On nebo on? Co mám dělat?

adelka163
2. led 2020

Ahoj lidičky, tenhle problém se vůbec netýká těhotenství ani miminka, ale partnerských vztahů, nevím ale už co mám dělat - jsem zoufalá. Byla jsem s přítelem skoro 5 let. Vztah byl dost stereotypní, často jsme se hádali (teď už zpětně vidím, že hlavně mou chybou) a nedávno se objevil někdo další, se kterým jsem svého přítele podvedla. Rozešla jsem se s ním, ale poslední dobou se mi vrací stavy, kdy se říkám, že ten vztah vlastně nebyl tak špatnej. Já vím, mozek si vytáhne jen ty hezký věci. Přitom s novým přítelem to je taky super. Je hodný, pozorný, je mi s ním moc fajn a je mezi námi chemie, kterou jsem nikdy nezažila. S bývalým se normálně vídám, jsem schopná s ním hodiny mluvit o tom, jak se citím a jak se cítí on a je mi moc líto, že jsem mu takhle ublížila, protože si to nezasloužil. Nevím, ale jestli spolu nevycházíme takhle dobře proto, že už spolu právě nejsme. Je mi ho líto, vím, že mě pořád miluje a že se trápí. A já vůbec nevím, co mám dělat. Moc mě bolí třeba představa, že si najde jinou holku. Pořád si řikám, že kdybychom se k sobě třeba vrátili, tak že se to změní, že nám bude fajn. Jenom už mezi námi není chemie. Ale to je po 5 letech vztahu asi normální.. Jsem zoufalá, vůbec nevím, co dělat, pořád nad tím přemýšlím..

zuzkasim
2. led 2020

Rozchod po 5 letech není nikdy jednoduchý, k sobě asi nepatříte, jinak byste se těch 5 let nehádali (jedno čí vinou), takže toto bych se pokusila opravdu hodit za hlavu a vzít jako krásnou, ale uzavřenou kapitolu. Spíš přemýšlím nad tvým novým vztahem, jestli je určitě o.k., protože jsi do něj rozhodně hopsla nepřipravená, s neuzavřeným předchozím vztahem a jsi schopná se hodiny bavit s bývalým o citech. Nevím, já měla předchozí vztahy v sobě vždy uzavřené, jinak by mi to v novém moc nešlo, nebylo by to naplno.

ah1234
2. led 2020

Trpis typickym problemom, ze chces byt obdivovana a milovana co najviac chlapmi. Vies, ze ta miluje a tak ti je zatazko si predstavit, zeby mal milovat inu, zaroven ale ty mas fajn vztah, takze z neho nemas dovod ist, ale zase mas stale "dvere otvorene" takto. Nemyslim to zle, tiez mam taky komplex..
Moja rada je prestat tyrat a trestat svojho byvaleho, minimalne na cas s nim ukoncit styky, ked si chudak moze vylizat rany a pohnut sa dalej so zivotom. Takto psychicky tyranizujes jeho a ak ta sucasny partner miluje, tak casom tym zacnes tyranizovat aj jeho

amazonkajanik
2. led 2020

@adelka163 asi by to chtělo dospět! Tohle je dilema nevyzrálé dívky. Neřeknu kdyby jste měli za sebou 10 let vztahu, děti, a prostě už tam nebyl soulad a spíš jste se trápili,tak pak člověk přemýšlí, zda bylo správně vztah ukončit. Ale jako chlapovi zahnout, protože jsem štěkna, dát to dohromady hned s milencem a pak přemýšlet nad tím, jak moc jsem bývalému ublížila a že ho miluji . Jako sorry, ale tohle sis měla prebrat v hlavě, než si skončila s tím druhým

re_barbora
2. led 2020

@adelka163 rozhodne by se to nezmenilo.. to je normalni co citis, ale nevracej se a prerus veskery kontakt s byvalym. Chvili by to mozna klapalo, ale casem to stejne vzdycky zajede do starych koleji a budou vam na sobe vadit stejny veci jako predtim..

adelka163
autor
2. led 2020

@re_barbora já si taky říkám. Ale víš jak, člověk hrozně pochybuje, jestli udělal správně, jestli toho nebude jednou litovat. A říká si, co když se to teď fakt změní a já tomu nedám šanci..o to víc mě to mate, když teď spolu suprově vycházíme. Ale říkám si, že to je vážně nejspíš tím, že spolu nejsme. Někdo prostě vychází s někým líp kamarád než jako přítel...

klea81
2. led 2020

Po 5 letech už není chemie? To říkal, kdo? U nás to jiskří už 23 let 😁

urtica
2. led 2020

@adelka163 A bývalý bere Váš vztah v současnosti jak...? |Taky jako přátelství? Nebo od toho čeká něco víc? K tomu "Moc mě bolí třeba představa, že si najde jinou holku." - to je docela častý pocit, který o hloubce vztahu nic nevypovídá - spíš o určité osobní pýše a ješitnosti (to nemyslím ve zlém - já taky cítila jisté dotčení, když si můj první partner, kterého jsme opustila já, po letech! našel přítelkyni..).

mandala
2. led 2020

A nejsou to jen výčitky svědomí ? Já jsem to vždy těžce nesla, když jsem se rozešla s partnerem, že je kvůli mne nešťastný...

kulisek_28
11. únor 2020

Nikdy nevstupuj dvakrát do stejné řeky, vždycky si řekneš, že se změní, že už vám bude dobře. Možná ze začátku, ale pak se dostanete do toho stejného stereotypu.

orisek56
12. únor 2020

Tvemu byvalemu preji, aby co nejdrive nasel novou lasku a byl stastny. Zaslouzi si to. Nezlob se na me, ale ty ses s nim rozesla a cekas, ze on kvuli tobe bude cly zivot sam? Jsi trochu sobecka a sebestredna. Svet se netoci jen kolem tebe, kdyz ji najde, tak ji najde. Ostatne ty uz mas novy vztah a mela by ses plne soustredit na neho, nebo z noveho partnera delas v duchu vola.