Peníze - nedostatek a více dětí. Jak na to stále nemyslet?
zdravím nechci moc dlouze se rozepisovat ale chtěla bych si popovídat s někým nebo
probrat to s někým kdo to má podobně a když musí řešit více peníze
má více dětí a jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně
jako vím že dětem nestačí moc že jim stačí když se jdeme projít ven nebo tak ale prostě
stačí i pokud jdeme do obchodu nebo tak nemohu jim něco koupit jen tak
trápí mě to
i když vím že to asi řeším moc jen já
manžel do práce chodí ale i tak mi přijde že ty peníze prostě nestačí jako se 4dětmi
co pak kroužky atd?kdyby prostřední syn neměl 3kroužky v rámci školní družiny kdy to jsou zatím jen stovkové uhrady tak by asi ani nechodil
já bych šla do práce hrozně ráda ale hlídání není a nejmenší (10měsícu) má lepší někdy horší
dny i to spinkání je jednou tak podruhé tak
přála bych si řešit něco jiného chci si užívat i ty děti ale když pominu i to že veškerý program
je na mě a že náš táta je prostě gaučák
trápí mě že občas musím řešit jestli jim vubec koupit kokino nebo zmrzku nebo tak
mám třeba kamarádku ta má děti 3 a zase je s nimi pořád sama ale v tom rozdíl není když chlapa mám třeba doma a stejně se dětem věnujijen já
ale není to o závisti to ne ona třeba zase peníze řešit nemusí ale jen mi to přijde moc líto
zase si říkám že mužeme být rádi že všechny ty 4děti jsou zcela zdravé atd
máte někdo radu jak to vytěsnit více z hlavy abych na to nemusela pořád tak myslet?
@shaun40 já vůbec neryla, dotaz zněl, jestli se nedá z rezervy zaplatit lyzak a jestli není klukovi líto, že nemůže jet. Zbytek jsou tvoje smyslenky...já beru z rezervy i na tábor, nerozlisuju kotel a lyže. A nikdo neříkal, že nemůžeš rezervu zase časem dorovnat.. Stačilo říct, že kluk nemá zájem a ne se ohánět kotlem.
@pavlinar děkuji, konečně někdo pochopil, co se tu snažím říct 😇nikomu zaměstnání nerozmlouvam, ale mě prostě dává větší smysl být teď s rodinou, dokud o mě děti stojí. Moje vš kamarádka vstává v 5 a přijede domů v 18 hod. Tohle není rodinný život, který bych chtěla, to se radši pár let uskromnime, ikdyz i z 27 tis já každý měsíc uspořím. 😇
@shaun40
myslim,ze by ses mela probrat.je rok 2019,ne 80.leta aby stat daval lidem praci a zaviral je za prizivnictvi.
proc ty nejdes do prace a valis se doma na nemocenske kdyz to prezenu?
@klea81 možná si to s někým pletu, ale neříkalas v nějaké jiné diskuzi (o výdajích), že neplatíte za bydlení? Resp. Že neplatíte tržní cenu (ať už hypotéku nebo nájem)? Pak by mi přišlo dost nefér hodnotit, kolik kdo ušetří, když neplatíš obvykle nejvyšší položku rodinného rozpočtu.
Jako ta lépe vydělávající v páru si neumím představit, že bych ten stres s uživením rodiny hodila na méně vydělávajícího partnera, navíc jsem od přírody hodně pracovitá, ale chápu, že to si každá rodina nastaví tak, aby to vyhovovalo konkrétně jim.
Ach jo, už toho nechte, každý si to udělá tak, jak mu to vyhovuje, je mi šumák, jestli je někdo doma zadarmo a rodina žije z příjmu muže. I kdyby to bylo naopak, co je mi po tom, když jim to tak vyhovuje? Chce to trochu zklidnit...
@drep já zase nechápu matky, co si pořídí děcka a pak jako musí rychle do práce. Já nemám děti jako doplněk nebo výzdobu FB, já jsem matka a matku otec nenahradí. A když nám jeho příjem stačí, tak proč ne. Mít víc, tak mi to leží na účtě, protože kraviny nekupuju. Jediný kdo se srovnává je @shaun40.
@shaun40 Už jí neřeš. Je pokrytec, hodnotit výdaje jiných, radit, zač mají utrácet svoje peníze, když sama nevydělá nic. Můj muž taky navrhoval, jestli nebudu chtít po RD zůstat doma, ale já nevím. Vážila bych si sama sebe? A jak bych mohla po chlapovi chtít, aby si mě vážil, když moje práce by byla práce hospodyňky, co zvládají normální pracující ženské. Osobně si myslím, že člověk doma debilnatí a mít jako smysl dne udělat teplá jídla... To jsem zvládala i s dvanáctkama v práci. Navíc se z víkendu vrátila Zelená a to budou zase nekonečně debaty o ničem.
Já si myslím, že pro svoje děti děláš, co je v tvých silách, chtěla bych mít tvoji pracovní disciplínu a cílevědomost!
@drep a nechtela bys předložit rovnou celé naše účetnictví a daňová přiznání? 😇já se s nikým neporovnavam, ale má zkušenost je, že z jednoho platu na lyzak mám a kdyby ne, jdu na brigádu, ne že řeknu, sorry radši kotel 😇ať si každý dělá co chce, ale odsoudit druhého, že je prizivnik je trapná podpasovka. Tím, že bych mohla být na UP a nejsem, už jsem státu ušetřila desetitisíce, takova já jsem vyzirka 🙏
@drep
a kdo za to muze,ze ta druha rodina najem ci hypo musi platit?jak si kdo ustele tak si lehne

@klea81 To by jsi nepsala že máte stejný příjem jako Já tak tady nelži