Partner alkoholik. Změní ho děti a rodina?
Ahoj holky, byla bych ráda, kdybyste někdo přispěl se svou (ne nutně přímo osobní) zkušeností se vztahem s alkoholikem. S partnerem žijeme už sedm let, poslední rok intenzivně přemýšlíme o miminku, zároveň procházíme obrovskou krizí nedůvěry. Přítel byl na léčení před deseti lety, ale tento rok se ukazuje, že není vynikající abstinent jak svému okolí, ale hlavně mně, dokazuje. Na veřejnosti nepije, ale začal si tajně popíjet, když věděl, že třeba večer nebudu doma. Vymýšlí si různé historky, jak přespí u kámoše, a já vím, že se půjde napít. Včera to úplně vyvrcholilo, když sem večer přijela dřív ze srazu s kamarádkama. Zase byl opilý, ale zbaběle přede mnou utekl a nebyl celou noc doma. Napsal mi jen sms, že mě už má plné zuby, jak si musí furt na něco hrát... Já mám však pocit, že on pro záchranu toho vztahu nedělá nic, sliboval mi, že spolu zajdeme na sezení do partnerské poradny a uplně se na to vyflákl. Přesto po dítěti touží, ale já si nemyslím, že dítě ho změní.
Jen pro upřesnění - jsme oba VŠ, navíc jeho povolání je vysoce prestižní, takže mám z toho akorát dojem, že nemá žádnou vůli. Nevím, co si o tom mám myslet, svým blízkým se svěřit nemůžu, všichni ho mají za "pana dokonalého", ale jen já vím, že to tak není...
Děkuju za jakkékoli komenty.
@angelyn k těm dispozicim, manželův táta je alkoholik a můj muž má k alkoholu odpor, tvrdyho se nedotkne vůbec, v létě si dá pivo na zahrádce, jinak vůbec. S alkoholem je to stejné jako s hubnutím. Kolik znáš lidi, kteří zhubli a udrželi si to celý život? Většinou se střídá období, kdy je to ok a kdy blbý a to platí vlastně ve všem v životě.
@angelyn musí on sám chtít se změnit, žádná rodina, dítě ho nezmění. A rozhodně bych si nepořizovala dítě s alkoholikem…
@vojciniakova za tech 8 let to uz urcite rozsekla 🙂
@tereza0111 jsem si nevšimla datumu 😄

@angelyn děti nikoho nikdy nezmění pokud sám člověk nechce se sebou něco dělat. Strýc má taky x vysokých a alkohol mu zničil život i zdraví a hlavně jeho syn se i kvůli tomu oběsil ☹
Druhý příklad zářného alkoholika je nejlepší kamarád mého muže. Ten má děti tři a ikdyž mu můj muž stále pomáhal, což jsem mu nakonec už zakázala. Ikdyž jeho žena ho neustále brala zpět tak ani narození toho třetího který ho bezmezně zbožňuje ho nezměnilo. A pije dál a je z něj bezdomovec. A je to člověk který výšku sice nemá , ale tak chytrého člověka s takovou pamětí by těžko pohledal.
Věř svému instinktu a raději pro dobro vás obou vztah ukonči a nezačínej ho znovu. Dokud sám nenajde sebe bude pít a vymýšlet si historky. Tak jako to dělal strýc i tak jako to dělá ten kamarád, který se do svých lží tak zapletl, že už sám podle svých slov neví kde ta pravda je...