icon

Odejít od manžela, jak dál?

ratatooy
26. říj 2016

Ahoj,jelikoz nemam v okoli nikoho kdo by byl rozvedeny tak se obracim sem.Chi odejit od manzela,duvod jednoduchy nemiluji ho,je pro me spis dobry kamarad,navic miluji nekoho jineho,manzel vse vi,chce mi pomozt ale je to tezke.jak jste zacali vy? jak zvladate financne,jsem po rd a nemam jeste ani praci ☹

ratatooy
autor
27. říj 2016

no ssma jsem zvedava jak to dopadne

elu
27. říj 2016

já bych neházela vinu jen na zakladatelku, s rozumem (nebo spíš s blbostí) šel do toho i manžel, věděl, že intimnosti jsou zřídkakdy a přesto do toho šel...taky se mu časem zda, že mu to nestačí a chce víc..což mu zakladtelka nemuze dat.....takže jakýpak chudák manžel...ano chudák děti...ale řekla bych, že to že se brali s hodně blbých duvodů je vina obou a to že oba zjistili,až ted, že takhke se žít nedá, je taky blby, když už jsou děti...ale na druhou stranu, ještě mají možnost žít lépe, lásku (ne zamilovanost..kterou tu všechny zminujete) prostě člověk potřebuje a potřebují zažít i děti, potřebují zažít, že rodiče se mají rádi

ratatooy
autor
27. říj 2016

@elu i deti to musi citit ze neco je jinak nez by melo

beisis
27. říj 2016

@ratatooy Navštívila bych odborníka i sama. Něco Vás s manželem spojovat musí. I kdyby to, že Vám byl oporou při IVF. Narození dětí cokoliv. Určitě byli chvíle, kdy jste ho měla ráda a byla jste hrdá. Na ty je potřeba si zase vzpomenout. Každý sex vnímáme jinak. Pro mě je to potřeba nepotřebuju k tomu "lásku", ale je miliony žen, co to mají naopak. A taky teď chlap musí spát odděleně protože se mi příčí že by na mě sáhnul, ale v mém případě to dělají těhotenské hormony, které zase odezní....

ratatooy
autor
27. říj 2016

@beisis no jenze ano pro me to byla taky jen potreba kterou jdem ale nepotrebovala,ted je to najednou jinak,ale manzel to chce tak abych se ho ditykala a libala se s nim z lasky a hlavne abych to delala ze chci ja,jenze dat mu pusu sama od sebe?to nikdy,a vetsinou uhnu kdyz se snazi on a tito je kamen urazu jterej se u nas resi uz 6 let

beisis
27. říj 2016

@ratatooy ale šest let jsi to tolerovala a přehlížela a teď jediný důvod proč jsi přestala je jiný muž.....

journals
27. říj 2016

Já jako nevím... manžela nemiluješ, nikdy jsi ho nemilovala a proto sis ho vzala a máte spolu dvě děti. Nechápu, fakt ne. Nerozumím tomu, proč někdy musí děti projít takovým smutným obdobím proto, že dva dospěláci nejsou dostatečně rozumní a zodpovědní ☹. A teda nevím, ale v úvodním příspěvku píšeš, že ti manžel chce ve všem vyhovět, pomoct a zpřizpůsobit se, pak že očekává, že ho budeš "líbat z lásky" a pak tu zase kopeš za to, jaký je on sobec a co všechno udělal a neudělal. To s mi nějak nezdá. Takhle se nechová někdo, kdo nemiluje a nemá rád. To by se na tebe i děti už dávno vykašlal.
Také mám v okolí takový pár, mají děti a maminka se rozhodla, že tatínek už není dost dobrý a šla k jinému. Nikdy jsem asi neviděla smutnější děti. Žít život je fajn, ale musí se občas rozlišovat, kde je to ještě žití a kde je to už čistě sobeckost a nezodpovědnost. Kdyby každá maminka, která se zamiluje odešla, tak jsme národ totálně singl rodičů.
On ten život někdy nejde žít jen tak, jak to je nejpohodlnější (což teď pro tebe je), ale občas je potřeba za něco bojovat. A pokud jí nemáš, tak se opravdu hodně divím. Lidi se dneska rozváděj snad i kvůli špinavým ponožkám na zemi. Je mi z toho poslední dobou hodně smutno. 😔
Pozor na to, aby za rok, dva nový parner nezjistil, že už tě nemiluje a neudělal to samé, asi bys potom koukala...

ratatooy
autor
27. říj 2016

@journals on mi chce pomozt s tim abych ja byla stastna,jakoze mi chce pomozt nsjit praci bydleni a pokud budu s novym partnerem stastna tak proc ne.ja to rozebiram ze vsech stran vse porad dokola,pul roku furt jen brecim,deti zacli zlobit,coz se nedivim,sama z toho mam slusny deprese

journals
27. říj 2016

A nebo ještě jinak. Ptáš se, jak odejít od manžela a co dál. Vezměme to z té praktické stránky - začni si hledat práci. Nastup do práce, protože první, co budeš jako svobodná matka potřebovat, budou peníze. Nepředpokládám, že bys byla tak hloupá a hned se stěhovala k novému příteli. Takže začni šetřit, chodit do práce a nejdi si bydlení. Až budeš mít tohle zaběhnuté, tak bude správný čas na řešení dalšího vztahu tak, aby jsi aspoň v tomhle byla minimálně sobecká k dětem.

ratatooy
autor
27. říj 2016

@beisis ja bych to v podstate prehlizela dal pokzd by se nekde neobjevil nekfo kdo by mi otevrel oci.zle kvuli tomu delal jen manzel

ratatooy
autor
27. říj 2016

@journals samozrejme,s manzelem jsme domluveni tak ze prvne budu hlrdat praci a do jara se uvidi jak se to vyvine.

journals
27. říj 2016

@ratatooy Nad čím brečíš? Co sis navařila? Tak buď zodpovědná aspoň podruhé. Urovnej si nejdřív první vztah, skonči ho, najdi práci, bydlení a pak se pusť zodpovědně do nového vztahu. Dřív to bude stejně nezodpovědné jako v prvním případě.

ratatooy
autor
27. říj 2016

mozna kdyby byla doma italie bylo by to jednodussi budto bych praskla dverma nebo by me manzel vyhodil,ale mi se ani hadat neumime

ratatooy
autor
27. říj 2016

@journals brecim nad tim ze se motam dokola v kruhu

journals
27. říj 2016

@ratatooy V čem by to prosím tě bylo lepší kdyby doma byla Itálie? Aby to děti viděly ještě víc? Aby zaživaly jaké to je, když na sebe rodiče křičí???
Srovnej si sakra priority, to co píšeš je hloupost. Pokud chceš odejít a jsi rozhodlá (a mě přijde že jsi) tak odejdi.
Ale budu hádat - nemáš na to peníze, že? Takže chtě/nechtě toho manžela prostě potřebuješ a na to je zase docela dobrý...? 🙄
Práci si už hledáš? Ono to totiž bude sakra nepohodlný, být maminkou samoživitelkou a velký stres... uvědomuješ si to? mě přijde, že si pořád myslíš, že samo se něco udělá, samo se to vyřeší a jak budeš s tím novým, starosti přestanou. Ale tak to není

shine2015
27. říj 2016

@ratatooy nebrec a zacni myslet....uprimne si myslim ze mas pomotanou hlavu zamilovanosti jinym muzem...
Jenze zamilovanost odpadne a co pak?? Prijdou i starosti a tim ze mate deti kazdy s nekym jinym se to o to vic zamota....vic problemu atd.
Ja byt tebou domluv se s manzelem at na tebe netlaci se sexem a neres s nim noveho muze....dej si rok dva na rozmyslenou. Nastup do prace a setri. A pak si za dva roky rekni zda ten muz za to stoji....

shine2015
27. říj 2016

@journals souhlas. Navic deti mi je lito....prave proto ze ted doma italii nemaji...a zakladatelka dle me chce zde ujisteni nebo mozna i ze vnitrne vi ze je neco spatne,tak uchlacholeni at jde za novym muzem

journals
27. říj 2016

@shine2015 jj, všimla jsem si, že v hodně diskuzích máme podobné názory a ani tady to není jiné...
No, jestli to myslí vážně, tak nastoupí třeba na večerní směny do Tesca - manžel může hlídat večer, ona z peněz něco ušetří a pak se může zase posunout někam dál. Ale nevím proč si pořád myslím, že to s tou prací zase tak žhavé nebude... jinak by jí už měla a dávno si nějakou rezervu dělala, když nad tím přemýšlí už půl roku... že?

kacca11
27. říj 2016

@journals ja tedy docela doufam, ze zakladatelka se samozivitelkou nestane. Spia predpokladam, ze deti zustanou u manzela, protoze ten snad takovy sobec neni. Myslim, ze zustat jen s takovouhle "maminkou" a nejakym novym pritelem neni zrovna idealni reseni.

journals
27. říj 2016

@kacca11 To určitě není ☹ Mě ale přijde, že si to pořád maluje jak Hurvínek válku. Odejde od manžela, tipuju že si představuje, že se hned přestěhuje k novému příteli a on se bude o ní i o děti starat. A tím bude po problémech. Což může být trošku naivní představa...

ratatooy
autor
27. říj 2016

@journals praci zatim ted mam,nejsme na tom spatne,ale hledam praci jinou muzu ovsem az od ledna, az pujde druhy dite do skolky.penize bych nejaky mela zatim

beisis
27. říj 2016

@ratatooy Tobě vezmou dítě v polovině školního roku do školky? Tak to jsi zázračná žena. Mě se to nepovedlo ani u jednoho, že by ho vzali po začátku školního roku

ratatooy
autor
27. říj 2016

@journals moje predstava je takova najit podnajem coz neni lehky nebo koupit byt na vesnici,do mesta zpet nechci.na novyho pritele netlacim,to je na nem jak si to vyresi,ale vim ze s priteljyni nezustane tam je teprve peklo a bude.chci si to vyzkouset sama treba zjistim ze sem udelala blbost ale ani nechci zit s pocit ze jsem to mels skusit @shine2015 neresit s manzelem novyho? to je jaksi nemozne.

journals
27. říj 2016

@ratatooy Nerozumím tomu "nejsme na tom špatně" - to jako teď, s manželem? Ale to není v této situaci směrodatné.
Nicméně, jestli máš práci, tak ok. Peníze se budou hodit a nájmy nejsou sranda, bohužel ☹

ratatooy
autor
27. říj 2016

@beisis jsme na vesnici a tady berou jskmile ma 3 roky a je jedno jestli v rijnu nebo bteznu

ratatooy
autor
27. říj 2016

@journals financne ze na tom nejsme spatne,penize bych pri odchodu az tak neresila coz zas plno kamaradek resi,ze by jim chlap nedal ani korunu a nic nemaji

shine2015
27. říj 2016

@ratatooy pokud pritel ma peklo s zenou ktera mu porodila deti,nedelala bych si iluze o tom,ze jednak vse je jeji vinna a ze on je chudak a pak i s tim ze je to tak perfektni muz.

@journals jj souhlasim...opet 😉 ono je dost zcesty myslet si ze se o me novy muz postara a o moje deti taky vubec kdyz ma deti svoje....
Neznam detaily ale muz co ma charakter se chova v prvni rade doma k zene ktera mu porodila deti tak aby peklo nenastalo....dost mozna peklo ma z duvodu milenek....

zarecna
27. říj 2016

Priatel ma priatelku? A uvedomujes si, ze teraz ste na tom dobre, ale ked odides, ostane len tvoj plat plus alimenty, ale ucty plus minus ako teraz????????? Fakt si to dobre zrataj, rataj aj s tym, ze po rozvode nemusite mat idylicke vztahy, ze ked budes chciet, aby boli deti u neho manzel nemusi skakat ako bude tebe vyhovovat?

Nechapem ako sa da s niekym zit 6 rokov, mat s nim dve deti a aspon trochu toho cloveka nemilovat.

ratatooy
autor
27. říj 2016

@shine2015 takovy iluze so nedelam,ji znam dyt u ni delam

beisis
27. říj 2016

@ratatooy Uvědomujete si, že rozbíjíte dvě rodiny, když to řeknu hodně hnusně kvůli sexu?

Strana