Nová společná domácnost - vaše názory?
Ahoj ženy. Poprosím vás o vaše názory, zkušenosti, postřehy. Začala jsem po 2 letech vztahu bydlet se svým partnerem. Bydlet spolu byl jeho nápad. Nemohli jsme se shodnout na společném bydlení - on chtěl dům, já byt. Byt jsem chtěla především proto, že se lépe udržuje a také mám chatu, kam s dcerkou od jara do podzimu jezdíme. On trval na domě z důvodu větších prostor, parkování, neobtěžování se se sousedy, netahání věcí a nákupů do pater. Nakonec jsem ustoupila a svolila s tím, že půjdeme společně do domu, i když jsem mu vysvětlovala několikrát, že znám jeho životní styl, že je pro něj prioritní práce a sport (sportuje 5 týdně 1 - 2 hodiny) a že o dům je potřeba se starat, uklízet, udržovat jej, sekat trávu na zahradě, apod. Takže jsme se nedávno přestěhovali a mě začalo nové náročné období. Péče o dítě, práce, péče o dům. Dům má 3 patra a pohybujeme se ve všech třech - tedy taháme na pantoflích všude po domě (není to nový dům a ještě v létě se tam dělaly různé stavební úpravy a dodělávky) nepořádek. Nejsem schopná na jeden zátah sama uklidit 3 patra domu, ale je to potřeba udělat najednou, protože pak se to zase roztahá do uklizených částí domu. Neřekla bych, že bych byla příliš úzkostná na čistotu a nepotřebuji mít doma sterilno, ale ty černé pantofle a to, že si nemůžu sednout na podlahu a dát do děcáku dcerce na zem koberec, mě prostě točí. Říkala jsem mu to už x-krát, jemu je to jedno. Jemu bordel nevadí. Jeho matka je špína, která nechá zaschlé hrnce se zbytky jídel zplesnivět. On se čistotě vlastně neměl kde naučit. A taky už má nějaký věk - starého psa novým kouskům nenaučíš. Dlouho jsme mluvili... a mluvíme stále, teď už je to spíš můj monolog. Pokud ho k nějaké práci nedotlačím "násilím", neděje se nic. Stále jsou na domě nějaké nedodělky, a věci, které nefungují, ale já je při běžném denním chodu potřebuji. Prostě situace je taková, jakou jsem ji očekávala a stejně jsem z toho špatná. Předtím jsme společnou domácnost spolu nesdíleli, ale přítel ke mně chodil do mého bytu a já si všímala, jak se chová v mém prostředí. Je problém uklidit drobky z linky po ukrojení krajíce chleba, je problém dát nádobí do myčky, je problém bezprostředně po velké potřebě vzít štětku do ruky a strčit ji do mísy, je problém vynést koš, je problém setřít podlahu po vysprchování ve vaně, pokud něco v ruce je (např. šroubovák), odpadá to na zem přesně půl hodiny před začátkem squashe... Když jsem ho poprosila, aby mi s tím úklidem pomohl, tak se kroutí. Když ho poprosím, aby jednou týdně zaplatil paní na úklid, tak se kroutí též. (Jeho výplata je 7x vyšší než moje, jen pro info.) Takže místo abych šla s dcerkou ven, tak mám šůrovat barák? Prach všude utřu, záchod a koupelnu umyju, ale to vysávání a vytírání celého baráku prostě nedávám. 15 let jsem to dělala v pidibytě a teď je to pro mě příliš velké sousto. Jemu to nevadí, že se tam na baráku sedřu a večer si spokojeně přijde s požadavkem sexu. Vím, že se nezmění... Vadí mi to bytostně uklízet po chlapovi bordel. A ani nemám nic do pozitivna na vyrovnání - že bychom spolu trávili čas, jezdili na výlety, že by se mně nebo dcerce věnoval. Nebo jsem opravdu taková fňukna, mám být vděčná, že bydlím v domě a jednou týdně věnovat celý den úklidu baráku??? Jak to máte doma vy? Co byste dělaly na mém místě? Děkuji za všechny vaše příspěvky....
@marcicek84 to nejsem ja.
tak my treba ted mame 132 metru a za asi dva mesice budeme mit o dalsich 40 vic. klidne priznam, ze v patre uklizim jen jednou tydne.. tam se praktick uz ted chodi jen spat a pro obleceni, detsky pokoj je zatim spis skladiste na veci na prodej po detech a v pracovne mam bordel.. siti. deti s nama spi v loznici. zijeme dole. prave proto i pristavujeme. deti budou mit hernu, ja mistnost na siti, komoru , pradelnu. dole zametam klidne 4 x denne , obcas vysaju, ale mala dcerka s e vysavace zatim boji.. jak ji pri ryme musim odsat nos, chudinka moje. a tento prostor dole s e mi prave o tech 40 metru jeste zvetsi. mame tu 6 malych pejsku, ale jsou teda v predsini, do obyvaku ted nesmi kvuli roztahanym hrackam. nevytiram kazdy den, ale treba ob den? ale porad litam a utiram neco po detech a pod. jsou desna cunatka, patlatka, drobi. a jak sjme psala, manzel, kdyz je doma, je jeste horsi. vcera delal sadlo. a preteklo mu. bordel neuveritelny . nastesti vetsinu si utrel hned sam nez to zatuhlo. dnes rano jsem neco doutirala a odmastovala ja. ale zase za to hotove sadlo a pomazanku jsem rada.
kazdopadne vytiram mopem od viledy.takovy ten rovny nasazovaci hadrik. kybl nenosim, peru hadr v umyvadle, nesnasim maceni spinaveho hadru v jiz spinave vode. a to jde fakt rychle bez problemu, kdyz pred tim zametu. to mi vubec neprijde jako problem. ale teda boty si zouvame v zadveri. mame tam takovy ten koberecek, co zachytava chlupy, kaminky, hlinu, proste spinu. je super v tom, ze zachyti i temer vse z psich tlapek. jo a v obyvaku mame jeste papouska, ktery si rad skube peri nebo pro mou zlost vyhazuje zrnicka. takze kolem nej zametam nekolikrat denne, prakticky pokazde, kdyz to zacne delat. litaji mi tu kolem deti, nenecham je v tom ani chvilicku.
ted jsem s detma doma a nepripada mi to jako problem udrzovat domacnost v cistote a chodu. nejsem ale na uklid uuuplny pedant a silenec. to nee. ale zase heges take nesnesu. jako vetsi problem to opravdu vidim, az budu chodit do prace, ale zase ta decka tu cele dopoledne nebudou, chlap take v praci..tak toho bince bude mene. deti vetsi, dum dodelany, tak holt kazdy dostane svuj ukol a budou muset pomahat. mozna to vidim ruzove a nebude to uplne tak uzasne, ale holt v to doufam. i kdyz muj chlap je fakt desny bordelar. dilna vzdy je mazec, pak zajecim a uklidi ji..a sam je nakonec rad. ono se tam da pak i projit 🙂.
mimochodem dnes muj syn.. sel curat a jaksi si zapomel zvednout prkenko , cural tedy do zavreneho wc a rval jak tur. takze jsem vytirala kolem zachoda, musela umyt wc, syna svleknout, umyt, obleknout ... no, cunak po tatinkovi. holt se nepovedlo.
jinak je pravda, ze do baraku s e proste nanosi vic bordelu nez do bytu, prizemak s e uklizi lepe nez patrovy. my nastesti mame patro jen jedno. ale zase naproti nam, cca 1 kmvzdusnou carou , je kamenolom. takze kdyz odstreli a ja mam pred tim umyta okna, mohu je myt znova.. kaslu tedy na to. a prasi se tu dost. hehrotim to a nesilim.
@marcicek84 prave ze nevim, proc s nim jsem. Ani jedne z nas se necenuje, nijak mi nepomaha, cas s nami netravi. Penize pro nas 2 umim vydelat sama. Ja chodim do prace, proto odmitam dri ba baraku sama. Jestlize budu "v domacnosti", a on nas bude fin. zajistovat, tak pak nemam problem tady surovat a uklizet i po nem. Mne vadi principielni veci. Nahoru ja ani dcerka nechodime, ale pokud on tam neuklidi, tak ten bordel nataha dolu... a to spani - on to chrapani resit nebude - protoze jemu to prece nevadi, ne??
@luskolka To s chrapanim znam. Manzel ma krivou nosni prepazku a take extremne chrape. Momentalne mame krom starsi dcerky i miminko, takze spime oddelene z vice duvodu, ale spime tak. Manzel to resit chce, byla mu doporucena operace, ktera je ale dost brutalni a nekolik tydnu pak hodne bolestiva. Skoro je mi lito ho na to hnat. Ale zase na druhou stranu, bez te operace nemuzeme spat v jedne mistnosti, protoze bychom se nevyspali ani jeden.
@sudylichozrout proč myslíš brutální? Me rovnali taky nosní přepážku a dalo se to 🤔
@luskolka nečetla jsem předchozí příspěvky. Řekni mu, že v bordelu žít nebudeš a sama tak obrovský barák prostě nezvládnes uklidit, navíc chceš taky nějaký čas pro sebe a zajít si dvakrát týdně do fitka, když sportuje on, chceš taky. Takže, jestli není schopen ti pomoct s údržbou baráku, domluvíš si nějakou paní na úklid jednou týdně...
@luskolka vem ji do fitka s sebou, najdi si podnik s dětským koutkem, viděla jsem i tříleté děti cvičit s maminkou, nebo ji ven s sebou omalovánky, pusť pohádku na mobilu... Ženo, začni žít, přestaň dělat služku, život je strašně krátký. Chodíš do práce, vydelavas, nejsi na něm finančně závislá, tak si dupni, že chceš stejný práva a povinnosti jako on. Přece nebude po práci ještě dřív na baráku, aby si on mohl užívat života, přijít do uklizeneho, mít plný servis a dělat doma bordel...
@luskolka https://www.hlidacky.cz/uklid tady si můžeš vybrat paní nebo studentku ve svém regionu
@luskolka nevědět proč s někým jsem je asi ten kámen úrazu...tohle si promysli předně a pak konej...
@marcicek84 Nepochopila jsi me... ja prave ten duvod proc byt s nim jiz postradam a to zakonite znamena rozchod. Pokud on je hluchy a slepy k mym potrebam a pranim, nevidim duvod, proc spolu nadale setrvavat.
@luskolka promiň, ale z mého pohledu byla chyba s ním jít do společné domácnosti, a vlastně s ním být tak dlouho. S člověkem, který odmítá věnovat svůj čas mému dítěti, neumí si získat jeho náklonnost, a dítě ho ani nemá rádo... Nechce vlastně ani trávit čas s tebou, jen si večer přijde se vyspat a užít si sex...
On si měl uvědomit, že společný život s tebou znamená, že se stane otcem tvé dcery...
Myslím že vnitřně víš co máš dělat, a jen se tady potřebuješ ujistit že je to správné...
Takového chlapa k životu ty dvě nepotřebujete, najděte si společně s tvojí dcerou nového, partnera pro tebe a zároveň tatínka pro ni. Jsou takoví, ale vzácní
Tak s velmi kratkym casovym odstupem me vcera vecer po SMSkach (zrejme proto, ze jsem si dovolila neprijet na noc do domu, ve kterem se netopi, a ja mam nachlazenou dcerku) me odtud zacal vyhazovat. Pry at se odstehuju ted o vikendu. Rikam si, co to je za cloveka... ktery se mnou chce bydlet a mesic po nastehovani me dokaze z domu ze dne na den vyhazovat. Chte nechte kdyz si nas tam nastehoval, za nas prebral zodpovednost min. do doby, nez se budeme moci odstehovat. Vetsi byt, co kupuji, bude volny nejdrive od ledna. Premyslela jsem o tom pronajmout si byt, ale neutahla bych to a na kauci take nemam. A timto jsem s chlapama definitivne skoncila.
@luskolka to je hardcore...
@luskolka a on ví, že chceš koupit byt a odstěhovat se? Možná proto se chová jako úplný debil, rozpadá se mu vztah... Chlapi mají největší hrůzu z toho, co na to řeknou kamarádi, že to nezvládli. Doteď ho poplacavali po zádech, jakej je machr, že vzal k sobě ženskou s dítětem, koupil jim barák jako hrad, a co budou říkat, až baba zdrhne, že jí to bylo málo...
Jsou to troubové, a když jim jde o ego, začnou se chovat jako kreténi
Omlouvám se těm několika výjimkám
@kittyy17 vi to, prorekla jsem se. Ale nemyslim si, ze by mu prilis zalezelo na tom, co si mysli nebo rika okoli/pratele. Jooo, on je mi ten barak moc 😀 Mne by byval stacil byt 4+1 (z duvodu oddelenych loznic). Ale ted uz nechci fakt nic. Jen se odstehovat a zit sama s dcerkou.
Utíkej,nezmenis ho.A nepomůže, když nebudeš uklízet, vařit. On ten bordel nevidí, pokud v něm odmalička žil.
“Kde najít normálního chlapa?” ... zněla otázka v jedný diskuzi.
Komentář, který k tomu kočce přišel, je k nezaplacení 🙂
“Simono, rozsekla jste mě. Skromně tipuji, že jsem o dost starší, než vy a hledáním NORMÁLNÍHO chlapa jsem strávila většinu života.
Téměř na prahu neplodnosti, v sedmatřiceti letech, mi po mnohých dramatických bouračkách došlo, že to, co u chlapů považujeme my ženy za NENORMÁLNÍ jsou základní znaky opačného pohlaví, tedy muže.
Pokud vám na muži vadí to, že chrápe, že se neholí, cintá, sem tam vypije o 6 piv víc, než ustojí, civí na fotbal, olizuje nůž, srká řízek, chová se občas jako idiot, dost často mluví dost sprostě, ještě častěji nemluví vůbec, nechápe vaše náznaky, nepozná špinavou košili, není schopen správně vyhodnotit situaci zasychajícího nádobí ve dřezu, nemá pochopení pro váš premenstruační syndrom, nahlas smrká a občas vám řekne vole, je to asi jako by vám vadilo, že má penis.
Čili, pokud potkáte muže, který nebude vykazovat výše uvedené znaky, je to přešitá ženská a nebo buzna, ale rozhodně to není NORMÁLNÍ chlap.
Pokud nechcete zůstat sama jako poslední vokurka v láku, je nutno si připustit, že když chcete chlapa, musíte s ním vzít do svého života i balíček drobných hnusůbek, které vás nejspíš budou ze začátku dost iritovat. (z lat. irritare – popuzovat, rozčilovat, znervózňovat, dráždit.)
Zkrátka – bude vás to srát tak, že budete mít tendence přehlížet, respektive spíše vůbec nevidět baliček těch pozitiv, které s sebou chlap do života nepochybně také přináší.
Může to být například něha, sex, podpora, zázemí, sex, humor, fyzická i psychická pomoc, sex, technický mozek, sex, analytický mozek, schopnost zachovat klid v kritické situaci, sex…
Většina těchto výhod u chlapa plyne z toho, že disponuje stabilním hormonálním systémem, který vy nikdy mít nebudete.
A stejně tak, jako on nepochopí, proč před menstruací vaříte v 7 hrncích (PROTOŽE PROSTĚ PROTO), vy nikdy nepochopíte, jak může být tak klidný, když vám zatéká do obýváku.
Simono. Neztrácejte naději a chuť do života a hledání toho… PRAVÉHO.
Nebude normální.
Ale pokud to bude ten pravý, bude vás milovat takovou, jaká jste.
Nervózní, často rozladěná, občas opupínkovaná, náročná, marnivá, neustále hovořící, nelogická, neschopna správně vyhodnotit naprosto přehlednou situaci na křižovatce, plačtivá a dokonce, i když budete trošku tlustá.
PS: Hlavu vzhůru, chlap je totiž tak trochu zvířátko. V některých jednotlivostech dá se docela dobře vycvičit a při dobrém zacházení s ním budete mít život jako Vánoce. Šťastný a veselý.”
@luskolka odpovidam na komentar z prvni strany - ze po nem nehodlas jeho bordel uklizet nikdy a nikde...a ted si vezmi, ze je to dokonale zrcadlo...proc by mel on platit neco a nekde za tebe? jeho bordel, tvoje vydaje...neuraz se prosim, ale to jde videt hodne...beres ho jak kouli u nohy, po ktery musis uklizet, tak on te bere jako sluzku, kterou proste zivit nebude...zmen nastaveni a bud se zmeni s tebou, nebo odejde a ty si najdes muze, ktery bude mit stejne nastaveni jako ty...muzes se vztekat, nadavat, ale tak to proste je...
@kittyy17 tohle je strasliva hovadina. Skoro mi to prijde, ze si pisatelka musi neustale pripominat, ze si sice nabrnkla burana a cune, ale ze to cune ma i par slusnych vlastnosti.
Damy, normlni chlapi existuji a nejsou buzny, ani parodie na chlapa. S jednim ziji. Nesmrdi, sam od sebe pomaha v domacnosti, pije s mirou, na fotbal nekouka, holi se, nuz neolizuje, vole mi nerika. Chova se jako kultivovany muz. Jako normalni clovek z vyssi socialni vrstvy.

@luskolka pardon prispevek patril tobe