icon

Odchod od partnera

gattina200
13. říj 2016

Chcem odísť..vase názory?

Byvame s partnerom v podnájme,máme 2rocnu dcéru,niesme zobrati.
Ide o tovze už dlhšiu dobu niesom šťastná v tomto vzťahu.
Doteraz som ostavala iba kvôli malej, nechcela som jej brat otca ale už ďalej nevladzem.
Partner ma neustále problémy s peniazmi,nedokaze nič usetrit,nikam nas nezoberie.Chodime iba k jeho rodicom každý víkend,v lete sem tam na ryby.
Malu na ihrisko a prechadzku nevezme,dovolenka nehrozi
Už nas vyhodili z dvoch podnajmov,na jednom ma ešte dlh+dlh na providente,magio a ešte dlzi peniaze zopar kamaratom.
Pracuje na stavbe,teraz ide na živnosť a zasa pocuvam sluby že to bude finančnee lepšie.Neverim mu ani slovo.
Momentálne je na marodke a sme úplne bez peňazí.Stale nam pomaha jeho mama ako len môže.
Ide zima a malej nemaam ani začo nakupit veci..!
Minulý rok to iste..zimnu bundu musela malej kupovať moja mama.
Ku mne sa tiež nesprava vždy najlepšie.Je dosť vybusny a ak ho niečo nahneva nemá problém mi vynadat do je*bnutych a za 5 minút sa tváriť že sa nič nestalo.
Po veľmi veľmi dlhom rozhodovani som sa rozhodla že odidem mimo SR kde budem mat zazemie.Uz sa nevladzem pozerať nato že malej nemam pomaly ani co obuť!.
Prosím vás povedzte mi že robím správne a že to nikdy neolutujem. .Je mi ľúto že malej zoberiem otca ale na druhu stranu načo jej bude otec ktorý sa jej nevenuje a nedokaze sa o nu/nas postarať?!

Strana
z2
kika_21
13. říj 2016

@hanulkaha Ty mi připomínáš jednu známou, která chodila po kamarádkách a vykládala, že nechápe, že ten a ten má staré tenisky, jak to,že neušetří, ON MÁ URČITĚ NĚJAKOU ŽENSKOU,to není možný, kam ty peníze jdou. No kdyby ty řeči brala ta jeho vážně...On měl 3 děti, malý krámek s potravinami a asi si zrovna nekoupil boty.Teda hypotéku neměli, ale asi jely děti někam se školou,prostě výdaje-jako všude.Zkus si zapřemýšlet nad sčítáním a odčítáním-jedině ty ryby-že by si kupoval drahé pruty? On chodí do hospody?Jak to víš?

achjonetusim
13. říj 2016

@kika_21 Nechápu příspěvek pro hanulkaha , je o čem prosím? četla jsem ho třikrát (!) a pořád nevidim ani hlavu ani patu.

hanulkaha
13. říj 2016

@kika_21 Teď jsem se upřímně zasmála😀 Nikoho neodsuzuju za staré oblečení a vůbec za styl života... Je něco jiné mít staré boty a žádné boty! Já sama si nekoupila nové boty nebo bundu víc jak 2 roky, nač když staré stále slouží, ikdyž vypadá obnošeně?
Tady se řeší trochu jiný problém, než tři děti a malý krámek... S naší finanční situací autorce víc než dobře rozumím, jaké to je nemít peníze a celkem mě vyčerpává si vyměňovat názory s někým, kdo evidentně nikdy nezažil být v takové situaci a nedokáže se do nich vcítit. A nikomu to samozřejmě nepřeju!

caverina
13. říj 2016

@hanulkaha souhlasim🙂

hanulkaha
13. říj 2016

@achjonetusim Sama jsem to nepochopila, proč mě srovnává s nějakou známou, která odsuzuje lidi za to, jak chodí oblečení... Já odsuzuju chlapa kterej naseká dluhy a utrácí kdo ví za co a přitom jeho vlastní dcera nemá v čem chodit! To řeší autorka, ne že nemají peníze ale že ty co mají chlap raději utratí jinde...

hanulkaha
13. říj 2016

@kika_21 Jinak ještě k těm rybám, můj muž je taky rybář, takže tomu trochu rozumím a někdo, kdo to má jako víkendový koníček, neutratí za prut a pár těch blbinek k tomu tolik, jako ti, co to třeba dělají závodně nebo jsou to rybí nadšenci a neváhají za vybavení utratit statisíce a prosedí u vody celé hodiny a dny, ne "občas v létě" zajedou, nehledě na to, že je to jednorázová investice narozdíl třeba od cigaret atd.

achjonetusim
13. říj 2016

@hanulkaha Hypotéka to nebude když bydlí v podnájmu, podnájem taky ne když je dvakrát vyhodili, oblečení pro malou taky ne, ani ty víkendy nikde zážitky nesbíraj... přitom mají už dluhy u dvou lichvářskejch půjčoven a dluží po kamarádech. Takže kde jinde ty peníze utrácí by mě osobně zajímalo.

hanulkaha
13. říj 2016

@achjonetusim Mě též a to se celou dobu snažím kika_21 vysvětlit, že tam je problém v tomto... No a hned je ze mě nafrněná dámička co odsuzuje staré boty 😀

kika_21
13. říj 2016

@hanulkaha Jsem ráda, že chápeš, co jsem chtěla říct. V takové situaci jsem i teď. Syn i jedna z dcer potřebují boty. Právě proto, že naše spotřeba jídla-viz dřívější příspěvek-je velká, snažím se si na ně přivydělat-aspoŇ doučováním, nebo jako lektorka kroužku,když mŮŽU.Dovedu pochopit, že nesnáší někdo dlouhodobý nedostatek, ale může se to zlepšit-třeba po nástupu paní do práce.Tak protože otázka zněla, zda nebude litovat, myslím, že bude a že jsou i horší muži, než je ten její.

gattina200
autor
13. říj 2016

Ja sama neviem kam tie peniaze idú
Vyplatu mava po tyzdni.Nikdy peniaze nevylozi na stol...Nechava si vo vreckach .. plat ma podľa toho koľko robili..300-400€tyzdenne cca.
Najom platine 350€
Strava,po 100€ mesacne začal splácať za starý najom z domu(aj to neplati pravidelne)
Tvrdi mi že na benzin minie cca 50€tyzdenne+cigarety. Asi si kúpi aj niečo jest
Včera som zapocula rozhovor s jeho mamou ktorej tvrdil že sám netusi kde tie peniaze idú?!
Pracoval aj v zahraničí tak 1,5dozadu..isiel tam s tým ze ide zarobiť na nábytok do bytu. Bol tam cca 3mesiace plat mal okolo 2500€ a nepriniesol domov viac ako 500€,
Zistila som ze si tam po baroch behal a keď si vypil išli peniaze do strojov. .
Bez komentara.
Tu na Sr som si istá že hrať nechodi .jedine tipuje zápasy .
Teraz je doma začína na živnosť. Zasa sluby že potrebuje tak mesiac ba rozbeh a bude to dobre
Neverim mu ani slovo už ..
Doteraz som sa vždy chytila jeho slov a nikdy nič nebolo tak ako povedal .
Ďalšia vec ma sklony k agresivite
Je vybusnej povahy minule som nevyhodíla niečo z chadnicky a začal mi nadávať že som jebnuta,mindza atd .vraj kto by ma chcel atd. Na ďalší deň sa tvaril že nič
Alebo jeden večer prišiel domov bol po práci na pive,mal trošku vypite
Išla som zanim a spytala som sa úplne normálne:"co si pil?a jeho odpoveď:"pi*u"
Rozprava sa somnou ako s habdrou niekedy
Teraz mal týždeň dozadu nehodu a poslal mi sme že "milujem ta láska"
Kto mu ma tieto rozpravky zrat?
Ja som snim už len kvôli malej inak by som odisla už dávno.

achjonetusim
13. říj 2016

@gattina200 Tak právě kvůli malý odejdi.

caverina
13. říj 2016

Tak tady uz podle me nejde jen o ty penize.....celkove mi ten chlap prijde na dve veci....tady na neco cekat je jako cekat na zazrak....bohuzel

hanulkaha
13. říj 2016

A tvůj chlap seká dluhy a utrácí? Paní nastoupí do práce, donese domů peníze na jídlo a nájem a peníze budou v pr... pač chlap "neumí šetřit". Jaký je horší muž než ten, co se nestará o vlastní dítě, nerespektuje a neváží si partnerky a neudrží korunu, tím spíš v takové situaci?
A upřímě nechápu co jsi tím chtěla říct, pokud mě srovnáváš s nějakou známou...

hanulkaha
13. říj 2016

@gattina200 Holka, jdi od něj!!! Pokud máš zázemí u vlastních rodičů, sbal si věci a jdi a hlavně toho nelituj! Co je to za otce, který nemá zájem a chová se jak se chová... Držím pěsti! 🙂

kika_21
13. říj 2016

@gattina200 Když sází, hraje automaty a kouří-je to úplně jiná věc.Také výroky typu kdo by tě chtěl mu nepřísluší, to už by nebyla jeho věc.Je otázka, jestli chcete nebo nechcete, aby se situace zlepšila.Jsou tu třeba partnerské-manželské poradny.Třeba doma nenarazil na nějaký problém, nemusel nikdy hospodařit.Třeba maminka dělala vše za něj.My počítáme s pěti dětmi peníze dost, ale nikdo-ani muž, ani já, tady nenavštěvuje pivnice a nekouří.

slimacikmia
13. říj 2016

@gattina200 presne ako píše @achjonetusim , odíď kvôli malej aj kvôli sebe... Kto vie, kde rozhadzuje peniaze... 300-400€ za týždeň je slušný peniaz, z ktorého sa dá krásne žiť, nie prežívať...

hanulkaha
13. říj 2016

@kika_21 😀 Nebyla celá ta naše diskuze naprosto zbytečná? Neříkala sem to hned, že pokud se peníze někam ztrácí, že to určo bude pajzl a cigára? A to jak se k partnerce chová jsem zmínila též několikrát...
Jsem ráda že jsi pochopila její situaci a myslím si, že pokud se někdo dlouhodobě takto chová i přes to, do jaké situace rodinu dostal, nebude mít bohužel zájem ani na jakémkoliv řešení a ikdyž, na jak dlouho?

kika_21
13. říj 2016

@hanulkaha No vidíš, mně je 45 a stále jsem naivní. Nejhorší je, že se obávám, že už se to nezmění.Máš pravdu. A já se tak snažím, aby se lidi nerozcházeli. Proč ty mámy líp ty chlapy nevychovávají?No na to už neodpovídej, jdu něco dělat.

hanulkaha
13. říj 2016

@kika_21 😀

obyvatelka
13. říj 2016

Podívej - já rozhodně nejsem zastánce nějakého tradičního dělení, že chlap má vydělávat a ženská se starat o domácnost a děti, taky jsem dlouhou dobu vydělávala více než můj muž a doma jsme se o všechno starali napůl....ALE: teď jsem už dlouho na rizikovém těhotenství a od svého muže očekávám, že když já se budu starat o dítě a domácnost, tak on bude nosit domů peníze a do doby, než budu moct zase vydělávat i já, se ON postará o to, abychom nestrádali, i když to s rodičovskou nebude žádná sláva. Takže to, co předvádí tvůj muž, je naprosto nemyslitelné a neakceptovatelné. I kdyby tě na rukou nosil a choval se k tobě pěkně a s úctou, což nedělá, tak už jenom ty dluhy a ta neschopnost udržet peníze a říct ti, kolik vydělal a domluvit se, za co se peníze utratí, aby jste nestrádali (a to, že nemáš ani na boty a bundu pro malou, to je opravdu strádání), to už je pádný argument pro to, aby jsi i s dcerou od něho odešla, protože lepší už to nebude. A ty dluhy tě můžou stáhnout spolu s ním a nevyhrabeš se z toho do konce života. Takže být tebou, seberu se a odejdu. O dceru očividně nejeví takový zájem, aby jí to nějak uškodilo, když ho každý den neuvidí, pokud bude mít zájem s ní trávit čas, tak supr, jenom dobře, ale být s ním jenom kvůli malé, které nedává ani polovinu toho, co by mohl a měl, to je blbý argument a ničím nepodložený. Odejdi od něj, dokud můžeš, tohle opravdu nikam nevede.

gattina200
autor
14. říj 2016

Dnes som sa znova snazila o konverzaciu.Dostalo sa mi odpovede "tak chod do pice"
Vravela som mu že ma taký nudný život pred telkou nebavi.Ze nemienim prezit zvyšok života medzi 4 stenami.
Jeho odpoveď vid vyššie....On sa normálne rozprávať nevie..
Vôbec ho nezaujima co chcem ja.
Kaslem nato,nemá to zmysel.
Koncom mesiaca odidem.Mam všetkého dosť.

gattina200
autor
14. říj 2016

Peniaze nerozhadzuje ale gazdovat snimi asi nevie.
Dnes som mu hovorila medzi recou prečo ich nedá mne?
Jeho odpoveď:Vraj by som z nich zachvilu nič nemala.
Povedala som mu nato že by dostal na benzin,cigy atd. Ale on očividne záujem oto aby som ja spravovala jeho peniaze nemá!!
Už ma to nebavi,dvihnem konečne svoj zadok a zarobim si peniaze pre seba a malu sama!

Strana
z2