Odejít od manžela, jak dál?
Ahoj,jelikoz nemam v okoli nikoho kdo by byl rozvedeny tak se obracim sem.Chi odejit od manzela,duvod jednoduchy nemiluji ho,je pro me spis dobry kamarad,navic miluji nekoho jineho,manzel vse vi,chce mi pomozt ale je to tezke.jak jste zacali vy? jak zvladate financne,jsem po rd a nemam jeste ani praci ☹
a me se celkem teda i dost ulevilo ze je to venku
Upřímně??? Jděte od sebe...váš vztah neměl cenu od začátku a do budoucna se na tom nic nezmění...důvody proč jste se brali, měli děti apod. - podivné??? Ano, plno lidí to nechápe protože se téměř všichni berou z lásky, ale nejste ani první ani poslední kdo si posral život a odsoudit vás za to je hrozně jednoduché...Asi jste si na začátku ani jeden neuvědomil jaké to bude za pár let...ale jste jedna z mála která se aspoň rozhodla s tím něco udělat a zbytek života prožít (možná) normálně i za cenu že budete s dětmi sama.
Proč všechny myslíte že zakladatelka je sobecka když chce odejít od otce svých dětí? Má s nimi snad zůstat ve vztahu který nefunguje a toto jim dávat za příklad? Má tam být jen proto že to chce manžel nebo proto že je na ni hodný??? To že se teď nehádáji...za rok může být vše jinak a bude super když v tom ty děti budou žít že...líbí se mi názor jedné psycholožky z dokumentu o rozvodech - rozvedte se hlavně kvůli dětem - ony všechno cítí a setrvávát s nimi v takovém manželství je spíš ke škodě než užitku...
Já jsem z rozvedeneho manželství a dodnes si pamatuju ty hadaci scény, rozbité sklo dveří, přetahování se jestli v noci máma odjede se mnou k babičce...možná kdybyste to zažili viděli byste to jinak. Ne vždy je prostě rozvod zlo.
Hájil se tu manžel, díky tomu jak jste se ho zastavaly tak abyste byli v obraze tak zakladatelka musela na povrch vytáhnout věci o kterých pak píšete že se tu řešit nemají a že chudák manžel...???????
Myslím že o manželovi ani nenapsala vše, tak bych si ho nemalovala jako světce jen proto že on je proti rozvodu. Párkrát si jinde ujel, je na erot.seznamkach, mezi řádky se dalo vyčíst že se nebrání sexu s kýmkoli kdekoli + s manželkou k tomu...No nevím tedy...to je jedno, každéj je nějakej, nebudu soudit když ho neznám...
Prostě vaše rady jsou fajn, ale pro někoho kdo vztah zachránit chce, ona evidentně nechce, a nemějte ji to za zlé, nikdy nevíte kdy budete stát před podobným rozhodnutím třeba vy...
To že má přítele odsuzujete...proč? Že ji někdo má rád a ona jeho? Odsoudit se to dá, když manželství funguje, ale tady mají free vztah....přijít to jednou muselo, je jedno z které strany. Kdyby tady napsala stejný příběh jen pozměnila strany tak hajzla uděláte z manžela a vše ostatní co se tu o zakladatelce řeší by šlo stranou...
Holky když pominete všechny nešťastné důvody proč se vůbec brali nebo jsou spolu - zkuste se vžít do ní... Vy byste zůstaly s někým s kým být fakt nechcete?
Zkusili to, nejde to, nic nepomáhá, tak proč se dal snažit o něco co prostě nemá a hlavně nikdy nemělo cenu...
Přeji hodně štěstí
@jasmina26 Ono jde hlavně o ty děti. Zakladatelka má podle toho, co tu píše, evidentně pocit, že jí ujel vlak, odejde od manžela s dětma k milenci - a co dál? Až opadne ta prvotní zamilovanost a nastoupí rutina, tak se zamiluje zase jinde, protože chce žít? A děti budou mít dalšího strejdu, a pak dalšího...
Jo, oba udělali chybu, brali se a zakládali rodinu ze špatnýho důvodu. Ale už kvůli dětem by se měli snažit vyřešit svůj vztah tak, aby to ty děti odnesly co nejmíň. Netvrdím, že mají za každou cenu zůstat spolu. Ale hnát se bezhlavě do dalšího vztahu, bez ohledu na všechny ostatní - to je zaděláno na průšvih do budoucna. Kdyby neměla zakladatelka děti, tak ať si spánembohem spí třeba každej den s jiným. Ale s dětma?
@somalicats ale vždyť to přece dopředu nikdo neví jak to dopadne s milencem...může se s ním za čas rozejít a zůstat s dětmi sama tak jako plno žen, nemusí si přece hledat hned dalšího, bude sice bez chlapa ale v pohodě a bez stresu v jakém je teď ze svého současného manželství...nebo se taky může stát že milenec bude super chlap co se postará se vším všudy a děti na tom neutrpí...ona píše že si je dobře vědoma že každý vztah spadne do rutiny, ale být v rutine v někým kdo se mi hnusí nebo s někým koho mám rád je trochu rozdíl...když bude mít přítele ráda tak pak bude schopna a ochotna na vztahu pracovat když se něco pokazí...a ja myslím že se nikam nežene, vždyť píše že už to dusno trvá doma delší dobu, přítel je jen impuls začít s tím něco dělat. Určitě dětem nechce ublížit, ale je důležitý určit kde jim bude líp, a to může jen ona sama
A já chápu že tu řešíte že co chudáci děti...ale - nepoužily jste nikdy sami větu - šťastná máma = šťastné dítě?
Když si jeden vztah pokazila a má s jedním chlapem děti, tak to znamená, že už nemá právo být nikdy šťastná s někým jiným?
@jasmina26 A nemá na to rozhodnutí vliv právě to, že si někoho našla? Tolik let trpěla a zčita jasna prozřela-je to trochu zvláštní-asi bych tedy žila sama, urovnala si myšlenky, dala přestávku. Toto chování více než matku připomíná motýla. Moje stará teta říkala ,,Od jednej k druhej jako ten..."přiznám se, konec nevím.
@jasmina26 A co ten tata? To je v poradku, ze by mel prijit z nicehonic o deti, jen proto, ze jeho zena se najednou rozhodla, ze si nic neuzila? Ten tata nebude zadnej ochlasta ci nasilnik, aby od nej tazatelka musela i s detma prchat. Pravo na stesti maji vsichni, nejen tazatelka.
@somalicats no akorat to neni z fuvodu ze jsem si nic neuzila ja si toho uz v zivote uzila az az,tady jde spis o to jak ztravit zbytek zivota,v rutine kterou nechci nebo v rutine kde budu milovat
Přečetla jsem si skoro všechny komentáře a nad některými mi zůstává rozum stát, sice nechápu že si zakladatelka vzala muže z rozumu a z toho stejného důvodu se rozhodla pro děti, ale pro mě má manželství hlubší význam a možná proto jsme se pořád nerozhoupali ke sňatku ale u nás je to spíš věc peněz, každopádně ji maximálně chápu že žít s partnerem bez lásky prostě nejde. Zvlášť když jsem se zamilovala do jiného pak není co řešit když srdce je někde jinde to už i ten člověk je jinde, rozhodně je pro děti lepší aby byli rodiče zvlášť hlavně šťastní a děti konečně viděli lásku u rodičů, sama jsem z rozvedená rodiny sice tam byl jiný důvod rozvodu mnohem vážnější ale není nic horšího než vidět nešťastné rodiče! A i nevlastní táta může děti milovat více než ten vlastní, to mi můžete věřit! Je to o povaze lidi a o charakteru! Rozhodně bych nebyla s přítelem kdyby mezi námi nebyla láska to prostě nikdy! Zničilo by mě to a naši dceři bych nejspíš nedala nejlepší příklad do života,tim myslím žít na hromadce bez lásky! A také chápu jak mysli zakladatelka když říká že se oba.stejnou mírou podílí na výchově a starani o dítě u nás to tak taky funguje miluji svoji dceru nadevše ale on je stejným dílem táta jako já máma nechápu matky které jsou jen s dětmi a přítel je mnohdy ten kdo se nepostara nebo se nechce starat nebo že má žena pocit že je něco víc než chlap.
Zakladatelce bych poradila takto, pokud se umíte domluvit tak jednej narovinu připrav manžela na vše co přijde a jak by jsi to chtěla řešit najdi si pokud možno dobrou práci po všech směrech, odkladej bokem a hledej byt pro nový začátek tebe i děti, myslím si že je nejlepší nápad zůstat na blízku tátovi svých dětí aby se nadále mohl starat jako doposud a až budeš mít tohle vyřešeno budeš vědět jak je na tom i nynější přítel do kterého jsi se zamilovala je to dostatek času na to aby si vše vyřešil i on a uvidíš co jak bude jestli to mezi vámi dal pokvete nebo ne... Život máme jen jeden a jedno pravidlo je pravdivé pokud nejsou šťastní rodiče tak ani děti a jde hlavně o štěstí děti jinak řečeno o tvé a manzelovo štěstí!
@somalicats ja bych ale neodesla k milenci to ted neni mozny,odesla bych sama do svyho
Tak jsem to taky myslela že se máš zařídit sama tím myslím bydlení práci a pak řešit něco dál s nějakým dalším partnerem, nejdůležitější je mít pevné zázemí
holky nezlobte se, ale všechny přemýšlete jako zakladatelka, kterou odsuzujete...manžel není ochlasta, stara se o děti a nemlátí ji....to se rovna super manžel....neeeeeeeeeee, to opravdu ne, kde není láska, touha, není na čem stavět, taky si myslím, že do budoucnosti určitě od sebe, ale je to težké
@ratatooy mi se s manzelem znali mesic kdyz jsme spolu zacali bydlet,vzali se po 3 rokach a celý ty tři roky se ti s ním sex nelíbil, jo? No to je výborná anekdota, nenáš ještě nějakou takovou srandovmní? hele co nám tady přestat valit klíny do hlavy a jednoduše přiznat, že sis našla milence, se kterým je ti nádherně, že se szaláskovala jako malej smrad a chceš pálit mosty. Nějak nechápu, co jiného tu vykládáš. Svrbí tě v rozkroku, no. Tak se spakuj a nedělej z manžela blb.ěečka. A že nemůžeš? Až za rok? Až co? Kvůli penězům? pak se chováš nejen jako duchem slabá, ale i jako prodejná. Nezlob se, anebo zlob, to je mi šumák, stručně řečeno bys zasloužila přehnout přes koleno a seřezat . Chováš se hnusně.
@anelamates ja to tak jednoduse nevidim.
@kika_21 samozřejmě že to na to má vliv, ale úplně stejně jednají i muži, jsou v nevyhovujícím vztahu kde mají veškerý servis a až když si najdou milenku tak taky pálí mosty a nic je nezajímá...proč když to samý udělá žena to je špatně?
@somalicats a co kdyby si tu milenku našel on? To by už nevadilo že chce jít od rodiny a přijde tak o děti?
@jasmina26 Jenže ona nechce odejít - tedy hned ne, prý až za rok. A to je humus a vypočítavost. A navíc chlap by asi nežvanil nesmysly stylu - brali jsme se z rozumu, ne z lásky, a sex jsem trpěla, ale ted už to nemůžu dál snášet. Když s někým tři roky žila. Asi tak. Art přizná pravdu a nekecá tu chudinka.
A rozchod neschvaluji nikomu - jenom kvůli blbému š.ku.
At se raději snaží dát ten vztah do kupy.
@anelamates jenom zakladatelka ví jak to je doopravdy, nemá cenu ji tu obviňovat že kecá a ať se přizná. Myslím že nám tu o sobě a muži řekla hodně a ani nemusela...asi kdo její situaci nezažil tak ji nepochopí...myslím že jen kvůli sexu to nedělá, chce lásku kterou x-let neměla, proč je to špatně??? A ten sex k tomu prostě patří...
Vztah do kupy dát nejde, vždyť to píše celou dobu, jsou věci který nepřekousne i kdyby se na hlavu stavěla...
@anelamates ja nerekla az za rok,rekla jsem ze rok je doba nez bych mohla byt s nim zhruba,nejdrivejsi doba je po vanocich,kvuli blbemu suku bych to neresila ani ja a ni manzel v tom mame jasno,taky to tak ze zacatku bylo slo jen o sex,v tom bylo jasno ja mam svou rodinu ,on svou.ale ze to cas zmeni nikoho nenapadlo
@jasmina26 Ale ano, chce lásku, kterou x let neměla - to zní hezky, ale já se vrátím na začátek. To přece věděla, když se vdávala z rozumu, byla to její volba a jak se zdá tak špatná. Ovšem ona udělala rozhodnutí a ona za ně nese odpovědnost, rozumíš? To jer i v pravidlech asertivity - máš právo dělat rozhodnutí - ale musíš za ně nést odpovědnost. Stejně jako za své chyby. A to ona nechce - prostě platit za chybu bude její partner a dítě, jo? To je to, co mne rozzuřilo. Protože ona se chová jako hloupá a sobecká holka, která prostě tohle chce a chce a chce, kdyby se měl svět rozpadnout. prostě jde si přes mrtvoly, bezohledně.
@ratatooy A nějak nechápu, proč čeká s rozchodem až po vánocích - máš slíbený dáreček?
@anelamates ty vole ty ses jedla.jakej darecek,mam jit s detma pod most? jako najit podnajem

@bunny123 no tak jsem to rekla lec manzel chtel rict ze nekoho mam