážně chce být semnou a prý k té ženské nic necítí. Na prsou mi sedí obrovský balvan a už vážně nevím jak se ho zbavit. Prosím poraďte.

beata.n
2. led 2019

Pokud mas moznost, byla bych delsi dobu u rodicu. On si podle meho moc nevazi toho, co jsi pro nej udelala a co jsi vytrpela. Nedochazi mu to a bere te jako jistotu. Protoze, kdyby k ni nic necitil, ver ze to davno ukonci a nic neresi. Byt tebou, asi najdu v sobe vic sily a dupnu si, ze takhle tedy ne. Ted by se mel on hoodne snazit te dostat zpet.

ivular
2. led 2019

A on o to Vaše odpuštění stál? Mně z toho popisu totiž připadá, že tlustou čáru udělal on - ovšem za Vaším vztahem.

misa357
2. led 2019

@meloun26 Dluhy "se" pořešily? Co to přesně znamená?

meloun26
autor
2. led 2019

On prosil o odpuštění jestli mu odpustim abychom mohlo být znovu spolu a udělali za vším tlustou čáru aby sme jakoby začali znovu bez všeho toho hnusného..sedli sme si k papíru s dluhy a hodně toho sloučili a vyřešila jsem tak aby to fungovalo..jen prostě když tak prosíl o odpuštění tak nevím proč je najednou tak nerozhodný v tomto.. táhnul to sní prý proto, že když s ní spal tak tim unikal od všech problémů..

misa357
2. led 2019

@meloun26 Takže dluhy furt jsou, jen je splácíte? To předtím nesplácel? Za co ty dluhy jsou?

sudylichozrout
2. led 2019

@meloun26 jak jste vyresili dluhy?
Tady je to porad dokola. Zensky, proc zakladate rodiny s nezodpovednymi floutky? A proc nemate zadnou hrdost? Bud rada, ze sel do prcic.

meloun26
autor
2. led 2019

Dluhy nasekal kvůli sázení. My se vzali všechno bylo super i jak se narodila malá až teď prostě začal tohle dělat. Nechápu to on je prostě takový ten člověk co nejdřív myslí na ostatní a pak až na sebe strašně hodný, ale prostě nechápu co mu tak ruplo v palici.. sem u toho strašně nešťastná a sedí mi obří balvan na prsou..

sudylichozrout
2. led 2019

@meloun26 hm. Takze misto toho, aby setril penize pro rodinu a pro vase dite, tak je nasype do takove kraviny, jako jsou sazky. Navic to ani neumi, takze vsechno projede a pujcuje si na dalsi prohry. Ty vic nez mokry orgasmus (vedlejsi diskuze) res primarne to, aby se sel lecit. Je gambler. Kdyz s nim teda chces moci mermo zustat.

urtica
2. led 2019

@meloun26 Ahoj. To musí být šílená situace. Někdy se může stát, že růžová clona spadne až po mnoha letech - že partner i po dlouhé době trvání vztahu udělá něco, co bychom od něj nečekali. Osobně mám celkem pochopení pro to, že člověk může uklouznout - ať už se to týká dluhů či nevěry, ale přece jen je rozdíl mezi uklouznutím a neustálým padáním. Všechno to, co píšeš, by pro mě bylo do určité míry pochopitelné, ale vůbec nerozumím tomu závěru... na jednu stranu Tě odprosil, chtěl po Tobě odpuštění, ví, že má rád Tebe a k dotyčné nic necítí...ale váhá, zda být s Tebou? Proč? Jak tohle vysvětluje? Teď je to doopravdy on, kdo by se měl kát a sypat si popel na hlavu...

ariadna12
2. led 2019

Doporucuji (byt treba jen formalni) rozvod. Muzete spolu byt, ale rozvodem prestavas byt vtahovana do budoucich dluhu manzela. Pokud se neleci, se sazenim neprestane, je to gambler a ti proste lzou. Stokrat ti slibi, ze bude tlusta cara, stokrat naletis. Vim o cem omluvim, mame jednoho takoveho v pribuzenstvu, sazeni, ruleta, online i tzv. zivy poker (v kasinech). Taky doporucuji nebydlet s nim, nebo s nim spadnes na dno, vse seberou exekutori a lichvari a budoz hrozne otravovat. A tobe bude jen lhat (i kdyz te treba miluje). Pokud s nim vyhledove chces byt, navstivte psychologa/manzelskou poradnu a psychiatra se specializaci na hracstvi a patologicke hracstvi. Jinak to, co ti povedel o vysi dluhu, muze byt jen velmi slaby odvar reality (aniz bych chtela strasit). Hodne stesti vam vsem.

meloun26
autor
2. led 2019

To, že je nerozhodný vysvětluje tím, že neví jestli mě vážně miluje z lásky nebo že semnou chce být jen ze zvyku a to dost bolí a i přes to chci být s ním..jsem vážně blbá,ale cítím to tak..

urtica
2. led 2019

@meloun26 To chápu. Ale myslím, že k tomu, aby si uvědomil, co v Tobě má, by měl přestat cítit jistotu ohledně Vašeho vztahu - koneckonců - to on ho ohrozil. Takže bych doporučovala spíš se stáhnout plus vyžadovat nápravu - nemám zkušenost s gamblerstvím, ale na tom, co píše @ariadna12 asi něco bude...

sudylichozrout
2. led 2019

@meloun26 ach jo. Tak se opravdu alespon formalne rozvedte, dokud nebude ze zavislosti venku. Jinak skoncis v exekuci s holym zadkem i ty. Gembleri neznaji bratra, jak jde o jejich zavislost. Prohraje vam strechu nad hlavou. Trvej na leceni.

ariadna12
2. led 2019

Do sazeni ho mohli zavest treba kamaradi, nevis, no, ten nas gambler takove mel a chtel, aby jeho rodina se mela dobre, takze drahe dovolene, hracky pro deti, sperky pro zenu, ona o nicem nevedela a byla v dobre vire, ze se maji dobre a on vydelava hodne penez. Takze si mozna napujcoval a sazel kvuli tomu, aby nemusel sobe priznat, ze vydela min, ma rad i napeti, hru bral jako adrenalin, odreagovani a prvotne i jako zdroj penez. Parkrat vyhral, pak prohraval, a pak uz hral, protoze prohral penize na zivobyti, penize zamestnavatele, atd., a myslel, ze je vyhraje zpet, furt prohraval vyssi castky. Lidem v okoli nabajil historky hodne spisovatele, ze potrebuje penize z ruznych duvodu, pujcoval si uplne vsude a trnul hruzou, kdy na to zena prijde, delal vse, aby to oddalil. Precti si knizku Ja, hrac, napsal ji cesky byvaly gambler a presne je tam popsano, jak to u nej zacalo, jak se postupne citil, atd. Oni jsou schopni i podvest pribuzneho, detem prodat hracky, zene treba mixer, krast penize z penezenky. Mozna ti to pomuze pochopit, proc manzel dela, co dela.

ariadna12
2. led 2019

A tu neveru bych s nim poradne probrala, pokud s nim chces byt. Je to fakt pravda, ze s ni spal? Nerika to jen proto, aby te od sebe odehnal (treba tusi, ze na nej neco vetsiho praskne, vyhrozuji mu lichvari, ze ublizi jeho rodine, nevi, co dal)?

meloun26
autor
2. led 2019

Děkuji všem za rady a za to, že se můžu někde vypsat..na léčení určitě půjde to bylo i hlavní podmínkou.. prostě si to sám teď musí srovnat v hlavě a jestli chce semnou a s naší dcerkou být.. díky za podporu

dvojka
2. led 2019

Holky, rozvodem se dluhů zbaví jen určitým způsobem. Vím o čem píšu. V případě umrtí bývaleho manžela se dluhy automaticky přesunou na dítě, i když je nezletile. neříkám že její manžel zemře, ale stát se to může. Mně se to stalo letos. Bývalý partner, se kterým jsem už 6 let nežila náhle zemřel a jelikož si žil bohemským životem po dobu právě těch šesti let a nadělal si nemale dluhy, tak vše spadlo do klína holkám. Jak pasiva tak aktiva. A my ze dne na den bojovaly s holkama o střechu nad hlavou.
Nicmeně na zakladatelky místě bych se s takovým člověkem rozvedla, odešla. Nápravy ze strany manžela je minimální, nulová.

leilinka1234
2. led 2019

Tak, aurorko, ještě tento příspěvek smazat... :D dej od něj ruce pryč, proboha 🙈

ariadna12
2. led 2019

@meloun26 hlavne musi chtit on sam, nedelat to kvuli nikomu, ale sobe.

kittyy17
2. led 2019

@meloun26 přítel mé babičky hrál automaty. Za den prohrál výplatu, pak sebral peníze babičce a šel je naházet do dalšího automatu. Nabral si půjčky, babička si vzala půjčky aby měli vůbec z čeho žít, přišli o barák a koupili si nějakou polorozpadlou zříceninu v prdeli světa za pár supu, co jim zbyly z baráku po uhrazení dluhů. Pak se situace opakovala, přišli i o ten pidi domek... Babička je v domově důchodců, on nevim...
Stáhne tebe i děti s sebou do dluhovych sraček. Okamžitě dej návrh na rozvod, z finančních důvodů. Jestli s ním chceš být i dále, je to tvoje věc...

sudylichozrout
2. led 2019

@dvojka dedictvi jdte mohly odmitnout jako celek. Pak by na vas ani aktiva, ani pasiva nepresla. Bud dedim vse, nebo nic. To rikam i pro ostatni. Dedictvi muzete ze zakona odmitnout. Pokud ma zemrely napriklad cinzak a dluhy, odmitnout se to da. Nejsou dluhy, ale ani cinzak. To same plati, pokud jsou po zemrelem v dedictvi jen dluhy. Pozustali je nemusi prijmout.

ariadna12
2. led 2019

@dvojka lze dedictvi i odmitnout, ne? Pak se dluhy nikam nepresunou.

dvojka
2. led 2019

@sudylichozrout - je to složitější. Samozřejmě vím o čem píšeš, ale v našem případě se jedná o dům, který z jedný poloviny patří právě zemřelemu a k tomu všemu se platí hypoteká a i přesto že jsme uplatnili výhradu soupisu majetku tak stále je k zaplacení dost peněz.
V našem případě by jsme si odmítnutím dědictví vůbec nepomohli. Ale to už je mimo tohle tema, tyto věci řeším s právníkem.

sudylichozrout
2. led 2019

@dvojka jasne, rozumim. Tak vam hlavne drzim palce, at to dobre dopadne.

dvojka
2. led 2019

@sudylichozrout děkuju. Někdy prostě člověk přijde k něčemu jak slepej k housličkám, no.

lisianne
2. led 2019

Vykašli se na něj, dělá dluhy a ještě smajchluje sousedku. To nemáš zapotřebí.

lida9
2. led 2019

Haloooo zenska tuk tuk! Poradne sebou zatres, pak se podivej na tu malou a poloz si zakladni otazku: Fakt chces byt s gamblerem, zadluzenym lharem a nevernym chlapem?? Myslis, ze je to ten spravny tatinek? Prece nejsi tak naivni, aby sis myslela, ze se zmeni!! Mysli na tu malou.... Drzim palce do budoucna.

mialagia
2. led 2019

@meloun26 tak to buď rozvod nebo alespoň zúžení sjm..tady bych viděla jako vážnější problém fakt možné existenční ohrožení rodiny, bůhví kolik ještě těch dluhů má pokud je to fakt gambler..a ta nevěra mno tak pokud jsi na to doteď nepřišla sama, pak vůbec nechápu proč ti to říkal, pokud chce být s tebou..normální nevěrník, který by si nechtěl rodinu zničit by mlčel..rozhodně když už chceš odpouštět (což v takový situaci moc nechápu) není dobrý ani takhle snadno a rychle..

@dvojka tak automaticky se na dítě dluhy opravdu nepřesunou to je nesmysl, ale je to fakt složitější.. nicméně nechápu přesně tu situaci vy jste nebyli rozvedený? pak by to s tou nemovitostí už bylo (a mělo být) vyřešeno dříve..

dvojka
2. led 2019

@mialagia pak nám tedy notářka a soudkyně lhaly. Pokud zůstavitel nezanechá závět tak dle zákona dědí jako první z okruhu dědiců právě děti zemřeleho. Takto to mám mám napsane v ustanovení a take v soupisu. ( děti dědí jak pasiva tak aktiva, není možne se zřeknout jen pasiv a to je skutečnost ze sbírky občanskeho zákoníka z roku 2O14).
My jsme manžele nikdy nebyly, tudíž nikdy nedošlo k majetkovemu vyrovnání.
Taky nikdo nepočítal, že by zemřel tak mladý, prostě neštastná souhra snad všech možných náhod. Stejně tak jsem netušila, že si nadělal dluhy ve výši skoro třičtvrtě milionu, tady právě bylo díky Bohu dobrý to, že jsme teda spíš holky mohly uplatnit výhradu soupisu majetku a tudíž odpovídají za dluhy právě jen do výše jeho skutečneho majetku 🙂.

vineta
2. led 2019

@mialagia Pokud chápu
@dvojka správně, tak v jejich situaci byl problém v tom, že šlo o půl baráku, kde tedy pravděpodobně i bydlí, dědictví tedy neodmítli z důvodu, že by tu polovinu baráku získal někdo jiný, byla tedy naprosto správně vznesena výhrada soupisu a tu polovinu domu tak musí kvůli existenci dluhů vesměs ve výši hodnoty dědictví vyplatit. Nicméně je to naprosto jiná situace, než by teď měla řešit zakladatelka diskuze...