icon

Nevychovaný pes.

8. srp 2020

Ahoj holky, potřebuji se jen vypovídat a nemám komu. Tchánovci mají psa. Není to zrovna malé plemeno a váží 23 kg. Momentálně mám měsíc do porodu a už jsem asi i hormonama totálně vyřízená z jejich psa! Každá návštěva je stejná. Pokaždý se rozeběhne a hroznou radostí na nás skáče a kouše do obličeje! Už nemůžu. Několikrát mě praštil hnátou do břicha! Ohýbám se, aby na mě nemohl, manžel si přede mě stoupá a stejně si ten zmetek najde chvilku, když prostě musí skočit! Mají ho spíš jako dítě bez jako psa. Je to rozmazlený gaučák, co může všechno. Manželovi skočil do obličeje,, kousl ho do nosu, až mu tekla krev. A reakce? Musíš si dávat pozor 👿 já? Já už na mě pěkně z výšky!!! Teď už jsem ve stavu, kdy se na patě otočím a pošlu je s tímto přístupem do pr a odcházím. Záhada, od té doby to zatím neudělal. Navíc je to nerudný pes co vyjíždí po sáhnutí mu na ocas. Takže až budem mít dítě a ono ho jenom nechtěně chytne, tak mi po něm vyjede? Neskutečně ne vytáčí ta lhostejnost. Když si postěžujem dělají z nás úzkostlivý rodiče. Jsme zlý a já hysterka. Je vidět, co je jim přednější...vidět, co je jim před ejs

Strana
z2
zavodnice
8. srp 2020

Je to nezvládnutý pes a tchánovci nezodpovědní. Když nemají rozum, nezvala bych je k sobě a ve vysokém stupni těhotenství k nim ani nejezdila. A s tím dítětem máš pravdu, problém přijde možná dřív, než mu samo bude sahat na ocas. Ono až budeš mít dítě v náruči nebo v sedačce, bude na vás skákat ještě víc.
Máme labradora a jasně, že dítě mu sahá na čumák, oči, uši, ocas, ale je to ňouma ve stylu mouchy snězte si mě. Jen musíme hlídat ocas, když chodí kolem a mává, tak nechtěně mlátí dítě akorát do hlavy.

ariadna12
8. srp 2020

Je to nevychovany pes. Tez bych se bala o dite, nevis, co to zvire napadne. Asi bych vyslala manzela to s rodici vyresit. Co treba objednat poradny vycvik psa?

zmrzlinka
8. srp 2020

Tchýně má taky nevychované psy.....k nám nesmí a k nim nejezdime.....

gracinka7
8. srp 2020

@zmrzlinka má dobrý nápad. Ať jezdí oni k vám a bez psa. A vyřešeno.

sudylichozrout
8. srp 2020

Jednoduche. Dokud tam bude pes, tak tam jako tehotna ci s ditetem nejezdit. Oni at klidne prijedou k vam, ale bez psa. Hotovo, ende, zadna debata o tom.

eviicka
9. srp 2020

Tchani mají psa, který je opravdu nevyzpytatelný. Běhá volně po dvoře. A opravdu tam kvůli psovi jezdíme jen na Vánoce, kdy jsme zavření v baráku a pes je venku. Jezdí pouze oni k nám a k nim manžel bez dětí. U nás naštěstí si všichni stav uvědomují (tchán také, jen to nijak neřeší).

linda_22
9. srp 2020

To je pro ně takový problém psa zavřít, když přijedete? Někteří pejskaři nemají kousek rozumu 🙄 až bude dítě chodit, bude po něm taky takhle skákat? Asi bych se s nima zkusila domluvit..
i když můj skorotchán je taky pejskař, kdy pes je na prvním místě a už mi vysvětloval, jak každý jeho pes musí nové dítě přijmout do "smečky," a že hned při příchodu z porodnice si musí pes (vlčáci) dítě očichat (to bych ještě vzala), ale i pořádně olízat 😖 už jsme se kvůli tomu několikrát chytli, že moje dítě nebude olizovat žádnej čokl, kterej žere ho.na a buhví kam všude ten rypák strká.. no nic, jsem se zase rozčílila, jen jsem si na to vzpomněla.. s tchánovci zkus hodit řeč, takhle to přeci nejde.. ☹

amazonkajanik
9. srp 2020

Tchanovci jsou nezodpovědní a bezohlední. Pes může být kvůli ocasu nerudny,mohl mít jako štěně špatnou zkušenost,to už se nesrovná. Ale to skákání,to měli vyřešit už kdy. Všechny psy jsem učila,že nebudou na nikoho skákat . Ti naši dokáží být vlezly,pokus se člověk neohradi,ale nic mu neudělají. I přes to,že je nyní pes vážně nemocný (každým dnem nám může umřít),tak tchynina fena,když si předevčírem dovolila na syna zvednout pysk,prohnal jí. Kdyby ho kousla,na místě ji z posledních sil zabije. Je to o výchově a i gaucak musí mít pevný řád .

amazonkajanik
9. srp 2020

@linda_22 nemusí ho olizovat,stačí pokadena plena,aby nabral víc pachu. A když vezme dítě úplně jako součást smečky (ale k tomu patří i pravidla jak pro psa,tak pro dítě),tak nemusíte mít strach,že by dítěti někdo ublížil

linda_22
9. srp 2020

@amazonkajanik já to beru, ale to olizování nevidím ráda, natož u novorozence, vím co psi rádi žerou a ta představa je pro mě nechutná.. jeho psi teda nejsou zlí, ani nejsou hloupí, také mají sklony po všech skákat, ale pochopili, že já o to nemám zájem, tak se jen pohladí a jdou po svých.. ale to olizování prostě nebude a hotovo 😂
to mě mrzí s vaším psem, že je takhle nemocný..

eviicka
9. srp 2020

@amazonkajanik to skákání ano, to je o výchově, ale u toho vztahu k dětem není výchova jediným faktorem. Znám rozmazlené psy, které děti milují a nemám strach když si s nimi moje dítě (pod dozorem) pohraje a pak i psy vychované, ke kterým dítě nepouštím, protože z gest vidím, že z dětí nadšené nejsou, jen je budou tolerovat (častěji právě např. starší psi, menší plemena). To může být i problém toho sahání na ocas, pes se dá sice naučit, že si to musí nechat líbit, ale i tak bych se měla hodně na pozoru.

amazonkajanik
9. srp 2020

@eviicka mám splachovaci fenu,která si nechá líbit první poslední a stejně nenechám kluka,aby jí tahal za uši. Není to plyšová hračka,ale živá bytost.

amazonkajanik
9. srp 2020

@linda_22 bohužel,no. Po kastraci začal mít problémy a ukázalo se,že má v sobě min 2roky rakovinu(nic nedal na sobě znát) vypadá to,že už má metastaze na mozku,dnes vstal,že půjde curat a rozjely se mu nohy a chudák se pocural pod sebe,což je pro něj ponížení,on je úzkostlivě čistotny a to ho máme z útulku

eviicka
9. srp 2020

@amazonkajanik no tak to je samozřejmě bez jakéhokoliv diskuze, ale jsou psi kteří děti nemusí/ bojí se jich a může jim vadit i pohlazení, či blízká přítomnost a i když jsou sebelépe vychovaní, tak by k nim děti zkrátka chodit neměly.

autor
9. srp 2020

@amazonkajanik to je mi líto, taky máme stejnou zkušenost u 15ti leté feny. Nejhorší je ten pocit, jak by pes ještě rád běhal a žil 😥

autor
9. srp 2020

Nejhorší mi na tom přijde doslova debi***, když se tomu smějí. Jé hele je jak na pérkách 🙄 psa jsem měla. Toto by si v životě k nikomu nedovolila. Nedej bože, když jim někdo řekne něco špatného. Přesně jak píšete ... Jednou udělá něco, aby teda dostali důkaz, když jsou zabržděný a nikam se jezdit nebude. Koukám, že bezohlední pejskaři jsou fakt všude 🙄

amazonkajanik
9. srp 2020

Už není 😫
Před hodinou odjel veterinář, ušetřil trápení. Teď sedím a koukám,jak najednou málo prostoru potřebuje 😥 8 uzasnych let s tím našim "parchantem "
Jako by odešlo dítě ...

katule1990
9. srp 2020

Mám podobný problém, tchán měl psa totálně nevychovanýho v bytě, který měl ještě k tomu hroznou povahu, byl zlej, bála jsem se jít u nich i v noci na záchod, protože pak třeba stál přede dveřma, vrčel a nechtěl mě pustit. Manžela jednou i pokousal, když mu chtěl pomoct ze zamotanýho vodítka a dodnes od tchána poslouchá, že si za to může sám, že psa zlobil. Když se po nás ohnal zubama a tchán ho stáhnul k sobě, pes vrčel i na něj, hrůza! Pes pak onemocněl a umřel, teď mají dalšího a je to bohužel to samé, jen tenhle není zlej, "jenom" nevychovanej. Je to blbý to takhle psát, ale jsem vlastně ráda, že od nás tchán bydlí 3 h cesty a nevídáme se tak často. Teď jsem těhotná a neumím si představit, že k nim s miminkem pojedeme. Pokud pes neposlechne páníčka, prostě v něj nemám důvěru. Oni u nás byli za 9 let asi 3x a vždycky jen na 20 minut, protože chudáček pes musel být v autě. Nechápu, jak někdo může být takovým otrokem na úkor zvířete, kor když mu to brání se vídat s nejbližšími. Rozmazlený pes je prostě víc než vlastní dítě nebo vnouče. V tvém případě bych to udělala, jak tu radili ostatní - v klidu bych jim řekla, že mám ze psa strach a že nevím, co by pak mohl udělat miminku a proto jim nabízíš, aby se stavili jednou za čas k vám, že je ráda uvidíš - bez psa. Hodně štěstí. Úplně mi stoupl tlak, když jsem si připomněla toho tchánova nevychovance 😅.

zavodnice
9. srp 2020

@amazonkajanik To mě moc mrzí 😒. Před 3 lety jsem taky přišla o milovanou fenečku, stářím, psí stáří je ošklivý a těžký. Drž se!

katule1990
9. srp 2020

@amazonkajanik Ach jo, to mě strašně mrzí 😢. Před pár měsíci nám nečekaně umřel 9 měsíční kocourek, kterého jsme si s jeho bráškou od miminka vypiplali, kdy je někdo vyhodil na ulici. Byli 3, ten 3. umřel už ten den, co jsem je našla, byli v hrozném stavu. Ačkoli jsme toho našeho ho měli celkem krátce, byl jako naše dítě, úplně rozumím tý strašný prázdnotě, co musíš cítit. Kocourek nám umřel při rutinní kastraci, pak se přišlo na to, že měl zánět na srdíčku (nejspíš už od malička, jak byli venku v chladu), proto často pšíkal a nevyléčili to ani ty nejlepší antibiotika. S manželem jsme probrečeli několik dní a pořád to bolí. Skoro hned jsme si ke kocourkovi, co nám zbyl sám, pořídili stejně starou kočičku z útulku a trošku nám pak zvládlo zmírnit bolest, když jsme za pár dní viděli, jak spolu leží v klubíčku, mají se rádi a myjou se. Bylo to strašné období, podstupovali jsme do toho neúspěšné IVF...teď jsem po dalším pokusu těhotná, máme dvě kočičky (kočičku a kocourka) a snažím si říkat, že jsme našemu andělíčkovi udělali nejhezčí možný život, i když ho měl tak kratičký. Posílám vám mnoho sil, ať je brzo líp 🍀.

zavodnice
9. srp 2020

Tady v ulici si lidi pořídili do bytu štěně akity. Když si ho chtěl muž pohladit, od pána se mu dostalo upozornění, ať na něj nesahá, že nechce, aby si zvykal na lidi. Na to má samozřejmě právo, ale prima, že si vychovávají v bytovém domě asociála. Tak jako good, myslím, že tragédie na sebe nenechá dlouho čekat a budu doufat, že to neodnese nějaké dítě.

denny27
9. srp 2020

V tom případě bych časem apelovala na to, že ať si psa nechávají doma, pokud budou chtít jít na návštěvu. Přece nebudeš hlídat dítě a ještě jejich zvíře, aby malému neublížilo.

amazonkajanik
9. srp 2020

@zavodnice
@katule1990 holky,děkuji. Akim už není. Přítel je zalezlí,byl to hlavně jeho pes a já řvu jak želva. Byl to partak každým coulem. Horší je,že jsme nějakých 70km od domova a tam ho chceme pohřbít

kajalka
9. srp 2020

@zavodnice Taky nesnáším, když mi na psa makaj lidi. Zrovna dneska - na vodítku u nohy s náhubkem a stejně na něj x okolojdoucích hráblo.

kajalka
9. srp 2020

Psovi párkrát nastav koleno, on to pochopí.

autor
9. srp 2020

@kajalka to nepomůže, skočí tak, že mi dá tlapy na rameno. Nepomůže ho ani držet za krk v jeho výšce. Začne řvát a já mu ubližuju! Nejradši bych mu dala pár výchovných, ale co si pomůžu, když je vychovaný jinak.

mourovatakocka
9. srp 2020

Prostě je zvi k sobě, pak až bude dítě, a tam nejezdi. Není nic snazšího 🤷 Psa nepředěláš. Moje máti má raťafáky něco pod padesát kilo a prostě přivítat nás musí vždycky, to neuděláš nic. Pokud nikdy nebyl usměrňovaný, těžko mu to ty vysvětlíš. Jediná obrana je tam nejezdit a hotovo.

amazonkajanik
9. srp 2020

Tak nervi,ale zavrč,jako pes. Hlavně hlavu vzhůru! Odtáhnout za hrbet,jako máma fena (což mají dělat panicci)

guliii
10. srp 2020

@linda_22 když jsme přišli z porodnice tak jsme psům dali očichat pocuranou plenku. Malého jsme jim jen ukázali, protože byli zvědaví. Taky bych nechtěla aby mi mimčo olizovali. Taky vlcaci.

sim244
Autor odpověď smazal
Strana
z2