Odchod milované dcery kvůli příteli bez rozloučení
18? Pardon ale já dokud jsem žila u rodičů musela jsem je respektovat a myslím si že bych za tohle dostala facku, nedodelat školu, sebrat se a jít.Ona se vrátí, protože doma u maminky je nejlépe. Byt Vámi jedu pro ni a prostě jí domluvím a dám ultimatum. V jejím věku jsou děvčata velice naivní a opravdu to chce otevřít oči a spadnout na dno,aby pochopila co udělala.
@lusinda485 ja bych si to ani nedovolila zkusit, natoz to udelat.
@safea7 já si myslím, že jediné co můžeš dělat je jí být oporou. Nevyčítat, neřešit. Aby měla pocit, že se může kdykoli vrátit domů a nedostane vynadáno. Aby se těšila domů, aby ji domov chyběl. Čím víc na ní budeš tlačit, tím spíš tam zůstane. Já bych to tak teda měla. Je škoda, že jí není 17, to bys mohla poslat i policii. Ale v 18ti :((. Buď na ni hodná, hodně s ní komunikuj. A doufej, že jí to brzy dojde a buď se sama vrátí nebo uvidíš signál k tomu, aby si jí pomohla. Ve chvíli kdy tam pojedeš a násilím ji odvedeš, tak se nic nezlepší. Při prvním okamžiku uteče znovu.
@safea7 zkusila bych je oba pozvat na víkend. Řekni dceři, že bys jejího vyvoleneho ráda poznala. Třeba i pomohla s financováním cesty. Pokud ji v tom bude bránit mohl by to být pro dceru důvod začít nad vztahem přemýšlet. Nebo že ty přijedeš na návštěvu za ní, klidne do hotelu, říct dceři aby ti ukázala okolí, práci. Zajímat se, nevyčítat, netlačit. Proste udržovat o nejtesnější kontakt. A ty ho znáš osobně? Jak víš, že ji hrozí nebezpečí? Jasně nedodelat školu je blbe. Ale to nemusí znamenat, že ji ten muž nějak ohrožuje, ubližuje.
Abych to uvedla na pravou míru. Miriamka je opravdu přesvědčená že je to její životní láska, proto s ním dokázala odjet bez rozloučení a vše zahodit. Napsala mi, rozumně znějící dopis, ale pár věcí jsou přesně jeho slova, ona mu prostě podlehla.
TO JE TEN DOPIS 😢Mami prvním čím začnu je to, že tě mám moc ráda a nechci ti ublížit ... vím co jsem slíbila ale bylo to jen proto abychom si náš poslední čas víc užili bez té bolesti i když to vlastně bylo na nic protože si se i tak trápila už jen z toho že mám odjet po matuře...teď jsem už v německu a zítra se mám začít zaučovat je to moje volba i když jsem dlouho váhala ne kvůli škole ale kvůli vám nechtěla sem vás tam nechat ale jinak to nejde chci se postavit na vlastní nohy a zkusit si život už podle sebe je jen na mě jestli bude šťastnej nebo ne a já se budu snažit o to aby byl.
Mám vás všehny moc ráda a už teď mi chybíte ale já doufám že vás zase uvidím co nejdřív jak to jen půjde... ty se na mě prosím nezlob mami i když k tomu máš všechny důvody a i pár důvodů mě nenávidět ale já si vybrala život kterej už sem si plánovala 2 roky zpátky mrzí mě že od vás budu tak daleko ale budu to muset zvládnout a zvyknout si a to samé vy tam doma určitě vám budu ze začátku hodně chybět ale čas všechno zahojí a neloučím se napořád budu k vám jezdit jak jen to bude možné a pořád platí to že když tu nebudu šťastná vrátím se i kdybych už u vás neměla místo nebudu tam kde nejsem spokojená... ty se drž moc ti držím pěsti s tou novou prací na to se teď musíš nejvíc soustředit aby si konečně dělala to co tě baví a zároveň mohla být co nejvíc s Dominkou té za mě dej taky pusu moc se mi bude stýskat po prdelce ať kvůli mě není smutná a užívá si svůj vlastní pokoj kterej už má jen pro sebe...i když bych s tebou teď moc chtěla mluvit tak mi nevolej hned i kdybys chtěla není to dobrej nápad dej tomu chvilku a pak si můžeme v klidu promluvit hlavně tě nechci ztratit ani nikoho jinýho z rodiny ... Mám tě ráda snaž se mě pochopit i kdyby to byla chyba myslím že každý si musí v životě udělat vlastní... pozdravuj všechny
Ať víte přesně jak to je, možná jsem ten svůj problém nedokázala vysvětlit.
@safea7 držím ti palce ať dcera pochopí dřív než bude pozdě.
Radu nemám, protože podle mého žádná není. Moje sestra v 16 letech utekla z domu, v 18 letech si vzala kreténa (ovšem naši jsou tak super rodiče, že i na tuhle "svatbu proti jejich vůli" šli), ve 20 si s tím volem pořídila dítě, ve 22 letech se rozvedla, pak se pár let plácala, ve 26 letech si našla bezva chlapa, dítko si osvojil a už jsou 10 let šťastní. Co se maturity týče, ségra opustila školu ve třetím ročníku, takže ve 24letech se do školy vrátila od prvního ročníku /dálkově/ a školu dodělala.
Já jsem její straší sestra a když začalo všechno to trápení kolem její osoby tak mi bylo 18 let a zažila jsem s našima opravdu krušné chvíle. A přiznám se, že jako sestra jsem ji neodpustila jak hrozně se k našim pár let chovala. Ale rodiče jsou rádi, že je štastná, zdravá a vše je zapomenuto a odpuštěno. Takže v podstatě happy end.
A to jak ti někdo radí ať ji donutíš k návratu násilím je naprostá kravina, stejně by se k němu vrátila. Do ségry taky každý hučel a bylo to k ničemu. Bohužel si každý musí cestu životem najít sám a to přináší i to občasné namlácení si úst.
Jediné, z čeho bych měla strach, by byl ten přítel, zda to není manipulátor, násilník, alkoholik, ale upřímně - takový by byl, i kdyby s ním bydlela dvě ulice od vás, a dostat ji z takového vztahu by bylo nemožné stejně tam jako v Německu. Jinak je jí 18, je za sebe plně zodpovědná a na druhou stranu - kdy jindy má dělat koniny, než v mládí? Jasně, že sis představovala jinou budoucnost, asi dost spořádanou, ale to je prostě úděl rodičů, že děti si musí žít život po svém. Je v Německu, ne v Saúdské Arábii. Hlavně ji neodstřihávej a nevyčítej, že neplní tvé sny.
@la_amanita to bych nikdy neudělala Miluju jí a budu tu pro ní vždy v dobrém i zlém.
@safea7
@la_amanita souhlasím s tebou, děti jsou stále naše děti i když už jsou dospělé. U ségry jsem naše nechápala, chtěla jsem ať se na ni vykašlou, bylo by to pro ně určitě snažší, ale od doby co mám děti je chápu.
Ségra měla šanci vrátit se do normálního život jan díky jejich podpoře a lásce. Ale nebyla feťačka ani gemblerka, jen se pár let chovala jako kráva 🙂 Asi proto se tomu říká telecí leta.
@la_amanita je sice v Německu, jenže ta arabská verbež je tam taky, a ne zrovna málo. Aspoň ten pepřový sprej ať holka má...
Abych pravdu řekla, z dopisu se mi Nezda, že by s ji někdo manipulovat- očekávala bych slova jako i když si to nemyslíš, tak on mě miluje... . Je vidět, že je to inteligentní a sebevědomá holka. Naznačuje, že ty sama v práci nejsi šťastná. I to mohl být impuls, aby dělala věci po svém. Dnes už lidé nemusí mít na mnoho věcí "školu" aby uspěli. Minimálně se perfektně naučí jazyk. Vůbec se o příteli nezmiňuje, ani o lásce až za hrob která by ji k tomu vedla. Naopak vyjadřuje obavu, že tě ztratila? Proč? Dala jsi ji k tomu důvod? Řekla jsi, že si má vybrat vás nebo jeho? To není kritika, chápu, že chceš pro dceru to, co si myslíš, že je nejlepší a lidé ve zlosti řeknou spoustu věcí, co tak nemysli. Proč ti lhala a tvrdila, že pojede po mature? Neřekla jsi, že ji nepustís? Nechce abys ji hned volala... očekává výhrůžky, vynadani? A pro to duvod? Musí to být těžké? Ale nemáš na tak dramatickém odchodu z domu také svoji vinu? Pokud ano, měla bys to připustit a dceři to říct. Jinak ti nebude důvěřovat. Každý dělá chyby děti i rodicove.
@safea7 dcera píše krásný dopis o tom jak vás miluje a to je největší výhra.. nechte jí tak, i když to bolí... ona na to přijde a je dost možné, že se vrátí... pěkný den . držte se !
@bamak vůbec ne, na odchod jsem byla připravena, zaplatila jsem jí řidičák a za maturitu jí chtěla koupit auto, aby mohla kdykoliv přijet, k vánocům jsem jí koupila navigaci a velký kufr. Takhle se nechová někdo kdo někomu dává na výběr, opak je pravdou, to on jí dal na výběr buď on a nebo já 😢 a to co mi napsala, bylo přesně to co chtěla abych slyšela, znám jí i jeho vždy dosáhl všeho co chtěl. S dcerou máme jinak krásný vztah, pořád mi píše jak mě má ráda a scházím jí. Naše neshody byly jen v tom, že dělala vše co chtěl, dva roky ani nechodila ven, protože on si to nepřál a když jsem s ní chtěla jít třeba do kina, musela ho odprosit, nebo s malou na rozsvěcení stromku jí ani nepustil, i když ho premlpuvala malá, věčné noční telefonáty a kontroly přes messenger videohovor zda je doma ato jsou jen útržky. Prostě dělala a myslela tak aby on na ní nenadaval a když nadával, pořád se omlouvala, že za všechno může ona😢 a mojí práci naopak miluju, jen je časově náročnější, tak jsem se rozhodla najít jinou abych mohla být víc s rodinou, i pro to že měla za půl roku odejít. Dokonce jsem se přihlásila na vzdělávací kurz abychom se spolu učili. Vypadá to že jsem dělala něco špatně?
@lilienelli děkuju za podporu 😊
@safea7 nedelala jsi spatne nic. Tohle se bohuzel stava. Ona to ted nebude mit jednoduche, bude ji omotavat chapadly a pak ji zacne ublizovat. Je to typicke chovani takovych lidi. Bud tam za ni jed a zkus ji premluvit, at se vrati, nebo ji holt nech a pockej, az ji uhodi. Ale pak zakroc s velkou paradou. Ona je ve vleku, neuvazuje logicky, neuvazuje vlastne vubec. Pokud bys ji v tom nechala a jen prihlizela, muze se stat, ze se z toho vztahu nevymota dalsich 20 let.
Jak fungoval jeji tata? Jak se choval?
@safea7 Souhlasím s tím, že jsi neudělala nic špatně. Bohužel i nadále jsem přesvědčená o tom, že Tvé možnosti "co s tím udělat", jsou poměrně omezené - i proto , že jsem byla ve stejné situaci jako dcera (byť v ČR). Možná bych se i zkusila obrátit na nějakou organizaci zabývající se dom. násilím (to, co popisuješ už je forma psychického násilí) - např. zde http://rosa-os.cz/. Mohou poradit, co s tím lze dělat právně, mohou poradit, jak komunikovat s dcerou, případně s jejím partnerem...V každém případě platí, že to zásadní rozhodnutí musí udělat ona - ale vědomí, že má milující rodinu a přátele ji v tom kritickém momentu rozhodování může velice pomoct.
@sudylichozrout zkoušela jsem všechno aby se vrátila, ale jsou spolu 24 hodin denně i v práci, tak nemám šanci jí nějak ovlivnit i heslo na Facebook její má, tak si píšeme a voláme jako by vše bylo v pořádku, ale ví že kdyby cokoliv jedem pro ní a nečekáme ani minutu. Teď se jen můžu modlit aby byla v pořádku a řekla kdyby cokoliv. Její vlastní otec to nijak neřeší a můj manžel kterého bere za vlastního je na tom stejně jako já. Moc nám schází a jsme nešťastný z toho, že vlastně nemůžeme nic. 😢
@urtica Děkuju moc určitě se informovat budu. Jediné co teď můžu a dělám, je to že moje náruč je pro ní stále otevřená a zrovna včera mi napsala,že si váží toho, že se na ní nezlobím a je vděčná za to, že jí miluju pořád stejně i po tom všem. Je to pořád moje zlatíčko a já tu budu pro ní každou vteřinu po zbytek svého života a to ona ví, tak budu doufat, že to zvládneme co nejdříve vyřešit
@safea7 To musí být moc těžké, ale skutečně jediné, co teď můžeš udělat, je udržet si její důvěru, aby za tebou přišla, až přijde na to, co je on zač. Myslím, že to děláš dobře, snaž se prostě takový kontakt a vztah udržet nadále. Jakmile by ses začala víc vymezovat proti němu, on utáhne šrouby a ona evidentně není ani trochu připravená ho opustit. Bohužel na tohle si musí přijít sama 😕... Držím moc palce 🍀
@safea7 mrzi me to a zaroven je mi lito dcery, ze misto aby si uzivala tak je 24 hodin denne hlidana a nic nesmi. Predpokladam, ze to je dcery prvni laska. To jak se chova jeji partner je docela sila. Ja bych zakrocila uz davno. Todle bych neprehlizela. Ale to uz ted je jedno, dcera je pryc. Jen se bojim, aby ji nezacal fyzicky napadat ☹ drzim palce aby se dcera probrala a vy jste si pro ni mohli prijet. Drzte se. 🍀

@zelenaesmolda Pokud by jí ubližoval, jakkoliv ubližoval (což může být klidně i stalking a naprostá kontrola), tak mě zatknou. Ale jeho taky. Zkrátka já jsem v tomhle neoblomná. Pak už se děj vůle boží, ale dceru mi prostě nikdo žádným způsobem týrat nebude. Ani jednu.
Takové to, že si v tomto případě musí namlátit ústa sama, to neberu. To můžu jako rodič dovolit třeba při (jen) odchodu ze školy, začátcích podnikání a tak... ale ne v tak extra šíleně hardcore věci, že mi nějakej kokos odtáhne dítě do Němec a já nemám jistotu, že mi ji tam nepase v zázemí pofidérního kosmeťáku.