icon

Peníze - nedostatek a více dětí. Jak na to stále nemyslet?

floruska
28. lis 2019

zdravím nechci moc dlouze se rozepisovat ale chtěla bych si popovídat s někým nebo
probrat to s někým kdo to má podobně a když musí řešit více peníze
má více dětí a jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně
jako vím že dětem nestačí moc že jim stačí když se jdeme projít ven nebo tak ale prostě
stačí i pokud jdeme do obchodu nebo tak nemohu jim něco koupit jen tak
trápí mě to
i když vím že to asi řeším moc jen já
manžel do práce chodí ale i tak mi přijde že ty peníze prostě nestačí jako se 4dětmi
co pak kroužky atd?kdyby prostřední syn neměl 3kroužky v rámci školní družiny kdy to jsou zatím jen stovkové uhrady tak by asi ani nechodil
já bych šla do práce hrozně ráda ale hlídání není a nejmenší (10měsícu) má lepší někdy horší
dny i to spinkání je jednou tak podruhé tak
přála bych si řešit něco jiného chci si užívat i ty děti ale když pominu i to že veškerý program
je na mě a že náš táta je prostě gaučák
trápí mě že občas musím řešit jestli jim vubec koupit kokino nebo zmrzku nebo tak
mám třeba kamarádku ta má děti 3 a zase je s nimi pořád sama ale v tom rozdíl není když chlapa mám třeba doma a stejně se dětem věnujijen já
ale není to o závisti to ne ona třeba zase peníze řešit nemusí ale jen mi to přijde moc líto
zase si říkám že mužeme být rádi že všechny ty 4děti jsou zcela zdravé atd
máte někdo radu jak to vytěsnit více z hlavy abych na to nemusela pořád tak myslet?

Strana
z12
shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda mám paní na hlídání kdysy když byli kluci tak mi hlídala pravidelné.Tak že jsou na ni zvykli říkají ji babičko.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda opravují když byli kluci malý no zas mám hrubku.Promiňte

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
tak to je dobre.
jinak jak jsi zminila,ze ti dela problem gramatika tak u i a y je to jednoduche.
u podstatnych jmen si rekni ti nebo ty.priklad-psi bezeli.kdo?ti psi.bude tam i.
Videla jsem psy.koho jsem videla?Ty psy.proto y.

U sloves zalezi na podmetu.Pokud jsou podmetem zeny tak se pise y.Lenka a Petra sly do kina.
Pokud je podmet muzsky nebo nevyjadreny pise se i.
Petr a Lenka sli do kina.Sli jsme do kina.
Snad je to srozumitelne 🙂

letalnica
1. pro 2019

@zelenaesmolda OT. Ženy si hrály s tvrdým a muži pak šli domů s měkkým 🙂 🙂

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda No to jsi vytisknu.Já jsem se učila tak že jsem se zapsala do knihovny a četla české knihy.Ale je pravda že je čeština téžka.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@letalnica
to znam ale vzdycky me to pobavi :D

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
cteni knih je vyborny zpusob jak se naucit pravopis.

shaun40
1. pro 2019

@zelenaesmolda No ja čtu ale přesto mám velké mezery většinou se ptám děti.Ale když by si se mnou mluvila tak to nepoznáš že jsem cizinka.Když mi dáš diktát tak to by byl problém.

zelenaesmolda
1. pro 2019

@shaun40
nenazyvala bych Slovaka cizincem 😀
ja jsem jednou psala ze srandy diktat s kamoskou co je Slovenka a mela jsem tam mene chyb nez ona a to jsme ho psaly ve slovenstine 😀
btw proc jsem napsala,ze jsme ho psalY a ne psali?

marketa11112
1. pro 2019

@shaun40 drzim palce. Financne gramotna jsi. lyzak opravdu neni stredobodem vesmiru. Jsou daleko dulezitejsi veci. A jsi skvela mama. Asi jen malokdo pochopi, jak je dulezite,ze tvoji synove maji moznost , delat si male radosti ( z kapesneho). Ucis je tak opet financni gramotnosti. Bude se jim to hodit. Jinak z hadek a provokaci tady, si nic nedelej. tady je to bezne. Zname firmy...holt zde ziji. Nuda je svine. Nekdo ma spatny odhad, nekdo porovnava neporovnatelne, nekdo tu jen lze, honi si triko. nebo se musi vybourit po tom, co dostal nakladacku od staryho. Je to jen modry konik. Ale obcas se tu clovek i pobavi. Ber to jako virtualni hru. Nic vic. Drzim ti pesti. Hodne sil.

loylii
29. čer 2021

@klea81 jsem asi z jinyho světa.. mě přijde normální chodit na společný obed/veceri 2x měsíčně. A není to o tom, ze se mi nechce vařit, ale beru to jako kulturní zazitek. Hezky se oblekneme, popovidame. A ochutname jiná jidla než doma zvládnu udělat..

Strana
z12