Přecitlivělost nebo nedostatek empatie? Diskuse o vztahu ve stresu
Ahoj vsem. Prosim o pohled z venku na dnesni situaci. Jeli jsme s muzem a detmi (2,5 roku a 5 let) na brusle. Sedela jsem jak spolujezdec. Na krizovatce se chlap rozhledl a nevidel auto zprava,tak se rozjel a ja mu rikam,jede tam auto, musela jsem to zopakovat asi trikrat nez mu to doslo. Nic se nestalo, do krizovatky vjet nestihl. Ale chlap hned vyletel: "tam pres tebe do prd.le nevidim". Tak jsem mu rekla,ze proto mu rikam,ze tam to auto jede a ze priste pojedu v kufru, kdyz takhle hned vyleti. Nic mi na to nerekl,ale jak proste vyletel a po chvili ani nerekl treba ani promin, jsem se leknul,jsem to tak nemyslel. Proste jako by se nic nestalo. Mne se zacaly koulet slzy. Proste takhle s nekym jednat. Jsem asi i citlivejsi, jsem za pulkou 5.mesice tehotenstvi. Dojeli jsme a on me videl a hned zase vyletel,ja se na tebe nezlobim do prd.le...takze jsem spustila znova. Rekla jsem mu,ze fakt nejsem zvedava na keho vylev, ze chapu, ze u nich doma po sobe rvali,ale ja se takhle chovat nehodlam. Deti me brecet nastesti nevideli. Ale i starsi se ho pak nekolikrat ptala,proc se na me zlobi? Jeho chovani mi prislo proste na pest. Do ted mi nic nerekl a chova se jakoby se nic nestalo.
Presne, to si musite vyrikat uz mezi sebou. Co my vime, co konkretne mu prelitlo pres nos a cim ses ho pro zmenu dotkla ty 🤷♀️
Ja bych to udelala stejne jak @jeyre 😄 Kdyz by me to stvalo. Kdyz ne, tak si zalezu ke svojim serialum a kaslala bych na nej 😅 Vetsinou ale provoz kolem decek nas dobuti komunikovat mnohem driv 😀
@exbordelar tak on se mnou mluvi co tyce deti,jinak ne a vzhledem k tomu,ze rano odejde co vstavaj a prichazi 2 hodiny pred jejich spanim,neni co komunikovat, na vse se zepta jich, pokud budu hrat jeho hru a zalezu ke svemu, nezacne komunikovat nikdy🙄
@lobella vi, ze te ma jistou, tak si dela co chce ☹
@lobella obávám se, že ti tady nikdo žádnou kouzelnou formulku, která by ho rozmluvila, nedá. Ty ho znáš, ty s ním žiješ. Holky ti tady řekly, jak to chodí u nich doma, teď už je to na tobě. My ti mužem tak maximálně držet palce. Ale tim, že to taky budeš rozebírat furt dokola ho doma nerozmluvíš. Promiň.
@lobella protoze je taky urazenej a nema naladu se s tebou bavit 🤷♀️ Proc, to nevime, ale asi k tomu ma nejaky duvod. Meli byste si to spolu vyjasnit. A nebo to neres a nech ho byt. Pochybuju, ze to vydrzi navzdy. Kdyz prestanes tlacit na pilu, budes sama sebou, nebudes se na nej vycitave divat nebo ocekavat omluvu (kdyz on je presvedceny, ze nic neudelal), tak se ledy za chvili prolomi a bude fajn.

@kadla88 tak pulka rekla,ze on je mimo, pulka ze ja prehanim,chapu, ze je to mezi nami a musime to vyresit my, jen se snazim najit radu, jak to tedy resit, kdyz je nakonec ublizeny on a mluvit odmita