Partner tráví čas se svojí ex
Ahoj. Potřebuji se asi hlavně vypovídat, ale také mě zajímá, jaké jsou zkušenosti ostatních žen. Partner má s ex 8 letého syna. My jsme spolu skoro 5 let. Už na začátku vztahu jsem mu dala jasně najevo, že nehodlám akceptovat, aby trávil společně čas se svou ex a jejich synem (výlety, apod.). Celou dobu jsem myslela, že mé přání respektuje, ale dnes jsem zjistila, že v době, když jsem byla v práci a on byl se svým synem na koupališti, tak na přání syna (aby maminka viděla, jak se naučil plavat), můj partner zavolal své ex, aby dojela za nimi a společně si šli zaplavat. Když jsem to zjistila, udělala jsem scénu, nepřijde mi to fér. On mi na to řekl, že mu to přijde naprosto normální a nechce, aby jeho syn "trpěl" jen kvůli tomu, že já jsem hysterická. V čem spočívá to "utrpení" mi nedokázal vysvětlit, rovněž ani to, proč to, jak se dobře naučil plavat neukázal své mamince, až budou někde na plavání spolu ve dvou. Prý svému synovi nedoláže situaci vysvětlit,aby to pochopil...Nakonec mi řekl, že pokud mi to vadí, ať se s ním rozejdu... Přijde mi divné, jak snadno mě poslal někam, přitom jsme plánovali svatbu a dítě...Přijde mi, že se asi s exkou nějak sblížili, jinak si to nedovedu vysvětlit... ☹
@degial jo, a za Tvymi zady spolu cas evidentne netravi - psala jsi, ze Te zvali taky...
@degial Emoční nevěra? Jako, že má rád matku svýho syna a má s ní dobrý vztah je emoční nevěra? Ty vyhledej odbornou pomoc, protože s tímhle přístupem nebudeš šťastná v žádném vztahu. To, že je ten chlap kurevník, tak to to nevadilo i když se ti přiznal, že podváděl, ale že má dobrý vztah s bývalkou, to tě hrozně žere? Nechápu.
@bucifalek_just Presne tohle taky nechapu. Neveru neresi, ale to, ze jako jeden z mala rozpadlych paru nejsou na noze, to vadi...
@somalicats Právě proto píši o emoční, ne o fyzické nevěře... Věřím, že jste spolu na té dovolené nic neměli...Věřím i tomu, že ani on se svou ex na té dece nesouložili...Ale jako nevěru to vnímám také. A oni mě nikam k vodě nezvali...Partner mi tvrdil, že tam bude se synem sám... A kde píšu, že neřeším jeho nevěry??? Vždyť tam byl počátek té mé nedůvěry k němu...a od toho se to vše odvíjí.
@somalicats Mě to hlava prostě nebere. To, že je chlap děvkař, to jí nevadí, ale že udělá první poslední pro svoj dítě, tak z toho se hroutí a rozejde se s nim. No tak je to normální?? Nojo, ale ona to pochopí, až bude mít vlastní dítě.😊
@degial Tak ale to jsme zase u toho... Věděla jsi, že byl ex nevěrný a stejně si s ním šla do vztahu. Ok, tvoje rozhodnutí. Ale už od začátku mu nedůvěřuješ, no tak proč s ním teda jsi?!
@bucifalek_just Protože mi na začátku nepřiznal všechny jeho nevěry... Přiznal jen ty, které byli jakžtakž obhajitelné... O těch dalších jsem se dozvěděla mnohem později a to už bylo pro mě těžké ze vztahu vycouvat...
@degial to, co jsi napsala o emoční nevěře, je vážně hloupost. To, že má dobrý vztah s matkou svého dítěte, je v pořádku a spíš bych mu připsala plusove body.
Spíš pracuj sama na sobě, s tímhle přístupem se vážně budeš "uzirat" ve všech vztazich a ty půjdou stejně "do kopru". Žárlivost je hrozná vlastnost.
@degial Joo, jsem tvůj manžel 😂
S odsouzením mé povahy jsem počítala, ale tohle?
Ano pokud měl milenku, taky bych s ním nebyla. Ale pokud se chováš takto, tak ho i chápu (i když neschvaluji) Měla jsi se na něj vykašlat už při té nevěře. Ale za tohle by měl dostal metál (i když tě chápu) a ne, takovou to scénu.
@degial emocni nevera je ale neco uplne jineho. To bych ja musela emocne podvadet s obema svymi ex, protoze s obema mam pratelske vztahy 😀 😀 😀
@somalicats Já to takto prostě vnímám a zařídím se podle toho. Každý si pod pojmem nevěra představuje něco jiného a on věděl, jak to vnímám, že mi to vadí... Slíbil, že se takto chovat nebude a nesplnil to... Jednou jsme mu to odpustila, ale podruhé už odpouštět nehodlám.
já tě chápu, poslala bych ho do řiti. ve vztahu není místo pro 3 - tedy jeho ex... radí ti hlavně ty, který si tím neprošly... jako vždycky, ale jim ex nerozesrala vztah. Jestli tvůj starej není schopnej ve svým věku rozlišit to, že je čas trávený se svým synem a tebou a se synem a ex sakra rozdíl, pak je to hodně smutná záležitost. Dopadneš jako většina těch, kterým to nepřijde normální, tudíž rozchodem, to ti podepíšu.
@degial podívej, je přijatelné a pochopitelné, že ve chvíli, kdy je hezky a ty musíš být v práci tě štve, že tvůj je s klukem a svojí ex na koupáku, ale pokud je pro tebe naprosto nepřijatelné, aby, cituji tě:
"Mně nevadí, že se vídá s ex, ale vadí mi, že by spolu měli trávit volný čas (výlety, koupák, dovolené)… " pak bude nejlepší, když se s ním rozejdeš.
Většina se shodla na tom, ze neni neco v poradku spíš s tebou, tak se aspon zamysli. Tohle je ale strašná blbost. Chtěl udelat synovi radost, jestli tohle nedokážeš pochopit, tak je radši nech být. Tropit scény kvůli tomuto mi prijde přes čáru. Ano, slíbil, ze nebude trávit čas s EX. Jedno odpoledne by se snad přežít dalo, ne? Kdyby se scházeli pravidelne, tak nereknu.. nevim, kolik ti je a kolik jsi prožila vztahu, ale tento příspěvek mi prijde jak od nějaké zamilované puberťačky. Až budeš mít dítě a nedejboze to s tatínkem mezi vámi nedopadne, tak si vzpomen.
@degial Ty čteš svému partnerovi soukromé e-maily?
@sinicka Zamilovaná už teda nejsem hodně dlouho. On mi za to úsilí na sobě zapracovat fakt nestojí.
@brunetka11 Nešlo o email, ale o diskusi, kterou jeho ex založila o jejich problémech ve vztahu. Tu mi dal přečíst.
Přikláním se k názoru těch, kteří píší, že to přeháníš. Mám dceru, je jí 28 let a zrovna čeká miminko. S mým bývalým manželem stále velmi dobře vycházíme a jsme stále v kontaktu. V podstatě do teď spolu problémy a budoucnost dcery řešíme. Bývalý manžel má novou rodinu, jeho přítelkyně mi dělá účetnictví a k bývalému manželovi si dávám opravovat auto. Běžně se potkáváme a nikdo s tím nemá problém. Ani můj současný přítel. Naopak, všichni jsme v pohodě a navzájem si věříme. Nevěřím tomu, že se tvůj přítel od bývalé ženy neodpoutal a taky bych ani náhodou neřešila proč jeho bývalá nemá ještě chlapa. Pracuješ jen s domněnkami a realita může být úplně jiná. Raději bych se zaměřila na to, jak se chová ke svému synovi a jaký je táta. Jednou bude i táta tvých dětí. Vůbec na tom nevidím nic špatného, že je na koupališti navštívila maminka syna a už vůbec bych to nenazývala tím, že spolu tráví čas. Synovi jsou dobrým příkladem, že i po rozchodu je možné zachovat mezi sebou obyčejnou lidskou slušnost. Asi bych se s tebou po takovýhle scéně taky rozešla.......a dávat někomu ultimáta kdy a jak se má s kým stýkat.....no promiň, to je přes mojí čáru....
@degial coze? Ex samozrejme pro mnoho svych byvalych partneru jsem, ale rozhodne se nebojim, ze bych mela byt v dohledne dobe ex pro sveho muze. A to, ze ti sem pisu, je proto, ze hystercis a chovas se jak pubertacka.
@degial Nikdo ti neradí, abys na sobě zapracovala kvůli svému teď již nejspíš ex. Ale zapracovat na sobě kvůli sobě samotné by mělo velký smysl. Jasně, ve vztazích jsou různé modely. Ale stanovovat partnerovi pravidla, jak se má chovat a co smí nebo nesmí prostě není v pořádku. Můžeš vyjádřit své přání a říct mu, co ti vadí a co je ti nepříjemné. Ale ve vztazích je prostě běžné, že se partneři rozhodují sami a že občas dělají věci, které jsou tomu druhému nepříjemné, pokud k tomu mají vážný důvod, což třeba podle mě štěstí jeho syna je. Není to porušení důvěry, je to projev svobodné vůle – a na tu má ve vztahu každý právo.
@degial Teď už to třeba nezpravíš, když ho nemiluješ tak není co řešit, ale zapamatuj si jak to dopadlo pro příště. Já to mám všechno živě v barvách!
to jsou strašný kecy 🙂)) rebe specielně tebe bych chtěla vidět, jak by se tvůj manžel teď sebral od vašich společnejch 3 děcek a jel se svojí bejvalkou se kterou by měl děcko na dovolenou, kde by se náramně bavili, večer chlastali vínko a vzpomínali na to jaký to bylo 🙂)) neskutečná komedie tyhle korektní řeči o tom, jak se ženská musí ovládat kvůli týpkovi kterej jí evidentně kvůli ex neustále lže a prcá kde může 🙂)) ale tak ok.. tady už to stejně nemá cenu, už se bavíme o "mrtvole"
@tinaprofi Ale takhle ta situace nebyla, že ne? Její partner neodjel od rodiny na dovolenou s bývalkou. Byl se svým synem na plovárně a jeho ex se přijela podívat za jejich synem.
Můj názor prostě je, že když se chlap rozhodne pdvádět, nezabrání mu v tom ani miliarda hranic a pravidel. A když je věrný, není to proto, že by dodržoval pravidla své ženy, ale že mu zanášení prostě nestojí za to, protože ví, že by mohl ztratit tu, kterou má doma...
@rebe ano, to je jedna ze situací 🙂)) samozřejmě že ji lže jak když tiskne, si myslíš, že se jí přízná??? 🙂) už jenom to, že nemá zájem trávit čas se svojí partnerkou a má starou ex na piedestalu je ujetý. To ho jako nemůže učit plavat se svojí přítelkyní? To se musí naučit jenom s ex a s ním? Tyhle naivní představy lidí, který tohle nikdy nezažili jsou fakt zcestný 🙂))
@tinaprofi Já nevím, no, asi jsem četla o jiné situaci. V té, o které jsem četla já, se syn naučil plavat, zatímco ona byla v práci a nechtěla jít s nimi, a pak se syn chtěl pochlubit své matce. O tom, že muž nemá zájem trávit čas se svou partnerkou, ale svou ex staví na piesdestal, jsem bohužel nic nečetla, tak se k tomu nemůžu vyjádřit 🙂
@rebe cituji "Přijde mi to jako děsný podraz, protože přítel tvrdil, že s exkou žádný volný čas trávit nepotřebuje, zvlášť, když mě jeho syn má rád a můžeme trávit čas spolu... Občas jeho syn vyslovil přání, aby s námi někam jela i maminka, ale to ho přítel usměrnil, že se to nehodí. Když byli ale spolu sami beze mě, tak povolil a asi mu přišla přítomnost exky vhod...Věděl, že by mi to vadilo, tak se o tom ani sám nezmínil... Plus to, že ta důvera je v kelu už dávno z jeho nevěr. Plus fakt, že frajer by měl bejt zamilovanej až po uši, mít z ní hlavu v pejru když se už bavili o společné budocnosti, svatbě, dětech a né kličkovat jak na střelnici... ex na něj má prostě obrovskej vliv, to je normální jev u lidí, kteří se od sebe emočně úplně neroztrhli. A oni se tady na ni sletěly jak supice tvl, co si to jako dovoluje vůbec žárlit a hysterčit :D to je zlej sen tahle celá diskuze... samozřejmě, že má právo žárlit, že má právo bejt našstvaná....pročti si tu diskuzi celou
@tinaprofi Podle me je to jinak. Respektive je to o pristupu k partnerstvi a jeho podstate. Pro me neni muj partner majetkem, nemohu ho vlastnit, urcovat mu, s kym se muze vidat a kdy, cist mu soukrome konverzace a podobne. Muzu vsak odejit, pokud mi jeho pojeti vztahu se mnou nevyhovuje. Podle me nema zakladatelka hystercit, davat ultimata a delat sceny, ale dustojne to ukoncit. V zivote bych se nesnizila k tomu, abych cloveka, ktery se mnou byt nechce, vydirala a jakkoliv ho premlouvala k tomu, aby se mnou byl. Laska se neda naridit. Jo, pokud by vztah byl do te doby ok a na partnerovi bych videla, ze se treba zamiloval jinde, ale placa se v tom, protoze miluje i me a nedokaze to rozstipnout, tak bych bojovala. Ale nebojovala bych ultimaty a scenami. A take bych nebojovala o nekoho, kdo se mnou opravdu nechce byt. Treba kvuli mym povahovym vlastnostem.
@tinaprofi Ale to, že mu byla přítomnost exky vhod, to je její spekulace, možná to bylo úplně jinak. Nikdo se na ní nesletěl, co si to dovoluje žárlit a hysterčit, jen že to prostě není nejlepší cesta k zachování vztahu – což se v mezičase ukázalo jako pravda, když pracuje na ukončení vztahu. Nechápu, proč teda tuhle diskusi zakládala 🙂 Nepřipadá mi nic divného na tom odejít ze vzahu s partnerem, který se nechová podle jejích představ. Jen je prostě otázka, jestli některé představy o vztahu jsou kompatibilní s žijícím dospělým mužem...

@degial Ale prd emocni nevera. Je to matka jeho ditete a rodic pro svoje dite, pokud je tedy normalni, udela prvni posledni. Ale to pochopis, az budes mit svoje vlastni dite. Ja misim rict, ze se svym ex mam korektni vztah, a snazim se o to ne kvuli nemu, ale kvuli detem, protoze chci, aby videly, ze i kdyz s ex nezijeme, tak se k sobe umime chovat slusne. Minule jsem jim upekla kolac, kdyz si je ex prebiral - mas pocit, ze by to byla znamka toho, ze si s nim chci neco zase zacit? Pred 14 dny jsme byli vsichni letecky u more - ja pracovne, on s detmi dovolenkove, dokonce jsme spali v jednom pokoji. Co myslis, ze se tam asi delo? 😀