Odebrání dítěte z péče

dajendi
11. bře 2019

Dobrý den prosim vas o radu
Muj bývalý přítel podal zadost k soudu a chce mi vzit maleho s pece vec se ma takhle matka me pred pul rokem vyhodila s malym s baraku hned po zkouskach protoze jsem ji neprispivala tolik kolik chtela nemela jsem kam jit a tak jsem se s byvalym (jeho otcem) domluvila ze maky bude na cas u nej nez sezenu praci a byt po trech mesicich jsem skoncila kvuli despoticke vedouci a nasla si stejnou pozici na jinem miste
Teď mam penize na byt byt ted taky resim a doufam ze do konce mesice budu uz bydlet a on mi napsal zr podal zadost k soudu pry kvuli prispevkum na bydlení nevim.. Ze to musel udelat ja celou dobu bydlim na ubytovne nemam ted pro maleho zazemi prosim vas muzu se proti tomu nejak branit? Vim ze jsem v situaci kdy se ted nedokazu postarat o syna ale uz to davam do kupy a on tesne pred tim udela neco takoveho preci musi byt neco jak bych tomu mohla zabrabit ikdyz uz navrh posla

ito
11. bře 2019

Podane to sice je, ale rozhodnuto jeste ne. Podle me te budou posuzovat tzn. zarid si byt pro sebe i dite-i kdyz by pripadlo priteli, budes ho moct vídat a být s nim, tak abyste meli kde byt. Praci uz mas na dobu neurcitou?

ariadna12
11. bře 2019

Nemaz zpravy od expartnera. Hlavne ne ty, kde pise, ze o peci pozadat musel kvuli prispevkum na bydleni. Tohle kdyz zazni u soudu, bude mit co vysvetlovat. Sezen si stale bydleni, udelej diteti zazemi. I kdyby ted rozhodli o peci u otce, az se stabilizujes, muzes pozadat o svereni do pece ty. Ale i ted bych nehazela flintu do zita. Primarne bych se s expartnerem ale snazila dohodnout, pokud to jde.

fly80
11. bře 2019

Odebrat ti ho nemůžou, když ho v péči nemáš a stará se ex, tedy jeho tatínek. Jestli má dobre zázemí, tak se nemusíš bát, že by se nepostaral a až se postavís pořádně na vlastní nohy, můžeš požádat třeba o stridavou péči.

fly80
11. bře 2019

@ariadna12 to rozhodně vysvětlovat nemusí. Je to standardní postup. Aby mohl zažádat o příspěvek na bydlení, logicky musí mít dítě v péči. To soud vůbec zajímat nebude. Možná spíš naopak je to plus pro otce, který se stará.

ariadna12
11. bře 2019

@fly80 jde o to, zda ma o zajem o dite nebo jen o prispevek na bydleni

fly80
12. bře 2019

@ariadna12 tak to by musela vysvětlovat i ta hromada matek a otců, kteří tento příspěvek berou. Otec určitě zájem o dítě má, už podle toho, co paní píše. Kdyby ne, vyprdl by se na něj a vůbec se o něj nepostaral.

dajendi
autor
12. bře 2019

Pristi mesic mi konci zkusebni doba v praci maleho v peci mam ja u soudu uz jsme byly kvuli alimentum o maleho vim ze je postarane u nej ale on nema zrovna dobrou historii je to hulic nevim a rad si vypije vzdy jsem s nim resila to ze maleho bere do mistni butiky a sedi tam s mistnimi stamgasty venku u lavicek s malym co je u nej maly se zmenil k nepoznani je arogantni drzy zavisly na notebooku rozezrany tohle nikdy nedelal on misto toho aby mu dal na zadek nebo rekl ne neco mu neco zakazal slibi mu kdyz bude hodny atd.. On to ma nastavene tak ze rano dava do skolky maleho on a odpoledne ho vyzvedava moje matka pak u ni ceka az si pro nej prijede
Jde mi o to ze jakmile se mi podari sehnat bydleni a bude tohle v procesu tak zda muzu okamzite zazadat o svereni zpatky do sve pece nebo musim pockat ja chtela zaridit skolku ted lekare pokud mozno vsechno v miste bydliste ale jakmile ho dostane do pece tak zas budu muset pockat nez mi maleho sveti abych mu mohla udelat trvale bydliste u me a on mohl zacit chodi do skolky

tulikiss
12. bře 2019

jako nevidim jediny duvod proc by mu soud nemel ve svereni vyhovet..on ho vpodstate v peci ma uz ted, jen to neni oficialni. pokud mu ho soud sveri, tak je mala sance, ze by pak za par mesicu sve rozhodnuti zmenil. protoze jde o zajmy ditete, a pro nej je dulezite, aby se s nim nesachovala co par mesicu a mel stabilni prostredi. takze koukej do soudu dat doporadku svoje bydleni a starej se o dite ty, protoze pokud to zustane takhle ze ex dite vychovava sam, pak soud nebude mit duvod mu nevyhovet, protoze ty ses vpodstate dobrovolne vzdala toho vychovavat svoje dite a sverila si ho ex.

dajendi
autor
13. bře 2019

Ja se ho dobrovolne nevzdala v tu dobu mi nic jineho nezbyvalo byla jsem cerstve po vyuceni bez prace nemela jsem kam s malym jit proto jsem se dohodla s byvalym ze bude u nej nez se postavim na nohy jezdim za nim kdykoliv muzu kdyz jsem mohla poslala jsem penize nasla jsem si k praci jeste brigadu delam od rana do rana vikendy jen abych sehnala penize na byt ted ty penize mam byt uz resim opravdu se snazim celou dobu delat vse proto abych si ho mohla vzit zpatky ja se maleho nikdy dobrovolne nevzdala jenze co jsem v tu chvili mela delat bez penez bez strechy nad hlavou proto jsem ho dala byvalemu sepsala jsem s nim dohodu o docasnem svereni do jeho pece s tim ze nebude platit alimenty ale naopak rekl mi ze to dela aby maly byl zabezpeceny..