icon

Partner upřednostňuje psa před dcerou. Jak to řešit?

littlestrawberry
16. únor 2022

Krásný večer všem, jdu si sem pro radu a doufám, že za tu špatnou nebudu já. Nejdříve jsem se tu chtěla rozepsat, ale bylo by to na strašně moc dlouho, tak to zkusím zkrátit. S přítelem máme téměř roční dceru, a psa. Psa si pořídil dříve než jsme se poznali, ale bohužel bral ho asi jako náhradu za partnerku nebo co, protože ho šíleně rozmazlil a nehodlá na tom nic měnit. Dlouho dlouho jsem to tolerovala, ale už mi dochází trpělivost a mám toho už plné zuby. Pes si může dělat co chce, dcera nesmí skoro nic. Pes může skákat po všech a po všem, shazovat věci ze stolu, ale běda jak dcera něco omylem shodí. Pes může otravovat večer u filmu, kňučet nám do ucha, ale běda jak dcera začne mrčet. A tak bych mohla pokračovat dál a dál. Poslední kapka přišla ve chvíli, když jsem řekla že pokud pes odmítá poslouchat a nebere na dceru ohledy, budu ho jednoduše zavírat do jiné místnosti když si bude dcera hrát v obýváku (pes totiž váží cca 35 kilo a je to docela buldozer, nedělá mu problém šlápnout na malou, když si hraje, hodit jí tvrdý balón na hlavu, shodit jí na zem atd... a odmita vedle ní jen tak ležet, neposlouchá v ničem tak proč zrovna v tomhle že jo, tak jediné řešení je ho prostě v tu chvíli někam zavřít a je klid) - ale to jsem si asi dovolila moc. Okamžitě mi dal jasně najevo, že pes se zavírat nikam nebude, a že když mi to vadí má si malá hrát v pokojíčku v ohrádce. Ano, malá 10 měsíční holčička si má hrát sama, zavřená v ohrádce, a pes může dělat po bytě bordel. Je tohle normální? A to jsem zdaleka nepopsala vše co denně zažívám, ale tohle už na mě je vážně moc. Co mám dělat? Nebo co byste dělali vy? Děkuji moc všem za odpovědi.

Strana
z3
blondynka400
17. únor 2022

@dixi86 asi měl i předtím, ale zamilovaný člověk má občas růžové brýle a pořád věříš, že se něco změní. A to by příchod dítěte za mne tedy zrovna měl. Pravdu ale máš určitě v tom, že hlavní problém je chlap, jestli toto nevidí a nechce změnit

amazonkajanik
17. únor 2022

@blondynka400 jo, naštěstí. Kdybychom i my vrátili, šel by na uspání. 10 měsíční štěně se u nás dožilo skoro 10 let. Sežrala ho rakovina 😭 ale mezi tím jsme měli pár konfliktů a ke konci, jak měl bolesti a my o tom nevěděli, tak mě taky pěkně pokousal. Ale do té doby, jak porušil pravidla, nebo neposlechl, to bylo zle. Dokonce se do nás pár lidí pustilo, že jsme na něj moc prudcí. Jako, když mi zmetek vezme čáru a prudí jiného psa za plotem a nechce se nechat odvolat, tak ho prostě vezmu za hřbet ( jako to dělá máma fena) a odnesu co nejdál. Pes to bere jako "ty kráso, to jsem fakt posral a panička není máslo, když mě ještě dokáže takhle nést '25kg' "
A když nemohl díky nemoci, tak jsem ho nosila v náručí z patra do patra. Mmch náš pes byl teoreticky z 75% vlk. Kříženec československého vlčáka a huskyho. Obě plemena velice náročná na výchovu, jsou to paličáci, rádi pracují ale odsuď posud, nesnáší stereotyp, ale milují rodinu- smečku

magicaetezzz
18. únor 2022

Tohle muže být do budoucna velkej pruser. Nepises, co mate z plemeno, ale byla bych velmi opatrná, kor, když má pes 35kg.
Pes za chlapa nemůže, debil je chlap a ne pes.
A tím, ze psa zavres si zadelavas na ucelnou nenávist pes vs. malá.
Kdo se o psa stará ve smyslu krmeni a venceni? A ty ho neusmernis? Respektive tebe neposlechne, když ho posles na místo?

Promluvila bych sis chlapem, pac mate problém mezi sebou. Hlavně pokud on problém nevidí a ty ho na nej upozornís a on s tím odmítne cokoliv dělat, pak je to v coudu a mas jen dvě varianty - trpět, odejit

luckawm
18. únor 2022

@littlestrawberry my máme s manželem psy rádi, ale milujeme naše děti. To, že je tvůj manzel kreten v tom jak se chová ke psu a k dceři tu nebudu rozmazávat. Já bych s nim rychle vybehla, ale…my jsme měli prvního psa ještě před dětmi a když se dcera narodila hned po příjezdu z porodnice ji dostal ocuchat. Psa někam zavírat je blbost naopak bych ho naučila fungovat s derou. Nám psa potom někdo otrávil, narodila se druhá dcera a koupili jsme stěně. On ví, co si k dětem muže dovolit a co už je moc, ale nevyclenujeme ho ze smečky pokud něco neprovede. Leží v pokojicku na koberci když si děti hrají. Když malá leze muže mu hrabat do misek a on nesmí nic. Malá ho nesmí trápit, stouchat do oči, tahat za usi apod. Předpokládám, ze manzel chodí do práce. V te době kdy je pryč bych se pokusila se psem pracovat. Naučit si ho na základní povely, dat malou do kočárku a se psem vyrazit ven. Když se mu budeš věnovat on te bude poslouchat. Zavírat dítě nebo psa je blbost. Jednou spolu žijete tak se musíte nějak sladit.

teeerez
18. únor 2022

Pisou to prakticky vsichni, ale problem neni pes nybrz chlap. Zadne reseni ti moc nepomuze, dokud se s muzem nesjednotite. Kdyz ty budes psa zavirat a pritel poustet, bala bych se, ze po diteti vyjede. Ostatne, pan "smecky" mu dava jasne najevo, ze je diteti nadrazen. Zaroven ale si nemyslim, ze bych mela sanci psa vychovat, kdyz ti to po vecerch bude jeho pan sabotovat. Pes z toho bude leda tak naprosto zmateny.
Moje stanovisko by asi bylo, ze pes se vycvici, aby zacal poslouchat. Pak neni problem, aby byl ve stejne mistnosti s ditetem. Bylo by to stanovisko rovno ultimatu, pes nadrazen diteti je situace, ktera si rika o hodne velky maler
(mimochodem, v rodine jsme meli jedince, co nade vse - vcetne deti - miloval kocoura. Ten mohl vse, deti nic. Nesou si tento pristup v sobe cely zivot, neni to prkotina a to to byl maly kocour, ktery na rozdil od psa nemohl vyrazne ublizit. Nemam k takovemu pristupu zadne pochopeni)

fire85
21. únor 2022

@dasipe je tak ještě že ty zadnyho psa nemas...byl by to chudák, pořád v kotci

lilian2111
21. únor 2022

@dasipe a za mě má bejt třeba zrovna ušatej 🐇 jedině na talíři, nebo v králíkárně a ne v bytě 😛

inssomnia
22. únor 2022

Chlapa ti řešit nebudu, ale určitě máš šanci navázat se psem vztah sama za sebe a za dítě. My máme rok a půl staré štěně jako inventář k domu a prostě jsem to řešit musela. Pes celkem v poho, ale výcvik nemá a to 1-2leté dítě ho má prostě v obličeji - olizuje, skáče, šťouchá. Dcera miluje zvířata, jen toho našeho psa pořád odstrkovala. No uvědomila jsem si, že to dělám já, protože psa taky zrovna nemiluju (a čím dál míň psy celkově) a začala jsem to řešit - koupili jsme házedlo a chodíme si se psem cíleně hrát. Oba to baví, pes se kolem malé naprosto uklidnil, dítěti neleze do obličeje (cizím pořád jo) a pomalu tu výchovu stupňujeme - teď házim já, pes donese, dítě dá povel sedni, pes sedí a čeká, až si batole vysloví z pytlíku ňamku a dá mu jí (a občas ho zaujme něco jiného a trvá to). Nepředstavitelný pokrok za nějaké 3 měsíce.

dasipe
22. únor 2022

@fire85 představ si že mém 😀 to je překvapení, co? 😀 A taky máme velký dům a velikou zahradu 😀🤘

dasipe
22. únor 2022

@lilian2111 ono záleží jaký je to druh, jestli na doma, nebo na ven 😊

tibecinan
22. únor 2022

Tak já to vezmu z ohledu druhé strany, manžel si mě taky bral se psy, celkově ví, že dlouhé roky žiju kynologií. Děti spolu máme, oba se jim od malička věnujeme oba...on má zase své zájmy. Sama chci, aby se celý svět netočil jen kolem dětí, ale aby i on si užíval sebe a stejně onto bere tak u mě. Takže pokud sis udělala díté s někým kdo má psa a věnuje se mu, tak nevím, co sis myslela. Ten pes se tak musel chovat i před tím. To jsi doufala, že když si s ním uděláš díté, že to okecáš a psa pošle pryč? Buď se s ním rozejdi nebo začni tolerovat i jeho koníčky, věřím, že i ty máš něco co by tě mimo výchovy dítéte bavilo. Naopak spíš ho jen požádej, aby se psem navštěvoval cvičák, ale každý pes muže nedopatřením dítě shodit a to i starší dítě. Tak jako tak je nemužeš nechávat spolu samotné. Ale určité nezavírat psa do jiné místnosti. Přesné tímhle zpusobem pak vznikají problémy s povahou psa, když takhle majitelé jednají. Psovi se pak muže objevit separačka nebo muže dělat naschvály hygienické nebo bude věci ničit a ty mu tímhle stylem zaděláš na útulek.

littlestrawberry
autor
22. únor 2022

@nekiaxy S dcerkou čas moc netráví, jenom když nutně potřebují aby ji na chvilku pohlídal, když neco potřebuju udělat. Ke mně se chová hezky, samozřejmě až na pár nějakých neshod co má asi každý, i k té dcerce se nechová zase úplněhrozně, ale několikrát se třeba stalo že na ni zvýšil trochu hlas a ona se rozplakala a jemu to ještě přišlo vtipné a uklidňovat jsem ji musela já. Nevím no, dá jí pusu, i se s ní pomazlí, ale prostě tak nějak jinak než třebas s tím psem, s tím se mazlí rozhodně víc mi přijde i si s ním hraje.

littlestrawberry
autor
22. únor 2022

@amazonkajanik No právě. Já jsem si to představovala tak, že na psa bude v některých věcech důsledný, a pes bude přesně vědět co si k malé může dovolit a co ne (a samozřejmě i naopak, ale malá zatím spoustu věcí ještě moc nechápe). Jenže pes neví a nechápe.

tibecinan
22. únor 2022

@littlestrawberry jak může pes chápat, když je to vaše první dítě? A ještě k tomu pár měsíců staré. To chce důslednost a trpělivost. Tu očividně nemáte ani jeden. Ale pes je ten, který za to pyká.

sinicka
23. únor 2022

Čokl by šel jeste dnes z baraku a chlap by mazal hned za nim. Nechapu jak nekdo muze mit psa v byte a jeste mu dovolovat vic jak diteti.. ja bych ho zabila, toho tveho pritele. Tohle neni normalni. Spis naopal..

tibecinan
23. únor 2022

@sinicka no ty jsi kravička 😂😂 to jsou přesně ty mamynky, co si myslí, že řídí svět a vše se točí jen kolem jejich ploda

zelenaesmolda
23. únor 2022

@sinicka
pes v byte nevadi ale musi byt vychovany a mit vyziti i mimo byt

amazonkajanik
23. únor 2022

@littlestrawberry v 10. měsících měl malý ohrádku na hraní, aby někde nespadl,atd. Ale v té samé místnosti byli i psi. Když přišel jeden nebo druhý k ohrádce, tak si malého očichali, malý z toho hroznou srandu. Horší bylo, že pes špatně nesl, když malý kňoural, nedej bože, když plakal, to plakal s ním, takže jsme jej museli odvést do jiné místnosti, s tím, že jsme jej konejšili, že je malý v pořádku( někdo tam s ním pokud možno i zůstal) a až když se malý uklidnil, tak šel zpět a hned se přesvědčil, zda je tomu tak, jak jsme tvrdili. Ale našim psům bylo 7 a 13let, když se syn narodil. Dokonce jsem si díky zvláštnímu chování psa dělala test 3dny před ms...
On je možná taky problém v tom, že je to jeho pes a vy jste k nim přišla. My si psy pořizovali už jako pár po 2 letech vztahu...

amazonkajanik
23. únor 2022

@sinicka jé, my měli v bytě rovnou dva a ne malé. Jim nezáleží na prostoru, ale na péči. Dodnes pamatuji, jak jsem přišla z práce, nervy v kýblu, flákla sebou na postel a bylo mi do breku. A ti naši dva debílci hned ke mě, začali se po mě jak prdlý válet, že jsem během minuty vybuchla smíchy a chmury byly tatam...bafla se vodítka a šlo se na krátkou procházku ( to znamenalo min 6km) dlouhá byla každý víkend od 15 do 25km. Se synem v kočárku bývaly kolem 15km téměř každý den, když počasí dovolilo...

somalicats
23. únor 2022

@tibecinan A já bych třeba psa v bytě taky nesnesla. Respektuju to, že někdo má psy natolik rád, že si je pořídí i do bytu, já to nejsem, z toho důvodu taky psa nikdy mít nebudeme. Ale nenazvala bych tu, která miluje psy natolik, že je má doma (a dokonce i v posteli) kravičkou. Zkus trochu respektovat přístup těch, co psy dvakrát nemusí 😉

tibecinan
23. únor 2022

@amazonkajanik přesně 🙂 bohužel lidé mají víc rádi elektroniku, než zvířata...radši si poŕídí nový iphone na komunikaci, než zvíře pro společnost a oživení domácnosti (byť akvarijní rybkou) 🙂 vidím to všude kolem... :-/

tibecinan
23. únor 2022

@somalicats Takže ty je máš v posteli, ale dvakrát je nemusíš? no...asi je tam spíš máš, protože musíš? Nejsi náhodou podobný případ, jako tady vejš autorka dotazu? Když napíšeš, že kvuli takove blbosti by ses zbavila psa...a chlapa hned za ním, tak si za tím stojím.

somalicats
23. únor 2022

@tibecinan Koukám, že pochopení psaného textu je trochu problém... Já psa nemám, a ani jej mít nehodlám, i kdyby děti žadonily sebevíc, protože jsem to ve finále já, kdo by se o něj musel starat. A nevím, jak jsi přišla na to, že mám psa v posteli 😀 nebo že se nějakého chci zbavovat.

tibecinan
23. únor 2022

@somalicats ,,Ale nenazvala bych tu, která miluje psy natolik, že je má doma (a dokonce i v posteli) kravičkou." .... ale to, že se chceš zbavovat konkretně ty jsem nenapsala, jen si vedla takový názor ,,kdyby"

somalicats
23. únor 2022

@tibecinan Já reagovala na ten Tvůj příspěvek, kdy jsi tu jednu uživatelku nazvala kravičkou. Nemá ráda psy v bytě, fajn. Respektuj to. Nemusíš s jejím postojem souhlasit, ale respektovat to, že někdo jiný psy nemusí, bys měla.

tibecinan
23. únor 2022

@somalicats spletla jsem si loginy, taky je na S 🙂 nicméné, jak mužeš vědět, že psa má a že ji chrápe v posteli? Má profil prázdný, já vidím jen trolla , co si muže psát hejty kde chce a bude mu to fuk 🙂 Nicméně chtěj po nékom respekt, když druhá strana ho taky nevede. Ale tím se začala celá ta diskuze, majitelka plodu nerespektuje chlapovo psa. Stejné tak ta na S nerespektuje, že nékdo ty psy prostě má a jí je do toho kabel. 🙂

somalicats
23. únor 2022

@tibecinan Tak vědět to samože nemůžu, ale mám dost přátel pejskařů, s některými ti psi spí i v posteli, takže by mě to nepřekvapilo. Já jsem kočkař, kočky spí v posteli se mnou a taky chápu, že z toho někdo může mít osypky.
Co se zakladatelky diskuse týče, tak u ní bych primárně problém nehledala. Problém je na straně chlapa, který má psovi zajistit výcvik a řešit vcelku oprávněné obavy matky o dítě. Těch pokousaných děcek už jsem taky viděla celkem dost a vždycky je problém na straně majitelů, že jednak nechají psa růst jak dříví v lese, druhak pak neuhlídají dítě, které tomu psovi může ublížit - ty malé děti z toho rozum nemají a než ho dostanou, tak se musí starat rodiče. Tady vidím celkem průšvih - chlap neřeší psa a matka dítka by situaci řešila ne úplně adekvátně.

michaela666
23. únor 2022

@tibecinan Fakt jsem neslyšela horší výraz pro narozené dítě než plod. Nedávno nějaká maminka psala, že označení dítě zní hrubě, ale na ploda snad nic nemá.

tibecinan
23. únor 2022

@michaela666 no to je asi pravda :D ale říkám to ze srandy i našim plodum, chce to nebrat vše tak vážně :D

michaela666
23. únor 2022

@tibecinan V pohodě, říkej si jim jak chceš. Jen mě švihlo do očí jak na maminkovském fóru řešíš čokly a o dětech mluvíš takhle... vypadá to dost blbě.

Strana
z3