Ozval se ex partner, biologický otec. Mám se bát?
Dobrý večer, jsem vdaná. Rozvadela jsem se, našla jsem si ex s ním počala dítě, ale začal mne tyrat, bit, nicil mi majetek, byl hruby ke mně i k mým dětem s mým manželem, odešla jsem od něj, manžel mi podal pomocnou ruku, a vše se mezi námi tak nějak dalo do pořádku dokonce lépe než před mim odchodem. Narodil se nám syn, manžel je v rl jako otec, vybral jméno, výchovavame ho spolu nerozvedly jsme se. Synovi jsou už 3 roky. A ex si teď podal žádost k soudu o popření otcovství a testy dna a úpravu styku s mým synem.. Mám se bát nebo můžu být v klidu. O syna se občas zajímal, ale jen SMS zprávami, viděl ho cca 5x za ty 3 roky a vždy to zkoncilo mým napadením a zmlacenim tak že jsem mnela i límec nebo zlomenou ruku nebo poškozené vozidlo. Vždy nás někde potkal. XX podané trestné oznámení vždy jen přestupek. Synovi nedal nic k narozeninám, ani k svátku či k vánocům, vybavicku co mi před narozením syna dal si po narození nechal vrátit. Když se dozvěděl že jsem porodila koupil hygienu a pod v ceně 1000kc i to si nechal zaplatit. Alimenty neplatí, nechtěla jsem aby platil. Má nějakou šanci že budu muset syna dávat jemu.
@tasimia já docela jo, závidí, že jsem zase šťastná, že i děti jsou šťastní, že nám rodina opět funguje. Kdyby mu tak šíleně šlo o dítě, zajímal by se už dříve, ne až teď, a hlavně nikdy když volá, nebo píše SMS se na dite nezepta, pouze nadává, a vyhrožuje. A jak to k tomu soudu napsal jako o věci než o synovi. Zkrátka a jednoduše pouze msta nic jiného na tom není.
@bombat bouzel neznám nikoho kdo se tímto z okolí zabývá, a teď v této době sitotak Trochu ani nemuzem dovolit, kvůli covid - 19 jsem zůstala 2,5 měsíce doma bez práce, a teď nadelavam směny abych se dostala z toho nejhoršího ven. Manžel hradí sám nájem a energie a muj rodicak pokryje sotva jídlo. Takže na právníka teď peníze nejsou
@evcak88 Občas mají své smluvní právníky některé organizace zabývající se např. pomocí rodinám. Nechceš zkusit zavolat třeba do Poradny pro rodinu v Pardubicích? Oni to asi přímo nedělají, ale třeba na ti někoho poradili (nějakou jinou organizací. Nebo neziskovka Amaltheia. Zavolat tam, třeba by ti něco (někoho) poradili.
Mám strach, abyste jim u toho soudu něco neodkejvali, neskočili jim na nějakou právní kličku. Třeba bys vůbec u soudu neměla mluvit o tom někdejším druhovi jako o "biologickém otci".
On právníka má? Asi jo, co?
Vyhrály jsme soud.

@tasimia sama tomu nějak nerozumím. Ale tak to podal k soudu, a soud nás predvolal na projednání, na den 9.7. V 10:30 je jednání o popření otcovství a testy DNA a v 10:45 je jednání o úpravě styku ex a mého syna