Odřela jsem auto, mám výčitky

brikatka
7. bře 2015

včera jsem odřela na parkovišti auto při couváni...není to moc,spíše trocha...jenom zběžně jsem koukla...na druhém jsem nic neviděla..ale pořád mám výčitky...dokonce jsem to neřekla ani manželovi..je to asi pul roku co jsme řešili střet s druhým autem-řešilo se to přes pojištovny

no a ted mi je líto,že jsem to zatajila manželovi,řekla jsem že nic nevím...nejsem zvyklá lhát,mám stísněný pocit.výčitky.stydím se.
a pak to druhé auto..bylo to nějaké úplně staré a nic jsem neviděla-to naše mě moc nemrzí...ale co když jsem to špatně prohlídla a pak si tam majitel něco najde?

pak z toho můžou být problémy ještě větší než by byly hned.

prostě jsem to podělala

alen_ka
7. bře 2015

@brikatka to druhé auto vůbec neřeš, jestli jsi na něm nic neviděla, tak je to v pohodě
já jsem kdysi taky odřela jiné auto, byl tam jenom malý škrábanec, ale radši jsem na sebe nechala kontakt a nikdo se mi pak stejně neozval
sama mám staré auto s hodně oděrkama a nějaké drobné škrábance vůbec neřeším, ani většina lidí, co znám, se tím u starých aut nijak netrápí

xpila
7. bře 2015

@brikatka Jo, takhle jsem přišla párkrát ke svému autu a bylo odřené... Příteli někdo dokonce urazil zrcátko, ale naštěstí byl tak slušný, že za stěračem na sebe nechal kontakt.
Nicméně manželovi to řekni, vždyť o nic nejde, ne?

sisinka74
7. bře 2015

tak mne nekdo podrel auto a docela drsne. Musel do toho i naborit. Nenechal na sebe zadny kontakt, jen jeho cerveny lak na mem stribrnee ☹

victress
7. bře 2015

netrap se, jsou daleko horší věci, vlastně se nic nestalo, nikdo nezemřel, manželovi to normálně řekni, tohle se může stát každému i sebevětšímu machrovi a profíkovi...pro příště budeš opatrnější a je to...🙂

sisinka74
7. bře 2015

@brikatka ja si taky jednou dodrela auto, jak jsem projizdela branou. Nic jsem nerekla a nelituji toho. Pak by si myslel, ze za kazde skrabnti muzu ja. Mlceti zlato.
Pokud bych ale naborila do neciho auta a neco by tam bylo, tak to bych musela rict. Tys nic nevidela, tak to neres.

monniee
8. bře 2015

Jedna zkušenost..přítel jen asi 30 přes město a stejně mu to na ledu uklouzlo.Narazil jedné paní do blatniku a lehce skrabl.Protoze tu paní znal,cinkl na ni a řekl ji,ze ji to opraví (pracuje s autama).Jenomze paní byla natolik vychcana,ze zavolala svému kamarádovi automechanikovi,který ji udělal fakturu na 35 000.A jelikož byly nějaké problémy s pojistkou,musel místo par korun za opravu zaplatit těch 35000.I když je to asi hnusny,teď říká,ze kdyby něco,jede pryč...Pro dobrotu na žebrotu 🙂 Ale manželovi bych to řekla 🙂

lendulka212
8. bře 2015

Ahoj mě třeba pěkně štve, že mám na autě několik šliců z parkoviště u supermarketů a nikdy nikdo mi žádný vzkaz na autě nenechal. Díky těmto nenažrancům, co bych za to dala kdyby mi ty odřeniny někdo slušný chtěl opravit. Jo jo, za každý dobrý skutek, spravedlivý trest.
@monniee

sisinka74
8. bře 2015

@monniee otazka je, proc byly problemy s pojistkou. Kdyby bylo vse, ze strany pojisteneho ok, tak by to tezko platil sam.

sisinka74
8. bře 2015

@lendulka212 Mne by uplne stacilo, kdyby pojistovny zrusily bonusy a ti lidi, co mne zpusobi skodu se pak prihlasili.

lendulka212
8. bře 2015

Také nechápu, proč ty lidi odjíždějí od těch ťukanců. Vždyť si vymění číslo pojistky, nahlásí to provinilý na pojišťovně a to je vše, ne? Na první pohled mám jen škráneček malý, ale po prozkoumání mám proražený nárazník. Z rodičovské se tyto opravy super platí.

lendulka212
8. bře 2015

Jako debil makam, poprvé v životě jsem si pořídila slušné auto a během půl roka oťukané.

monniee
8. bře 2015

Chyba byla na straně toho,kdo pojistku dělal.Ale když přišlo na věc,sproste se z toho vymluvil.
Jinak ty tukance z parkovišť jsou horor :( těm lidem to není blby ani když v tom autě sedíte!!Proste lidi,který si v životě svoje auto nekoupili nebo si neváží věci..

kacca11
8. bře 2015

@monniee Promiň, ale já bych si taky své auto nenechala opravit jen tak někde ale jedině v autorizovaném servisu. Ono je sice vidět škrábanec, ale nakonec může být promáčklý celý díl a raději ho vyměnit než nechat začít auto reznout po neodborné opravě. O čidlech a dalších věcech třeba u nápravy a kole ani nemluvím. Paní se nedivím, že nechtěla opravu "jen tak".

A nerozumím, jaké tak můžou být problémy s pojistkou. Pokud je ze strany pojištěného vše ok, tak je to bez problémů. Pokud nebylo, tak holt vaše smůla.

A na druhou stranu se divíš, že si někdo svých věcí neváží. Paní si očividně vážila a zase je to u tebe špatně.

monniee
8. bře 2015

@kacca11 nebudu nikoho přesvědčovat o tom,kdo ma pravdu a kdo ne.kdyz jsme chtěli číslo na mechanika,abychom zjistily,proč jsou ty položky tak drahé,ani nám ho nechtěla dat.Urcite mu z toho taky něco kaplo ;) přítel s autama pracuje,opravil by ji to v servisu a opravdu tam byl jen skrabanec,žádné plechy.Hold si nechala opravit i to,co si pořídila sama jinde..

kacca11
8. bře 2015

@monniee Věc číslo jedna je si poškození vyfotit. Druhá věc je, že ta oprava může být klidně tak drahá sama o sobě.

Ze zkušenosti - do auta mojí mamky ťuklo zezadu auto. Na autě nebylo nic znát, ale přesto si to sepsali. Naštěstí, protože odešla všechna čidla a škoda byla přes 40 tis. a to šlo jen o fabii. Být to třeba mercedes, bylo by to klidně jednou tolik.

Pokud s cenou nesouhlasíte, tak se braňte, klidně právně. Každopádně nemáte žádné právo pohoršovat se nad tím, že si to nenechala spravit u vás.

monniee
8. bře 2015

Nad ničím se nepohorsuju,spis jde o ten princip ,ze se snažíte někomu pomoci a on vás místo toho ještě potopi 🙂

kacca11
8. bře 2015

@monniee Jak říkám, docela zvláštní pohled na celou situaci. Já totiž fakt nevím, co je špatného na tom dát nabourané auto do svého servisu. Ono by fakt někoho napadlo dát to do opravy k viníkovi nehody? To nemůžeš myslet vážně. To není o pomoci.

To, že jste to museli zaplatit je bohužel čistě váš problém, ne její. Kdyby byla vaše pojistka v pořádku, byla by celá ta věc v klidu.

japona
9. bře 2015

Stane se. Mně někdo orval a promackl přední dveře a taky kontakt nenechal. Pokud bych do někoho najela a nic by tam neměl, tak kontakt na sebe taky dávat nebudu. Manželovi bych to ale řekla, není důvod, proč ne. Vím, že by mi nijak nenadával, maximálně si ze mě pak dělal legraci, ať dávám pozor a ne jako minule🙂 Takže bych se spíš zamyslela, PROČ jste mu to nechtěla říct? Teď už bych to nechala být, nepřiznala bych se k tomu, protože bych nechtěla být za blbku - jeden den nevím, kdo auto naboural, a druhý den se přiznat? Ne ne, zatloukat a zatloukat (a vyžrat si to od vlastního svědomí🙂).

japona
9. bře 2015

Jj, parkoviště u supermarketů jsou peklo. Moje kamarádka už parkuje zásadně na "dvoumísto", protože těch odřenin na minulém autě nasbírala mraky. Nejlepší úlovek byl kosočtverec na dveřích, když se sousedovi zdálo, že mu nechala málo místa (měl tam úplně normálně, ale asi měl nějaký komplex, že měla mladá holka lepší auto). Takže nějaký pidiškrábanec můžete s klidem hodit za hlavu..

ratatooy
9. bře 2015

jeee dyt sou to jen plechy,to mu klině řekni a k druhyu autu když tam nikdo nebyl a neviděl tě tak jak by na tebe asi přišel?nebo že se mu zrovna přihodil nějaký škrábanec tam?

idiska
9. bře 2015

nic jste nepodělala...navíc ted už ani nezjístíte, komu jste to tukla...pokud to byl jen nějaký menší škrábanec, tak na to kašlete, nikdy nevíte, na koho narazíte a ještě se na vás zahojí...vím, že to zní blbě, ale to je realita 😒 ...samozřejmě by to ale chtělo dávat větší pozor, že 😉

madrilena
9. bře 2015

@lendulka212 ty nemáš havarijní? Můžeš si i sjednat minimální spoluúčast, ne?

lendulka212
20. bře 2015

@madrilena jednou jsem se na havarijní ptala a je strašně drahé

madrilena
20. bře 2015

@lendulka212 to je divné, já si normálně platím havarijní a nepřipadá mi to jako něco nezládnutelného

lendulka212
20. bře 2015

@madrilena a na kolik ti vyjde? Já platim 3500 povinný a havarijka vyšla na 5tis, tak dávat skoro desítku jen na pojistkách se mi zdá dost. a auta mám dvě

madrilena
20. bře 2015

cca 10000; mám jedno auto; když ho někdo ukradne, bez havarijka nedostaneš nic, když někdo ujede od nehody a nestihneš si poznamenat značku, nedostaneš nic a ony jsou to pak pálky; asi bych to platila minimálně u jednoho auta

lendulka212
20. bře 2015

U nového auta asi je to dobrá věc, ale neznám nikoho kdo by si, na né nové auto havarijku dělal.
@madrilena

madrilena
20. bře 2015

@lendulka212 myslím si, že je to dobrá věc, pokud auto potřebuješ k životu - to se určitě vyplatí i na starším autě

kacca11
21. bře 2015

@lendulka212 ja mam havarijko na ojetem aute. Kdybych o auto prisla, tak jsem v haji, takze si radsi priplatim na pojistce. Nechapu, ze nekdo nema (krom treba aut ve fakt dezolatnim stavu samozrejme, ale tam zas nechapu, ze s tim nekdo jezdi)

leg
23. bře 2015

@lendulka212 tak my jsme si havarijko na ojeté auto udělali a teď jsem šťastná!!! Před vánocema jsem při couvání nabourala cizí auto a i když to bylo v malé rychlosti a ťukanec, tak to vzali plechy a škoda nakonec na mém autě 50 tis a na druhém 70 tis, takže kdybysme to havarijko neměli, tak mám "super vánoce" za 120 tis.