icon

Partner tráví čas se svojí ex

degial
9. črc 2019

Ahoj. Potřebuji se asi hlavně vypovídat, ale také mě zajímá, jaké jsou zkušenosti ostatních žen. Partner má s ex 8 letého syna. My jsme spolu skoro 5 let. Už na začátku vztahu jsem mu dala jasně najevo, že nehodlám akceptovat, aby trávil společně čas se svou ex a jejich synem (výlety, apod.). Celou dobu jsem myslela, že mé přání respektuje, ale dnes jsem zjistila, že v době, když jsem byla v práci a on byl se svým synem na koupališti, tak na přání syna (aby maminka viděla, jak se naučil plavat), můj partner zavolal své ex, aby dojela za nimi a společně si šli zaplavat. Když jsem to zjistila, udělala jsem scénu, nepřijde mi to fér. On mi na to řekl, že mu to přijde naprosto normální a nechce, aby jeho syn "trpěl" jen kvůli tomu, že já jsem hysterická. V čem spočívá to "utrpení" mi nedokázal vysvětlit, rovněž ani to, proč to, jak se dobře naučil plavat neukázal své mamince, až budou někde na plavání spolu ve dvou. Prý svému synovi nedoláže situaci vysvětlit,aby to pochopil...Nakonec mi řekl, že pokud mi to vadí, ať se s ním rozejdu... Přijde mi divné, jak snadno mě poslal někam, přitom jsme plánovali svatbu a dítě...Přijde mi, že se asi s exkou nějak sblížili, jinak si to nedovedu vysvětlit... ☹

Strana
z7
tinaprofi
10. črc 2019

@sudylichozrout proboha to je přece něco úplně jinýho, jakej majetek? ten frajer, kterej si s tou holkou něco začne by měl mít taky nějakou morálku.. snad není autorka příspěvku idiot a ví, že láska se vynutit nedá 🙂))) Udělat scénu - a to se k němu má posadit, uvařit mu earl grey a se vztyčeným malíčkem na šálku mu oznámit, že se milostpán musí rozhodnout? :D nikdo není ničím majetkem, všichni jsou tak úžasně uvědomnělí až mi to tady práská dveřma a všichni ex spolu jezdí plavat s dětma, padaj návrhy že spolu klidně budou jezdit i na dovolenou a dělat si daně, no prostě úlet 🙂))) Ano, říkáte lidem, že musí držet hubu a chovat se i v takový situaci korektně a hlavně neztropit povyk proboha :D Takže vobšoustník je na koni, půjde si vesele životem dál, budou kolem sebe brousit s ex dokud frajer zase nepotká další obět, která si všimne, že má s ex patologickej nevyřešenej vztah a rozbije další vztah :D je to perpetum mobile, pořád se to opakuje, tahle holka si vytáhla černýho petra, po ní přijde další 🙂)) je to pořád stejnej scénář

nnnadja
10. črc 2019

@veruvojtkova chodíme na zápasy, besídky apod. Ale rozhodně bych se s ním nešla válet na koupak.. Ano resp. šla, kdybych ho chtěla získat zpět!

acdcbc
10. črc 2019

@tinaprofi naprosty souhlas, a navic 8 letymu klukovi se to da vysvetlit jak to je

pavca1982
10. črc 2019

Já mám manžela a s ním dvě děti. S exmanželem taky. Nějak si úplně nedovedu představit, že bych s exmanželem trávila společné výlety a čas. 😉

priefi
10. črc 2019

@degial a jak ses vlastne dozvedela o tom koupaku, kdyz ne od pritele? A proc si myslis, ze verazmetra je Tvuj pritel? Btw.je to docela mozne, jedna se o cerstve zalozeny profil. Mimochodem, pokud byl exce tak super cuper neverny, neverim, ze Tobe verny je. Ocividne s nim ne i neco v poradku.

degial
autor
10. črc 2019

Já nikoho rozhodně nenutím, aby se mnou byl!! Jen mi přijde normální si ve vztahu tak nějak určit, co komu vadí už zkraje, aby nedocházelo k nedorozuměním. A dala jsem mu najevo, co si ve vztahu k jeho ex nepřeji...S tím, že pokud ví, že to není schopen dodržet, tak odejdu zavčasu. Každému vadí ve vztahu něco jiného a je dobré si to říci. Ano, v tom prvotním šoku jsem mu udělala scénu, protože to strašně bolelo, ale hned jsem mu taky řekla, že si hledám bydlení, rozhodně to nebylo tak, že bych si něco vynucovala a vtírala se mu.
@priefi Koukla jsem se mu do mobilu, když mu pípla zpráva a on tam zrovna nebyl... O verezmetra si to myslím, protože už mi to ex jednou takto udělal, navíc má podobný specifický styl psaní, který prostě poznám na první dobrou...A ty gramatické chyby jsou taky specifické. A hlavně i ten obsah: vždyť je to úplná kravina, co tam píše. Opravdu si myslíte, že by si někdo sypal popel na hlavu i po 12 letech od rozchodu s nějakým dávným exákem?? Prostě bych vsadila boty, že je to on a zase se snaží nějak zákulisně manipulovat...

priefi
10. črc 2019

@degial no popravde mi ten prispevek taky prijde prehnany, takze bych se nedivila, kdyby to byl on 😉 ale pokud to je on, tak je teda pekne cakly. A minule, kdyz Ti psal ala nekdo jiny, slo o co? Priznal pak i to, ze to byl on? Anebo to byla i tehdy Tvoje domnenka? Ale jo... nedivim se Ti... i ja jsem se u toho pozastavila... dle obsahu prispevku bych se opravdu nedivila, kdyby to byl on... priste by nemusel tak prehanet a psat realneji, pak by clovek na to mozna i skocil, ze to neni on

slunickonanebi
10. črc 2019

@degial plně s Tebou souhlasím. Myslím, že je v pořádku, pokud jdou rozvedení rodiče třeba na školní besídku dítěte, vystoupení v hudebce... Ale pokud má jeden z nich již jiného partnera, nezdá se mi vhodné nadále trávit čas s dítětem společně... Správně píšeš, že vše má své hranice.

degial
autor
10. črc 2019

@priefi Detaily moc uvádět nechci...Ale nebyla to jen moje domněnka, potvrdilo se mi to...

priefi
11. črc 2019

@degial divala jsem se na Tvoje starsi diskuze... ja hlavne nechapu, proc jste jeste spolu, uz skoro od zacatku resis, ze tam je ta ex. Tolik let Ti ex lezla na nervy, tolik diskuzi zalozenych. Tenhle vstah nema budoucnost. Hlavne si ho nemela zacinat, protoze uz ze startu to nedelalo dobrotu....

bayt
11. črc 2019

Popravdě by mě zajímala ta tolerance některých žen tady, kdyby to byl jejich muž, co se nahý koupe půl dne do večera s ex a ještě o tom mlží. A následně si jde na web hledat milenky. Já jsem pro blaho dětí, ale zcela jistě není nutné, aby kvůli dětem trávil s ex nahatý půl dne. Mám kolem sebe řadu párů, které se rozvedly, až na jeden mají fajn vztahy, ale toto fakt nemají zapotřebí.

bayt
11. črc 2019

@priefi Jestli sem takto napsal, tak to jen potvrzuje, ze je ujety. Uz kdyby to udelal poprve, tak by mi blikala varovna kontrolka - tak se chovaji manipulatori a psychopati.

degial
autor
11. črc 2019

@priefi Jo, máš pravdu. Je to i moje chyba, že jsem před problémy strkala hlavu do písku. Ze začátku jsem se snažila nějak chápat tu expartneru situaci, kdy v té době ještě nebyl ani rozvedený...Takže jsem částečně chápala, že to odpoutávání od ní bude nějaký čas ještě trvat... Říkala jsem mu, že mu dám čas, aby ten rozvod zpracoval, ale že pokud chce být se mnou, časem bych měla vidět nějaký pokrok a postupné odpoutávání. Zdálo se, že se to postupně zlepšuje, proto jsem s ním zůstávala... Ale až po tomhle incidentu jsem si uvědomila, že se u něj (ani u ní) citově nic nezměnilo, jen věděl, že to přede mnou musí lépe tajit...
@bayt Ano, varovná kontrolka blikala, ale byla jsem blbá a neposlouchala svoji intuici...On se totiž jinak navenek chová vzorně (spolehlivý, zodpovědný, všechen volný čas trávil se mnou, nechlastal, nekouřil, máme velmi podobné zájmy, dával najevo své city, apod). Prostě dobrých věcí tam bylo hodně...Ale to nic nemění na tom, že je lhář, manipulátor a děvkař ☹

rajecka
11. črc 2019

@bayt Jenže autorka tyhle další informace o jejich vztahu dávkuje postupně, takže o tom, že on je opravdu lhář a patologický děvkař a má důvod ho podezírat, se dozvídáme až v další diskuzi 🙂 Většina z nás reagovala na to, že udělala chlapovi scénu protože byl se synem a jeho matkou na koupališti.....

bayt
11. črc 2019

@rajecka Jo, to já taky - původně jsem napsala, že je to přehnaná reakce, že je normální, aby syn projevil přání, že chce mámě ukázat to plavání, a že mu rodiče vyhoví....
Ale pak se to tu stejně nějak zvrhlo ve stylu, že normální je, aby dělal s ex cokoliv a hotovo.

trdelnik234
11. črc 2019

@rajecka
Presne. Najprv klasicke kupko so synom v case, ked ona je v praci a ex-ka tam proste pride pozriet jak sa maly naucil plavat. To je situacia, teda u nas doma, ako keby mali deti vystupenie alebo boli na kruzku. V tom je ten rozdiel. Syn sa nieco naucil, tak jasne, ze sa chce pochavalit najprv mamine, ze coho ho tatino naucil.
Az o dve strany dalej je z kupka rieka, intimco pol dna na deke, nahota a chlap, co nebude prave ten monogamny typ.
Uvodny prispevok vsak vyznel uplne inak, hystericky, preto tie reakcie boli take, ake boli.
Co je na tom take tazke pochopit?
INak on to urobil schvalne, aby sa s nim rozisla ona a nemusel to urobit on.
Story ukoncena

degial
autor
11. črc 2019

@trdelnik234 Tak příspěvek jsme psala ve chvíli, kdy to bylo čerstvé a byla jsem rozrušená...navíc jsme nechtěla, aby hned úvodní příspěvek byl nějak moc dlouhý...To pak nikdo nemá chuť číst... Proto jsem okolnosti dovysvětlila až v následných reakcích...

priefi
11. črc 2019

@degial ja Te treba chapu, me by to na Tvem miste taky vytocilo, ze za Tvymi zady se schazi s exkou a ani Ti to nerekne. To, ze se s ni vali nekde cely den, to bych taky nerozdychala a pokud by byl pred ni nahaty, tak bych ho rozkouskovala.

priefi
11. črc 2019

@degial tak srdci neporucis... me spis tak nejak zarazilo to, ze ze zacatku jste byli jakoby jen pratele s vyhodama, co spolu bydli... pak to teda slo hloubeji, ale exka byla porad na pozadi. Ja se Ti nedivim, ze mas svym zpusobem strach... a pokud to je devkar na entou, tak neni co resit

degial
autor
11. črc 2019

@priefi Nebyli jsme nikdy jen přátelé s výhodami, normálně jsme byli partneři už od začátku...ale tím, že zpočátku odmítal společné závazky (svatbu, děti), tak jsem si občas, když na mě padl splín, připadala jak nějaká milenka...Já popravdě nevím, jaký je vztah mezi ním a jeho ex... Jen jsem si z těch střípků nějak poskládala mozaiku, která vypadá tak, že to mezi sebou emočně vyřešené nemají, bohužel ani teď po 6 letech od rozchodu stále ne... Na to už nemá cenu vůbec čekat...

ito
11. črc 2019

@degial Nejsem si jistá, jestli už si k tomu po celé diskuzi taky příšla, ale tvůj problém není, že se tvůj přítel a ex sejdou kvůli dítěti na koupáku, ale celkově váš vztah a přítel. Odejdi, najdi si někoho s kým si založíš svou rodinu a budeš s ním šťastná, v tomto případě to jiné řešení nemá.

degial
autor
11. črc 2019

@ito Vždyť já to vím celou dobu. Po té jeho nevěře jsem si určila, že pokud zase něco podělá, tak definitivně končím...A tohle byla jen poslední kapka.

sudylichozrout
11. črc 2019

@degial nezlob se, asi budu advocatus diaboli, ale mne se to zda cele divne. Nejdriv napises A, pak k tomu postupne podle situace pridavas B, C, D az P a nakonec jeste reknes, ze je tvuj partner na Koni a pise ti sem do debaty pod nickem verazmetra. Neznam vas, nevim, ale zda se mi to tak bizarni, ze se mi tomu tezko veri.

degial
autor
11. črc 2019

@sudylichozrout Kde jsem psala, že je expartner na koni? Tomu nerozumím... Proč jsem nenapsala hned do prvního příspěvku vše, jsem už vysvětlila... Kdybych měla popisovat do úvodního příspěvku celou naší vztahovou historii, tak to nikdo nebude číst. Já sama mám tendence dlouhé příspěvky přeskakovat...Že se to někomu může zdát bizarní, to chápu. Mně to přijde bizarní taky ☹

somalicats
11. črc 2019

@degial Jenže právě proto je potřeba popsat situaci celou. Tys vypíchla situaci, která pro normální ženskou není problém - že se exka přišla podívat na koupaliště na to jak syn umí plavat, pak se nediv, že Tě tu skoro každá označila za hysterku. A postupně přidáváš další věci - a upřímně - je otázka, kde je skutečně pravda, jak jsem psala někde výš, pravda bývá někde uprostřed. Každopádně ale pokud tam byla nevěra už dřív, už v minulém vztahu, tak se budu opakovat, ale tohle je to, co by normální nehysterické ženské vadilo. To, že se exka došla podívat na koupák je pro mě stejná kategorie, jako když se dojde podívat na besídku/vystoupení/sportovní zápas/cokoli jiného.

degial
autor
11. črc 2019

@somalicats Tak třeba podle většinového mínění normální nejsem... Mně to opravdu zasáhlo. A již v úvodní příspěvku zaznělo, že nešlo jen o to, že se exka "přišla podívat na syna", prostě se šli společně koupat. Pro mě je v tom rozdíl. To, že tobě by to vůbec nevadilo, je pro mě úplně bezpředmětné, každý to má jinak. Vypíchla jsem to, co mě aktuálně zasáhlo nejvíc....Ale samotný rozchod samozřejmě zapříčinilo více věci.

bayt
11. črc 2019

@degial Mě spíš teda přijde, že hodně řešíš chlapa, ale primárně bys měla řešit sebe. Druhý nezměníš. Ty jsi ta, co zůstávala s chlapem, který měl boční úmysly, milenky, podivný vztah s ex a dokonce ti údajně odepisoval na příspěvky v diskuzi. A do toho mu děláš scény a dáváš ultimáta. Takhle zdravý normální vztah nevypadá...

tinaprofi
11. črc 2019

@degial přestaň to už normálně pitvat, vždyť je to jasný jak facka. Najdi si normálního frajera, kterej bude mít s tebou společný cíle - rodinu, manželskej život atd. Máš doma buzíka co lže, nesmířil se s odchodem ex, má potřebu s ní šérovat společný chvíle a je vlastně rád, že to děcko je pořád drží dohromady. Z toho by mi hráblo, ten by letěl, že by se zastavil až v mnichově. Budou pořád vyskakovat nějaký dodatkový informace, jenže to je normální, protože je toho tolik za ty roky, že to člověk nevybleje hned celý najednou. To ani nejde. Bizardní to není, je to podle mě běžná situace tisíců lidí, kterým prostě nevyšel vztah. Ty máš nějaký očekávání, on zjistí, že ti to nemůže dát, kličkuje, ty tajně doufáš, že zvítězíš nad ex, klasická moderní "pohádka" . I po těch scénách jsi zjistila, že se nic nezměnilo, tak se seber a zařiď si novej život, nemáš šanci tohle vyhrát. To ti říkám naprosto otevřeně. Ty se hlavně soustřeď na to, abys neopakovala chybu, to je největší nebezpečí po vztazích s těmahle hovadama. Držím ti palce, ať se nevrhneš střemhlav do náručí podobnýmu blbovi.

degial
autor
11. črc 2019

@tinaprofi Já už to mám v sobě vyřešené, jsem definitivně rozhodnutá odejít. Jen mám potřebu občas na nějaký příspěvek zareagovat...Už není asi co víc řešit... Díky všem za příspěvky.

somalicats
11. črc 2019

@degial Vypichla jsi tu nejmin podstatnou vec, to se na me nezlob. Normalni vztah dvou lidi vypada jinak. A nekdo Ti tu radil, at zapracujes sama na sobe - ma pravdu, protoze tohoto partnera sis vybrala opravdu spatne, tak at neudelas stejnou chybu i priste. Jinak budes zase resit totez v bledemodrem (jen to asi nebude nejaka jina exka s ditetem).

Strana
z7