Potřebuji souhlas otce pro převoz dítěte k příteli?
Zdravím, jdu si pro radu..
S Ex jsme se rozešli a já si našla Přítele cca 350km od bydliště kde jsme žili bývalý partner dělá problémy s tím že s malou chci jezdit za přítelem...
Podaný návrh na péči o dítě mám ale je to běh na dlouhou trať než proběhne soud pak bych se chtěla k příteli přestěhovat
Moje otázka zní musím mít souhlas Otce když budu s malou jet k příteli? A může nějak bránit abych se s malou přestěhovala? Samozřejmě mu řeknu že odjíždím a že se chci k němu přestěhovat také ví ale pořád dělá naschvály jen...
Děkuji moc za radu
@tynka51220 Co bylo mezi tebou a ex je naprosto nepodstatné, podstatné je, jak je to mezi ním a dítětem a to bude evidentně bez problémů, když počítáš se střídavou péčí.
@j.a.n.i mezi ním a otcem když to tak blbě řeknu tak nic není krom toho že si ju teda jen udělal jinak žádná snaha se starat atd dcera se ho spíše boji a skoro ho nezná jeho vlastní blbosti
@tynka51220 to je úplně jedno, jednou je to otec a zvolila sis ho jako otce ty
Je to kravina. Nikdo ti nemůže zakázat a to ani otec dítěte se odstěhovat když máš dceru v péči a nemáte střídavou. Taky sem se odstěhovala a ex mi rozhodně svolení dávat nemusel. Odstěhovala sem se ještě před soudem jelikož sem se vracela domů ke své rodině a neměla sem tam kde žít- byt byl jeho před manželstvím.
@hankapiiisek to rozhodně kravina není. Paní dítě v péči zatím ani nemá a kdyby tvůj chlap chtěl vzít dítě tak daleko tak by to taky bylo v pohodě a nebo to smí jen matka?
@bara88 tak zaprvé lze udělat předběžné opatření a za druhé jet někam na návštěvu pokud to nezasahuje do návštěvy otce dítěte ji zakázat nemůže.
@bara88 a ano pokud by chtěl ex jet za přítelkyni na návštěvu tak ano normálně byl jel. Nebudu si dělat z dítěte rukojmí.
@hankapiiisek proboha vždyť jako první si psala že ji nemůže bránit ve stěhování, že ty ses stehovala taky 🤦♀️.Na návštěvu může ale my se tady nebavime o jednom dni. Radši si znova přečti co se tady píše a co píšeš ty
@bara88 ano však ani stěhování ji zakázat nemůže. Si představ že by odešla od ex a neměla kam jít tak logicky půjde k příteli. Co kdyby s přítelem otěhotněla ? Tak bude sama vychovavat děti jen kvůli ex? Já s ex žijeme přes celou ČR a budeš se divit ono dceru si normálně bere, buď mu ji dám na půl cesty nebo si přijede popř když máme cestu tak ji tam vezmeme. Je u něj půlku prázdnin a žádný problém nemáme.
@hankapiiisek no jenže soud taky může svěřit dítě do péče otci s tím, že matka jej vytáhla ze známého prostředí, aniž by se s otcem domluvila. Rodičovská práva mají oba. A věř, že případ, kdy se matka s dětmi musela přestěhovat zpět, odkud od manžela odešla, znám. Takže blbost to rozhodně není.
@ilone ano samozřejmě může dát dítě otci, ale to musí mít vždy důvody a jak říkám není to tak jednoduché. Nikde nepíšu že otec nemá na něco právo, jen říkám že jsou případy kdy logicky to jinak nelze a koneckonců ex se může take přestěhovat za dítětem když mu o něj tak jde.
Otázka je zda to nedělá schválně a zda by dělal zle kdyby se přestěhovala třeba ke kamarádce a ne k chlapovi. Případů kdy soud nebo sociálka vzali matce dítě je plno a ani to nemuselo být v zájmu dítěte. Kolikrát jde o to kdo má víc peněz jak na právníka atd a ostřejší lokty.
@hankapiiisek A když bude otec trvat na střídavé péči tak co? Dítě bude minimálně 4 měsíčně jezdit 350km tam a zpět, chodit do dvou školek/ škol protože maminka si našla chlapa tak daleko? Chudák dítě.
To ať se přítel přestěhuje za nimi blíž. Nemusí to být nutně do stejného místa jako ex.
Předávat si dítě na půl cesty přes celou republiku.. :( je mi smutno.. některý matky dělají jiným matkám opravdu ostudu.
@michaela666 pokud by chtěli střídavou péči tak jim ji soud v takovém případě nedovolí. Což asi víš viď.
@sinicka pročpak? Myslíš že normální ženská zůstane po rozvodu někde kde nemá žádnou rodinu a pujde do podnájmu? Proč bych to dělala když sem měla zázemí a vše jinde a šla sem za ním tenkrát z lásky a přizpůsobila se mu. On zapříčinil rozvod tak proč já bych brala ohledy? Dcera je v pohodě je velká.
@hankapiiisek otec má stejné práva jako matka.jakw že má nějaké práva?má úplně stejné
@hankapiiisek Ano, nedovolí. Takže bude otec trvat na návratu dítěte do místa trvalého pobytu a tam už je jedno jestli půjde matka s ním nebo ne. Tohle je prostě naschvál otci, ale oba rodiče mají stejná práva. Kde se s takovým pánem seznámila? Ve většině případů na internetu, takže bomba stěhovat se s dítětem jako rukojmím přes celou republiku. 👏
@hankapiiisek jako že matka si našla přítele 350 km ,tak dítě se prostě s matkou musí přestěhovat a hotovo jo?
@bara88 ano má, ale vy přece nevíte za jakých okolností se rozešli, proč se chce stěhovat tak daleko atd? Tak jak můžete soudit?
@michaela666 a to víš kde se sním seznámila? Nebo to je dedukce a ty víš že má kde žít a že to finančně zvládá atd? Málo informací na to soudit.
@hankapiiisek soudím spíš tvé divné názory, třeba to že otec má nějaké práva. Z jakého důvodu má taťka větší práva jako otec?
@hankapiiisek Ať dítě nechá v péči otce, aby ho nevytrhla ze známého prostředí, od kamarádů atd. a jde si za šamstrem třeba do ciziny. Přece není nikde dané, že dítě je automaticky dané ženě.
@bara88 taťka než otec? ;) a kde to píšu prosím že má matka větší práva ?
@michaela666 ano pokud matka není schopna se postarat tak souhlasím a znám plno mužů co mají děti v péči, ale když neznáte okolnosti nemůžete soudit.
@hankapiiisek jde vidět že máš kolem sebe dost zvláštní okruh lidí, pokud máš kolem sebe plno můžu co mají v péči děti protože se matky nebyly schopný postarat
@hankapiiisek Jak není schopna se postarat? To je jako podmínka pro to, aby měl otec dítě v péči nebo minimálně střídavou péči?
Dítě není majetek matky, je to živá bytost, která má oba rodiče. Ne jen matku a kdyby náhodou ona nezvládala, tak milostivě dovolí něco otci.
@bara88 řekla sem že je znám a kde si vzala že matky se nebyly schopné starat. Myslíš že otec získá dítě do péče jen když je matka neschopná? Nemá to cenu pořád si jedeš svou. Pěkný den
Teď se prostě podle mě nejvíce dává stridava péče a při té se podle mě nelze přestěhovat 350km daleko
@michaela666 to někde píšu? Asi otec dosud o péči nežádal dle toho co zakladatelka psala. Kdyby měl takový zájem tak si dá předběžné opatření co myslíš ?

Děkuji za radu některým kteří mi odpověděli na otázku co jsem se ptala...
Samozřejmě blbé komentáře jsem čekala a samozřejmě když nikdo neví jak to s ex bylo tohle toto tak nemůže soudit proč bych se chtěla stěhovat a brát malou pryč...
Každopádně ještě jednou děkuji lidem kteří odpověděli na otázku se kterou jsem si nebyla jistá už je vše vyřešeno a vím už více co jsem potřebovala