icon

Potřebuji poradit. Co byste udělaly Vy?

teraa567
22. led 2020

Ahoj holky, potřebovala bych se asi spíš vykecat. Mám s bývalým Dve dcery. 7 a 5 let. Nejsme spolu již dlouho, soudem mám určené děti v péči já. Bývalý se nezajímá, jen občas napíše, když přijede mluví o sobě, děti si nevšímá, bere si je jen když někdo v jeho rodině ndco slaví. Což je cca 3 krát za rok. Holky tam jezdit nechtějí. Nehledě na to, že jeho matka postvava děti proti mě. Říkají mi to pokaždé, když tam jedou. Vždy, když přijedou pláčou a vyčítají mi, že jsem je tam pustila. Tak jsem řekla a dost. Už je tam nepustim. To je jen ta jejich opičí láska. Nestaví se za níma, bydlíme od sebe 15 minut autem. Nenapisu, nic. A pak mě píšou jak jsem na nic matka apod. Přitom se o děti starám, jak nejlépe umím..kdyz jsem ještě byla s bývalým, byl na mě i na děti dost zlý, jen nadával, kolikrát mě i uhodil, peníze moje oenize ztrácel za hry, jen hrál a nadával... Nikdy se nezajímal. A teď když už jsem konečně šťastná. Čekám miminko s novým partnerem, mám se vdávat, tak se snaží si děti brát apod. Ale děti k němu nechtějí. Bojí se jo. Naštěstí to mockrát není. Ale teď na mě přišel s otázkou, kde budou děti, až se miminko narodí. Samozřejmě, budou doma s kovym přítelem. Říkají mu tati, je na ně hodný. O tkm ale bývalý nechce slyšet. Do toho po tom všem píše jeho matka, že. Hce děti, že její další vnoice od dcery bude mít narozeniny. Děti opět hysterak. Napsala jsem, že je nepustim. Opět milion výčitek. Jde mi o děti. Aby byla spokojeně a v porsdku a nechci je deptat. Holky, poraďte, co byste dělaly vy. Já už nevím. Bojím se třeba, že on půjde na soud a bude ki chtít děti vzít, neustále ki jen vyhrožuje. Proto jsem to předtím dala. K soudu já a děti mám v péči já... Ale stejně. Co byste dělali vy. Možná, že jsem přehnaná, že to moc hrotim a nehazu to za hlavu, protože oni mají jen řeči, ale jsou to moje děti a bojím se. Děkuji.

makra1988
22. led 2020

Dobrý den, pokud to píšete, tak jak to je, nebála bych se jít k soudu. Přece jen se tam vyřeší spousta věcí. Ano max soud může určit otci nějaký styk třeba jednou za 14 dní, ale myslím, že dcery jsou už tak dost velké, že se odbor sociálních věcí bude ptát i jich a zjišťovat situaci, jak u vás, tak u otce.
Tož nehrotite to, máte strach plus hormony. Ale nejspíš vám tady nikdo moc neporadí, co přesně dělat a co by bylo správné. Někteří chlapi jsou tak jesitni, že když nebudu šťastný já, nebude ani ona

teraa567
autor
22. led 2020

@makra1988 děkuji Vám 😊

konidana
22. led 2020

@teraa567 určitě bych co nejdříve zašla na OSPOD a spravila je o situaci. že otec si děti bere sporadicky a že ony tam nechtějí. Aby to bylo v záznamu.

svetlanalana
22. led 2020

Pokud se děti bojí a nechtějí tam, pláčou, pak Vám vyčítají, nepustila bych je tam a argumentovala to tím, že nechtějí. Pochybuji, že vás dají k soudu

teraa567
autor
22. led 2020

@svetlanalana já to druhé straně říkám. Oni jsou přesvědčeni, že děti navadim já 👌 co se narodily neměly zájem, jen když někdo k nim přijel tak Aby se mohly chlubit, jinak nic. Děti je ani neznají. A aby má bývalá tchyně říkala, že máma je zlá p**a no pardon kde to jsme 🤷‍♀️😏 a to jsem ještě neuvedla, když byla první dcera malá, navadelanji, ať ji říká mami. To je na mě moc. Celý den mi píši výčitky, že já Braním dětem ve styku s rodinou už mě to nebaví...

teraa567
autor
22. led 2020

@konidana děkuji za radu. Určitě tam v nejbližší době skočím. Už je to nad mé síly.

makra1988
22. led 2020

Jj však OSPOD je první cesta, tam se může sepsat i dohoda když budou kontaktovat tatínka. Ale pokud tatinkovi hrabne, a obě strany prostě souhlasit nebudou, skočí to u soudu, ale to je běh na dlouhou trať. Tatínek může argumentovat, že pravidelně platí, že děti mamka štve proti němu a já nevím podobné srac.. Ojej. Nemluvím sprostě. Takže těžko, jaká je mezi vámi domluva, jak je to n ošetřené, jak vše vlastně je. Budete se vdávat, může si nový tatínek děti osvojit. Držím určitě palce

cikitkapb
22. led 2020

@makra1988 Prakticky ve všem s tebou souhlasím, kromě té ješitnosti vztažené pouze na muže. Takhle ješitné umí být i ženy.

makra1988
22. led 2020

@cikitkapb no jasnacka, ženy jsou pěkné potvory a jak někomu radit, když kdo ví, kde je zakopaný pes. Mám kamarádku, řeší teď něco obdobneho, mám ji ráda, ale vím, že je to taky pěkná mrska a pribarvit si to taky každý umí hezky, jen aby byl on sám spokojen. Takže ano, nerada bych se někoho dotkla

teraa567
autor
22. led 2020

@makra1988 budu se vdávat teď v červnu. Jen bývalý je zapsán v RL, a nevím jak by to probíhalo?

makra1988
22. led 2020

@teraa567 určitě vám na ospodu nebo úřadě poradi, ale to nebude určitě jen tak šup šup zápiseme někoho jiného. Teď apokud jejich bio tatínek žije a zná se k nim. Já bych z rodného listu nikdy nwvyradila skutečného otce, ať je jaký je. Ale holkám bych nové příjmení dala a jaké jsou pak zákony atd atd to já úplně nevím. Ale jsou lidé kteří ano a určitě rádi poradí. Jen to bude podle mne teď vše nemile.

teraa567
autor
22. led 2020

@makra1988 já ho taky nechci mazat, jde mi jen o příjmení 😊 jednou si ty děti udělal, tak ať se stará.

monaaaaaa
22. led 2020

@teraa567 já mám dceru ( v dubnu 5). S otcem nejsem od jejího narození, podobný případ-alkohol,hry.. otec se nezajímal, dítě nenavštěvoval. Já si našla nového muže, říká mu tati, máme další společné děti. Od ledna 2019 šel jeho otec, děda dítěte, do důchodu. A začali si dceru vynucovat. Já šla na OSPOD v zoufalství o pomoc. Po návratu dcery od jejich rodiny se počůravala, problémy ve školce, agrese, vyvojove šla zpět. Světě div se, sociálka se zastala otce. Lékařské zprávy na otce že není psychicky v pořádku zametli pod koberec, dceřiné lékařské zprávy, jak není emočně vyzrálá, jak ji zvýšený kontakt neprospívá taktéž smetli ze stolu a u soudu se mi všichni vysmáli. Soud rozhodl pro otcův prospěch i když tam pronesl že se o dítě nemá důvod zajímat. Dali mu předběžné vykonání rozsudku. Po druhém víkendu se dítě priznalo, že ji otec dává tabletky na noc.. myslíte si, že OSPOD zasáhl? Že by zažádal předbezko o dítě v ohrožení? Zvedl telefon, informoval otce a podali na mě trestní oznámení. Důvod, hrubě jsem obvinila otce. Na OSPOD a soudit se dobrovolně bych již nikdy nešla. Přeji hodně sil

svetlanalana
22. led 2020

@monaaaaaa Pane Bože, to, co píšete, je děsivé 😟 jak to dopadlo s malou a s tím otcem?

monaaaaaa
Autor odpověď smazal
svetlanalana
23. led 2020

@monaaaaaa ja nejsem autorka