icon

Peníze - nedostatek a více dětí. Jak na to stále nemyslet?

floruska
28. lis 2019

zdravím nechci moc dlouze se rozepisovat ale chtěla bych si popovídat s někým nebo
probrat to s někým kdo to má podobně a když musí řešit více peníze
má více dětí a jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně
jako vím že dětem nestačí moc že jim stačí když se jdeme projít ven nebo tak ale prostě
stačí i pokud jdeme do obchodu nebo tak nemohu jim něco koupit jen tak
trápí mě to
i když vím že to asi řeším moc jen já
manžel do práce chodí ale i tak mi přijde že ty peníze prostě nestačí jako se 4dětmi
co pak kroužky atd?kdyby prostřední syn neměl 3kroužky v rámci školní družiny kdy to jsou zatím jen stovkové uhrady tak by asi ani nechodil
já bych šla do práce hrozně ráda ale hlídání není a nejmenší (10měsícu) má lepší někdy horší
dny i to spinkání je jednou tak podruhé tak
přála bych si řešit něco jiného chci si užívat i ty děti ale když pominu i to že veškerý program
je na mě a že náš táta je prostě gaučák
trápí mě že občas musím řešit jestli jim vubec koupit kokino nebo zmrzku nebo tak
mám třeba kamarádku ta má děti 3 a zase je s nimi pořád sama ale v tom rozdíl není když chlapa mám třeba doma a stejně se dětem věnujijen já
ale není to o závisti to ne ona třeba zase peníze řešit nemusí ale jen mi to přijde moc líto
zase si říkám že mužeme být rádi že všechny ty 4děti jsou zcela zdravé atd
máte někdo radu jak to vytěsnit více z hlavy abych na to nemusela pořád tak myslet?

drep
1. pro 2019

@zelenaesmolda pokud si to dobře pamatuju, tak klea81!bydlí zadarmo v bytě nějaké své přibuzné. Takže je to štěstí, ne zásluhy. Takže to, že ona ušetří miliony, není její ekonomickou genialitou, ale tím, že má minimální náklady na bydlení. A kritizovat, že někdo druhý ušetří málo, je pak tak akorát pokrytectví.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@drep
no je fakt,ze to pak neni srovnatelne ty prijmy a vydaje ale zase na druhou stranu ji nazyvat prizivnikem bylo hodne pres caru.

pink_unicorn
1. pro 2019

@klea81 Ty jsi ta dama, ktera mi v jedne diskuzi psala, ze si s manzelem kazdy vecer misto sledovani televize povida o pokroku v medicine a novych vesmirnych objevech a pritom sedis doma na prdeli? 😀😀😀😀😀 Tak ty jsi dobra pozerka, sama absolutne zavisla na chlapovi budes nekomu davat financni rady 😀

zelenaesmolda
1. pro 2019

@pink_unicorn
jak se to vylucuje,ze si povidaji o tehle tematech a to,ze nepracuje?

shaun40
1. pro 2019

@klea81 pro mne jsi lhářka a povaleč.A ja byt tvým mužem tak bych pro tobě požadovala výživné na obě dětičky. A nepiš tady že jsi dobra že od státu nic nebereš proto že ti nic nedá. Máš dceru 12 let kluk je taky ve škole tudíž máš velke dětičky. Na úřadech prácemail by te v Brne okamžité zaměstnaly .Ono kdyby ti něco dali tak s klidem pobíraš i dávky jsi prostě bíla Romka. A ty by si mela přijít mezi chlapíky u nás v práci a začít jim vykládat ty tvoje moudra tak by si si něco zažila. A říct im že vaříš obědy tak nemůžeš makat.A estě dodat že si se nenarodila aby si dělala dvanáctky .

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
no,nastesti jejim muzem nejsi.nezivis ji a tim padem se nemusis starat o to jestli pracuje nebo ne.
ty dobrovolne budes delat 12ctky kdyz nemusis?ja o tom dost pochybuju,to by nedelal asi nikdo.Ona nikde netvrdi,ze nemuze makat,to tvrdis ty.Rika,ze se tak s manzelem dohodli.Co ti na tom vadi?Ze ona pracovat nemusi a ty ano?Ja bych taky nesla do fabriky delat 12ctky,jsem teda prizivnik?Ma vysokou skolu,nejakjou cenu na trhu prace a nepujde zcela logicky pod ni.Ze ty jako samozivitelka ty dlouhe sichty delat musis je tvuj problem.Neznamena to ale,ze kazdy kdo je delat nemusi protoze ma na vyber je povalec.
Tenhle slovnik ses asi naucila mezi tema chlapama u vas v praci ze? 🙂

shaun40
1. pro 2019

@klea81 A co že jste spolu 23 let to neznamená že te za tři někam nenakope.A ty mi budeš radit když Já platím 15 tisíc na bydlení? Ani jsem nevěděla že neplatiš nic.Hvězda sporiva.Vysokoškolačka.

pink_unicorn
1. pro 2019

@zelenaesmolda protoze z jejiho drivejsiho prispevku jsem nabyla dojmu, ze je prinejmensim jaderna inzenyrka, nebo vyviji lek na rakovinu a proto me velmi pobavilo, kdyz jsem se ted dozvedela, ze se “jen” stara o deti a domacnost a nicim hodnotnejsim neprispiva nasi spolecnosti.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@pink_unicorn
to,ze je v domacnosti ale prece nic nevypovida o jejim vzdelani nebo inteligenci ne?
vsak pise,ze se s manzelem na tom domluvili.ja na tom nevidim nic tak strasneho pokud jim to vyhovuje.davky nepobira,nikomu tim neublizuje tak co.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda ano naučila.A že je vysokoškolačka ji nevěřim.Lže .Jak to na ni prasklo že neděla tak začala psát o sobe jenom hezké věci. A obhajovat se včera byla hrozne premoudřela.

vineta
1. pro 2019

@zelenaesmolda Je to jistě skvělý, jen se pak “dobře” radí, když chybí jak osobní zkušenost, tak potřebná empatie. Ale to máte s @klea81 v téhle diskuzi celkem společné.
Ale zase mi přijde zbytečně pod úroveň i to chování @shaun40 na posledních pár stránkách, však za takovou salvu invektiv to fakt nestojí.

shaun40
1. pro 2019

@pink_unicorn Ona lže.Já jsem to od včerejška z ni páčila ať se přizna že nic neděla.Jestli má vůbec maturitu. Takovu blbost napsat že dělník manžel živý vysokoškolačku.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
jak vis,ze lze?mas proto nejaky dukaz?ono na ni nic neprasklo,ze nedela.vsak se k tomu priznala a neni na tom nic spatneho.jedina komu to vadi jsi ty.porad nechapu proc.neni to absolutne tvoje vec.
s tou maturitou a vzdelanim se nejdriv podivej na sebe,manzel zivY vysokoskolacku...
ja si nemuzu pomoct,podle me ji proste zavidis.jsi zahorkla,ze musis delat dlouhe sichty,ze jsi na to sama a ze ona se ma lepe nez ty.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda A ja kdybych byla jako ona tak bych makat nemusela ja jako samoživitelka mám nárok na všechny možné dávky a nic neberu ani korunu a poctivé pracuji.Měj by stát zaplatil i bydlení.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
ale to je tvoje volba a je to dobre,ze chces pracovat.ono je rozdil pobirat socialni davky a domluvit se s manzelem na tom,ze nejakou dobu nebudes pracovat.

letalnica
1. pro 2019

@zelenaesmolda Na češtinu jsem pes a její prznění mi vadí, ale paní psala, že je Slovenka 🙂

zelenaesmolda
1. pro 2019

@letalnica
tak to jsem nepostrehla.pokud je Slovenka tak klidne muze psat slovensky ne?
ono to pusobi dost blbe kdyz se tady povysuje nad tim,ze nekdo lze o svem vzdelani,ze ji neveri,ze ma vysokou a sama pise s hrubkama 🙂

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda Ne Ne včera jsem ji vyzvala ať řekne proč mají jenom jeden příjem a neodpovídala psala si tam furt ty keci o to že nemám na zaplacení lyžáku ze stejnými příjmy jak má ona a řekla že kotel je mi více než syn a takové ty keci jak ona šetří a ze ja neumím že je prostě lepší. A přitom nebyt muže tak nemá zaplacene ani sociální a zdravotní.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda Jsem Slovenka a myslím že češtinu zvládám obstojne.Samozřejme mi gramatika dela problémy.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
ale to je co by kdyby.kdyby nemela muze tak by asi pracovala ne?je uplne jedno kdo ty penize prinese domu.jsou rodina.faktem je,ze maji stejny prijem jako ty a je uplne jedno jestli ho prinese domu ona nebo manzel.
co bys treba ted delala ty kdyby v nasem state neexistovala nemocenska?byla bys nahrana.mas kliku,ze ji ale stat vyplaci a ze mame socialni system.princip je upne stejny,nepracujes ale penize dostanes.taky si pripadas jako povalec a vyzirka?

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda Tak mi neměla psát že neumím šetřit když ja mám oproti ni o mnoho vyšší výdaje tak proč nenapsala že ona šetří pro to že neplatí nájem.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda Já v České republice pracuji poctivé od roku 2000 .Nechápu proc bych neměla mít nemocenskou.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
no abys nebyla povalec a prizivnik prece.to je clovek,ktery nepracuje ne?
ty tedka taky nepracujes a pobiras nemocenskou.kdo nepracuje je prizivnik podle tvych vlastnich slov.

mourovatakocka
1. pro 2019

@shaun40 Jsi dobrá a za mě oceňuju, že jako Slovenka píšeš česky.

shaun40
1. pro 2019

@mourovatakocka Děkuji. Většinou píšu z mobilu a je pravda že to flákam.Uměla bych to lépe kdybych si dala záležet.Přiznávám že to flákam.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda léčim jse ze zhoubnym nádorem.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda A v pondělí nastupuji na léčbu do Motola.Proto jsem povaleč a přiživnik

denny27
1. pro 2019

@zelenaesmolda ty si vážně už zatleskej ty huso!!. Posílat tady onkologicky nemocného pacienta do práce!!! To jsi frajerka!!!

zelenaesmolda
1. pro 2019

@denny27
pouzila jsem pouze jeji argumenty o tom,ze kdo nepracuje je povalec a prizivnik.ona nepracuje z duvodu nemocenske,klea zase protoze ma takovou dohodu s manzelem.kazdy ma proto sve duvody.
mozna kdybys cetla a chapala souvislosti tak by ti doslo jak jsem ten komentar myslela.nikdo ji samozrejme do prace neposila a je jasne,ze ty duvody proc ma nemocenskou jsou zcela legitimni.ja jsem reagovala pouze na to,jak shaun vidi prizivnictvi a povalecstvi.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
ja si to samozrejme nemyslim,ze bys byla povalec a prizivnik,jenom jsem pouzila tvoje vlastni argumenty.preji hodne sil,at se lecba vydari uz kvuli detem.kdo se o ne tedka postara kdyz budes v nemocnici?

Strana