Otrávená životem. Jak chytit druhý dech?
Ahojte.Mám takový problém.Začínám mít depky z toho, jak žiju.V manželství to neklape.V listopadu jsme měli třikrát velkou hádku, při které mi manžel vyhrožoval rozvodem.Teď jsme relativně v klidu, ale děsím se svátků a toho, že spolu budeme doma.Protože teď se vrací pozdě z práce a jsme spolu minimálně.Navíc mám strach, že jsem ho přestala milovat.Jsem i vyčerpaná z dětí 5 a 2 roky.Jsou to celkem divoši, navíc nespavci a jsem na ně sama.Babičky pomůžou úplně minimálně.Bydlíme na baráku, takže do toho ještě spousta práce.Začínám se v tom pomalu utápět a přemýšĺm,jak by se žilo jinde a s někým jiným.Nechci to udělat, hlavně kvůli dětem.Ty jsou tady spokojené.Nevíte jak z toho ven a trochu ten život vylepšit?
Omlouvam se,ten konec mi nejak utekl.Melo tam byt,ze kdyz uz spolu mame nejake zavazky,tak se z toho tezko utika.A hlavne kvuli detem musim zvazit variantu,jestli neni lepsi tomu jeste dat sanci a pokusit se to urovnat a vylepsit
Odpočinek, děti nechat manželovi a sama zmizet aspoň na víkend, třeba do lázní. Udělat si rituál a jeden večer v týdnu mít pro sebe. Stejně tak manžel, at na jeden večer jde třeba na pivo. Odpocinete si a budete se moci nadechnout. Jinde tráva zelenější není, děti jsou zápřah.
@bezradnazoufalka Ono spíš ten stres v člověku povzbudí ty špatný vlastnosti.
To, že ti zakazuje někam chodit, popřípadě ti to tak znechutí, že sama nechceš, není nic než manipulace. Neměl by se na tobě dopouštět těchhle věcí jen proto, že ty nemáš možnost úniku a on je frustrovanej.
Promluv si s ním. V klidu. Řekni mu, že jsi nešťastná. Řekni mu, co ti vadí. Nenech se strhnout k hádce nebo slzám. Pak začni měnit věci, co ti vadí. Najdi si čas pro sebe, jeho postav před hotovou věc, že si bereš auto. Pokud ho on potřebuje k cestě do práce, tak ho tam prostě dovez a pak ho vyzvedni, ať máš auto k dispozici přes den - aspoň občas.
Hlavně se sama vymaň z tý svý klece.
Pokud to nedojde jemu, stejně to nezachráníš. On si musí uvědomit, co se děje.
čauko 🙂 píšeš, že nejhorší je, že posledně sám přiznal, že se v tom plácá. Podle mě je to velmi dobře, že si aspoň trochu uvědomuje, že je nějaký problém. Popis situace mi přišel šílený, teď jsi ho zase vychválila, tak snad je tam ještě nějaká naděje.
Přikláním se k tomu, abyste si udělali nějaký plán.. ty jeden večer ty havajské tance 🙂 on zas čas pro sebe. Pak společné aktivity i s dětmi. Nastavte nějajá pravidla. Vzájemně si vyříkejte, co vám vadí a jak to zlepšit. Prober s ním jeho nálady, ala jednou je málo, 3 krát moc, teplé dobré levné jídlo atd.. Věřím, že jsi to zkoušela, ale nenech se odbýt. Rozvodem podle mě též vyhrožuje jen demostrativně, a kdybys na něj přistoupila, tak se z toho pototok...
Asi bych zkusila nějaké citové vydírání, ve smyslu jestli mě miluješ, záleží ti na rodině atd.. tak se mnou do té poradny půjdeš.. Případně pohroz ty, že poradna nebo rozvod.
Zcela jistě potřebuješ čas pro sebe a zasloužíš si ho! Domluvte se na nějakém kurzu, sport nebo třeba jazykovka.. nová výzva a noví lidé tě nakopnou do života. Naplánujte si nějakou dovolenou, ať se máte na co těšit.. Nebo výlety, stačí vlakem do sousední dědiny 🙂 Záleží, jak moc je manžel přístupný změně a do jaké míry si uvědomuje, je schopný přiznat, že je něco v nepořádku. Při nejmenším, že ty jsi nešťastná. Pokud je zabedněný, tak nemá nic cenu..

Tak samozrejme jsem ocekavala i negativni komentare.To je jasny,ze nebudeme mit vsechny stejny nazor.A beru to na vedomi.Rozhodne se nezlobim.Ale abych jeste jednou objasnila moji situaci.Muj manzel dokaze byt velmi hodny,milujici,ochotny a uzasny chlap.Ale posledni dobou tohle chovani je pouze za urcitych podminek a ty zacinaji byt cim dal narocnejsi pro zivot.Teda aspon pro ten muj.Driv takovy nebyval,byl fakt uzasny,ke svoji matce se chova pekne,myslim,ze zapomneli prestrihnout pupecni snuru.Ale chlapi se v prubehu let meni,kdyz prijde spolecne bydleni,prvni dite,narocna prace,finance atd.Nekteri to asi poberou lepe,nekteri hur.Nemyslim si,ze jsem si vybrala spatne na zacatku,jen se bohuzel zacina menit k nepoznani.A nebyl to prvni chlap,se kterym jsem skocila do vztahu.pred nim jsem mela psychouse,ktery mel neskutecne vybuchy vzteku a jednou nas malem zabil v aute.Samozrejme jsem z toho rychle vycouvala.Ale jak rikam,ten muj se zacal menit az v prubehu let a jelikoz uz spolu mame nej