Odchod milované dcery kvůli příteli bez rozloučení
Tak ji zavolej a pritele posli do p*dele
@makronka222 ona je do něj úplný blázen a protože jí je 18 nemůžu nic dělat. Odešla s ním 26.12. bez sebemenšího náznaku, odvezl jí do Německa, kde jí zařídil práci. Měla půl roku do maturity a všechno je v háji. Sice komunikuje, ale je 24 hodin denně pod jeho dozorem. Je to hrozně manipulativni člověk a úplně jí ovládá a ona to samozřejmě nechce vidět
Ahoj...Myslím si, že bohužel nemůžeš dělat nic...Je mi této moc líto a chápu tvůj strach a i možná vztek...Vím co tito rádoby dospělé děti dokážou...v tvojí situaci,bych jednala velmi opatrně...Určitě bych jí řekla,že u tebe je pořád doma a může kdykoli přijít...řekla bych jí,že je pořád moje malá zlatá holčička a že na ní čekám...
@verunkanatalka přesně tak s ní jednám a ona ví jak moc jí miluju ani se na ní nedokážu zlobit, hrozně mi schází, mám hrozné stavy úzkosti a jediné co si přeju ať se ve zdraví vrátí zpět do naší rodiny, kde jí všichni milujeme
@safea7 Osobně bych pro ni jela do Německa a přivezla ji zpět. Ani nechci domýšlet, co všechno se jí tam může stát, do čeho ji může zaplést.
@safea7 Dospělá - nedospělá, prostě bych ji tam s ním nenechala. A vzala bych si na to nějakého velkého chlapa s sebou.
@sudylichozrout a jak by si to jako udelala, svazala ji do kufru, dala roubik a odvezla? je ji 18 a pokud se ji budou pokouset odvest nasilim dopadne to jenom tak, ze se jeste vic zatvrdi a prerusi kontakt nadobro, a navic takovy pekny obvineni z unosu je taky sranda.
@tulikiss to si pis a ver mi, ze bych si to pak klidne odsedela. Radeji ja, nez aby mi nejaky prase odtahlo dceru do nemeckyho bordelu.
A to myslim naprosto vazne, o tomhle nezertuji ani nahodou. Prodte vratit do Cech.
@sudylichozrout neuděláš s tím vůbec nic... Vím z vlastní zkušenosti... Je dospělá osoba a tím to hasne... Je to těžké, ale musí si na to přijít sama.
@tulikiss
@safea7 já ti rozumím... Mojí dceři je už skoro 20 let a pořád se bojím...
@sudylichozrout a co by sis tim pomohla, sla by sis sednout a ona zblbnuta do nej by sla za nim znovu. a mimochodem jak vis ze ji odtahnul nekam do bordelu.
@tulikiss omlouvám se za označení.. Nedopatřením jsem se přemáčkla... Jinak s tebou souhlasím ...
@tulikiss ja to tady nebudu rozpatlavat, zakladatelka ma uz takhle nervy na pochodu. Kazdopadne bych ji zkratka privezla sem. Pak at si me klidne zatknou. Tohoto jsem naprosto realne schopna a opravdu mi ver, ze bych se dlouho nerozmyslela. Manzelova nevlastni mama jela pro svou dceru pres pul Evropy, aby ji dostala od paka, ktere si tam z ni udelalo kasicku a jeste ji drzelo zamcenou v dome. Ze zacatku velka laska, velke plany a pak jen slzy. Vim, ze to jde a jednala bych uplne stejne.
@sudylichozrout přesně tak, lepší řešit než čekat až se to vyrbí v něco horšího a pak litovat.Škoda jen, že zakladatelka nenapsala víc informací, pokud tedy sama nějake informace má.
Ale jako strašná situace :( . Zamilovaná mladá holka slepě věří manipulátorovi, který jí ma prakticky v hrsti :( a asi o to horší když měla s matkou bezvadný vztah nebo s celou rodinou.
Držim palce at Vám to dobře dopadne
@safea7
Držím vám moc palce, teď už jako matka chápu více. Ale jako 18leta jsem doma praskla dvěma, odstěhovala se k příteli, tajně jsme se vzali, sice školu jsem dodělala. Byl to manipulátor, po 11letech mě skoro prived do blázince, rozvedla jsem se stejně. A když mi někdo něco říkal, šla bych za ním svetakraj. Jen jsem neměla takovou podporu od rodiny, jako je cítit z vás. A nakonec po těch letech to bylo jedno velké ponaučení
Je to vážně těžké holky, ani policie nic nezmůže když odešla jakoby ze své vůle napsala mi rozloučení a komunikuje, dělá nehty v tom Německu. A myslí si že bude šťastná, vazbě věří, že je to ten pravý. Chtěla jsem jen pomoct zmírnit bolest kterou cítím, už jsem řešila jak jí mám dostat domů, prostě ze zákona jako rodič nemám žádná práva, až kdyby sama chtěla pomoct. Možná je to těžké pochopit, ale mám svázané ruce a musím tu také být pro svoje další dvě děti
@safea7 Pokud jí hrozí reálné nebezpečí, což ty zatím nevíš, ale můžeš si to zjistit, tak ji můžeš dostat domů i s pomocí PČR. Možností je dost, od přátel a kamarádů, přes osobní pozorování (musela by ses tam asi vydat a chvíli koukat, kudy chodí, s kým a jak vypadá...) a nebo i s pomocí soukromého očka. Pokud je ten chlap sice psychouš, ale nedělá jí nic nelegálního, tak je to opravdu asi na ní. Ale já bych na tvém místě fakt pátrala a jakmile bych měla jen drobek podezření, jela bych pro ni.
Holky jsou v tomhle hovězím věku strašně naivní, děsím se toho, mám dvě dcerky. Zatím malé, ale těch věcí, co se jim může stát, to mě mnohdy nenechá v klidu usnout. A už to budu mít na doživotí, jako každá máma.
@lendulka212 V tom je šílené, že zkušenost je nepřenositelná. I kdyby vám to tenkrát říkalo půl republiky, stejně byste je neposlechla. A toho se strašně bojím i u svých dcerek. I když by se člověk rozkrájel, stejně zmizí, pokud je někdo dostatečně zpracuje.
Z vlastní zkušenosti - pokud s tebou komunikuje, tak hlavně měj informaci, kde je, komunikuj s ní a ať ví, že i pokud zjistí třeba za rok, že tohle není to pravé, má se kam vrátit a pořád je u tebe doma. Pozvi ji na víkend a dej jasně najevo, že potom ji zase v klidu necháš odjet pryč. Prostě aby věděla, že bereš její lásku vážně. Cíl je, aby měla důvěru a věděla, že pokud nastane průšvih, může se svěřit - a ty taky budeš vědět, že pokud nastane průšvih, dozvíš se to.
A hlavně jí zkus vyřídit ve škole přerušení studia - aby si mohla maturitu dodělat v budoucnu. Nebo se zkus optat dcery, zda by přecejenom na maturitu nedorazila a zjistit ve škole, zda by šel nějaký individuální studijní plán.
@safea7 musí to být strašné, nechci nad tím ani uvažovat.. ale já věřím, že se Vám dcera vrátí... přijde na to, nabije si hubu a šup k mamince, to si myslím. možná to nebude hned, vydržte ! souhlasím jak tady píšou holky, snažit se být milá, nic nevyčítat... toho chlapa bych přerazila, musí to být hrozný idiot, když věděl, že má půl roku školu před sebou a měla by maturitu...držte se ! budťe trpělivá... děti si některými věcmi musí projít a my matky neuděláme bohužel nic, musí si hubu nabít samy !
@merope ty mě chápeš, volá mi i přez messenger, tak jí zaplať bůh vídám aspoň takhle, je prý spokojená, jen unavená vše je pro ní nové. Ve škole odklad já zařídit nemůžu a ona už se na to ptala a mají plný ročník na příští rok pro čtvrtaky. Pořád jí říkám že tu má dveře otevřené 24 hodin denně a říkáme si jak se máme rádi. Ale její láska je prý hodně silná, tak se modlím ať prozre.
@lilienelli děkuju opravdu moc za podporu a porozumění
@sudylichozrout No dobře, i kdyby se to povedlo...tak doma potom co...? Přivázala bys ji k topení?? Ještě si pamatuji na svá telecí léta a můžu říct, že s takovým přístupem matky bych vzala roha znovu a definitivně a už se jí neozvala...
@safea7 Souhlasím s tím, co napsala @merope a držím palce - byť tu bezmoc si asi ten, kdo to nezažil, nedokáže představit. Osobně věřím, že je pravděpodobné, že se jedná "jen" o manipulátora, na kterého by mohla narazit i v Čr, časem ho prohlédne a vrátí se...
@urtica Já teda byla naprostej hazardér a tele s velkou svobodou a rychlým andělem strážným, ale kdybych se ocitla ve stejné situaci a přijela pro mě máma do jinýho státu, kam jsem zdrhla s nějakým magorem půl roku před maturou, tak bych s ní nakonec asi domů jela. Protože by mi to prostě nedalo, a to ani v tom hovězím věku.
Pokud to @safea7 ještě nezkusila, nemůže vědět, jak by to dopadlo. A nemusí hned jezdit s ukrajinskými mafiány s praktikami balkánských mafiánů. Mít s sebou jen k dispozici někdoho, kdo by zakročil, kdyby se panáček stavěl hodně na zadní a byl "neuctivý".
@sudylichozrout Jenže v Tvých očích by to nebyl magor, ale princ na bílém koni a matka ta, co se Ti snaží překazit štěstí...
@sudylichozrout @urtica Asi tak. Já za rodiči domů teda v podobné situaci jezdila (mobily neexistovaly) a poctivě jim vysvětlovala, jak je ten kluk super. Jezdil často zvláště později i se mnou, samotnou by mě asi ani nepustil... Když on byl dokonalý, já ho milovala, jen rodiče to pořád nechtěli pochopit 🙂.
@urtica No, a to si právě nemyslím. Protože vím (a vždy jsem věděla), že mě naši milovali a milujou. Opravu milujou, takže jsem přesvědčená o tom, že bych tohle necítila a asi bych se probrala. Ta holčinka taky pochází z podobného prostředí, takže by to možná mohlo fungovat i na ni. Žádné citové vydírání, ale normální dospělá promluva (pokud jí neubližuje a jen s ní manipuluje). Kdybych se dozvěděla o tom, že od něj měla jen vlas nakřivo, tak by bylo rodeo. Velké.
@sudylichozrout tak te zatknou a co?kdyz bude chtit sebere se a pojede zpatky za nim
tohle nema smysl,akorat se pak vic zatvrdi.odrikaneho chleba nejvetsi krajic.
sice to bude znit asi tvrde ale dcera si musi "nabit drzku" sama...

@safea7 Zkus to trochu rozvést 🙂