Pozvat bratra s ženou na křtiny?

domca1991
15. led 2022

Zdravím maminky, potřebovala bych poradit. Máme mít křtiny a píšeme seznam hostů. Chceme jen rodinu, jenže jak to někdy bývá není to se všema úplně v pořádku. Nestykame se svagrem a jeho ženou. Byl tam kdysi takový spor kdy jim tchyně darovala dům za zády manžela bez vyrovnani. Pochopitelně byla nějaká domluva o tom vyplaceni, aby byla spokojenost na všech stranách, ale nakonec to upekli bez něj za jeho zády a muž nedostal nic. Víme, že ji bratr zmanipuloval jaký je chudák, on byl vždycky takový. Od té doby vztahy prostě ochladly, manžel to nazval podrazem. I když jsme ale vyloženě žádný slovní konflikt s jeho bratrem ani ženou neměli, zablokovala si nás ona na fb a přestala zdravit. Zkrátka dostali co chtěli, ale začali nás ignorovat. Nestykame se už pomalu několik let. Občas nám trapně posílají věci "na oko" pro dite přes tchyni, nikdy ne osobně. Neprejeme si, nepiseme, nevoláme zkrátka vůbec nic. Pozvaly byste takové lidi na křtiny, jen ze slušnosti, protože je to rodina? Já abych byla upřímná, tak teda moc chuť nemám. Nezdravi nás, připravili na manžela nepekny podraz, tak proč se s nimi radovat u jednoho stolu? Pozvanka ze slušnosti mi přijde jako pokrytectví. Nějak si prostě nemůžu pomoct.

fyii
15. led 2022

Moc nerozumim proc nad pozvanim vubec premyslis, kdyz se nestykate. Pokud se stykat chcete, tak fajn bylo by to gesto pro prvni krok usmireni, jinak mi to prijde zcestny a zbytecny. 😉

domca1991
autor
15. led 2022

@fyii no spíše mi šlo o to, jestli pozvat ze slušnosti, aby se nereklo? Nebo to prostě nechat být, ať si říká kdo chce co chce? Bojím se, ať nevypadáme jako zaporaci 🤭😁

curliess
15. led 2022

@domca1991 přestaň přemýšlet nad tím, co si o vás kdo pomyslí, a dělej věci podle svého. Uvidíš, jak ti bude v životě lépe 🙂

klokanka31
15. led 2022

@domca1991 Záleží jestli byste brali nějaké usmíření, pokud jo, tak je pozvěte...někdy není od věci se o to pokusit...

syslounek
15. led 2022

Z tvého popisu usuzuji, že by stejně ani nepřišli. A když, tak jen na chvíli. Takže já bych je pozvala a pokrytecky doufala, že to budou oni, kdo se zachová špatně.
Mě třeba brácha nepřišel ani na svatbu po osobním pozvání a to tak vyhrocené vztahy nemáme.

treasurka
15. led 2022

@domca1991 To mas tezky, kdyz pozvete, budete “ti spatni”, co vlastni pribuzny ani nepozvou, kdyz jo, date tim najevo, ze je vlastne z vaseho pohledu vse ok, coz neni. Myslim, te tam hraje roli ten skryty konflikt, ktery vlastne neprobehl. Manzel by mel rict nahlas, co mu vadi, a chtit vyrovnani. Pozvani je ar druhotny, ale v tyhle situaci bych nezvala, zkazilo by mi to zazitek…

michaela666
15. led 2022

Můj táta se s jediným bratrem nebavil 25 let. Strýc si zpracoval matku, ta všechny majetky přepsala na něj a tím vydědili mého tátu z dost velkého majetku. Když se tenkrát řešil nějaký soud či co, ještě vyhrožoval že na nás pošle ukrajince, pokud bude táta chtít co mu mělo patřit po otci. Nejvtipnější je, že celé ty roky byl uražený strýc a jeho žena. Táta se s tím po letech smířil. Začali se aspoň zdravit až po pohřbu babičky....Nezvali jsme je nikam a udělala bych to stejně. Širší rodinu si lží zpracoval taky, ale nikdo si netroufl nic říct nebo to bylo našim jedno.
Tím chci říct, kašli na pozvání ze slušnosti. Tenhle typ lidí se většinou cítí ukřivděný za všechno co není podle nich.

knuffel
15. led 2022

Ani náhodou nezvat. Já si rozhodnu, koho tam chci. A chci, aby to proběhlo v pohodě 😉.
Jinak je to největší podraz od rodičů. Tohle darování za života nemám ráda, taky známe v rodině. Už jsem pochopila slova svojí mámy, že až zavře oči, ať si děláme, co chceme, jí to bude jedno ...

knuffel
15. led 2022

A dodávám, že už jsem háklivá na kecy typu co by tomu kdo řekl... No co? Na kecech lidí mi už dávno nesejde, copak Ti oni pomůžou, až budeš v bryndě? Ne, zase budou jen žvanit.

fyii
15. led 2022

@domca1991 a resis ted co kdo rekne,ze se nestykate? Ja bych se fakt nepremahala, neni duvod. Vztahy mezi sebou mate asi natolik poskozene, ze pokud se nechcete zkouset vztah narovnat, tak bych se na to vykaslala. Na druhe strane, oni by treba ani neprisli prave pro ty pokazeny vztahy. Uvedom si, ze se tam v pripade pozvani muzete v ramci" pravd" taky pekne zhadat a pokazite cele krtiny.

mimi1004
15. led 2022

Tak nestýkáte se, nebavíte se, dokonce se ani nezdravíte. Nechápu, co řešíš.

kspp1
15. led 2022

Mame v rodine neco podobneho, tedy nestykame se, ale z jineho duvodu. Na krtiny jsme je zvali v domneni, ze je to sance po letech urovnat, zapomenout, co bylo. Ono nic nebylo, jen nejsme po chuti bratrove zene a on proto zavrhl celou svou rodinu. Na prvni krtiny jsme nezvali. Zkusili jsme na druhe. Prisli nabubreli, zkazili, co mohli a odesli. Po teto zkusenosti uz bych nezvala. Proc si kazit hezky den. Veci v rodine se musi vyrikat jindy, ne kdyz si chcem uzit svatecni den.

martulka88
15. led 2022

@domca1991 Před rokem jsem musela porodit naše první dítě mrtvé a nyní čekáme druhé. Týden po porodu odvezli mého taťku v kritickém stavu a málem zamřel. Brácha ale začal zase fungovat i s tou jehou drahou polovičkou a myslelo se, že se napravil. Jakmile se přehnalo nejhorší období, opět se ukázali ve správném světle. V létě jsem mu oznámila, že čekáme miminko a jediná jeho reakce "hm" - přitom on má 7letého syna a věděl moc dobře, čím jsme si prošli. Hodně nás to zamrzelo, ale ani nepřekvapilo. Za celou dobu se nezajímal a nic o našem přírůstku neví. Okolo Silvestra si mne z ničeho nic zablokoval na FB - byla jsem defakto jedna z mála, kdo mu na fb reaguje na fotky. Už má u nás zavřené dveře. Od nás se ani nedozví, kdy se náš syn narodí. Celý život jede jen svoje "já,já,já" a o ostatní se nezajímá. A moc mě to mrzí, protože by jsme byli super velká rodina -švára si skvěle rozumí s mužem, rodiče si mezi sebou také rozumí a i navzájem s drahými polovičkami, ale změnila ho ta jeho ženská (kdysi byl fakt fajn kluk) + když se napije,má velmi špatnou opici. Pokud se nestýkáte, tak bych je nezvala. Mohlo by se stát, že budete mít zkažený den.

pavkova28
15. led 2022

@domca1991 já bych nepozvala. Bylo by mi jedno kdo si co myslí, ale když se ani nestýkáte...

veroniquecz
15. led 2022

Nepozvala. Udělala bych je jen v kruhu nejbližších. Však Křtiny nejsou o oslavě a sezvání celé rodiny, mají přeci hlubší důvod 🙏

levandule_k
15. led 2022

Nezvala bych je. Já už jsem z toho vyrostla, zvát někoho a navštěvovat jen proto, že je náš příbuzný. Oni se nemají zájem stýkat, tak proč se vnucovat a ponižovat.

veroniquecz
15. led 2022

@levandule_k přesně 👍👍

jjasmina
15. led 2022

@domca1991 ze slušnosti bych nikoho nezvala, nicméně i tchyne může odkázat majetek komu chce a nemusí tam být nic osobního. Jenže kolikrát jak jde o prachy, tak..

domca1991
autor
15. led 2022

@jjasmina může komu chce, ale nevím co by mi muselo udělat dítě abych mu tohle udělala za zády a jedno dostalo vše a druhé nic. Není pro to žádný racionální důvod, ale to neřeším... Navíc manžel nikoho nepřestal zdravit, ani nikoho nemazal z fb. Dostal kulové a ještě se s ním brácha nebaví.

camelinka
15. led 2022

@domca1991 Ani by mě nehlo a co si o mně kdo myslí, mám někde u jižní části těla 🤷

bara88
15. led 2022

@domca1991 vy se ani nezdravíte a uvažuješ nad pozváním?

romanovic
16. led 2022

@domca1991 V ziadnom pripade.