icon

Odmítač. Jak se s touto situací vyrovnat?

23. bře 2021

Ženy, ako sa vyrovnať zo situaciou, kedže dá doma nevieme s mužom dohodnúť od samého začiatku korony? Stále je nasrdený, že mu štát niečo nakazuje, stále iba nadáva, že ostatný sa tomu poddali ako ovce. Přitom mám doma jedno dieta na online vyuke a malé babo, takže pře mna to až taka zmena nieje. Ale on sám tomu nechce nijako prisposobit, nevydrží doma, stále sa tajno schadza buď u kámošov, alebo stále vymyšla, aby mohol ist k mame, niekolkokrat denně. Vobec ma nerespektuje, aj ked mu pěkne poviem, že si to teraz takto jednoducho nezelam, lebo on má v životě nepodporil, ked byli deturence choré..Nevidím nijaku ochotu.Uz niekolkokrat sme boli v karanténě. Neviem to prekusnut, že je taz taky sebec, ani na to zabudnut.

Strana
z2
bara88
24. bře 2021

dokonalý určitě ne ale sem s ním spokojená🙂

autor
24. bře 2021

@bara88 Gratulujem. Věd to je od začátku jasné, že nic ine mi nechceš povedať 😹

veruuu_kubesovic
24. bře 2021

A co teda chceš? Můj manžel má astma, dcera cukrovku pod zámkem je rozhodně nedržím...
A prece nemůžete mít oba na koronu stejný názor...to se neshodneme ani s mým manželem, on respektuje, že to tak "nehrotím", on je ten co kolem toho čte...když ho to baví...

autor
24. bře 2021

@veruuu_kubesovic Mne vadí, že ked má isty svetonazor, má na něho právo, stejne ale aj tak si nesie dosledky. Nie, že ked sa niečo stane, vyriesi druhý. Nik tu nerobi násilie, na hranicach okresu sa nestriela, vetsina dostane domluvu, ale stejne tu každý reve, ako prichadza o iluziu slobody. Mne to nerobi problém sa na chvíli troska ovládat...věd ode oba o tu mieru a frekventovanosť.

krtcice
24. bře 2021

Já to mám jako tvůj manžel, a kdyby se můj manžel choval ke mně jako ty ke svému, tak by jsme spolu asi dlouho nezůstali.

krtcice
24. bře 2021

Ale teda jak to čtu dál, tak máte asi milion problémů, ne to, že je tvými slovy odmítač 🤔 to si pak říkám, jak spolu můžete být?

autor
24. bře 2021

Gratulujem, boly byste schopné povedať ženě, ktora sa cítí ohrozena na životě násilim, že si za to može sama, lebo sa dost před mužom neponizila, má iny názor a dovolí si mu ho aj povedať.

bara88
24. bře 2021

Ty se cítíš ohrožena na životě ? čím?

autor
24. bře 2021

Pokial viem, tak som sa vyšie pýtala, ako zpracovať sklamanie z člověka, ktorý nechce najsť aspoň kompromis, ale tu by ho každá snad bežala aj utesovať. Je mi jasné, že aky bol predtym, bude aj teraz, dokial sám nebude někde lezať.

krtcice
24. bře 2021

Tak od něj odejdi když se cítíš tak hrozně ohrožená. Nevím co teda chceš slyšet. Ale manžel není tvůj majetek, nemůžeš ho doma uvázat.

autor
24. bře 2021

A my sme jeho rukojmí? Mna tento jednostranný pohlaď vlastne na internetovej diskuzii v tejto době neprekvapuje. Nik ho nedrží na vodítku, iba chcem, aby si konečne uvědomil, že má rodinu, vážne choru manželku, jedno náročné dieta, druhé malinké. Sám si nevie ani čaj spraviť...áno v práci je ale odborník. A rada na vsetko, tak sa rozid. Nechápem ani to, že sa tu niekto pýši, že on si jede svoje, aj ked rodina nesuhlasi, to kde sme?

bara88
24. bře 2021

Ale ani on není tvuj rukojmí.ale jak říkám u vás vypadá že to není problém jen teď korony.nebo dřív ste byla spokojená rodina?

krtcice
24. bře 2021

Prostě mu nemůžeš zakazovat nic, tohle je už jeho boj jestli bude s rodinou (jako s vámi), nebo s kamarády. Vy nejste jeho rukojmí, nebo on ti taky zakazuje s kým se vídat? A promiň ale že si neudělá čaj? Dospělý chlap? Tady fakt není problém to že se stýká s lidmi 😀

merope
24. bře 2021

Se vykašli na ten servis, co mu děláš a neřeš ... 🙂 Možná to nepomůže na koronu, ale aspoň nebudeš tak uštvaná. Pokud jsi vážně nemocná, staráš se o náročné a malinké dítě, nechápu, že se ještě takto staráš o chlapa. Pokud mu děláš 100% servis, je otázkou, zda a jak si tě vlastně váží. A tobě se taky uleví od povinností.

To, že chodí za mámou či kamarády, to je ale něco úplně jiného.

autor
24. bře 2021

Dakujem, že ste sa isli od empatie toztrhnúť. To za tie roky viem, že sa k sebe absolutně nehodíme, ale jeho nik nenútil ani do ženy, ani do rodiny...že vo styriciatke chytá druhu pubertu, to nic nezmění na tom, co sa děje vokol. Iba si robí zle. Jedna čásť rodiny si nás zaradila ako rizikové. Dakujem este raz, idem si radsej nové topanky kupit. Za svoje.

autor
24. bře 2021

Jeho rukojmí som už roky, lebo absolutně nemá záuem na tom, že som tiez človek...on si má aj vybral, lebo videl tento model u mojich rodicov, máma žije iba přesto, aby sa o otca starala a on jej roky iba vsetko vyčíta. Kedže sa chcem umyť, musím si brať děti si sebou, lebo pánko leží u počítača robí v programe prerábku domu, ale za desat rokov nepovesil ani háčik...iba sa ho me snaží vyvolat pocit viny, že on predsa robí niečo pře rodinu...Zarobí, ale na nás šetrí. Dlhé roky som sa od srdca nezasmiala, stále sa mi vysmieva, že som aka som, co ma zaujímá, vlastně sa ku mne správa troska ako k chlapovi. Vsetko sme už tolikrát riesili, vždy Bola zmena iba na chvílu. Vsetko, co urobim vstriecne, bere ako samozrejmost. Mne ani možno nevadí, že si chodí kade zase, ale že sa Vobec vřava.

bara88
24. bře 2021

A proč s takovým člověkem si? Proč máš s takovým člověkem dítě?

autor
24. bře 2021

Preco...já vlastně teraz s odstupom tolkych rokov ani neviem, lebo s tymto pokrivenym modelom z detstva som ani nemala šancu si vybrat ineho chlapa. To by som musela vědiet to, co viem až teraz. Komu mám ist nakricat, otcovi, mame, jeho rodicom, že ho takto rozmazlili a že to nechcu vidět? Samozřejme, že ked sme boli svobodný bol zlatý, lebo sa vsetko točilo kolem neho...To sú otázky, je to tu denne takmer. Kebyže je to také jednoduché.

bara88
24. bře 2021

a víš tedy že ty dáváš svým dětem do života taky takový model jako si měla ty?

autor
24. bře 2021

Ach jaj, niesom včerejšia, dávno mi došlo, že je to celé zle. Vidím to, ako to skončí, Moja mama s otcom nevie fungovať, radsej chodí stále do práce, aby s ním nemusela byť doma...já som sa z baráku pratala hned, ako som byla plnoletá, tak isto aj brat. Aj moj muž vidí, že je ako on, ale nevie si pomoct, pritom s ním takisto nevydrží. Chodili sme do poradne, k psychologom, boli sme aj na čas od seba. Vždy zmena na chvílu. Mám zariadene, kam odjist, ako si pomoct, vlastně ho to laka, že ho nepotrebujem, ale jeho reakci a je uražená, namísto, aby sa zbrchal.

llenka1
24. bře 2021

@bara88 no.... Myslim, z toho co pises, ze ten tvoj je proste egocentricky blb, vsetci su debili, len ja som ten najchytrejsi. Takych beha po svete dost,sami sebe su stredom vesmiru. Ak ale zijem v manzelstve, vsetko je o dohode o kompromise o respekte voci tomu druhemu. A nezije na samote, zije v spolocenstve, tak nejaky respekt voci okoliu. Nebude tak trosku aj alkoholik, ked spominas popijanie. Inak, davas detom rovnaky priklad aky dali rodicia tebe, zena mucenicka, ktora na sebe pre zachovanie kompletnej rodiny necha aj drevo rubat. Co chces pocut? Ze tvoj chlap je idiot? To asi bude. Ale za seba nikdy nepochopim... trcat vo vztahy s debilom.... Zivot je tak kratky a najdrahsia komodita je cas. Ked si taka nespokojna, tak to zmen.

levandule_k
24. bře 2021

Anonymko ty tady hledáš radu jak opravit tvého manžela, aby se choval společensky přijatelně. Nijak ho opravit nemůžeš, protože, člověk se může změnit, jenom pokud chce on sám. Máš volbu, přestaneš být obětí a převezmeš zodpovědnost za svůj život a štětí.

Dá se vystoupit z rodinného schématu, není nutné si opakovat rodinné vzorce, ale chce to trochu práce na sobě Jediný koho skutečně můžeš změnit jsi ty sama. 😉

veruuu_kubesovic
24. bře 2021

A že tak vylezes na ulici? Přeci není doprčic jen Covid, může tě srazit auto, onkologicky onemocnís....tohle co píšeš mi hraničí s tím, že chceš aby tě bezmezně poslouchal, ale on není tvůj majetek, má právo na názor...

autor
24. bře 2021

@veruuu_kubesovic Tak isto aj ja. Vyleziem, žijem s tým rizikom. Má právo a tak isto aj povinnosti. Ako každý, lebo si tu žijeme iba pre seba? Vy dva byste si tuším rozumeli.

autor
24. bře 2021

Pravda, takto žít nechcem a aj nebudem.

bara88
24. bře 2021

Přestaň se ohlížet na to co dělá a nedělá on a začni něco dělat ty, třeba ti pomůže se sejít a pokecat s kamarádkou neříkám že máš chodit na párty ale dát si sklenku vína s kámoškou přeci můžeš

treasurka
24. bře 2021

Hele, nikdo na světě tě neudělá spokojenou a šťastnou, kromě tebe. Polož si otázku, co potřebuješ, aby se stalo, aby ses cítila líp. Ale nesmí to být "potřebuji, aby on...", musíš se o to postarat sama, protože on to za tebe evidentně nedělal, nedělá a pokud budou věci při starém, tak dělat nebude. Tak si zapřemýšlej, co můžeš sama pro sebe udělat 🙂

esmeralda11
24. bře 2021

I u nas doma se k tomu chlap stavi daleko laxneji nez ja, to same o mych rodicu, to samy u tchyne s tchanem. Zena v paru to vzdy vidi zejmena po zdravotni strance, zatimco chlapi resi mnohem vic stranku ekonomickou. Asi se projevuje (pozor, ted prijde nekorektni projev nerovnosti mezi pohlavimi) to, jaky udel celkove v zivote jednotliva pohlavi odjakziva zastavaji - zatimco zena se obvykle stara o zdravotni a emocni blaho rodiny, muz se stara o ekonomicke zajmy rodiny...uz to u nas i u rodicu z obou stran vyvolalo nejednu hadku. Kazdy k tomu mame jiny postoj a zadna hadka zatim nepresvedcila toho druheho ten postoj zmenit.

sudylichozrout
24. bře 2021

@blondynka400 Presne, v tom vztahu je korona az to posledni.

sudylichozrout
24. bře 2021

Oumajfakingáž! 🤦 Zenska, prober se a nech ho dychat. Chovas se jak policajt, ne jako partnerka.

Strana
z2