icon

Pálí mě dobré bydlo

7. dub 2021

Zdravim, potrebovala bych se trochu vypovidat a precist si nejake nazory...
S manzelem jsme spolu temer 15 let, 3 male deti (nejstarsi prvni trida, nejmensi jeste pred skolkou). Nic strasneho se nam nedeje, muz pracuje, nepije, jsme zajisteni, jsme "efektivni tym", mame se radi. Ale v tou poslednim bode se to trochu komplikuje. Mame se radi, ale vubec si nejsem jista, jestli se jeste milujeme. Jsme uz dlouhou dobu jako spolubydlici. Radi si promluvime, radi si obcas zavolame, ale neni mezi nami nejen sex, ale ani zadna intimita, zadne "spojeni". Nedelame veci spoulu, ale jen vedle sebe. Napr. vecer si pustime film - ale obvykle kazdy svuj na svem notasu. Jdeme spolu na vylet. Ale on jde 10m prede mnou nebo za mnou - nikdy vedle me. Natoz abychom se treba chytli za ruku. Ted kvuli covidu jsem casto s detmi na venkove, muz ve meste a vidime se jen o vikendu - a on mi vubec nechybi. Tesim se leda tak na to, ze pomuze s detmi az prijede,ale nijak zvlast se netesim na nej, kdyz odjizdi, tak jsem docela rada, ze budu mit zase svuj klid.
Ve snaze o napravu jsme po opravdu dlouhe dobe meli spolecny sex, vubec, ale vubec nic k nemu v tete oblasti necitim. Pritom podotykam, ze manzel je celkem idol chlap. Beha, cvici, vysoky, nic na nem neni spatne. Ale me proste uplne prestal pritahovat.
Tahle situace trva uz nejaky mesic a ja jsem z toho dost spatna. Chtela bych jeste nekdy zazit zamilovast, lascivne priznavam, ze mi i strasne chybi dobry sex, ten pocit, ze si nemuzu pomoci a chci se cloveka vedle sebe porad dotykat.
Ale me by asi zajimalo, jestli je tu nekdo (nebo kolik vas tu je) v dlouhodobych manzelstvich, kde porad alespon trochu funguje ta jiskra jako na zacatku. Nebo to nakonec vzdycky prejde a zbyde "jen" pratelska laska?
Kdyz je to takhle napsana, tak to pusobi jaka jsem koza, co se ma dobre a nevazi si toho. Sama za sebe se za sve myslenky stydim, ale ja bych si realne prala, aby si manzel nasel treba milenku a ja jsem mohla utect. Jsem nestastna z predstavy, ze spolu mame stravit zbytek zivota.

Strana
z2
irmamala
Autor odpověď smazal
luca86
8. dub 2021

Jako bys psala o mně. My jsme o tom hodně mluvili,je to fakt potřeba. Shodli jsme se, ze na tom chceme oba pracovat a oba se fakt snažíme. Neustále hledáme činnosti a projekty, které můžeme dělat spolu. Takže mluvte o tom spolu a klidně i v poradně.

helen_h
8. dub 2021

Holky, určitě doporučuji jakákoli vztahová videa od Denisy Říhy Palečkové (má své stránky, spousta je volně k dohledání na Youtube). Mě to obecně dost oslovilo. A dělá třeba také kurz "Retreat pro páry" (nyní bude probíhat i online). Sama ze svých 20letých zkušeností říká, jak kolikrát se do těch vztahů, které už vypadají skoro před rozpadem, vlije život a obroda, že je to až neskutečné 🙂

sonaxoxo
8. dub 2021

@vita_
@vacel1 😍😍😍😍

cikitkapb
8. dub 2021

@vacel1 podle mě to vyřešila milencem... proto o tom nechce psát.

vacel1
8. dub 2021

@cikitkapb tak nad tím bych i uvažovala, ale nějak není časoprostor 😂

drep
8. dub 2021

Já upřímně přiznávám, že bych ani nechtěla být pořád zamilovaná, to období bylo krásné, ale divím, že jsem někoho nepoškodila. Koukala jsem do počítače na výsledky a myslela u toho na muže. Manžela miluju i po pár letech a jednom dítěti. My jsme nikdy nevynechávali dotyky, ať už sexuální nebo nesexuální, takže i když máme třeba sexuálně mrtvější období, vždycky máme na co navazovat. Zatímco teď píšu, tak mi manžel, znavený po celém týdnu, spí v klíně😂 taky teď nemám pocit, že bych po něm chtěla teď hned skočit, ale vím, že až budeme oba chtít, bude to krásné. Snažíme se na vztahu pracovat, občas si užít večer o samotě, předat dítko babičce, anebo aspoň kdyžusne, tak si dáme svíčky, vypneme televizi a povídáme si, mazlíme se, denně i píšeme do práce (a ne jen o tom, kdo koupí chleba). Snažila bych se jít touhle cestou opětovného pomalého zamilování se, klidně s nějakou odbornou dopomocí

aselluska
8. dub 2021

To je snad jediná diskuze, kde není tazatelka vynesena v zubech za své pocity 👏

missbufy
9. dub 2021

Tato doba obecne nepreje mezilidskym vztahum. Byt mesice zavreny porad se stejnymi lidmi, ponorku dostane i vecny optimista. Ja bych se snazila soustredit na to co mam a ne na to co mi chybi. Napr. jste materialne zabezpeceny? Tolik lidi prislo o praci a nemaji ani na jidlo viz Konikovsky skladek pro pestouny a matky v nouzi. Nebo manzel Vas netyra, nepije, nebere drogy, nekrade, neni gambler atd. Mate zdrave vlastni deti. Napr. u nas v nejblizsi rodine a znamych jsou vsechny (!!!) deti krome mojich adoptovane (3 rodiny). Dale si myslim, ze intimitu ve vztahu dokazi dokonale odcerpat 3 male deti, takze bych se soustredila na vychovu a vztah resila, posunovala az budou deti samostatnejsi a nebude s nimi tolik prace a budete mit na manzela vic casu. Ja jsem s manzelem 15 let a mame 2 male deti (prvnacku a 23 mesicu) a oba pracujeme, takze skoro nestihame ani dychat... Je to masakr.

veroniquecz
9. dub 2021

@missbufy jenže to je právě ta blbá doba, i když mas práci, jsi zajištěna, mas kde bydlet, jsi hlavně zdravá... tak i přesto je velice snadné vyhoret a to už je ti jedno jak to mají ostatní.
My jsme spolu 20 let (od 16ti), máme predskolačku a novorozeně a taky mi silene chybí byt na chvíli sami, hlídání skrz covid není, a i kdyby bylo nikam se stejně nemůže... tahle doba je proste zátěž i na šťastné a dlouhodobé vztahy 😓😓

drep
9. dub 2021

@missbufy to “soustředila bych se na výchovu a vztah řešila až...” mi přijde strašně nebezpečné. Taky už v té době nemusí být žádný vztah k řešení. Mám ve svém okolí několik holek, které se s narozením dítěte staly dokonalými a oddanými matkami a soustředili se na vymchovu a vztah taky nechali na až budou děti větší. Všechny do jedné jsou buď už rozvedené/rozvádějící se anebo minimálně podváděné a ano, já bych doma takovou holku taky nechtěla, resp. Bych nechtěla být na poslední koleji. Ale jinak souhlasím, že ponorku mají snad všichni a že tahle doba je velkou zkouškou pro vztahy, ma máme dvouletou a oba víc než plný úvazek (inu, aro v době covidové) a jsme z práce vyřízení, ale prostě zuby nehty si ten čas na sebe hledáme (a nacházíme).

irmamala
Autor odpověď smazal
drep
9. dub 2021

@irmamala a bylas do něj někdy zamilovaná? V minulosti, před dětma? Proč? Cos na něm milovala? A proč už to nemá teď? Proč je to jen kamarád? A jakou roli v tom hraje ta rodičovská transformace a únava? Nechci tě vyslýchat, vůbec to nemyslím, že by se tu někdo měl zpovídat, myslím to jako námět na vnitřní rozhovor. Já takového muže doma mám. Ano, když mi včera vytuhl v klíně, tak taky nebojuju s touhou ho vzbudit a pomilovat se, ale zároveň se těším, až dneska přijde domů, až dítě usne a budeme chvíli spolu sami a tak. A nijak si to nekonkuruje s tím, že jsem jako mám hrozně ráda, že dceru úplně obstará, obstará domácnost, když jsem v práci. Mimochodem, když jsem začala chodit do práce, tak si muž liboval, jaká jsem dračice, protože jak jsem vracela nabitá radostí z práce, tak jsem byla sama mnohem spokojenější a míň zpruzelá a akčnější partnerka 😉

irmamala
Autor odpověď smazal
drep
9. dub 2021

@irmamala ty jo, to je hrozně upřímné a naprosto tě chápu, můj brácha se teď takhle rozešel těsně před svatbou s úžasnou holkou, kterou jsme celá rodina milovala. Přesně z takových důvodů, že se sešli (jeho slovy) jako dva životem obouchaní padesátníci, kterým stačí, že je na někdo hodný. Jenže jsou třicátníci.

irmamala
Autor odpověď smazal
antoinet
9. dub 2021

Myslím, že jde o ukázkovou manželskou krizi, jakou poradci řeší denně. A jde ještě o tu lehčí formu bez zranění v podobě nevěr. Je zbytečné se v tom plácat sama, když může pomoci profesionál (mrkni třeba na Pavla Rataje, párkrát jsem s ním viděla nějaké video, slyšela rozhovor...je fajn a berou ho i chlapi).
Kdybys vztah zabalila, strašně moc bys ublížila jemu i dětem (které by z toho mohly být rozbité po zbytek života), že už bys s tou vinou nedokázala být šťastná, takže by situace byla mnohem horší než teď.

Strana
z2