Partner tráví čas se svojí ex
Ahoj. Potřebuji se asi hlavně vypovídat, ale také mě zajímá, jaké jsou zkušenosti ostatních žen. Partner má s ex 8 letého syna. My jsme spolu skoro 5 let. Už na začátku vztahu jsem mu dala jasně najevo, že nehodlám akceptovat, aby trávil společně čas se svou ex a jejich synem (výlety, apod.). Celou dobu jsem myslela, že mé přání respektuje, ale dnes jsem zjistila, že v době, když jsem byla v práci a on byl se svým synem na koupališti, tak na přání syna (aby maminka viděla, jak se naučil plavat), můj partner zavolal své ex, aby dojela za nimi a společně si šli zaplavat. Když jsem to zjistila, udělala jsem scénu, nepřijde mi to fér. On mi na to řekl, že mu to přijde naprosto normální a nechce, aby jeho syn "trpěl" jen kvůli tomu, že já jsem hysterická. V čem spočívá to "utrpení" mi nedokázal vysvětlit, rovněž ani to, proč to, jak se dobře naučil plavat neukázal své mamince, až budou někde na plavání spolu ve dvou. Prý svému synovi nedoláže situaci vysvětlit,aby to pochopil...Nakonec mi řekl, že pokud mi to vadí, ať se s ním rozejdu... Přijde mi divné, jak snadno mě poslal někam, přitom jsme plánovali svatbu a dítě...Přijde mi, že se asi s exkou nějak sblížili, jinak si to nedovedu vysvětlit... ☹
Nečetla jsem celou diskuzi - jen mě napadlo k těm mantinelům, které slíbil ale nedodržel...je dost pravděpodobné, že když je přislíbil - v záchvatu prvotního okouzlení a zamilovanosti - že v té době skutečně věřil, že bude schopen je dodržet. Jenže okouzlení a zamilovanost vyprchá, zatímco láska k dětem je celoživotní. Mohl změnit názor, aniž si to jasně uvědomil. Chápu, že Ti to může připadat nefér, ale z pohledu většiny milujících rodičů je to poměrně logické.
Osobně bych za tím asi nehledala vedlejší úmysly - myslím, že ex spolu mohou klidně vycházet bez toho, že by v tom bylo něco víc a v mých očích je celkem borec, že se tak stará o syna. Je předpoklad, že pokud bude mít další děti, bude pro něho jejich pohoda a vztah k nim vysokou prioritou, což není samozřejmost a je dost chlapů, kteří s opuštěním ženy opouští i svoje děti (a s tou další to samozřejmě nebude jiné..).
@veruvojtkova Mně teda nepřijde fajn trávit čas s jeho ex jako jedna velká rodina.... Přijde mi to ujeté.
@luciebx On se koupe skoro vždycky nahý, nepředpokládám, že by si kvůli exce navlékl plavky. Nebyli na koupališti, jen u řeky...
@verazmetra Promiň, ale to je, jak kdyby to psal můj ex... Ostatně toto také párkrát zkoušel...Psát jako někdo jiný do diskuse, kterou jsem založila...
Napíšu tady dvou vlastní zkušenost. Naši se rozvedli, když mi bylo 6 let. To co jsem celé dětství slychávala byly jen hádky a nadávky jeden na druhého a my se sestrou byly mezi nimi a nechápaly co se děje. Do dneška má moje máma zášť vůči otci nebo spíše vůči jeho přítelkyni. Vždycky jsem si říkala, že pokud budu mámou, tak nikdy nedovolím, aby moje děti byly hromosvodem problémů mezi mnou a jejich otcem. Našla jsem si přítele, se kterým mám dvouletého syna a ten má ještě z minulého vztahu dospělou dceru, ale díky tomu, že měl finanční problémy a neměl zázemí, tak se s dcerou nevídal. Byla jsem ta, která má něj tlačila a přemlouvala ho, aby obnovil vztahy a začal se s ní vídat. Dneska je to už rok, kdy máme úžasný vztah nejen s dcerkou, ale dokonce s její mámou, máme vnučku, se které jsme unešení... Život je o nás samotných jen do doby, kdy nemáme závazky, ale když přijdou děti, jde všechno stranou a ony jsou středem vesmíru... Takže pokud Vám záleží na příteli, budete muset zkousnout mámu jeho syna nebo hledat štěstí jinde
@degial To, co jsi teď napsala, vidím jako celkem zásadní problém v porovnání s korektními vztahy s ex.
Hele. Vztah s nekym, kdo ma z predchoziho vztahu deti, a je tedy nutno aby se cas od casu s ex videl/mluvil bych nesnesla. Vim to o sobe. Jsem zarliva a obcas paranoidni jako ty. Takze jsem si nasla bezdetneho a mam klid. 😉
@somalicats Co máš konkrétně na mysli? Že se vydával za někoho jiného v mé diskusi? Však píšu, že tohle byla už jen poslední kapka... Prostě pohár trpělivosti přetekl.
@cizinkaa
No neviem ci kazda je paranoidna.Je prirodzene ziarlivost a chorobna ziarlivost.Kazda asi vytusi priznaky ohrozenia,ale nastastie nie kazda si ich aj zacne domyslat skor nez zacnu realne existovat
No tak se s nim rozejdi a najdi si bezdetneho. Cim driv, tim lip.
Tohle mi příjde jako docela nevinná situace. Neřeknu, kdyby přišli s tím, že spolu pojedou na dovolenou, nebo společně trávili víkendy. Z pohledu mámy nechápu, proč by ex měla zazdít svoje dítě a nepřijít se podívat na jeho úspěch. Že je tam její bývalý muž? A proč by to mělo vadit? Cítíš se ve vztahu nějak nejistá, nebo máš podezření, že se k sobě chtějí vrátit? Rozejít se, když už je ve vztahu dítě, je dost těžká věc a myslím, že si to oba pořádně rozmysleli a nenašli jiné východisko. Má ex taky partnera nebo je sama? Ty se s jejich synem vídáš? Asi bych z toho sama v sobě taky neměla nikterak povznášející pocity, ale udělat kvůli tomu scénu ... jediný kdo v tomhle případně bude vypadat blbě, jsi ty, bohužel. Spíš než křik by bylo lepší si o tom v klidu popovídat, vyjádřit svoje pochyby, že máš z toho takový a takový pocit i když víš, že se jen chová jako otec..jestli by to pro příště nešlo udělat i s ohledem na tebe. Třeba partner mile překvapí 🙂
@degial no kdyz ctu tve dalsi prispevky, cim vic bych doporucila rozchod. Ty nezkousnes, ze mas chlapa s ditetem a byvalkou. On evidentne hleda min. sex jinde (viz domlouvani na mileneckem vztahu s dalsi zenou). Tvoji neduveru plne chapu. Nicmene, jeho syn tu proste bude mit vzdy maminku. Je normalni, ze dite je rado ve spolecnosti obou rodicu. Takovym situacim, jakoze dite chce, aby ho mama videla plavat, se nevyhnes a bude jich vic. Ne vzdy jde prani prcka s psima ocima ze strany taty odmitnout, ani by to nebylo vuci diteti fer. Treba typicky narozeniny, svatky, atd. Ano, stvalo by mne to stejne jako tebe. A proto jsem si nasla bezdetneho chlapa. Hodne stesti.
@degial Mám na mysli, to, že tam už dřív byly situace, kdy Ti dal důvod k nedůvěře. Ta situace s exkou by mi nepřišla tak tragická, mně by nevadilo ani to, že šli spolu na koupák. Ale vadilo by mi hodně, kdyby hledal paralelně další vztahy, i kdyby "jen" na sex. On totiž tohle mohl být úplně klidně důvod jejich rozchodu - pokud i v době, kdy byl s ní, hledal milenky, tak bych pochopila to, že s ním už nechtěla být. Nicméně v takovém případě je fakt, že udělal to jí - udělá to i Tobě nebo jakékoli další.
@degial Skonči to a najdi si svobodného muže bez minulosti. Evidentne nedokážeš ustát, že má s někým společně dítě. Chyba není na jeho, ale na tvoji straně. Měla by jsi být ráda, že vychází s bývalou partnerkou dobře. Takových "exparu" je dnes jako šafránu a přitom ty děti by si to tak zasloužily. Když už rodiče nedokázali žít spolu, tak ať spolu mají alespoň hezky vztah.
To, že to nedokážeš přijmout ty, je jen tvůj problém.
Nemyslím to zle, ale takhle budeš vyvádět vždycky. Bude pro tebe lepší muž bez předchozích závazků.
@degial Tak jestli jsi ochotná zahodit pětiletý vztah kvůli tomu, že přítel jednou trávil odpoledne u vody se svojí ex a se synem, tak to je teda na doktora.😂
Ale jen to udělej, jestli se s ním rozejdeš, tak se ve finále bude mít líp, protože mít doma takovou hysterku, to musí jít o nervy.👏
@somalicats Exku podváděl dlouhodobě... Ale toto nebyl důvod jejich rozchodu, protože ona se to nikdy nedozvěděla...
@bucifalek_just Kdyby sis přečetla celou diskusi, tak bys věděla, že toto je jen poslední kapka... A ty hlavní důvody jsou někde jinde.
@degial Pokud se s jeho exkou neznas osobne a nikdy jsi s ni nemluvila, tak nemuzes vedet, ze ona o jeho nevere nic netusila. Kazdopadne pokud podvadel ji, tak evidentne zabrany nema a nemas jistotu, ze to Tobe neudela. Pro mne by toto byl duvod, proc bych s takovym chlapem nebyla, ne to, ze se vida s ex.
@somalicats Tak tvrdí to on, že ona se nic o jeho nevěrách nedozvěděla... Já jsem už od začátku věděla, že nějaké nevěry z jeho strany tam byly (to mi přiznal sám a částečně jsem to chápala), ale zdaleka nepřiznal vše, to jsem se dozvěděla později a na důvěře to moc nepřidalo... Mně nevadí, že se vídá s ex, ale vadí mi, že by spolu měli trávit volný čas (výlety, koupák, dovolené)...Toto opravdu nedokážu skousnout.
@degial Takze vlastne vis jen to, co Ti chlap napovidal. Pravda byva nekde uprostred. Tobe vadi exka, ale dost se divim, ze Ti nevadi to, ze je pro nej normalni nevera misto prace na vztahu.
@degial Tak když nedokážeš, tak se přestaň zbytečně týrat a jdi o dům dál.
Je naprosto přirozené, že když s někým zplodím dítě, pak se mu dál věnuji. A že dotyčný dokáže v dobrém vycházet s matkou svého dítěte, i když již nejsou partneři, je naopak obdivuhodné. Takto vyzrálých mužů po světě zase moc nechodí.
@degial Tak celou diskuzi jsem nečetla, to přiznávám. Reagovala jsem na tvůj hlavní příspěvek. Trochu jsem to projela a četla o tom, jak si domlouvá milenecký vztah... Pokuď jsem to pochopila správně, tak jsi mu odpustila a vrátila si se k němu, v tom případě by si to ale už neměla nikdy vytahovat. Jednou to odpustíš, no tak se v tom už nerejpej. Pak jsem tu něco četla o tom, že byl ex nevěrný. Tak pardón, ale ty jsi to věděla, že jí podváděl a stejně si s ním založil vztah? A to, že trávil volný čas s ex se kterou má syna? Tak to mi přijde jako nejmenší problém. Jeho ex byla, je a bude součástí jeho života, protože je to matka jejich dítěte a pokuď si syn přál, aby ho viděla i maminka, tak na tom fakt nevidím nic špatnýho. Tohle pochopíš až budeš máma. A nedej Bože, aby ses rozešla s otcem svého dítěte a on si našel někoho jako jsi ty, to budeš nasraná! Uděláš nejlíp, když to ukončíš, jak pro sebe, tak hlavně pro toho chlapa a pro kluka.
@somalicats To zas ne...Četla jsem jejich konverzace v mailu, takže znám trochu i její pohled na věc, ač jsem se s ní neseznámila... Ostatně, pochybuji, že by se mi ona s něčím takovým sama svěřila... Jinak mi vadí obojí, samozřejmě... Důkazy o fyzické nevěře nemám, ale i to vypisování pro mě nevěra je... Rozešli jsme se kvůli tomu...Ale ukecal to nakonec. Tentokrát se mu to už nepodaří. Mám už dojednaný podnájem a odstěhuju se v nejbližších dnech.
@degial Konverzace v mailu Ti jeji pohled na vec opravdu nedaji. Asi zatim nemas moc zkusenosti, kazdopadne chlap, co podvadi, neni OK a pokud nekdo tvrdi, ze je nevera normalni - neni, od toho jsme Homo Sapiens. Neberu jednorazovy ulet, to se muze stat kazdemu, ale pokud chlap nebo zenska podvadi partnerku/partnera dlouhodobe, tak to znamena jednu vec- ze neni schopny se o vztah starat, mluvit s tim druhym, resit problem. A problemy prijdou vzdycky. Psala jsi, ze jste spolu byli 5 let, a i tak se pokousel najit si milenku - no sorry, ale to by letel vzhledem k tomu, ze nezvladl udrzet ptaka v kalhotach ani v dobe, kdy byl se svou ex. Ty tu resis primarne fakt malichernost (a nepreju Ti, aby ses jednou dostala do pozice ex s ditetem, kdy to dite bude chtit travit nektere chvile s Tebou i tatou a jeho nova baba bude vysilovat tak, jak vysilujes Ty ted). Pritom ale nevidis, ze skutecny problem neni v te exce, ale v jeho neverach.
@somalicats Vždyť ty dvě věci spolu souvisí. Pro mě je nevěra jak to, že si s jinou ženskou dopisuje ohledně sexu, tak i to, že s jinou ženskou (ač je to matka jeho dítěte) tráví za mými zády svůj volný čas jako rodina. To první je pokus o fyzickou nevěru, ale to druhé je pro mě něco jako emoční nevěra... Tak to prostě vnímám.

@degial podle mě je u vás problem úplně někde jinde, velká oprávněná nedůvěra z tvé strany, která se projevuje i ve vztahu k jeho ex.. navíc máte očividně jinou představu o tom, jak by to všechno mělo fungovat a to do budoucna neni moc dobře..