icon

Partnerova nevěra

kristynaec
13. pro 2016

Ahoj,potřebují asi podpořit...a slyšet vaše zkušenosti na takovou věc. Náhodou jsem zjistila,ze ni byl partner nevěrný. Trvalo to prý déle,ale láska v tom není. Když jsem to zjistila a chtěla odejít,prosil,at zustanu.Snaží se,ale asi malo.Nevím,přijde mi,ze se snad víc snažím já.Je to chvilka,co to vim.Nakonec jsem se rozhodla odpustit.Planujeme už nějakou dobu miminko,dostavujeme domek...Nějakou dobu nám to neklapalo,nemluvili jsme spolu jen se dohadovali... Sliboval,ze za ni nepůjde.Bydlí v jedné vesnici.Tak strašně to bolí.... Mám mu věřit? Pokračovat dal podle plánu? Nebere mi tel a už jsem na nervy.... Když zavře jen tak oci,tak jsem nervni na co mysli. A každý den se bojím,ze přijdu domu a rozejdeme se. Zjistila jsem že ho miluji víc,než jsem si myslela.On to prý zjistil také.Ale da se ještě někdy věřit??! Nebat se a normálně žít? ☹

Strana
z4
zdendajj
25. pro 2016

@biedronka10 Moc děkuji. Hodně mi pomáhá, když si mohu o problému promluvit. Pomáhají mi názory, ať jsou jakékoliv. Moc si toho vážím. Jsem člověk co celý život nevěru odsuzoval a odsuzuji. Když s tím manželka přišla nechtěl jsem souhlasit. Ale... Pak jsem uvážil celou její minulost se mnou. Vždy byla příkladná manželka, podporovala mě, nikdy mi nic nezakázala. Vždy stála při mě, v časech zlých, kdy člověk neměl práci. Porodila krásné dvě děti, zdravé a živé - myslím tím opravdu nezastavitelné ;) a stále něco řešící děti. Asi 3 roky po druhém porodu už ke mě vysílala signály, že není šťastná. No a tento rok to vygradovalo oznámením o užívání si života. Výlety, různé akce nezabíraly, protože jsme neměli hlídání pro děti, takže jsme museli být doma. Z toho vyplynulo, že bychom museli každý zvlášť a to nyní využívá manželka. Chodí pařit s kamarádkama a k tomu chytla milence, se kterým je cca 4 měsíce... uff. nevím co bude, jak jsem už zde odpovídal, nevím, jak dlouho to ještě unesu. Možná až mě potká nějaká hodná žena a projeví o mě zájem, že budu stejný, jako manželka. Já mám výhodu, že mi nevadí děti...

baboo
25. pro 2016

@zdendajj ono se lehko řekne, nedělej se sebe blbce, ale zahodit 15let života, vynaložené práce kolem domu, žití s dětmi, atd atd, to už si člověk rozmyslí ..... moji rodiče se rozváděli z podobných důvodů, máma měla pocit, že už nechce jen skákat kolem dětí a domu, byly jsme 3 odrostlé děti, tak se nejprve pokoušeli žít v domě spolu, ale každý po svém (tedy máma), nešlo to, tak táta pobral úspory a vyplatil mámu, koupila si byt, auto, jezdila si kde chtěla, měla mladšího přítele, my děti jí to neodpustili do dnes, táta se s tím nikdy nevyrovnal, dnes máma žije sama, stárne a i když se snaží, v nás dětech to stále je.

marcicek84
25. pro 2016

@zdendajj - zamilovanost trvá tak půl roku, max. 2,5 roku, pak je z toho láska. No pochybuju, že ten typ toho druhého muže je ten, který se rozvede, má 3 děti...ale asi bych na vašem místě připomněla vaší ženě, že ty hranice tím románkem překračuje, že jste nedal svolení k sekundárnímu mileneckému vztahu, kdy se nedokáže starat o rodinu, ale že jste chtěl být slepý pouze k občasné nevěře...měl byste ji říct, že se něco děje a že tím opravdu začíná ohrožovat rodinu, měla by dostat trochu strach...
nevím o jaké ty varovné signály co k vám vaše žena vysílala měly být? že se ji dostatečně nevěnujete jako ženě? Co ji ve vašem vztahu chybělo, ve fázi zamilovanosti už váš vztah nikdy nebude, takže...

marcicek84
25. pro 2016

@zdendajj a ještě jsem se chtěla zeptat, až to vaši ženu "přejde" a bude se chtít vrátit, dokážete si představit se ji znovu dotýkat a milovat se s ní? To bude jenom tak, jako by se nic nedělo? Nevím, ale myslím si, že několiměsíční neutajovaný milenecký vztah ve vztahu udělá takovou paseku, že další pokračování vztahu znemožní. Nevím totiž, jak se dokáže psychicky přenést člověk přes takovou věc, aby tohle v sobě nenesl celý život, aby věřil a důvěřoval, jsou to příliš velké rány. Navíc vy ji milujete a dal jste ji volnost, ale pokud by ona milovala vás, tak toho nezneužije, resp. to před vámi min. zatají a těm úletům se bude mít tendenci bránit, což tady nevidím.

barulina
25. pro 2016

@tulikiss diky zrovna budu novou kolegyni, jen tak pro odlehceni. A s tim strilenim,ja i minkolegove nosime zbrane ;D

zdendajj
25. pro 2016

@marcicek84 Máš pravdu. Zamilovanost je na chvíli. O vztahu jsem se dozvěděl náhodou. Anonymní dopisy. Zeptal jsem manželky a ta se přiznala, že si myslela, že to bude opravdu jen úlet. Bohužel se zamilovala. Až po uši. To už mi neřekla, nyní tvrdí, že nic není, ale já vím, že je. nebudu vysvětlovat jak to vím. Nepátrám. Lidi se postarají. Ohledně té nešťastnosti její, nevyslal nic, jen řekla, že není šťastná. neuměla mi říct co by to změnilo. Máme všechno a ona také. i tvrdí, že má hodného manžela a zdravé děti... jen prostě ji chytla krize středního věku. Cítí, že ji utíká život mezi prsty a nic si neužila.... Snaží se mi vše tajit, ale tak, jako žena pozná na muži, že někoho má, tak já to poznám na ní..... Cokoliv ji řeknu, že je špatné, dojde k hádce. Nikdy jsme se nehádali, jako poslední dobou. Neodkáže si přiznat, že je to kvůli tomu vztahu...

zdendajj
25. pro 2016

@marcicek84 Vůbec nevím co bude. Tají co se dá. Ale bohužel se neutajilo nic... A to i přesto, že on je z města 50 km daleko.... Co bude? Nevím....

japona
25. pro 2016

@zdendajj Pěkně s vámi zena vyje*ava..
Nabíječ si myslel, že vdaná ženská s dětmi bude "bezpecna", tj. nebude po nem chtít vztah, dítě atd., ale bohužel narazil na vaši paní, ktera je trošku naivní.. Nevěřím, že z toho něco z jeho strany bude. Tusi to i Vaše paní, proto si nechává stále otevřena zadní vrátka a nepálí mosty. Pokud vám na ni stále záleží a dokazete zapomenout, mel byste ji dát poradnou lekci.. ona by za vámi mela prilezt pomalu po kolenou a sypat si popel na hlavu, co udělala za blbost, a ne že vy čekáte, až to milostivou přestane bavit. Podejte k novemu roku žádost o rozvod s návrhem, že vám zůstanou deti v péči (ať si muže uzivat, že?🙂). A jen tak mezi řečí se zmiňte, že začínáte s někým jiným. Taková léčba sokem, ona si vůbec nepřipouští, že byste to mohl ukončit vy.

zdendajj
25. pro 2016

@japona Tak to vůbec nevím, zda to dokážu. Je pravda, že mě už něco podobného napadlo. Jen se obávám, aby to zapůsobilo, jak má...

biedronka10
25. pro 2016

@zdendajj ja to chapu. 15 let je opravdu velky vztah. Bohuzel, mam li Vam rici svuj nazor, takovy vztah se vetsinou neda uz moc dat do kupy, nemyslim po hmotne a povrchni strance, ale myslim po te dusevni. Ona ta ztrata duvery je hodne spatna - vlastni zkusenosti v rozsafne rodine. Vy si budete muset rict uprimne sam sobe, kdyz se k Vam zena vrati jestli budete schopen fungovat na 100% jako pred tim? Milujici clovek ktery dostane ranu do srdce uz vetsinou ne. Prava laska a opravdovy vztah neni jen o tom od druheho prijimat, ale taky davat a urcitou formou se obetovat. Kdyz nekomu ve vztahu neco chybi, ma to resit s nim, ne dbat predevsim o sve predstavy, tuzby a pudy. Bohuzel, tohle byl osvedceny recept na dlouha manzelstvi, dnes uz to v podstate neexistuje i kvuli moderni dobe prinasejici ruzne moznosti. Rozhodnuti a myslenky jsou jen na Vas...ja bohuzel nepatrim mezi ty prispevatele, kteri to povazuji za normalni a v poradku. Je to na Vas, jen si myslim ze se ponizujete a budete i pak trapit, protoze budete jen jako nahradni ponozky, az tamty budou odrbane a to by se proste delat nemelo. Lecos uz jsem v rodine zazila a vim jedno, nekdy je ten rozvod a rozchod to nejlepsi reseni jake muzou ty lidi udelat, protoze nektere veci lezi v dusi a budou hlodat a deptat a nicit dalsi zivot. To muj nazor, drzim Vam palce

marcicek84
25. pro 2016

@zdendajj - je to rozhodně kvůli tomu vztahu...no a tu žádost o rozvod můžete klidně stáhnout, před soudem, ale ženu to postraší, myslím si, že něco udělat musíte, abyste si zachránil své mužství. To nakopne vaši ženu přemýšlet nad svými chybami...

zdendajj
25. pro 2016

@marcicek84 já doufám, že pokud to udělám, že to bude ta správná věc. Vy ženy víte, jak myslíte. Nevím jak to zapůsobí, ale zní to dobře...

marcicek84
25. pro 2016

@zdendajj - tak pokud vaše žena stojí o vás a děti, tak ji to nakopne k zamyšlení, zjistí, že ten její se nerozvede a pak ji to dojde a vy nebude ten jistý co poslušně čeká doma...no jestli o vás pořád stojí, tak se bude chtít vrátit, zde bych využila vlivu a rovnou dala podmínku partnerské poradny, bez toho si myslím to zvládnou půjde jen těžko...ale ještě nějaký čas bych dělala drahoty, aby se žena vycukala a příště ji tohle vážně nenapadlo....

japona
26. pro 2016

@zdendajj Jak dlouho to s nabíječem tahne? Znáte ho? Je doma tak nespokojeny, že by se rozvadel? Deti (jeho) jsou dospělé? Kde byl o štědřem dnu? S vaši ženou? Co spolecne bydlení s Vaše ženou? Plánují?

zdendajj
26. pro 2016

@japona Táhnou to 4 měsíce. Společné bydlení neplánují a on se rozvádět nechce. neznám ho, ale vím kdo to je. Oba si chtějí užít zakázaného ovoce. Nevím, zda ji miluje on, ale moje manželka určitě....

petadu
26. pro 2016

@zdendajj Já Vás nechápu, ale svým způsobem je obdivuhodné, že jste dobrovolně v pozici, ve které jste. Jak jsem psala výš, já bych to nedala. Ani si neumím představit, že bych svého muže po tomhle ještě mohla milovat ... důvěru nemá smysl ani zmiňovat. Pokud by mi ještě řekl, že miluje jinou, ale ať vydržím, ptž je to jen úlet, tak sbalím děti a jdu. Děti by tátu měly i tak, ovšem pro mne by to bylo nepřekonatelné ponížení. A jak se říká v Kusturiceho filmu: "Odpustit můžu, ale zapomenout ne".

kika_21
26. pro 2016

@petadu No jo, ale co děti? Asi jsou raději, že máma a táta bydlí pohromadě.Situace zakl. je poněkud jiná-nemá děti a ani manžela-zatím.

zdendajj
26. pro 2016

@petadu Vím, že je to nepochopitelné. Víše jsem psal důvody, které mě k tomu vedou. Dal jsem člověku, kterého mám rád šanci, aby se necítila o něco připravená. Možná to nezvládnu, možná ano. Nevím. Trápí mě to a proto jsem to sem napsal....

veeeraf
26. pro 2016

Něco jiného je, když jsou ve vztahu děti, to bych se snažila vztah nějak zalepit. Ale pokud nemáš závazky, vem nohy na ramena..udělá to znovu a bude to víc bolet

petadu
26. pro 2016

@kika_21 Ano, zakladatelce jsem svůj názor také sdělila.😉
Co se týká pána. Děti vycítí, když mezi rodiči není něco v pořádku, ať se snaží sebevíc. Mluvím z vlastní zkušenosti. Rozvod mých rodičů byl pro mamku velkou úlevou a já o tátu nijak nepřišla. Lepit vztah kvůli dětem, který je takto narušen podle mne nemá žádný význam. Názorů je ale spousta, nikomu ho neberu.🙂

petadu
26. pro 2016

@zdendajj Je to na Vás a upřímně, tahle situace je nezaviděníhodná. Držím Vám palce ať už se rozhodnete jakkoli.

pavlinar
29. pro 2016

Ahoj, já bych mu asi dala ještě šanci. Hlavně kvůli sobě, abych si nemusela vyčítat, že jsem to nezkusila. Může se samozřejmě stát, že se opět zklameš :(
Musíte se snažit oba, co nějaká ta poradna? A dala bych mu to fakt vyžrat. Dítě v této situaci určitě ne, ale to víš sama.
@zdendajj já možná chápu, proč to děláš, dokážu se toho tak nějak vžít. Ale už mi to přijde jako kamarádský vztah. Že jí toto toleruješ, mi přijde, že už si tě nemůže vážit. Jak by to bylo, kdyby se vrátila? A vrátila by se k vám nebo proto, že ji milenec poslal k vodě?
Tím, že praštíš do stolu, že takto teda ne, dost bylo podvádění, to snad nemůže být na škodu. Buď žena přijde k sobě, nebo přestanete prodlužovat neudržitelné.
A případně si užívat spolu, zajistit hlídání, a ty děti už jsou dost velké, aby s nima šlo kde co podnikat společně

japona
9. led 2017

@zdendajj Jak to u vás dopadlo?

zdendajj
10. led 2017

@japona Jak to dopadlo? Stále jsem za toho blázna a stále držím. Manželka má stále milence. Bohužel ta zamilovanost trvá. Už mi sice tvrdí, že nic není, ale nejsem zase úplnej blbec. Nechci pátrat. Bohužel je na tom i psychicky blbě, díky práci a všemu co se kolem její nevěry děje. Chodí s kamarádkami dál na kávu a pokec a o víkendu tancovat. Já dal věřím, že se to srovná. Stále ji mám rád... Je pravda, že mi pomalu dochází síly....

mlynkova85
10. led 2017

Taky jsem si něčím takovým prošla. Začalo to před rokem a půl. Vše jsem chtěla zachránit jen kvůli dětem manžel si ničeho nevážil. Chodili jsme do poradny fajn ale co pak bez poradny. Pomalu jsme zjistili co každému ve vztahu chybí jsme spolu už skoro 16 let nechtěla jsem to hodin za hlavu. Manželovi jsem řekla ať vypadne, bydlel u rodičů a k nám docházel na návštěvy za dětma. Postupně k sobě hledáme cestu zpět. Vztah se nemusí vždy rozpadnout jen kvůli románku,ale musí i Vaší ženě záležet na Vás i na dětech. A určitě se musí Váš společný život nějakým razantním způsobem změnit nebo do upadne do stejných kolejí. 🙂

samaber
10. led 2017

Můj názor je, že pokud nemáš děti, tak bych z toho vztahu odešla...

zdendajj
10. led 2017

@samaber Bohužel, máme dvě děti 8 a 4 roky....

zdendajj
10. led 2017

@mlynkova85 Ano, máš pravdu. Musí se změnit. Jen asi ani jeden nevíme jak. Zatím je manželka psychicky ne moc v pohodě. Stále se někdo snaží náš vztah nabourat. Ať to jsou anonymní!I nebo telefonáty nebo jiné attaky. Nyní bych chtěl, aby se srovnala psychicky. Pak budeme řešit dále. Snažím se vše zvládnout. Pořád doufám, že na to mám.

samaber
10. led 2017

@zdendajj jé to bylo na úvodní příspěvek, ale pokud máte děti, tak samozřejmě pokud to jde, tak na vztahu pracovat ale musí chtít obě strany..

marelu
10. led 2017

@alex123456 Ten Váš první příspěvek (zatím jsem nedočetla vše) je tak nádherně napsaný 🙂 Ač jsem si tím díkybohu nikdy nemusela projít, zcela s Vám souhlasím. Stejně tak jako s
@markyhum Člověk si musí srovnat priority, ač jsem to nezažila, zkusila bych odpustit (podle okolností, za jakých to udělal a snahy, zda by to chtěl napravit), ač nevím, zda by mi to šlo. Nechápu, že jsou všichni hned tak radikální jako by tu běhalo x nezadaných kvalitních protějšků.

Strana
z4