Odejít od manžela nebo zůstat? Co myslíte?

barcanovakova
16. led 2021

Zdravím všechny.. Potřebovala bych se trochu vypovídat a poslechnout si názor někoho nezaujatého.
S manželem jsme spolu 7 let a máme téměř dvouletého syna.
Nicméně už hodně dlouhou dobu vnímám, že to není ono, sama nevím, jestli s ním jsem jen ze zvyku nebo kvůli tomu, abych udržela rodinu pohromadě.. za těch 7 let jsem si s manželem užila hodně špatných věcí, přes jeho dlouhodobou nezaměstnanost, utíkání od problémů do hospody, kde byl schopný propít všechny peníze co jsme měli až po agresivitu vůči mě.. toto všechno jsem mu kdysi odpustila a pak jsem neplánovaně otěhotněla.. na potrat jsem jít nechtěla a tak jsem si řekla, že to spolu nějak zkusíme, těsně před porodem jsme se vzali.. on je od narození syna úplně jiný, starostlivý, pomáhá mi doma, nechodí po hospodách, člověk by si řekl ideální manžel.. jenže mám pocit, že spolu žijeme jako kamarádi nebo spolubydlící, nespíme spolu, z mé strany jsem k němu strašně chladná, myslím si, že jsem se prostě vnitřně nesmířila s tím, jaký byl v minulosti a mám to stále v sobě. Nedávno se mi ozval jeden bývalý spolužák, začali jsme si psát, párkrát jsme se sešli a já jsem zase jakoby dostala nový náboj do života.. nicméně stojím nohama pevně na zemi, protože tady nejde o mě ale hlavně o malého.
Já jen prostě nevím co dělat, jestli zůstat v manželství, jen abych udržela rodinu a doufat, že k manželovi začnu ještě někdy něco cítit a že se nějak sblížíme a nebo raději odejít, ačkoliv v tomto případě by mi manžela bylo líto.. Mě je 24, tudíž jsem ještě celkem mladá a nerada bych to mladí promarnila v nezdravém vztahu..

Hledat v diskuzích na koníku...

klokanka31
16. led 2021

@barcanovakova Já bych taky neodpustila... Ale zase jestli teď seká latinu...

barcanovakova
autor
16. led 2021

@klokanka31 teď je právě v pohodě.. ale já to mám furt v sobě a nedokážu to ocenit, nedokážu si ho vážit

baruneckam
16. led 2021

Pokud jste mu odpustila a je jak píšete starostlivý a snaží se, tak chcete tady veřejně od nás souhlas k nevěře, nebo jak? Buď jste ho měla opustit hned a ne si pořizovat dítě,kdyz už teda píšete, že jste mladá 🤷‍♀️

jakreb
16. led 2021

@barcanovakova Si mlada. Ak k nemu nic necítis tak je zbytočne sa trapit. A keby aj zostanes tak neskôr ta to "dobehne'. Ale to my za teba nemôžeme rozhodnut.

jakreb
16. led 2021

@barcanovakova Alebo si tiez poloz otázku co si cakala ze sa zmeni ze budete mať spoločné dieta? Ty si chladná, nechceš ho. On čo?

barcanovakova
autor
16. led 2021

@jakreb nečekala jsem právě změnu, nicméně dítě bylo neplánované, takže to tak nějak vyplynulo, že jsme spolu zůstali.. a on to má právě naopak

jakreb
16. led 2021

@barcanovakova Ked neplánujem dieťa tak ho nemám...Iste aj kondomy ci HAK môže zlyhat- tak percento pravdepodobnosti..
Co ma naopak?

zelenaesmolda
16. led 2021

@barcanovakova
A co zkusit terapii?

baruneckam
16. led 2021

Já bych řekla že paní pálí dobré bydlo. Spolužák na ni jistě čeká s otevřenou náručí a s radostí se postará i o malého. Pokud se partner stará a pomáhá, tak netuším co řeší. A že ho nemiluje, no tak hlavně že spolu máte dítě. Proboha, jak někdo v tomto století dokáže být tak nezodpovědný. Tohle opravdu nepochopím.

monaluza
16. led 2021

Podle vseho jste mu jeste porad "neodpustila dostatecne". Nez provedete nejakou kravinu, ktera to zborti docela, stalo by za to poradit se s odbornikem, at uz sama za sebe nebo spolecne s manzelem... Treba by vam pomohl to zpracovat a dodat vztahu novou jiskru a hloubku.

jakreb
16. led 2021

@baruneckam 24, s manželom 7rokov cize od 17... predpokladam prva laska... sa niekomu zapaľujú lytka..

jakreb
16. led 2021

@monaluza No keď si predstavím ze potrebujem novú iskru v 24? No nič moc teda.
Ja dufam, ze ak tak najskôr o dalsich 20rokov
😀😊😉

atisak
16. led 2021

@barcanovakova Pokud je teď v pohodě, zkusila bych udělat něco proto, abych mu i ja odpustila. Napadá mě nějaká psychoterapie. Nebo něco párového. Prostě na tom vztahu zase zapracovat. Po sedmi letech bývá krize. Ten vztah se zase nějak změní, je na vás jak. Snažila bych se jej zachránit.

izz76
17. led 2021

@barcanovakova Máte 2lete dítě a píšeš, že od narození dítěte partner seká latinu a chová se ideálně.. Mě tedy přijde docela nesolidní se s ním rozejít teď, když 2roky je vše v pořádku, měla jsi se s ním rozejít v době kdy byly problémy.. Ale chápu, jsi mladá, nevybourena a chceš si užít se spolužákem, těžko radit..

nazka
17. led 2021

@barcanovakova já bych zkusila nějakou terapii, nebo to zkusit oživit. Zjistit, proč jste se dali tehdy dohromady. je prima, že seká latinu. O vztah se musí pečovat, láska není samozřejmostí. Kolik je manželovi?

tinaprofi
17. led 2021
dura175
17. led 2021

@barcanovakova Jak už psaly holky výše, nejdřív bych se snažila zpracovat svoji minulost. Pokud se manžel snaží a je dobrý táta i partner, je škoda vztah zahazovat. Pozornost spolužáka je jistě příjemná, nejsi první ani poslední, co se nechává unést tím pocitem. Ale je třeba si uvědomit, že i sebevětší zamilovanost pomine pod nánosem každodenních povinností a stereotypu a hlavně stokrát omílané, že na vztahu se musí pracovat.

nazka
17. led 2021

@tinaprofi no právě že tady to ten smysl má..

rejalin
17. led 2021

No tak pokud ho narození syna změnilo a je "ideální" a zároveň ty si mu odpustila, tak si s ním můžeš sednout, narovinu mu říct jak to cítíš (nějak rozumně) a probrat s ním možnost, že byste třeba chodili na párovou terapii a zkusili vztah vystavět znovu.. ale jde hlavně o to, jestli ty máš ten zájem dát vztah do pořádku (po tom co ti dělal je pochopitelné, že bys i nechtěla). Nu a pokud ho nemáš, tak začni znovu sama. Nebo můžeš nejdřív zkusit sama odborníka a urovnat si v sobě, co chceš a pak až se rozhodnout. Tak jako tak, určitě bys měla nějak změnit stávající situaci. Pokud dítě vyrůstá v prostředí, kde rodiče nemaji dobrý vztah, také to není úplně top..

marketanova
18. únor 2021

Kupte si sexy prádlo a ještě to zkuste, zažehnout jiskru.