icon

Ozval se ex partner, biologický otec. Mám se bát?

evcak88
21. kvě 2020

Dobrý večer, jsem vdaná. Rozvadela jsem se, našla jsem si ex s ním počala dítě, ale začal mne tyrat, bit, nicil mi majetek, byl hruby ke mně i k mým dětem s mým manželem, odešla jsem od něj, manžel mi podal pomocnou ruku, a vše se mezi námi tak nějak dalo do pořádku dokonce lépe než před mim odchodem. Narodil se nám syn, manžel je v rl jako otec, vybral jméno, výchovavame ho spolu nerozvedly jsme se. Synovi jsou už 3 roky. A ex si teď podal žádost k soudu o popření otcovství a testy dna a úpravu styku s mým synem.. Mám se bát nebo můžu být v klidu. O syna se občas zajímal, ale jen SMS zprávami, viděl ho cca 5x za ty 3 roky a vždy to zkoncilo mým napadením a zmlacenim tak že jsem mnela i límec nebo zlomenou ruku nebo poškozené vozidlo. Vždy nás někde potkal. XX podané trestné oznámení vždy jen přestupek. Synovi nedal nic k narozeninám, ani k svátku či k vánocům, vybavicku co mi před narozením syna dal si po narození nechal vrátit. Když se dozvěděl že jsem porodila koupil hygienu a pod v ceně 1000kc i to si nechal zaplatit. Alimenty neplatí, nechtěla jsem aby platil. Má nějakou šanci že budu muset syna dávat jemu.

Strana
z2
evcak88
autor
8. čer 2020

@tasimia sama tomu nějak nerozumím. Ale tak to podal k soudu, a soud nás predvolal na projednání, na den 9.7. V 10:30 je jednání o popření otcovství a testy DNA a v 10:45 je jednání o úpravě styku ex a mého syna

tasimia
8. čer 2020

@evcak88 no tak hlavně ať to dopadne dobře. Vůbec to nějak nechápu, že se najednou zajímá.

bombat
8. čer 2020

@evcak88 Právo je určitě na vaši straně, ale stejně bych na vašem místě uvažovala o tom si najít právníka, advokáta. Uvažujete o tom také? Nemáte někoho ve svém okolí?

evcak88
autor
8. čer 2020

@tasimia já docela jo, závidí, že jsem zase šťastná, že i děti jsou šťastní, že nám rodina opět funguje. Kdyby mu tak šíleně šlo o dítě, zajímal by se už dříve, ne až teď, a hlavně nikdy když volá, nebo píše SMS se na dite nezepta, pouze nadává, a vyhrožuje. A jak to k tomu soudu napsal jako o věci než o synovi. Zkrátka a jednoduše pouze msta nic jiného na tom není.

evcak88
autor
8. čer 2020

@bombat bouzel neznám nikoho kdo se tímto z okolí zabývá, a teď v této době sitotak Trochu ani nemuzem dovolit, kvůli covid - 19 jsem zůstala 2,5 měsíce doma bez práce, a teď nadelavam směny abych se dostala z toho nejhoršího ven. Manžel hradí sám nájem a energie a muj rodicak pokryje sotva jídlo. Takže na právníka teď peníze nejsou

bombat
9. čer 2020

@evcak88 Občas mají své smluvní právníky některé organizace zabývající se např. pomocí rodinám. Nechceš zkusit zavolat třeba do Poradny pro rodinu v Pardubicích? Oni to asi přímo nedělají, ale třeba na ti někoho poradili (nějakou jinou organizací. Nebo neziskovka Amaltheia. Zavolat tam, třeba by ti něco (někoho) poradili.
Mám strach, abyste jim u toho soudu něco neodkejvali, neskočili jim na nějakou právní kličku. Třeba bys vůbec u soudu neměla mluvit o tom někdejším druhovi jako o "biologickém otci".
On právníka má? Asi jo, co?

evcak88
autor
11. čer 2020

@bombat on právníka nemá určitě. A zítra zkusím zavolat do bezplatné právní poradny tady v pce je to někde na 17.listopadu. Já na stoprocent nebudu souhlasit s testi dna, manžel otcovství nepopíra. Syn je můj a manzela na tom si budeme trvat.

bombat
11. čer 2020

@evcak88 To ráda slyším. Držím palce. Zas se ozvi, jak se to vyvíjí, budu ráda.

evcak88
autor
11. čer 2020

@bombat určitě dám vědět. Zatím je už klid, nepíše mi ani nevola. Slehla se po něm zem. Tak uvidíme

evcak88
autor
9. črc 2020

@evcak88 soud jsme vyhrály, jeho návrh byl zamítnut. Jen se nevzdal práva na odvolání avykrikoval tam že to pozene dal.

evcak88
autor
9. črc 2020

Vyhrály jsme soud.

j.a.n.i
9. črc 2020

@evcak88 Vidíš, jsme ti to říkaly 😉 ale chápu, žes měla obavy, kdo by neměl.

evcak88
autor
9. črc 2020

@j.a.n.i noo. Obavy jsme měly. Teď čekat zda se odvolá a na krajském soudu jaký bude verdikt soudce. Měl tam namytky k sociální pracovníci.

evcak88
autor
9. črc 2020

@bombat vyhrály jsme

Strana
z2