icon

Osamělost na mateřské: Jak najít ztracenou část sebe?

2. led 2025

Zdravim holky, prozivam narocne obdobi.
Zazila jste nektera pocit ze vam chybi stare ja? Nez jste meli dite? Ja svyho syna miluju a jsem za nej rada, ale obcas mam chvilky kdy mi chybi ty stary casy, kdy sem si mohla kdykoliv kamkoliv odejit, neresit nic. Uzivala jsem si kazdy den, s kamaradkami jsme meli vzdy nejaky plan, byla jsem vesela, spontanni, mela sem rada zivot. Dite jsem si prala, ale pritel hodne zarlil a v podstate behem tehotenstvi jsem prisla o vsechny kamaradky, protoze se mu u kazde neco nelibilo. Ja byla rozhodla to vse pustit, party, vylety s holkama…byla jsem pripravena kvuli miminku byt mama na 100%. Takze po narozeni mi v mym zivote zustal pritel a rodina. Opravdu zadny kamarad ani kamaradka. Nevadilo mi to, mela jsem jiny smysl zivota. Ale pritel je v praci kazdy den, a ja sem opravdu celou dobu jen s malym, ted mu bude 7 mesicu za dva dny. Kdyz jdu ven musim jen sama, protoze mi pritel vola kde jsme a tak. Prijdu si hrozne izolovana, jediny s kym mluvim je pritel. Hrozne zarli, vadi mu i ze se na me nekdo podiva, nebo zacne sledovat na instagramu. Nemuzu ani pozdravit kamarada treba protoze zacne silet. A tim jak jsem furt jen doma na materske s malym vim ze mi zacina hrabat, jsem proste casto nastvana, podrazdena, kvuli blbosti, pak se hadame, a to je skoro kazdy den. Casto brecim a chybi mi stary zivot ale zaroven na sebe nadavam jak mi muze chybet protoze bych nemela meho syna, ten je moje vsechno. Ale pritel se mi posledni dobou protivi, a to nechci ale nemuzu si pomoc. Nevim co delat. Mozna je to vekem protoze mi je 23, pritelovi bude za mesic 36, a v lete by si me chtel vzit. Jsem v zacarovanem kruhu a nemam se komu sverit takze musim jak zoufalka sem.

Strana
z2
llluckaaa
2. led 2025

Hele, mne to dost připomíná někoho z mé minulosti, nechci se k tomu uz vracet a psát detaily, ale má zkušenost radi Zdrhej, dokud mas silu, tohle bude jen horší. A připrav se na to, ze to neponese dobre, bude ze sebe dělat chudáka, vinu házet na tebe, citově vydírat… Ten muj i pak i vyhrozoval, ze me zabije.

amazienka
2. led 2025

Taky bych se připravila, že to vezme přes dítě, že jsi neschopná matka, že ti ho sebere a pod. Odchod nebudeš mít zadara..

cassidyc
2. led 2025

Hele to je jasné, že ho máš ráda, ono to nikdy není jen špatné, jsou i světlé momenty, ale to neznamená, že to není žárlivec od kterého je lepší být pryč. Oni se kolikrát náramně snaží, aby tě na něco utáhli. Jinak by s nimi nezůstal snad nikdo.

opifka
2. led 2025

Taky jsem měla chlapa, co mě postupně ode všech odstřihl. Dokonce to sám podporoval tím, že mě pomlouval a lidi ode mě dali ruce pryč. Nakonec mi zůstaly jen děti, on byl celý týden pryč v práci a domů se vracel jen na víkendy. No a dneska je bůh ví kde, kopla jsem ho do řiti, ačkoliv si pořád arogantně myslel, že bez něj nemohu žít.

levandule_k
2. led 2025

Pamatuji jak jsem četla jeden sloupek v novinách, který psala novinářka podobná tvému věku, které měla partnera, který ji týral. Věta, která mi utkvěla v paměti, a tak jsem konečně udělala jedno dospělé rozhodnutí, zavolala rodičům a nechala si pomoct.

Jak píšou holky přede mnou, problémem u tebe není mateřství, ale partner. Dítě tě omezí, ale jsou ženy, co cestují s dětmi, chodí cvičit, stýkají se kamarádkami. Sice to není jako dřív, nepropaří noc, ale nějaký sociální kontakt mají.

Najdi si psychologa, terapeuta, který ti pomůže z toho toxického vztahu odejít. Jo jde to, nejsi první ani poslední, co tohle zažila. Začíná to jako psychické deptání, děláš věci blbě, sociální izolace, přidá se finanční závislost, pak přijde fyzické a sexuální násilí.

Hlavně ho "chudáčka" nelituj, že mu ex zahly, to je jeho problém, ne tvůj. Si to měl vyřešit na terapii a ne fakt se to neřeší tím, že chorobně žárlíš na partnerku a totálně ji izoluješ, aby náhodou někoho nepotkala. Jeho zkušenosti, byť jsou pro něho zraňující, nejsou povolením ani omluvou, aby tě zavřel do klece (obrazně řečeno). Ve vztahu musí být důvěra a volnost, jinak je to peklo a dusíš se tam.

autor
2. led 2025

@levandule_k hezky napsane, popravde sem uvazovala nekam zacit chodit protoze mi prijde ze pomalu silim z toho vseho, zit v krabici izolovana od lidi,tohle jsem fakt predtim nemela a je to sileny, v covidu jsem byla zavrena sama 5 dní tenkrat a koukala jsem z okna a pomalu brecela ze tu sama dalsi dny už nedam bez kontaktu...no ted je to dyl jak 5 dnů🙂)

levandule_k
2. led 2025

Choď někam, někteří psychologové pracují i on-line.

Hedepy.cz - dá se tam najít terapeut, on-line terapie se dá najít i na nepanikar.eu, nebo si někoho vygoogli sama v okolí, zeptej se praktické lékařky atp.

Znám ženu, co se na odchod od partnera připravovala s psycholožkou a podařilo se jí odejít s 2 dětmi, to jí ex nedával peníze.

autor
2. led 2025

Tak jsem to udelala. Je konec…vsichni jste mi ukazali jak dulezity kontakt a pomoc od lidi je, i vy co vás neznam jste mi dali vic sebevedmi nez on za cely vztah…odvahu, a silu udelat neco pro sebe, pro my dite, aby nemel vzor.. konfrontovala sem ho po prichodu z prace, sedla jsem si udelala sem mu veceri, a rekla mu narovinu že takhle zit nechci, ze chci trosku volnosti, ze on chodí taky s kamarady obcas na pivo a já mu nezakazuju ani ho nestolkuju, nezarlim na zensky co s nim delaji v praci a ze chci taky trosku prostor ze sem prostě izolovana tím zpusobem ze krom jeho nikoho neznam, ze bych chtela chodit ven s kamoskami a staci mi jen prochazka s kocarkem ale prostě si popovidat i s holkou ne jen s nim, ze mi je proste spatne z toho vseho, starani se o maleho, vařit, uklizet a tohle kazdy den, stereotyp, rekla jsem mu i to že bych byla rada kdyby se venoval synovi vic, chodil s ním aspon jednou v tydnu ven a k nam mohla kamoska na kafe a muzu s ní probrat třeba pocity co mam
no bylo toho dost co sem mela na srdci a díky vám sem dokazala to ze sebe dostat.. ted to napisu ve zkratce ale nastval se, hodne… Nadaval mi že nejsem máma, že můj syn je chudak ze ma za mamu stetku…ze urcite chci jineho…ze mě nesnáší, ze jsem jako ostatni.. horsi nez měl.. a že mám odejit se kur*it a maleho tu nechat.. tak sem rekla ze on ho ani neprebali že je neschopny a ze mama sem já a ne on.. a on na mě sahl, zatahl k lince a videla sem že mi chtěl snad dat facku ale já se vyvlekla, šla se zabalit a volala sem tátovi.. mela sem ho nahlas..hrozne sem brečela ale přijel pro mě a sem u rodičů…dekuju všem za podporu snad se uzdravím brzy

pavca1982
2. led 2025

🍀🍀🍀Přeji hodně sil a pevné nervy.

korin
2. led 2025

Udělala jsi to nejlepší, co jsi mohla udělat. Drž se!

llluckaaa
2. led 2025

Uff, ses skvělá! Jeho reakce mě vůbec nepřekvapuje. Už se s nim nesetkávej bez přítomnosti někoho dalšího a pokud tě bude stalkovat, ukládej zpravy, telefon dej nahlas, ať máš svědky, atd. Moc držím palce, ať se daří, dej nam případně vědět, jak se to vyvíjí dál. Hlavne se nenech ukecat mazáním medu kolem huby, to tihle týpci umí. Vzpomeň si, jak hnusny na tebe byl a nelituj ho.

cassidyc
2. led 2025

Jak už tu zaznělo, je dost pravděpodobné, že přijde další den s kyticí a pohádkou, jak všechno bude jinak, že tě miluje a že se změní. Nevěř tomu. Jsou to jen slova, co nic nestojí. Zajelo by to zpět do starých kolejí. Jsi skvělá. ❤️ Hodně štěstí tobě i malému, ať je líp.

cherie24
2. led 2025

Gratuluji. ❤️ Chtěla jsi od něho úplně normální a běžný život a on se ukázal v celé své kráse. Přeji, ať už je jen lépe a začneš si užívat mateřského života. Kontaktuj své původní kamarádky, omluv se jim a vysvětli, co se stalo. Co ti doma dělal a jistě se ti podaří navázat na svůj původní život. 🍀Hlavně už ne s ním!

kristyn86
3. led 2025

Teda,jsi dobra! Necekala jsem takovou rychlou reakci. Udelala jsi moc dobre,zachranila si nejen sebe,ale i syna. Ted to jen psychicky zvladnout a neustoupit jeho natlaku. Bude se te snazit manipulovat,ziskat znovu. Rikat jak vas miluje,jak se zmeni (nezmeni),bude te vydirat skrz maleho,at se vratis kvuli nemu,at nerozbijis rodinu,at mu neberes tatu...Moc Ti fandim a drzim palce,abys tohle zvladla ustat,abys mohla byt zase sama sebou. Omluvila bych se kamoskam,sverila se jim a uvidis,jak lehke Ti ted bude byti...Preji hodne stesti a budu rada,kdyz das jeste o sobe vedet.

autor
3. led 2025

@cherie24 dekuju moc

autor
3. led 2025

@kristyn86 dekuju moc zatim mi psal jen zpravy skoro celou noc jaka sem svine ze sem mu vzala dite a ze to jeste bude mít dohru tak cekam kdy se obrati ale nesmim ustoupit uz sem odesla tak to chci už takhle nechat můj tata si o nem udelal taky obrazek a rekl at se k nemu nevracim protoze bych ho zklamala a hlavne i sebe

autor
3. led 2025

@cassidyc kytku bych mu hodila po hlave pocitam s pohádkami takze budu připravena dekuju

autor
3. led 2025

@llluckaaa dekuju jsem u rodicu takze kdyby prisel nebudu tu sama zprávy co mi psal uložené mam a ze nsjou hezky

levandule_k
3. led 2025

Tady by to chtělo, aby napsal někdo, kdo má víc zkušeností, ale podle mě bys měla zajít na OSPOD a zažádat o svěření dítěte do výhradní péče.

Také bych začala vyřizovat změnu trvalého bydliště, ale nevím, jestli to jde jen tak změnit dítěti bydliště.

Zvážila bych návštěvu právníka.

U sms si dělej kopie displeje a někde si to zálohuj, případné hovory si s sním nahrávej a zálohuj na jiné médium, ať máš důkazy.

levandule_k
3. led 2025

Do dvou let roku dítěte máš nárok na alimenty i na sebe.

kristyn86
3. led 2025

Ano,v pondeli je uredni den,doporucuji zajit na OSPOD a optat se vse podstatne. Svereni ditete do pece vyzivne atd...

zmrzlinka
4. led 2025

Držím palce 💜

seximamina
4. led 2025

Pritel je manipulator. Zapomen na snatek a ukonci to co nejdriv, nez bude pozde.

veruuu_kubesovic
4. led 2025

🙏 Jen si ho proboha neber 🙏
Já jsem byla na rodicaku 8let, nasledne i 2roky navíc coby osoba pečující, milovala jsem to období, kdy jsem se nemusela za ničím honit...
A překvapivě byť s kočárkem, nebo s chodící prckem jsem o žádné přátele nepřišla, ani "starý zivot" nezmizel, jen proste se muselo a musí domlouvat hlídání našich děti...ale to, co popisuješ je normální =chorobna žárlivost=🤦‍♀️ ptz můj muž, mě nikdy nikde "nenahanel" kde jsem🤷‍♀️??? Prostě když přijel domů z prace a já tam nebyla, tak logicky jsem asi někde s ditetem/později s dětmi...

Strana
z2