Má přítelkyně ignoruje mé hranice a respekt ve vztahu. Co si o tom myslíte?
Ahoj, jdu se poradit/vyslechnout. Začnu od začátku, před 4 měsíci jsem začal s přítelkyní v klidu mluvit o tom že mi vadí že mi vůbec nepíše nebo celkově nedává o sobě vědět, hlavně myšleno když je někde na akci nebo dovolené s ještě pár věcmi. Problém je to že pro mě její slova po tý době nemají skoro žádnou váhu protože je nedodržuje. Souhlasí se mnou a řekne že to napraví ale nic se nezmění. Bylo to od maličkostí že mi napíše že bude doma v tolik a tolik a najednou přijede o hodinu dýl až po to že mi slíbila že mi na dovolený o sobě bude dávat vědět a že si zavoláme, a za celou dobu se vlastně sama neozvala dokud jsem jí to nenapsal, pak už jen řekla že se to nikdy nestane a že se omlouvá. Na té stejné dovolené se po zbytek dovolené ozývala a bylo to v pohodě, jenže problém začal když jela s Tátou na Moravu, s tím že si myslela i já že tam jedou vlastně jen spolu trávit čas. Tam se dozvěděla že tam jsou vlastně mladý holky 15-17, a jinak dospělý chlapy. Musím sám říct že jsem defenzivní typ a nemám rád když mě nebo mojí přítelkyni někdo nerespektuje nebo flirtuje. Takže mi to určitě bylo nepříjemný protože byla dost daleko s cizími chlapy které ani jeden z nás nezná. Tam se bavila jenže absolutně nerespektovala nějaký moje hranice a dělala věci o kterých věděla že mi budou nepříjemný, jako třeba že s nima chlastala. Vím jak se chová když se napije a vím že neumí říkat ostatním ne. Když jsem jí jednou volal tak tam někdo říkal že teďka nemá čas ať jí neotravuju což mě pochopitelně naštvalo, nedokázala jít kousek mimo aby jsme se dobře slyšeli a chovala se namyšleně. Druhý den zase když večer šli chlastat tak už nebyla ani s tátou a když jsem jí volal tak jsem se jí v klidu zeptal v kolik bude na pokoji abych věděl že je v pořádku(máme zapnutou polohu kvůli bezpečnosti). Řekla že okolo 11-12 nejdýl bude na pokoji že druhý den brzo vstávají. Vzbudil jsem se v 1:30 ráno a když jsem viděl že je pořád na stejným místě tak jsem jí zavolal jestli je v pohodě, nezvedala. Psal jsem jí a volal asi do 2:30 a bál jsem se že se stalo to nejhořší, pak se začala na mapě hýbat a šla na pokoj, jenže pořád neodpověděla, usínal jsem v slzách že se jí něco stalo. Třetí den jsem pro ní po práci jak jsme byly domluvený, po příjezdu jsem dostal od ostatních takový studený pohledy a mezi tím tam jeden borec řekl nějaký fakt nevhodný incestní vtip přímo před náma. V autě jsme to probrali že to hodně přehnala a že to bylo nechutný chování, uznala že mám pravdu a slíbila že nebude pít s lidmi který neznám nebo ona nezná aspon nějakou dobu. To bylo před měsícem, jenže tedka má jet znova na Moravu a výslovně jsem jí nekolikrát říkal že se mi to nelíbí a že si nepřeju aby jela kvůli problémům s důvěrou. Říkala že chce jet, tak jsem jí řekl že si nepřeju být ve vztahu kde nedostávám respekt a slova mají nulovou hodnotu, ať si vybere. Řekla mi že jí příjde hrozný že jí vydírám se vztahem, tak jsem jí řekl že jí nevydírám že si prostě nepřeju být ve vztahu kde neexistuje důvera a respekt. Nakonec jsem chtěl udělat kompromis ať domluví že bych jel taky, její táta říká že už není místo takže jet nemůžu. Před 4 dny jsme se o tom normalně povídali a nakonec řekla že pokud nebudu moct jet tak taky nepojede, dva dny na to řekla že si to rozmyslela že jí to nepřijde správný a že pojede. Ještě jsme o tom několikrát mluvili, no spíš já protože na to neměla co říct i když jsem jí dával prostor a ptal se tak stejně nic neřekla. Nakonec jsem se jí zeptal včera večer že už mě to nebaví a nevím na co čeká, že chci slyšet narovinu jestli pojede nebo ne, že nechci ztrácet čas někde kde se nedostávám respektu, tak řekla že nepojede a od tý doby je na mě naštvaná což na jednu stranu chápu.
Ještě bych k tomu chtěl dodat. Nechci po ní nic co bych nedokázal udělat pro ní já. Vždycky když jí něco vadilo, vyslechl jsem jí a napravil to. Nepiju, nekouřím, a v domácnosti se starám s ní, jak by to mělo být samozřejmostí. Za tu dobu jsme měli pár problémů ale vždycky jsem je řešil s klidem a snažil se je vyřešit, ona je spíš ticho a nechá to být dokud se to nestane znova.
Chtěl bych znát váš názor na věc, a hlavně jsem se chtěl trochu nechat vyslechnout. Podrobnější informace klidně doplním.
Diskuzi jsi sice nazval důvěra, ale příspěvek není o důvěře, ale o kontrole. Když někomu důvěřuji, nepotřebuji kontrolovat jeho polohu a řešit, jestli je v 1 hodinu na pokoji, nebo ne. Takové chování bych od partnera nesnesla.
Hele asi si kup psa ten bude dělat to co ty chceš, tohle mi přijde jako klasické chování žárlivce a manipulátora. Nebo jsi jen trol, co se chce zasmát jak mu tady ženský skočí na lep
Myslím, že kontroly z tvé strany je až moc, poloha (bezpečnost? Není v Rumunsku v horách). Asi se chce víc bavit s ostatními, včetně toho paření. Ok je to, pokud to takto chtějí oba, u vás jen ty a relevantní, že ty bys to udělal není.
@anonym_036373 polohu máme oba dobrovolně zapnutou. O páření tady nebylo ani slovo.
Hele asi si kup psa ten bude dělat to co ty chceš, tohle mi přijde jako klasické chování žárlivce a manipulátora. Nebo jsi jen trol, co se chce zasmát jak mu tady ženský skočí na lep
@jolcap co přesně ti na tom přijde jako chování žárlivce/manipulátora? Na nikoho tu neutočím, jednoduše jsem napsal svojí zkušenost a chtěl jsem slyšet názory. Určitě jsem vynechal pár informací ale nemyslím si že bych byl nějaký žárlivec/manipulátor, doma jí nedržím, chodí s kamoškou/kamašem kdy chce, kam chce.
Kazda strana ma dve mince. Zname jen tu tvoji. Takze budu komentovat jen to co si napsal. Ta kontrola z tve strany je az desiva. Nedivila bych se, kdyby sla o dum dal. Zapisujes si i kdy sla na zachod?
Kazda strana ma dve mince. Zname jen tu tvoji. Takze budu komentovat jen to co si napsal. Ta kontrola z tve strany je az desiva. Nedivila bych se, kdyby sla o dum dal. Zapisujes si i kdy sla na zachod?
@kakba teď mi řekni přesně tu kontrolu? Poslední otázka bez komentáře
Zní to takhle napsané opravdu hrozně a já bych takovou kontrolu nedávala. Člověk se prostě zapomene a důvěra není o tom, že ti bude hlásit každý prd. Opravdu to nezní jako dotaz o důvěře, ale o kontrole. Já bych tohle dost rázně svému muži vysvětlila. Ve finále se pak bude soustředit, aby nedělala, co ty si nepřeješ až zapomene být sama sebou, to je vlastně začátek manipulace, bacha na to. K tomu ještě dodám, pokud někoho miluji, miluji ho takový jaký je, se vším, co k němu patří.. a jestli tobě její styl života nevyhovuje, pak si zřejmě nejste souzeni.. moc by mě zajímal její pohled na věc
@kakba teď mi řekni přesně tu kontrolu? Poslední otázka bez komentáře
@tomas3345 třeba už v tom “řekni mi přesně, kde..” pocit, že s tvého příspěvku čiší nadměrná kontrola je o míře, rámci kontroly, kterou má každý jinak, jinak ho cítí a nemusí říkat a dokazovat kde přesně
Kontrolor, proč by měla hlásit kdy bude na pokoji a Ty bys měl volat a kontrolovat to? Pokud je někde se svým tátou, věřím, že si ji ohlídá a on-line žárlivce nepotřebuje. Prosim, rozejdi se s ni a uz takhle nikoho neomezuj
Uf, naprostá šílenost, chudák holka. Ani ve vztahu nemáš právo druhému určovat, kolik toho smí vypít, s kým a v kolik má být na pokoji. Pokud nejsi troll, tak máš zásadní problém sám se sebou, s žárlivostí, potřebou kontroly a manipuluješ. A soustřeď se sám na sebe, doporučovala bych psychologa.
Chtělo by to hodně zapracovat na pravopise, fakt se to bez těch čárek ve větách a s hrubkama, kdy ti třeba koncovka i/y vlastně mění význam slova, čte blbě. No a pak je potřeba udělat něco s tou důvěrou, kterou tvoje slečna očividně od tebe nemá. Máš tendence ji kontrolovat. Píše ti to tu více lidí, věř, že na tom něco je. Může se přece bavit i s jinými lidmi, může s nimi popíjet, může se s nimi bavit do noci. Pokud s ní nemáš dobré zkušenosti, tak ji nezměníš větší kontrolou. Pamatuj, že pokud druhý nechce, ty ho nezměníš, nepředěláš, k ničemu nedonutíš. A ve vztahu někoho k něčemu nutit je stejně špatně. Takže buď jí skutečně věříš a může si popíjet kdy chce s kým chce, nebo jí nevěříš a nezlepší to ani sdílení polohy, ani kontrolní telefonáty v noci a už vůbec ne zakazování výletů... Jestli máte jednou být životními partnery a toto nemáte vyřešené, nebude to fungovat. Partnerství není o tom, že sdílíme veškerý volný čas, ale že sdílíme to podstatné v našich životech. Máš to nastavené špatně a za těchto okolností by s tebou nebylo dobře žádné slečně.
@jolcap co přesně ti na tom přijde jako chování žárlivce/manipulátora? Na nikoho tu neutočím, jednoduše jsem napsal svojí zkušenost a chtěl jsem slyšet názory. Určitě jsem vynechal pár informací ale nemyslím si že bych byl nějaký žárlivec/manipulátor, doma jí nedržím, chodí s kamoškou/kamašem kdy chce, kam chce.
@tomas3345 opravdu si pořid psa, ten bude šťastný, že ho hlídáš a když mu dáš obojek s GPS budeš naprosto v pohodě, protože to ostatní co píšeš v normálním vztahu není normální, ale spíš si troll
tak tebe bych tak chtěla mít doma. Když už teď tak přehnaně kontroluješ, co bude asi za pár let. Vzala bych nohy na ramena a pustila tě k vodě.

Myslím, že kontroly z tvé strany je až moc, poloha (bezpečnost? Není v Rumunsku v horách). Asi se chce víc bavit s ostatními, včetně toho paření. Ok je to, pokud to takto chtějí oba, u vás jen ty a relevantní, že ty bys to udělal není.